iran yada himalayan kedi sahiplenebilirim

caldion78

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
1.035
10
158
İstanbul
merhabalar bursada oturan birinden iran yada himalayan cinsi kedi sahiplenebilirim ... isterseniz ara sıra gösterebilir .. kimseye verilmeyeceği satılmayacagı ve iyi bakılacagına dair sahiplendirme sözleşmeside yapabiliriz ...

merhabalar bursada oturan birinden iran yada himalayan cinsi kedi sahiplenebilirim ... isterseniz ara sıra gösterebilir .. kimseye verilmeyeceği satılmayacagı ve iyi bakılacagına dair sahiplendirme sözleşmeside yapabiliriz ...

1.5 yaşında iran kedimi sahiplendirmek istiyorum....kızım çok uysal ve usludur...tüm gün çalıştığım için çok yalnız kalıyor ve sıkılıyor...daha önce iran kedisi beslemiş,zahmetini bilen :) ona iyi bakacak bir aile arıyoruz...*************** adresine yazarsanız resimlerini görebilirsiniz..dünya tatlısıdır Zuzu'm....[/QUOTE]

istanbul içi olması daha iyi olacaktır....

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden cins olmak zorunda? Bir sokak kedisi evinizin uğurunu mu kaçırır?

iki gündür bodrumuza girmiş olan kediciği yakalamaya çalışıyorum gecen gece saat 3 den 6 ya kadar ona uğraştım ama malesef yakalayamadım egonuzu tatmin etmek için bilip bilmeden hemen cıkışıyorsunuz ... tabikide farketmez her tür kedicciğe ev sahibliği yapabilirim ama gel gelelim o cinslerin şaşı gözlerine aşığım bi secme hakkım olursa o tür isterim ama olmazda bulamazsam zaten ilk evime gelen pisiciği sahipleneceğim .... umarım anlatabilmişimdir....

1.5 yaşında iran kedimi sahiplendirmek istiyorum....kızım çok uysal ve usludur...tüm gün çalıştığım için çok yalnız kalıyor ve sıkılıyor...daha önce iran kedisi beslemiş,zahmetini bilen :) ona iyi bakacak bir aile arıyoruz...bebesane@hotmail.com adresine yazarsanız resimlerini görebilirsiniz..dünya tatlısıdır Zuzu'm....

istanbul içi olması daha iyi olacaktır....[/QUOTE]

cnm ya ben bursadayım çok isterdim ama ulaşım çok zor olacak .... kediciği otobüsle almayada karsıyım sırf ben istiyorum die otobüslerde eziiyet çektiremem .. ama olurda bursaya yolunuz düşerse kediciği seve seve sahipleneblirim

:) çok sevimli bir açıklama gerçekten. İnternet üzerinde o kadar çok yuva arayan kedicik var ki. O kadar muhtaç durumdalar ki... İsteseniz yani demek istediğim gerçekten yürekten isteseniz kesinlikle bulurdunuz muhtaç bir hayvan. Ama sizin kedi almanızın sebebi kendi egonuzu tatmin olduğu için cins kedi ilanı açmışsınız. Öyle olmasaydı sadece bir kedi sahiplenmek istiyorum derdiniz.

Maalesef Türkiye gibi hayvanların zulüm içinde yaşadığı bir ülkede insanların hayvanları cinslerine göre seçme lüksleri olduğunu düşünmüyorum. Eğer dediklerinizde ciddiyseniz ben sizi kedi sahiplenebileceğiniz kişilere yönlendirebilirim. Bunu da seve seve yaparım. Hem de Bursa'dan ;)

:) çok sevimli bir açıklama gerçekten. İnternet üzerinde o kadar çok yuva arayan kedicik var ki. O kadar muhtaç durumdalar ki... İsteseniz yani demek istediğim gerçekten yürekten isteseniz kesinlikle bulurdunuz muhtaç bir hayvan. Ama sizin kedi almanızın sebebi kendi egonuzu tatmin olduğu için cins kedi ilanı açmışsınız. Öyle olmasaydı sadece bir kedi sahiplenmek istiyorum derdiniz.

Maalesef Türkiye gibi hayvanların zulüm içinde yaşadığı bir ülkede insanların hayvanları cinslerine göre seçme lüksleri olduğunu düşünmüyorum. Eğer dediklerinizde ciddiyseniz ben sizi kedi sahiplenebileceğiniz kişilere yönlendirebilirim. Bunu da seve seve yaparım. Hem de Bursa'dan ;)

pek düşündüğünüz gibi değil durum ben hem sokak kedisi hem de cins kedi besledim...iran kedileri evcimen olduğu için evde bakımı çok kolay...ama sokak kedileri doğaları gereği dışarı çıkmak istiyorlar çıkartmak olmuyor çıkartmamak da ona eziyet oluyor....

$14042012114.webp işte benim pisiciğim...güvenle yaşayabileceği yeni yuvasını arıyor....

pek düşündüğünüz gibi değil durum ben hem sokak kedisi hem de cins kedi besledim...iran kedileri evcimen olduğu için evde bakımı çok kolay...ama sokak kedileri doğaları gereği dışarı çıkmak istiyorlar çıkartmak olmuyor çıkartmamak da ona eziyet oluyor....

Olay sizin burada yansıttığınız kadar basit değil. Bir canı kurtarmakla evde bakımı rahat olan kedi bakmak arasında dağlar kadar fark var. Zaten ne desem boş size. Kendimi yoruyorum. Siz önceliği kendinize vermişsiniz çünkü.

Ben hep sokak kedileri baktım. Hiç sizin dediğiniz gibi olmuyor. Benim kedim aksine dışarıdan ölesiye korkuyor. Tabi her kedi aynı değil, hepsi ayrı karakterlere sahip. Size öylesi denk gelmiş olabilir. Genellememek lazım.

Cins hayvan üretimlerindeki anne hayvanların zorla çiftleştirilmesi, ölene kadar bir kafesin içinde doğurtulmaya zorlanması, Türkiye dışından uçakla getirilen cins yavruların küçücük bedenlerine narkoz verilmesi, pet shop gerçekleri vs. gibi konulardan hiç bahsetmiyorum tabi. Siz bildiğinizi okuyun ve bu kanlı ticaretin devam etmesi için katkıda bulunun. Bu konuya yazacaklarım bu kadar. Zira anlayan için çok bile yazdım. Saygılarımla.

bütün gün çalışıyorum eve çok geç geliyorum..ve o çok yalnız kalıyor ve de tabii sıkılıyor....çalışmayan ev hanımı evde onunla ilgilenebilecek bir sahip arıyorum...

Olay sizin burada yansıttığınız kadar basit değil. Bir canı kurtarmakla evde bakımı rahat olan kedi bakmak arasında dağlar kadar fark var. Zaten ne desem boş size. Kendimi yoruyorum. Siz önceliği kendinize vermişsiniz çünkü.

Ben hep sokak kedileri baktım. Hiç sizin dediğiniz gibi olmuyor. Benim kedim aksine dışarıdan ölesiye korkuyor. Tabi her kedi aynı değil, hepsi ayrı karakterlere sahip. Size öylesi denk gelmiş olabilir. Genellememek lazım.

Cins hayvan üretimlerindeki anne hayvanların zorla çiftleştirilmesi, ölene kadar bir kafesin içinde doğurtulmaya zorlanması, Türkiye dışından uçakla getirilen cins yavruların küçücük bedenlerine narkoz verilmesi, pet shop gerçekleri vs. gibi konulardan hiç bahsetmiyorum tabi. Siz bildiğinizi okuyun ve bu kanlı ticaretin devam etmesi için katkıda bulunun. Bu konuya yazacaklarım bu kadar. Zira anlayan için çok bile yazdım. Saygılarımla.

sokakta yaşayan bir kediyi eve alarak onun hayatını kurtardığını mı sanıyorsun acaba?????bu nasıl bi çelişki...pet shoplardaki esarete karşısın ama sokakta özgür gezen kediyi eve hapsetmek esaret değil yaniii...sokakta doğmuş bir kedi eceli gelene kadar sokakta rahat rahat yaşar senin onu eve alıp hayatını kurtarmana gerek yok....kendini düşünmeyen bir hayvansever olarak kapı önüne mama da bırakabilrisin hatta.o da onlara artı besin olur....oysa sen almasan da pet shoplar hayvan dolu ve alan olmadıkça küçücük kafeslerde yaşamaya mahkumlar.....sen almıyorsun diye malesef bu sektör yok olmayacak..yani tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok hesabı seninki.....

ayrıca önceliği kendime vermem de insan olarak yaradışımızın kanunu canım....allah inana bu fıtratı vermiş sen inkar etsen de malesef sende de böyle bu....önce benim yaşam alanım olacak ki dünya tatlısı minilere bakabileyim...şu an da onu çok yalnız bıraktığım için evhanımı birine vermek istiyorum ki yalnız kalıp psikolojisi bozulmasın....yani önce onu düünüyorum..kendimi düşünseydim emin ol vermezdim....

sokakta yaşayan bir kediyi eve alarak onun hayatını kurtardığını mı sanıyorsun acaba?????bu nasıl bi çelişki...pet shoplardaki esarete karşısın ama sokakta özgür gezen kediyi eve hapsetmek esaret değil yaniii...sokakta doğmuş bir kedi eceli gelene kadar sokakta rahat rahat yaşar senin onu eve alıp hayatını kurtarmana gerek yok....kendini düşünmeyen bir hayvansever olarak kapı önüne mama da bırakabilrisin hatta.o da onlara artı besin olur....oysa sen almasan da pet shoplar hayvan dolu ve alan olmadıkça küçücük kafeslerde yaşamaya mahkumlar.....sen almıyorsun diye malesef bu sektör yok olmayacak..yani tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok hesabı seninki.....

sokakta hayatın kedi için bu kadar şahane olduğunu bilmiyordum:) aydınlandım teşekkür ederim. Lumina rahat bırak sokaktaki mutlu kedileri insan olarak zaten bu bizim hakkımız herşeyden üstünüz yaşam alanı mı bırakıcaz sefillere.Lütfen...Pet shoplardaki hayvanlara yardım et mesela git satın al kafesten kurtar.Bunun da yolu buymuş. yanlış yapıyoruz başından beri

biraz geç oldu sanr umarm görürsünüz eger sahiplendirmedysenz ilgilnerm özel msj atma hakkımda yok malesef. ist içindenm daha öncede iran kedisi besledim geri dönus yaparsanz sevnrm olumlu olumsuz

Biraz zaman geçmiş konudan ama birşeyler yazmadan geçmek istemedim. Cins kedi yada köpek arayan insanlara direkt "egoist/bencil/hayvan sevmez" muamelesi yapmak hiç hoş değil. Hele hele bir hayvanseverin hayvan beslemek isteyen birine bu şekilde itham etmesi hiç güzel bir davranış değil.

Şu noktada hem fikiriz; önceliğimiz elbette sokakta yada barınakta yaşayan kedi yada köpekleri beslemek,sahiplenmek...

Ama tercihi bu yönde olmayan insanlara direkt ithamda bulunmak hiç hoş değil gerçekten.

Cins kedi/köpek beslemekle egoist/bencil olmanın hiç bir alakası yok; her ikiside hayvanseverdir ve bir canın sorumluluğunu üstlenmiştir.Önemli olan budur.

Sonuçta siz cins bir kediye yada köpeğe para verdiğinizde; onun tüyü yumağı için değil; kişiliğine o parayı veriyorsunuz. Herkesin kendi yaşam tarzına göre hayvan cinsi seçmesi o hayvancık için daha uygun olur.

Bu cins seçip seçmeme meselesi şu olaya dönmüş resmen "yetimhanelerde onlarca çocuk var; gidin onları sahiplenin. Sırf egonuz için,soyunuz için çocuk sahibi olmayın" der gibi birşey olmuş...

Demek istediğim; her insanda gerçekten sokak kedisi yada köpeğine bakamaz. Bakanlarıda alkışlarım o ayrı...Keşke hepimiz bu bilinçte ve idrakta olabilsek. Ama kendi yaşam tarzlarına göre cins arayanlarada laf etmek kimseye düşmez. Sonuçta o bir can; en az hayatınızın 10-15 yılını ayıracağınız bir can hemde. Bu işin şakası yok; kişilik özelliklerine göre almadan o canlar sokaklara,petshoplara bırakılıyor. Bu çokmu daha iyi...

Back
X