intikam alayım derken evlilik yolu göründü.. yorumlarınızı bekliyorum kızlar..

çokk ilginç bir durum.ben arkadaşımın eski sevgilisiyle ole bir duruma gelcem aman allah korusun hayatım boyunca vicdan azabı çekerdi.arkdaşin sana yapmıs ama bence sen kişiliğinden karakterinden taviz vermemeliydin.neyse allah kolayversin umarım hakkınızda en hayırlısı olurr

keşke aynı şekilde karşılık vermeseydiniz
bu konular oyuncak değil ki

Siz ihanete uğramışsınız, en yakın arkadaşınız sizin ihanetine uğramış... Ee, eski sevgiliniz? Birbirinizin hatalarını "kopyalarken" o da keyfine bakmış, başka kızların arasını bozmuştur herhalde, her zaman olduğu gibi olan "kız tarafı"na olmuş... Gel de erkek zekasını, vurdumduymazılığını takdir etme...

Bir erkek kolay kolay -psikolojik rahatsızlığı yoksa- böyle bir durumla uğraşmaz... Bize de türlü oyunlar oynuyor hayat... Hiçbiri ilahi adalete teslim edilemeyecek kadar "Ben hallederim" denilebilecek meseleler değil... Zaten insanın intikam kadar kendi huzurunu da bozacak bir duruma mahal vermesi için çok boş vakti ve gereksiz yerlere harcanacak enerjisi olmalı... (İki yıl boyunca -hiçbir şey sezdirmeden- bunu beklemek için sadece boş vakit de yetmez, "bomboşluk" hissi bu...) Aksi halde hayatına yön verecek kararı almanın mutluluğunu değil burukluğunu yaşamak zorunda kalınmaz...

Sizin yerinizde olsam evlenmezdim... Bundan ne "Acaba onlar da durumu fark etti, şartları eşitlemeye mi çalışıyorlar? Oyun mu oynuyorlar?" endişesiyle ne de "Onun seviyesine indim... Keşke yapmasaydım" pişmanlığıyla vazgeçerdim: Dönüp hatırlayacak hatırlamaya değecek bir mutluluk, sevinç olmalı evlilik... Çocuklarınız "Anne siz nasıl tanıştınız? "diye sorduğunda huzurla derin bir nefes alabilmeli insan anlatmaya başlamadan evvel... Eş dost hikayenizi öğrenmek istediğinde böyle tatsız bir başlangıcı değil; sevgiyi, aşkı hatırlamalı insan... Bunu kendisine borçludur en azından...

Kız arkadaşınız pişman olmuş, bunu dile getirmiş, sizi sevgilisiyle tanıştırmış... Siz ondan farklı olarak zamanla ondan kopmuşsunuz, bundan pişman olmamışsınız hatta evlenme niyetindesiniz... Madem "intikam" sizin için bu kadar önemli, bu yaptıklarınızla "onu geçmiş" hatta "tur bindirmişsiniz" tebrikler...

Tutum çiğ, hareketler çocukça, sonuç tatsız... "İntikam" yersiz bir hareket ama birine kendini kötü hissettirmek için onun iğrenç tavrını taklit etmekten daha geçerli yollar bulabilmeli insan... En azından "iş bittiğinde" kendinden iğrenmek için sebebi kalmamalı... O insana ettiği hakaretlere kendi kendini muhatap yapmamalı... Ona yakıştırılan sıfatları "hak etmemeli"...

Bu tip "hikayeleri" üçüncü sınıf Hollywood film senaristlerine yahut uzayıp sakız olan dizilere bırakmalı; kendi hikayenizi baştan yazmalısınız diye düşünüyorum... Fakat dikkate alacak olsaydınız bunları yaşamazdınız sanırım, öyle ya "İntikam zamanı gelmiş"... Ne de olsa istemediğiniz insanlar, onları hayatınızda çıkarmak bu kadar kolayken onlara ömrünüzün "2-3 senesi"ni "harcayacağınız" kadar değerliler...

okurken "alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste" atasözü aklıma geldi.eden bir şekilde buluyor,yanına kalmıyor. bir nevi "yuva yıkanın yuvası olmaz "derler ya o hesaba da çıkıyor.ama yaptığın etik olarak yanlış.seviyorsan,için rahatsa geçmişi boşver geleceğe bak derim.ama bunları yaparken vicdan azabı çekiyorsan bir düşünmelisin bence.hakkında hayırlısı olur inş canım.

vayyy anasınıı hep kendmı cok kotuu bılırdımm ama benden fenalarıda varmıss :):)
oncelıklee arkdsının yaptıqı cok ıqrenc bısy senın de bunu bıle bıle ona yapman ondan daha ıqrenc bısı
sen sımdı ıyı cocuk hos cocuk dıonda bence pekte iibırı deılll rrol yapıyo baksana bı zamanlar sevıyorum dedıqı kızın en yakın dostuna suan sevıyorum dıo bu karaktersızlık adılıkk yanıı kusrabkmda hatta bıde dıosun ya kararsız kaldım dıe bak sende onla tanıstır bı kızı arkdsm de sonra kavqa et cocukla qıder onla cıkar karaktersız bence yanlıs ısler bunlar ne olursa olsunn ccok yanlıs qunah ya ayıp fln ne dıcemı sasırdım :S hakkında hayırlıs tatlım umarım ewlndıkten sonrada o senı dostunla aldatmaz eden bulan dunyası yanı :S

sevdiğini aldatıp seninle olan birisine sen nasıl kocam diyebileceksin? Hem belki şu an sadece sevdiğini sanıyorsun intikam için ömrünü yakmaya değer mi?

bir laf vardır ya, " bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim..."
en yakın arkadaşının sevdiği adamdan hayır gelmez bence.şahsi kanaatim zaten yerinizde olsam o kızla bir daha görüşmezdim. o insanla arkadaşlık ederek kabullenmişsinz durumu. yine de aranızda aşk ve güven varsa düşünebilirsiniz ama evlenmek öyle basit bi inat uğruna yapılacak iş değil.

ikimiz de görüşmüyoruz artık o kızla zaten. onun bana güveni var ama benim ona yok sanırım, hala tereddütlerim var. sanırım en iyisi bu görüşmeyi sonlandırıp, ikisinin adını da anmamak..

beni aldatan eski erkek arkadaşımın burnundan getirdim. onla bir alıp veremeyeceğim kalmadı. aslını sorarsanız işin buraya kadar gelmesinden biraz pişmanlık biraz da suçluluk duyuyorum. işin buraya kadar gelmesini istemezdim ama olayların ilerleyişine engel olamadım ya da olmak istemedim bilemiyorum. ama dediğiniz gibi bu evlilik olursa
hiç hoş bir durum olmayacak. zaten buraya yazmamın sebebi son zamanlarda duyduğum vicdan azabından kaynaklanıyor. çok huzursuz oldum. tabiki ben de normal bir evlilik yapmak isterim, çocuklara babalarıyla olan aşk hikayemi anlatmak isterim. ama bunlar oldu bir kere. önemli olan bundan sonraki hareketlerim diye düşünüyorum. boş vakit kısmına gelirsek eğer ben vakit kaybını sevmem, kariyer bakımından çok iyi bir konumdayım. normal arkadaşlara ayrılan vakti ayırdım ben onlara sadece o kadar. bir kaybım yok o konuda ancak dediğiniz gibi intikam alma konusunda hata yaptım. bu durumda en iyi çare güzelce bu ilişkiyi bitirmek ve bir daha ikisiyle de görüşmemek, kendime temiz bir hayat kurmak..

İntikam almak için pusuda beklemen zaten yanlış olmuş ama neyse. Eğer onu gerçekten seviyorsan bir ömrü beraber geçireceğine inancın tam ise salla intikamı falan. Arkadaşına da bir şey açıklamak zorunda değilsin. Zaten onunla artık sadece sözde arkadaşsınız. Onun yıkımını önemsemen gerekmiyor.

Çok İğrenç Bir Şey Yaşamışsın..

Ama Seviyorsan Evlen Derim...
Ama Çok İyi Düşün İnat İçin mi Evleniyorsun, Sevdiğin İçin mi ?

Hem Davetiye Yolla Çıkıyoruz Ne Kelime !!

yaşı küçükmüş! ufal da cebime gir.. aynı yaştayız ama siz henüz ergenlikten çıkamamışsınız.. ben sizin gibi tipleri sadece Türk filmlerinde olur sanırdım... devam edin oyununuza.. bazılarının şu hayatta hiç mi gayesi, amacı yok anlamıyorum yahu!

Çok İğrenç Bir Şey Yaşamışsın..

Ama Seviyorsan Evlen Derim...
Ama Çok İyi Düşün İnat İçin mi Evleniyorsun, Sevdiğin İçin mi ?

Hem Davetiye Yolla Çıkıyoruz Ne Kelime !!:63:

hiç güleceğim yoktu çok fenasın davetiye yollamak sorun değil ama ben tam emin değilim. onunla inat için mi birlikteyim yoksa hoşlandığım,sevdiğim için mi bilemedim. şu an tek isteğim bu durumdan kurtulmak. çünkü geceleri uyku uyuyamıyorum artık..

arkadaşlar birkaç gündür çok düşünüyorum. bu konuyu bir de sizlerin gözünden görmek istedim o yüzden yazdım buraya. gerçekten çok yardımcı oldunuz teşekkür ediyorum hepinize. ben kararımı verdim şu an ve kararımdan da dönmem kesinlikle. bugünden tezi yok bu intikam duygusu üzerine kurulmuş ilişkiyi bitireceğim, ondan hoşlanıyorum, üzüleceğim ama bir ömür boyu üzülmekten üç gün üzülmek daha iyidir. . o arkadaşımla görüşmüyorum zaten. her ikisinden uzakta kendime yeni bir hayat kuracağım. .. onlardan uzaklaşıp kariyerime işlerime odaklanmak kafamı dağıtmak için çok iyi olacak. yeni hayatımda gerçek bir aşk olacak, aşkla yapılmış bir evlilik olacak inşallah. hepinize fikirleriniz ve tavsiyeleriniz için tekrar teşekkür ediyorum.

Bence bir insana karşısındakinden ziyade en çok kendisi zarar verebilir.Başkasını üzeyim derken bence kendinize ceza verdiniz.Vicdan en ağır cezadır.

dizi gibi olmus yaw:):) çok sasırdım ama kader yaa sen mutlu olduktan sonra salla o arkadaşını falan gerçekten kankan olsaydı sana öyle bi kazık atmazdı eğer seviyorsan evlen bence allah tüm sevenleri kavuştursun ::inşallah beni de mehmete

evet ben de başroldeydim ama dizinin finali bugün akşam canlıyayında ben kararımı verdim bitireceğim bu ilişkiyi. üzülsem de yapmak zorundayım. onunla aynı yastığa başımı koyduğumda rahat uyuyamam bu vicdan azabından. en mantıklısı bu şu durumda.. Allah seni Mehmet'ine kavuştursun mutlu olursun inşallah..

niye bitirmek zorundasın?
hani hoşlanmıyorum hiçte üzülmem desen hak veririmde..
üzülücem ama yapmak zorundayım diyosun..
nedenn?o arkadaşın sana aynısını yamış..
ama siz birbirinizi sevmişsiniz..kader bu her şey olur iyi düşün bence..

vicdan azabı çekiyorum.. onu sanki kullanıyormuşum gibi bir his var içimde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…