İş baskısı yapan kayınvalide

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mavilimonata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2018
1.738
3.490
83
Hayırlı geceler kızlar kısaca geçmeye çalışacağım canım çok sıkıldı. Yanıtlarınıza hemen dönemesem de sabah okuyacağım şimdiden teşekkür ederim.

Yeni evliyim, çalışmıyorum çünkü mesleğim yok. Okuduğum bölümü bırakıp yeni bölüme geçtim.

Evimiz şükür kira değil, eşim devlet memuru. Kendi kendimize yetip gidiyoruz çok şükür.

Derdim şu ki kayınvalidem bana sürekli iş ilanı atıyor. Eşim “ben çalışmasını istemiyorum, çocuk istiyorum 2020’de kpssye girecek olursa memur olur.” şeklinde bir tepki gösterse de kayınvalidem anlamıyor vallahi bıktım şu mübarek ramazanda.

İşe girersem satış danışmanlığı tarzında bir iş bulabilirim ancak ve ben kısa zaman önce kimyasal gebelik yaşadığım için tekrar hamile kaldığımda beden gücümü kullanarak çalışmayı istemiyorum çünkü tekrar düşük yapmaktan korkuyorum. Zaten çalışsam, doğum yaptıktan sonra bebeğime bakacak kimsem yok. Kv uzakta, annem de bakamaz aramızda 40 dk var ve küçük kardeşim var okula gidiyor.

Yani işe girsem hamileyken çalışabileceğim ancak. Çocuk olduktan sonra mecbur çıkacağım işten çünkü asgari ücret karşılığında çalışıp el kadar bebeği bakıcıya bırakmanın hem maddi hem manevi yükü çalışmama değmeyecek. E hamilelik sürecinde çalışmama da maddi olarak ihtiyaç yok.

Kv kpss’ye çalıştığımı biliyor, sürekli ama sürekli memurluk ilanı atıyor halbuki daha önce girmedim puanım yok diyorum yok cahillikten anlamıyor.

Bugün yine konuşurken söyledi, ben de yine aynı cevapları verdim ama oralı olmadı pek. Eşime anlattım o da bıktı artık.

Tekrar kayınvalidem bana iş bulmaya kalktığında ona öyle bir cevap vermek istiyorum ki hem saygısızlık yapmayayım -eşimle aramın bozulmaması için.- hem de kv bana bir daha “iş” demeye cesaret edemesin. Sizin zekanıza güveniyorum şimdiden teşekkür ederim.

Bence cevabı siz değil de eşiniz versin.
Kayınvalideniz siz ne derseniz deyin eşinize yetiştirecek belli 1e 1000 katıp anlatacak.
O yüzden eşinizin ağzını payını vermesi daha iyi olacaktır, hemde bir daha konusunu bile açmaya cesaret edemez emin olun.
Şu kayınvalidelerde gelinlerin işine karışması olmayacak.
Çok daralıyorsa kalksın kendisi çalışsın milleti darlamasın.

Eşim de söylüyor hatta bağıra çağıra söylüyor ama asla anlamıyor kayınvalide. Oğlunun ekmeğini yiyorum diye gözüne batıyorum resmen. Geçen gün ağladım eşime o da annesine “ben karıma bakamayacak mıyım yeter atma kıza iş ilanı falan diye bağırdı ama tık yok kadında.

Zaten kv min huyudur ben bir söylerim o söylemediğimi de anlatır aramızı bozmuşluğu çoktur eşimle ne yapıcam bu kadınla anlamadım.

Kv sizi düşünüyor ki size ilanları atıyor. Çalışmanızı istese çalışan bir gelin bulurdu diye düşünüyorum. Bence kötü bir niyeti yok. Ayrıca hamileyken beden gücü ile çalışılmaz diye bir şey yok eğer riskli bir gebelik değilse. Diğer taraftan eğer istemiyorsanız “anne teşekkürler ama bu ilan benim işime yaramaz henüz puanım yok” ya da görmezden gel, cevap yazma.

İstemiyorum dedim,eşim de söyledi.
Düşük yaşadığım için korkuyorum bunları zaten konuda yazmıştım.
Düşünüyordur elbet ancak “çalışmayı düşünmüyorum” dedikçe atması kendimi eşime yükmüşüm gibi hissettiriyor..

'Laftan anlamıyor' diyorsunuz ama kadına verilecek okkalı bir cevap arıyorsunuz.
Oğlu kızarak uyarmış,kv tınlamıyor bile.
Kısacası ne söyleseniz boş,bildiğini okuyacak.
Bence siz bu konuda attığı mesajlara,
hiç cevap vermeyin.
Yüzyüze geldiğinizde,konuyu açarsa,
yine cevap vermeden kalkıp mutfağa,
lavaboya gidin.
Muhatap olmazsanız belki vazgeçer.

Yeni yorumlara istinaden yazıyorum, işiniz zor ne deseniz anlamayacaktır. Siz de ona iş bulun çalışmıyorsa.

Kendisi parayı çok sevdiği için çalışıyor.
Sağlığından bile öteye koyuyor parayı, bizden de aynısını bekliyor. Yemeyelim,gezmeyelim, para kazanalım evde oturup para sayalım istiyor tam olarak.

Pek yapacak birşey Yok, ne deseniz boş.
Sinirlenmemeyi ve umursamamayı öğrenmeniz lazım.
Ne gereği var ki, insanlar çalışmak istese kendilerine iş bulurlar heralde, gereksiz mevzulara karışılması benim de hoşuma gitmiyor.
Benim kayınvalidem de evliliğimin ilk aylarında eşime mutfakta, tiryandafila çalışmayı düşünmüyor mu, diye sormuştu, eşimde hayır dediğinde, boşuna mı üni okumuş filan diye söyleniyordu, ona neyse.
İleri ki zamanlarda duymamayı öğreniyorsunuz, yoksa kimse değişmiyor.

Olabildiğince az görüşmeye çalışın o zaman.
Bir daha iş ilanı attığında
"hayırdır anne kendine mi bakıyorsun? Bence iyi bu, girmelisin." de
Hayır sana bakıyorum falan derse "ben böyle iyiyim annecim, koca parası yemek gibisi yok" de ağzının payını almış olur.
Yaşını başını almış kadınlar hala oğullarını nikahlı eşinden kıskanıyorlar ya nasıl bir kafa yapıları var anlamıyorum.

Bu hayatta kvdelerin karışmadığı bir konu yok kanımca. Laftan anlamıyorsa bir süre engelle. Bak o zaman anlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…