İş başvurusu görüşmesindeki tuhaflık

Nazendeyuregim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2021
575
455
23
29
İş yeri değişikliği yapmak için başka bir firmaya başvuruda bulundum ve mülakata da çağrıldım buraya kadar herşey normal. Ancak benle görüşmeyi yapan kişi fazla bir şey sormadı nereli olduğumu sordu. Aynı şehirli olduğumuz ortaya çıktı. Sonra şirketin başka bir yetkilisini arayıp mutlaka işe alın dedi. Ne zaman istersen gel başla dedi. Gözüm seni tuttu falan gibi bir şeyler konuştu. Çok hanım hanımcık iyi bir kıZ dedi. Aradığı şirket yetkilisine de beni böyle anlattı. İşe başvuru çok var, hiçkimse de başvurmuyor değil. Bu adamın beni bu kadar kısa sürede iyi diye etiketlemesi şüphelendirici değil mi ? İş yeterliliğim beklentilerim falan hiç bir şey sormadı. Saf falan gibi mi görüldüm acaba

İşi kapmışsın
Adam profesyonel değil ama arkasından baska iş çıkarsa hiç şaşırmam
Neyse girin deneyim olur en azından
İşe başvuru çok. Kimse başvurmadı da acaba ondan mı direkt alalım dediler meselesi de değil. Ama profesyonel bir yaklaşım değil. Cv bakmamışlar daha beş dakikalık konuşmayla adamın beni böyle eriketlemesi tuhaf. Üstelik iyiliğimden ziyade iş tecrübemi sorgulaması gerekmez miydi

Pozisyon nedir bilemem ama sıfır kurumsallık. Hemşehri ve hanım hanımcık diye işe alındığınız yerde ciddiyet olmadığı için bir süre sonra sorumluluğunuz olmayan şeyleri de yapmaya başlatırlar en basiti ve daha bir sürü şey. Bence ihtiyacınız varsa girin ama daha iyi bir işe bakma şartıyla.

Evet bana da çok tuhaf geldi. Beş dakikada beni gözü nasıl tuttu. Bir de bu mülakkatta söylenecek bir şey değil. Karşıdaki adama da beni övüyor. Çok tuhaf. İhtiyacım var ama tereddütlerim de var.

İş görüşmesine her gittiğim yerde nerelisin diye soruldu, Ankara desem de İstanbul demişim gibi orayı geçeceksin aslen nerelisin dediler. Hayır yani Ankara otuz yıla kadar köydü neyin iddiası bu anlamadım siz gitmeden bakınız gitmiş belli ki. Cvnizi de beğenmişler herhalde. Kimse kimseyi saf gördüm diye ile almaz.

Bir yerde iş görüşmesine gitmiştim, şirket avukatı olacaktım güya ama full erkek çalışan köhne bir yerdi. Ben de içime sinmeyince reddettim, bir sıkıntı var gibi gelmişti. Siz de çok içinize sinmiyorsa reddedin. Bir tuhaf.

Cvlere bakma fırsatımız daha olmadı dediler. Ben başvuru yapıp bir de telefonla yetkili kişiyi aradım. Görüşmeye gel dediler

Cvlere bakma fırsatımız daha olmadı dediler. Ben başvuru yapıp bir de telefonla yetkili kişiyi aradım. Görüşmeye gel dediler
Ek yaptım yoruma ama muhtelemen görmediniz belirteyim onu da. Pozisyon nedir? Acaba çok kalifiye birini aramıyorlar mı yoksa iletişiminiz çok mu kuvvetli? Dış görünüş için alınır mı biri işe ya ne garip.

Yönetici pozisyonu. İletişimim çok güçlü diyemem. Dış görünüşümde iddialı değil. Adam niye suni övgü yapıyor. Ama bir kaç kişiden masum br görünüşüm olduğunu duymuştum adam buna dayanarak beni saf mı zannetti diye düşündüm

Hangi pozisyona başvurdunuz? Yani ingilizce, bilgisayar programı vs donanım gerektiren bir iş mi?

Ay ordan uzaklaş sakın girme hemşehri diye insan işe mi alınır art niyet sezdim profesyonellik kurumsallık sıfır seviye yerlerde böyle yerde kendini harcama

Ben de yönetici olarak calismistim . Bizim magazanin koordinator mudüru denk gelmisti personel alimina . Bir kiz gelmisti annesiyle birlikte mini etekliydi ikiside baya şıktı . Koordinator onlara kavhe ikraminda bulundu . Normalde boyle bir sey yapmazlar resmi olur ki bizde resmi konusurduk hep. Hatta dedikodu olmustu magazada bizi alirken neden boyle ilgi gostermediler vs diye . Bizde cok yanlis bulduk o hareketini . Aklima geldi yazayim dedim .

Ay ordan uzaklaş sakın girme hemşehri diye insan işe mi alınır art niyet sezdim profesyonellik kurumsallık sıfır seviye yerlerde böyle yerde kendini harcama
Açıkçası benim aklıma şey geldi. Acaba çok uyumlu gözüken bir yapım var da adam da bir fazla iş veririz mi dedi

Kıyafet olarak gayet resmi, iddialı olmayan kumaş pantolon ve gömlek vardı üzerimde. Dediğiniz örnek gibi bir durum söz konusu olamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…