Iranli biriyle birliktelik

İran da yasal tek eş siz Arabistan ile karıştırıyorsunuz. Eşim İranlı bizzat tecrübe ettim. Muta nikahı bizdeki dini nikah gibi bizde de kötüye kullanan var. 2-3 kişiye dini nikah kıyan var lütfen önyargılı olmayın.

Ben de boyle biliyordum

Ne olur ne olmaz bilemem ama bugün bile müge anlı da bu tarz bir konu vardı. Kadın yurt dışında yaşıyor normalde turkiyede biriyle tanışıyor adam kadının canına kıyıyor. Bu kadar guvenilmezken başka memleketten bilemiyorum düşündürücü

Iranli amerikali ya da Turk ne farkeder?

Tanimadiginiz bir insani biraz takilalim.diye eve almak nedir?

Sapik olur psikopat olur manyak olur?
Cesaretinize hayran kaldim
Tanimadan beraber yasamayi elbett3 dusunmuyorum su asamada degil o ileride belki

Takılmalık birini arıyorsanız daha yakışıklı birini bulun bari :) pek bişeye benzetemedim demişsiniz . Ortadoğu kültürüne çok hakim değilim ama kafayı takarsa git dediğinizde gideceğini pek sanmıyorum, temkinli olmanızda fayda var

Iranli amerikali ya da Turk ne farkeder?

Tanimadiginiz bir insani biraz takilalim.diye eve almak nedir?

Sapik olur psikopat olur manyak olur?
Cesaretinize hayran kaldim

+++
Konunun oturma izni için konu sahibesini kullanma kısmı daha çok dikkat çekiyor. Oysa ki konunun özü bu. Irk, millet, din önemli değil kimse tanımadığı etmediği güvenmediği herifi eve almasın kızlar.

Yok ön yargı açısından değil. İşte düzgün niyetle var mı bilemezsiniz. Farklı kültür yapı dikkatli olmakta fayda var. Türkiye çok büyük ülke her şehri ayrı mesela. Ben kendi şehrimi biliyorum odun gibi tipler mesela. Ama başka bi şehirdeki insanlar daha medeni olabiliyor. İran içinde geçerli. Muta nikahı, 4 eş bi örnekti sadece kültürel farklılık. Ben de dini çevrelerdeyim az çok biliorum. Bilmeyen yadırgayabilir.

Gamze Özçelik de bilinen biriydi ve Gökhan Demirkol diye bilinen birinin tecavüzüne uğradı, bilinen bir oteldeydi muhtemelen. Not:az önce baktım senin için. Gökhan Demirkol milli basketbolcuymuş

Gamze Özçelik de bilinen biriydi ve Gökhan Demirkol diye bilinen birinin tecavüzüne uğradı, bilinen bir oteldeydi muhtemelen
Bu mantikla kinseyle gorusmememiz gerekir.ben kararimi verdim bir sans verecegim bize.gelsin istiyorsa burada kalsin bir aure evimde degil elbette.

Esasen İranda evli bir erkek ,karisinin evlilik icin uygun olmayan davranislari oldugunu ,evlilik hayatina aykiri oldugunu, kocanin eviyle ilgili gorevlerini yerine getirmesine engel oldugunu beyan edip 2. Es ile evlenebiliyor. Ve bu yasa tasarisi 2010 yilinda kabul edildi. Ben fuar icin gittigimde ogrenmistim,tam ayni donemde orada bulunuyordum. Konu sahibi evlilik dusunmedigi icin kendisini ilgilendiren bir durum olmayabilir ama konu konuyu actigi icin soylemek istedim.

Aynen o mevzulara gerek yok. Sadece kültürel farklılık dikkatli ol diyebiliriz. Aynı ülkede olduğumuzda da geçerli bu kural. İyi de anlaşılabilir çok kötü sonuçlar da olabilir. Yaşamadan bilinmez. Sadece ısrarcı olması biraz işkillendiriyor insanı.

Dünyadaki seri katillerin %80 i Amerikalıdır. Tarihteki en büyük katliamı Belçika yapmıştır. Ama tüm önyargılar bizimde içinde olduğumuz Ortadoğu içindir. Bir şans verip tanımalı. Herkesin bahsettiği tüm olasılıklar yeni tanıştığı herhangi birisi içinde geçerlidir. Bir Türk ün yapmayacağı ne malum. Burda okuyoruz hamile karısını dövüp evden kovan, evliyken başkasıyla düğün yapan vs. Ayrıca 4 eş yok İran’da. Yani uygun olmayan bir örnek.
İran’da yaşarsanız kültürlerimizin çok benzediğini görürsünüz. İran’a giden herkes memnun gitmeyen herkesin bilgisi tecrübesi olmadan olumsuz fikri var. Tavsiyem açık fikirli olunmasıdır. Eğer İranlı diye eşime şans vermeseydim hayatımın hatasını yapmış olurdum.

Yani
Daha adamla ortada bir sey yokken adamin “sen istersen gelecegim,birlikte yasamak istiyorum”demesi mesela tuhaf. Kendi ulkelerinde yasayamadiklari ozgurlukleri burada yasamak icin geliyor buyuk cogunlugu. Sozum meclisten disari,herkes oyle degildir elbette ama. Dikkat etmekte yarar var

Ya arada aşk olsa söylediğiniz tamam da kadın kendisi diyor ''Türkiye için istiyor'' diye,ne belli ileride bu durum için ısrar etmeyeceği ?

Yok benim aksine İran kültürüne ciddi ön yargım yok. Kapalı bi kültür ülkemizden bakınca. Tabii ki gelenek görenekler farklı olabiliyor. Benim çevrem için çok yadırganan bir şey olmaz ya da benim için. İranlılarla sosyal medyada vs çok karşılaşıyorum bir çok Arap ülkesine de gittiğim için farklı yerlerle de kıyaslayabiliyorum. Diğer Arap ülkelerine göre daha medeniler. Azeri nüfusu fazla yani bizimle benzer durumdalar. Şimdi burada durum konu sahibi bilmeyebilir yadırgayabilir ciddi düşünmüyorum dediğinde ben de kültürel farklılık dikkat etmesini söyledim. Ayrıca ısrarcı olması vs Türkiyeden biri de olsa dikkatli olması söylenir sonuçta.

Valla bu kadar hayati sinirsiz takintisiz hic birseyi onemsemeden gelecek kaygisi yasamadan inssnlardan korkamadan nadil yasayabiliyorsunuz acaba
Hayir yanlis anlasilmasin kinamak elestirmek bakımından degil

valla benim yabancı bir arkadaşım İranlı bir çocukla flört ediyordu. Çocuk buna demiş “seninle evlenmek istiyorum ama biz istersek dört kadınla evlenebiliyoruz” kız ne yapsam diye bana soruyordu ama yine de siz bilirsiniz.

Valla bu kadar hayati sinirsiz takintisiz hic birseyi onemsemeden gelecek kaygisi yasamadan inssnlardan korkamadan nadil yasayabiliyorsunuz acaba
Hayir yanlis anlasilmasin kinamak elestirmek bakımından degil
Bir defa dunyaya geldim kimsenin ne dusunecegini takacak kadar vaktim yok.bugunu yasamak lazim yarinin garantisi yok.ama ben tabi ki yarinimi dusunerek yayirimlar yaptim.ama ben toplumun geneli g8bi degilim yani evlenmeliyim cocugum olmali yoksa eksik kalirim diye dusunmuyorum.evlilik cok sìkìcì bence yuzde doksaninin da mutlu ildugunu sanmiyorum.cocuklar da omur torpusu sirf yaslaninca yalniz kalmayayim diye bu kadar kahri cekemem ha olur sa da boyleymis derim yasarim.

Hic birseye takilmazmisiniz
Yani sizi uzecek birseyin ustesinden de gelebiliyormusunuz
Varsa formulu bizde bilelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…