İntizar, beddua , ah etme hakkında fikirlerinizi öğrenenebılır mıyım ?

Hiç Ah etmedim, en kötü zamanımda bile..Allaha havale ettim hep!
Ama bana Ah etmişler sanırım iki yıldır yaşadıklarım roman olur..Artık mutlu olmak istiyorum..

Peki cektigimizin acilarin bize pozitif olarak neler getirdigini dusunsek daha cok mutlu olmazmiyiz? bence olabiliriz.. Acinin boyutu ne olursa olsun, kimden ve kime olursa olsun.. Aslinda mutlulu bir hedef gibi gorsek, guncel hayatimizda hep mutsuzluk olur, o yuzden mutlulugu guncellestirmek gerek canim..

Açıkçası beddua etmekten korkarım,Kuranı kerimde de yazar,beddua etmenin ne kadar günah olduğu.Ara ara çok sinirlendiğimde söylerdim bunu sonra kestim tamamen.En iyisi Allaha havale etmek.Benim de çok acım var kendimi zor tuttuğum zamanlar mesela.Dönüp dolaşıp o kişininde başına geleceğine, onun da canının yanacağına inanıyorum.

ben kaynanama ve esime beddua etmek isterim ancak Allaha havale ediyorum.
Insallah Rabbim onlara layik olduklari seyi verecektir.

Zararini gordugum kisiler icin beddua etmem, sadece onlardan kurtulmak istegidir bendeki. Kurtulurum da cogu zaman. Kimsenin yuzune gulup arkasindan konusmam, ah etmem. Belki de bu yuzdendir, hayattta her isim yolunda gider.

Bana kötülüğü dokunmuş bir insanın kötülüğünü istememe gerek yok ki. Hayatımdan çıkarırım olur biter. Oysa o içindeki kötülükle yaşamaya devam edecek ve elbette o kötülük bir gün kendisine de zarar verecek.

cmtsı gunu saat sabah 8de zilimşze bastılar uzun uzun ben kalkmıs bulundum kımoo dedım ses yok ben gerı yataga dogru ılerlerken asansor calıştı ve o kızgınlıkla dedımkı insallah asansor bozulurda içinde kalırsınmeger gercekten asansor bozulmus ve içindede biri kalmıs

sonra yıne bır baska pazar bızım yatak odamızın duvarı yan komsuyla bir sabah 9 olmus adam elınde matkap nasıl deliyor allahım o ses resmen beynımde vurulmusa dondum kızgınlık ayyy elındekı alet bozulasıca dedım.. adamın sesi geldi ooofffff matkabın bozulcaaa tuttu dedi

emınımkı bunların hepsi birer tesadüf...

son olarak bi ara okadar cok hasta oldumkı acillik yani ölüyorum.. apartmanımdakı komsularımlada aram iyi değil konusmuyorum.. evde oldukları halde komsum neyın var acı acı ınlıyuosun diyipte kapımı calmadılar.. bende gercekten ah ettım .. aradan bi hafta gectı yandakının oğlu ölümcül hastalık gecırmıs apartmanda tuz dagıttı..asagıdakının kızıda trafik kazası gecırdı kolu kırıldı..

boşuna dememişler, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste..

Son düzenleme:

Arkadaşım verdiğin örnekler çok basit böyle şeyler için insanlara ah edilirse,herkes herkese düşman olur.Çok önemli konularda olmalın bence bu insanın gerçekten canının yandığı.

hiç kimseye ah etmedim ama çok içimi yakanlar oldu nezaman biri içimi yaksa allaha havale ediyorum er geçde bana yaptıklarını çektiklerini görüyorum.allah herşeyi görüyor kötülük yapanın yanına kalmaz

Azıcık tezat olmuş sanki :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…