İran da yasal tek eş siz Arabistan ile karıştırıyorsunuz. Eşim İranlı bizzat tecrübe ettim. Muta nikahı bizdeki dini nikah gibi bizde de kötüye kullanan var. 2-3 kişiye dini nikah kıyan var lütfen önyargılı olmayın.Türkiye'de değil ama İran'da dörde kadar serbest olduğunu bazı görüşlere göre muta nikahını serbest kabul ettiklerini biliyorsundur umarım. Yani bunlar da sorun değilse yerleşmek için direttiği önemli değilmiş zaten olur yani derim.
Ben de boyle biliyordumBenim eşim iranlı ve defalarca iran’a gidip kaldım. Türkiye İran’dan daha muhafazakar. Ayrıca İran’da 4 eşi olamaz. Resmi tek eş. Arabistan değil orası iran. Ayrıca burda evlenmek isterse bekar olduğuna dair kendi ülkesinden resmi yazı alması gerekli. Biz evlenirken o yazıyı almıştık. Eşimde Tahran dan. Ben eşime hala aşığım (10yıldır evliyiz) çok kültürlüdür. Ailesi çok anlayışlıdır. Ben İranlıları çok sevdim eğlenceli ve kibar insanlar. İran okuma yazma oranı çok yüksektir. Sadece haberlerde okuduğunuz kadarı ile fikriniz olmasın. Gidin görün pişman olmazsınız müthiş bir tarihi zenginliği var.
İtalya da yaşarken Türkiye haberlerini gördüğümde barbar diyorlardı ama benim ülkem gayet medeni.
Tanimadan beraber yasamayi elbett3 dusunmuyorum su asamada degil o ileride belkiIranli amerikali ya da Turk ne farkeder?
Tanimadiginiz bir insani biraz takilalim.diye eve almak nedir?
Sapik olur psikopat olur manyak olur?
Cesaretinize hayran kaldim
Iranli amerikali ya da Turk ne farkeder?
Tanimadiginiz bir insani biraz takilalim.diye eve almak nedir?
Sapik olur psikopat olur manyak olur?
Cesaretinize hayran kaldim
Yok ön yargı açısından değil. İşte düzgün niyetle var mı bilemezsiniz. Farklı kültür yapı dikkatli olmakta fayda var. Türkiye çok büyük ülke her şehri ayrı mesela. Ben kendi şehrimi biliyorum odun gibi tipler mesela. Ama başka bi şehirdeki insanlar daha medeni olabiliyor. İran içinde geçerli. Muta nikahı, 4 eş bi örnekti sadece kültürel farklılık. Ben de dini çevrelerdeyim az çok biliorum. Bilmeyen yadırgayabilir.İran da yasal tek eş siz Arabistan ile karıştırıyorsunuz. Eşim İranlı bizzat tecrübe ettim. Muta nikahı bizdeki dini nikah gibi bizde de kötüye kullanan var. 2-3 kişiye dini nikah kıyan var lütfen önyargılı olmayın.
Gamze Özçelik de bilinen biriydi ve Gökhan Demirkol diye bilinen birinin tecavüzüne uğradı, bilinen bir oteldeydi muhtemelen. Not:az önce baktım senin için. Gökhan Demirkol milli basketbolcuymuşYa ben meramimi tam.anlatamadim.adam google a yazdiginizda klipleri programlari vs cikan bi adam.maddi durumu da gayet iyi gorunuyor.goruntulu kinusuyoruz oradan goruyorum.kiyafetler hep a ile baslayan o meshur marka mesela.evi arabasi lux.fakir bi adam degil.bilinmedik biri de degil ulkesi icin.bu referans beni biraz da rahatlatiyor
Ünlüymüş yapmaz kesin (!)Derse ne yapacaksın? Pekala diyebilir. Gitmiyorum ağzını açarsan tokadı basarım, ailenle de konuşurum derse üstüne tecavüze yeltenirse mesela ne yapacaksın??
Bu mantikla kinseyle gorusmememiz gerekir.ben kararimi verdim bir sans verecegim bize.gelsin istiyorsa burada kalsin bir aure evimde degil elbette.Gamze Özçelik de bilinen biriydi ve Gökhan Demirkol diye bilinen birinin tecavüzüne uğradı, bilinen bir oteldeydi muhtemelen
Esasen İranda evli bir erkek ,karisinin evlilik icin uygun olmayan davranislari oldugunu ,evlilik hayatina aykiri oldugunu, kocanin eviyle ilgili gorevlerini yerine getirmesine engel oldugunu beyan edip 2. Es ile evlenebiliyor. Ve bu yasa tasarisi 2010 yilinda kabul edildi. Ben fuar icin gittigimde ogrenmistim,tam ayni donemde orada bulunuyordum. Konu sahibi evlilik dusunmedigi icin kendisini ilgilendiren bir durum olmayabilir ama konu konuyu actigi icin soylemek istedim.Yok ön yargı açısından değil. İşte düzgün niyetle var mı bilemezsiniz. Farklı kültür yapı dikkatli olmakta fayda var. Türkiye çok büyük ülke her şehri ayrı mesela. Ben kendi şehrimi biliyorum odun gibi tipler mesela. Ama başka bi şehirdeki insanlar daha medeni olabiliyor. İran içinde geçerli. Muta nikahı, 4 eş bi örnekti sadece kültürel farklılık. Ben de dini çevrelerdeyim az çok biliorum. Bilmeyen yadırgayabilir.
Aynen o mevzulara gerek yok. Sadece kültürel farklılık dikkatli ol diyebiliriz. Aynı ülkede olduğumuzda da geçerli bu kural. İyi de anlaşılabilir çok kötü sonuçlar da olabilir. Yaşamadan bilinmez. Sadece ısrarcı olması biraz işkillendiriyor insanı.Esasen İranda evli bir erkek ,karisinin evlilik icin uygun olmayan davranislari oldugunu ,evlilik hayatina aykiri oldugunu, kocanin eviyle ilgili gorevlerini yerine getirmesine engel oldugunu beyan edip 2. Es ile evlenebiliyor. Ve bu yasa tasarisi 2010 yilinda kabul edildi. Ben fuar icin gittigimde ogrenmistim,tam ayni donemde orada bulunuyordum. Konu sahibi evlilik dusunmedigi icin kendisini ilgilendiren bir durum olmayabilir ama konu konuyu actigi icin soylemek istedim.
Dünyadaki seri katillerin %80 i Amerikalıdır. Tarihteki en büyük katliamı Belçika yapmıştır. Ama tüm önyargılar bizimde içinde olduğumuz Ortadoğu içindir. Bir şans verip tanımalı. Herkesin bahsettiği tüm olasılıklar yeni tanıştığı herhangi birisi içinde geçerlidir. Bir Türk ün yapmayacağı ne malum. Burda okuyoruz hamile karısını dövüp evden kovan, evliyken başkasıyla düğün yapan vs. Ayrıca 4 eş yok İran’da. Yani uygun olmayan bir örnek.Yok ön yargı açısından değil. İşte düzgün niyetle var mı bilemezsiniz. Farklı kültür yapı dikkatli olmakta fayda var. Türkiye çok büyük ülke her şehri ayrı mesela. Ben kendi şehrimi biliyorum odun gibi tipler mesela. Ama başka bi şehirdeki insanlar daha medeni olabiliyor. İran içinde geçerli. Muta nikahı, 4 eş bi örnekti sadece kültürel farklılık. Ben de dini çevrelerdeyim az çok biliorum. Bilmeyen yadırgayabilir.
YaniAynen o mevzulara gerek yok. Sadece kültürel farklılık dikkatli ol diyebiliriz. Aynı ülkede olduğumuzda da geçerli bu kural. İyi de anlaşılabilir çok kötü sonuçlar da olabilir. Yaşamadan bilinmez. Sadece ısrarcı olması biraz işkillendiriyor insanı.
Dünyadaki seri katillerin %80 i Amerikalıdır. Tarihteki en büyük katliamı Belçika yapmıştır. Ama tüm önyargılar bizimde içinde olduğumuz Ortadoğu içindir. Bir şans verip tanımalı. Herkesin bahsettiği tüm olasılıklar yeni tanıştığı herhangi birisi içinde geçerlidir. Bir Türk ün yapmayacağı ne malum. Burda okuyoruz hamile karısını dövüp evden kovan, evliyken başkasıyla düğün yapan vs. Ayrıca 4 eş yok İran’da. Yani uygun olmayan bir örnek.
İran’da yaşarsanız kültürlerimizin çok benzediğini görürsünüz. İran’a giden herkes memnun gitmeyen herkesin bilgisi tecrübesi olmadan olumsuz fikri var. Tavsiyem açık fikirli olunmasıdır. Eğer İranlı diye eşime şans vermeseydim hayatımın hatasını yapmış olurdum.
Yok benim aksine İran kültürüne ciddi ön yargım yok. Kapalı bi kültür ülkemizden bakınca. Tabii ki gelenek görenekler farklı olabiliyor. Benim çevrem için çok yadırganan bir şey olmaz ya da benim için. İranlılarla sosyal medyada vs çok karşılaşıyorum bir çok Arap ülkesine de gittiğim için farklı yerlerle de kıyaslayabiliyorum. Diğer Arap ülkelerine göre daha medeniler. Azeri nüfusu fazla yani bizimle benzer durumdalar. Şimdi burada durum konu sahibi bilmeyebilir yadırgayabilir ciddi düşünmüyorum dediğinde ben de kültürel farklılık dikkat etmesini söyledim. Ayrıca ısrarcı olması vs Türkiyeden biri de olsa dikkatli olması söylenir sonuçta.Dünyadaki seri katillerin %80 i Amerikalıdır. Tarihteki en büyük katliamı Belçika yapmıştır. Ama tüm önyargılar bizimde içinde olduğumuz Ortadoğu içindir. Bir şans verip tanımalı. Herkesin bahsettiği tüm olasılıklar yeni tanıştığı herhangi birisi içinde geçerlidir. Bir Türk ün yapmayacağı ne malum. Burda okuyoruz hamile karısını dövüp evden kovan, evliyken başkasıyla düğün yapan vs. Ayrıca 4 eş yok İran’da. Yani uygun olmayan bir örnek.
İran’da yaşarsanız kültürlerimizin çok benzediğini görürsünüz. İran’a giden herkes memnun gitmeyen herkesin bilgisi tecrübesi olmadan olumsuz fikri var. Tavsiyem açık fikirli olunmasıdır. Eğer İranlı diye eşime şans vermeseydim hayatımın hatasını yapmış olurdum.
Bir defa dunyaya geldim kimsenin ne dusunecegini takacak kadar vaktim yok.bugunu yasamak lazim yarinin garantisi yok.ama ben tabi ki yarinimi dusunerek yayirimlar yaptim.ama ben toplumun geneli g8bi degilim yani evlenmeliyim cocugum olmali yoksa eksik kalirim diye dusunmuyorum.evlilik cok sìkìcì bence yuzde doksaninin da mutlu ildugunu sanmiyorum.cocuklar da omur torpusu sirf yaslaninca yalniz kalmayayim diye bu kadar kahri cekemem ha olur sa da boyleymis derim yasarim.Valla bu kadar hayati sinirsiz takintisiz hic birseyi onemsemeden gelecek kaygisi yasamadan inssnlardan korkamadan nadil yasayabiliyorsunuz acaba
Hayir yanlis anlasilmasin kinamak elestirmek bakımından degil
Hic birseye takilmazmisinizBir defa dunyaya geldim kimsenin ne dusunecegini takacak kadar vaktim yok.bugunu yasamak lazim yarinin garantisi yok.ama ben tabi ki yarinimi dusunerek yayirimlar yaptim.ama ben toplumun geneli g8bi degilim yani evlenmeliyim cocugum olmali yoksa eksik kalirim diye dusunmuyorum.evlilik cok sìkìcì bence yuzde doksaninin da mutlu ildugunu sanmiyorum.cocuklar da omur torpusu sirf yaslaninca yalniz kalmayayim diye bu kadar kahri cekemem ha olur sa da boyleymis derim yasarim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?