Benim bahsettiğim burslarda , okul masrafı + yaşam masrafı + gidiş-dönüş uçak bileti karşılanıyor.
Not ortalamanızın 3' ün üstünde olması gerekiyor ki böyle olması oldukça normal, insanların beklentisini karşılamanız gerekiyor. Dereceye gerek olduğunu falan kimden duydunuz bilmiyorum ama yok öyle bir şey :)
Ben de yaz döneminde burslu olarak bir eğitim programına katılacağım, işin içinde olan bir insan olarak konuşuyorum.
Eğer durumunuz iyi değilse, kendiniz çalışarak biriktirebileceğiniz para ile yurtdışında yüksek lisans yapmanız pek olası değil malesef. Biz de sözlümle seneye düğünümüzden sonra yurtdışına yüksek eğitime gideceğiz (ben yüksek lisans, o doktora) ve ücretlerin ne olduğu konusunda epeyce bilgi sahibiyim. Ben zaten burslu gideceğim(yaptığım projedeki ve uluslararası yayınımdaki başarımdan dolayı hak kazandım), sözlüm de doktora bursu ayarlamaya çalışıyor, olmazsa onun ücretini biz karşılayacağız.
Zor yani, Allah yardımcımız olsun hepimizin.
Çok sağolun broşür bastırmak hiç aklıma gelmemişti nedense hep tanıdık aracılığıyla falan yaptım. Ama çok mantıklı, pazartesi ilk iş bunu yapacağım
sadece buna bağlı kalma ama. hemen iş gelmeyebilir. İngilizce'n yeterliyse teknik çeviri yapabilirsin mühendislik okudugundan zorlanmazsın.
bana özelden yazarsan birkaç tercüme posta adresi vereyim sana benim de işim oldugundan. :)
Çok sağolun, doğru çok zor. Benim bahsettiğim burs, isim verebiliyor muyum bilemiyorum ama işte bir ajans var uluslaraarası eğitim konularıyla ilgili, onlar Tübitak bursu olanlara ve benim içinde bulunduğum üniversitede dereceye girenlere burs ayarlıyorlar. Sizin bahsettiğiniz burslardan çok haberdar değilim, şu an ortalamam 3ün altında, mezun olana kadar yükseltebilir miyim emiin olamıyorum dersler de oldukça zor:) İşte ailem bir kısmını karşılayabilir, tamamını kazanamayacağımı biliyorum ama biraz da ben biriktirebilirsem çok iyi olacak... Sizlere de kolay gelsin darısı başıma, çok özendim:)
Çok teşekkürler, Rabbim gönlünüze göre versin. Ben şu an lisansı da üstün başarı burslu okuyorum, üniversitemde çok söylediler yüksek lisansa ya da direkt bütünleşik doktora programına katıl yurtdışında diye, para vereceksem olmaz dedim, şu an lisans döneminde her türlü masrafım karşılanıyor üstüne cebime para giriyor, daha yüksek bir eğitim için para vermeyi yediremedim kendime ki çok şükür ayarlandı burs. Aynı zamanda içinizdeki isteği biliyorum, o yüzden yardımcı olmak isterim size de.
Bir bakayım bakalım not ortalaması 3.00 olma şartı aramayan birkaç burs bulabilecek miyim(aklımda bir yer var ama), haber veririm size.
Sözlüm de TÜBİTAK burslu şu an yurtiçi bursu ama, doktora için de yurtdışı bursu ayarlamaya çalışıyor yine TUBİTAKtan, ama orası için not ortalaması 3.5-4.00 arası değilse şans yok malesef.
Neyse hep diyorum başarılıysanız, ingilizceniz de varsa, her türlü imkanı değerlendirmek lazım, siz para vereceğinize okumanız için size para vermeliler
Merhaba arkadaşlar sizden bir konuda akıl almaya ihtiyacım var. Ben Ankarada çok da iyi bir üniversitede öğrenciyim. Ailem orta halli bir aile. Sağolsunlar bir eksiğim yok. Ama bir sene sonra mezun oluyorum ve yurtdışında yüksek lisans yapmak istiyorum. Fakat fiyatlar ailemi çok aşıyor ve ben çalışıp para biriktirmek istiyorum. Özel ders verdim uzun süre, fakat öğrencilerimin bir kısmı üniversiteye girdi bir kısmı da şehir dışına gitti... Çevremde de hiç yok şu sıralar özel derse ihtiyacı olan... Size soracağım şu ki bir üniversite öğrencisi olarak ne gibi işlere başvurabilirim sizce? Nereden başlayacağımı bilemiyorum, özel dersten de umudu kestim. Bu arada ileri düzeyde ingilizce de biliyorum bi işe yarar mı bilmiyorum... Akıl verirseniz çok sevinirim
bölümün ne? uzmanlığınla alakalı olmalı yapacağın iş bence yaz dönemi çok iyi bir fırsat şayet turizm bölgesindeysen ya da çalışmayı düşünürsen çok para var oralarda temizlikçi bi tanıdığım aylık 1500tl alıyor ve bahşişleri maaşını iki katlıyor bu sadece örnek diger alanları düşün bi de nerede yaşıyorsun ona göre iş önerek
ne kadar etik olur bilmiyorum ben bir kere lisans bitirme ödevi yapmıştım. çok güzel bu işi ticarete dökerdim ama yapmadım
Sen de kendine aşina olan bir bölümde seni zorlamayacak bir bölümde bitirme ödevleri gibi bir şeyler yapabilirsin. Hatta kendine bu şekilde çok şey katabilirsin. Ben bu yolla kendi başıma program bile öğrendim.
Bunun dışında part time mağazalarda çalışabilirsin.
Ama okul ingilizcesiyle iş hayatında tercüme yapamazsın bence.
Marketlerde gunluk hosteslik yapanlar ile gorusebilirsin cogu ogrenci ve halden anlarlar para alabilmekte cok onemli. ozelders ilan sitelerinden ben cok ogrenci buldum halen bazilari ile gorusuyorum - 3 4 yil gecmesine ragmen. aileler calistgi icin neti kullanmak zorunda kalabiliyorlarki cogu cok guzel yerlerde bakanliklarda calisiyordu kotu insanlarda cikti tabi ama ben hissedip gitmedim veya begenmedgm aileler ile calismadim.. birde bulundgun semtteki esnaflardan rica edebilirsin ogrenci ilani icin. ben o sekildede ogrenci bulmustum hem yakin olur.
Genç insanların bu azmi çok hoşuma gidiyor, Allah rast getirsin her işini
Fuar sezonu başlıyor, ileri ingilizcen işine yarayabilir fuar hostesliği ve tercümanlık işlerinde
Bana da en mantıklısı özel öğrenci için ilan vermek gibi geldi burada konu açtıktan sonra. Diğerleri okurken yapılması zor şeyler gibi
Ucretli sitelerden cok problem yasamazsin bir arkadasinla gidebilirsin veya disarda gorusebilirsiniz. ztn vakit gunumuzun en buyuk sorunu ve net bir cozum karsi tarafta cocugu icin en iyisini ariyor hic korkma cnm
Merhaba arkadaşlar sizden bir konuda akıl almaya ihtiyacım var. Ben Ankarada çok da iyi bir üniversitede öğrenciyim. Ailem orta halli bir aile. Sağolsunlar bir eksiğim yok. Ama bir sene sonra mezun oluyorum ve yurtdışında yüksek lisans yapmak istiyorum. Fakat fiyatlar ailemi çok aşıyor ve ben çalışıp para biriktirmek istiyorum. Özel ders verdim uzun süre, fakat öğrencilerimin bir kısmı üniversiteye girdi bir kısmı da şehir dışına gitti... Çevremde de hiç yok şu sıralar özel derse ihtiyacı olan... Size soracağım şu ki bir üniversite öğrencisi olarak ne gibi işlere başvurabilirim sizce? Nereden başlayacağımı bilemiyorum, özel dersten de umudu kestim. Bu arada ileri düzeyde ingilizce de biliyorum bi işe yarar mı bilmiyorum... Akıl verirseniz çok sevinirim
Burger Mc gibi yerlere cv bırakırsanız orda part time calısabilirsiniz. Haftasonu ve ders saatinize göre. Cok cok bir para vermezler ama hic yoktan iyidir. Bir de hani şu marketlerde ürün tanıtım olayı var kariyer nette cok fazla ilan var orayla görüşebilirsin. Bir de part time calıstıran çağrı merkezleri var.
Tanıtım elemanı diye arat ben kız kardeşim icin bakarken denk gelmiştim, çağrı merkezlerini de yabana atma haftasonu temiz iş.Unisbul diye bi yer var oradan baktım ama anketörlük dışında bulamadım, ona da geri dönüş olmadı da zatenKariyer nete de bakayım madem, çok teşekkürler:)
Tanıtım elemanı diye arat ben kız kardeşim icin bakarken denk gelmiştim, çağrı merkezlerini de yabana atma haftasonu temiz iş.
Allah yardımcın olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?