Merhaba herkese, ben yeni mezunum ve kısa bir süredir çalışıyorum. Benden eski bir çalışan ile beraber çalışıyordum işi öğrenmek için patronumun isteğiyle. Ama şöyle diyeyim aynı konumda çalışıyoruz yalnızca o benden daha önce girdiği için işe daha çok hakim. Zaten daha sonra herkes kendi işini yapacaktı. Ben sonradan geldiğim için bana hep üst konumda çalışıyor gibi davranıyordu, işi biraz kıvırmaya başladıktan sonra çoğu işi bana yıkmaya başladı yine ses çıkarmadım. Davranışlarıyla, sözleriyle mobbinge varan şeyler yaşatıyor yine alttan aldım. En son geçtiğimiz hafta patronum o arkadaşla beraber bir iş yetiştirmemiz gerektiğini söyledi. Ben yetiştirmemiz gereken işi hiç yapmadığım için bilmiyorum. Beraber yapmamız gerektiği için birkaç defa yardım rica ettim ama hep bir bahaneyle yapmadı. Ben bir şekilde yapmaya çalışıyorum. Ancak ben ona her seferinde yardım ettiğim halde ortak yapmamız gereken bir iş için yardıma ihtiyacın var mı bile diye sormadığı için çok sinirliyim. Bir yerde tıkandım bugün yine yardım istedim bilgin var mı diye (şöyle söyleyeyim benim bilgim olmasının imkansız olduğu benden önce onun yaptığı bir iş ile ilgili soru sordum), yok ben çıkıyorum dedi ve her zaman çıktığı saatten önce koşarcasına çıktı. Ben de işte kimse kalmadığı için oturdum sinirden ağlıyorum. Neden böyle davranmış olabilir?
Bundan sonra işleri tamamen ayırıp ben de ona hiç yardım etmemeyi düşünüyorum. Şimdiye kadar sonradan geldim diye her işine koştum, bazı günler gelmek istemedi ona bile tamam idare ederim dedi şimdi böyle yapması bana çok koydu. Nasıl davranmalıyım bundan sonra yardım istemeyerek (çok zorlanırım ama düşe kalka kendi işimi yaparım diye düşünüyorum) ve ona yardım etmeyerek tepkimi belli etmiş olur muyum? Konuşmayı denedim ve beni geçiştirdi, o yüzden konuşmak istesem de anlamayacağını düşünüyorum.
Dip not: İlk geldiğimde iyi davranıyordu. Daha sonra bir konuda ben yeni geldiğim halde başarılı oldum ve iş yerindeki herkes patron dahil beni tebrik etti. O günden beri davranışları değişti bana karşı, sen sürekli uğraşırsın ama biri gelir bütün kredileri o alır gibi bir cümle kurdu bir keresinde. Sebebi bu mu diye düşünüyorum.
Bundan sonra işleri tamamen ayırıp ben de ona hiç yardım etmemeyi düşünüyorum. Şimdiye kadar sonradan geldim diye her işine koştum, bazı günler gelmek istemedi ona bile tamam idare ederim dedi şimdi böyle yapması bana çok koydu. Nasıl davranmalıyım bundan sonra yardım istemeyerek (çok zorlanırım ama düşe kalka kendi işimi yaparım diye düşünüyorum) ve ona yardım etmeyerek tepkimi belli etmiş olur muyum? Konuşmayı denedim ve beni geçiştirdi, o yüzden konuşmak istesem de anlamayacağını düşünüyorum.
Dip not: İlk geldiğimde iyi davranıyordu. Daha sonra bir konuda ben yeni geldiğim halde başarılı oldum ve iş yerindeki herkes patron dahil beni tebrik etti. O günden beri davranışları değişti bana karşı, sen sürekli uğraşırsın ama biri gelir bütün kredileri o alır gibi bir cümle kurdu bir keresinde. Sebebi bu mu diye düşünüyorum.