İş başvurusu görüşmesindeki tuhaflık

İlk defa böyle bir mülakatla karşı karşı karşıya kaldım. Tuhaf geldi. Resmiyetin hakim olduğu yerleri seviyorum ama işe de ihtiyacım var karar veremedim

Eski iş yerinde de bizim odaya alınacak kişileri kendimiz seciyorduk. Cvde zaten okulu vs olan insanlar belli, geliyorlardı. En hanım hanımcık, en ise hevesli, şirin, biraz da muhafazakar ve ezik kızları seciyordu görüşmeleri yapan (ben bu tanıma uymuyorum ama benim girişim başka çok saçma bir hikaye konusu)
Aldığımıza da yarın gel başla diyorduk .
Yani patron şirketleri için normal bir durum.
İyi,hemserimsin,kanım kaynadı,gel başla
Ama şunu da söyleyeyim, böyle şirketlerde pat diye ik falan olmadan ise alınırsin, pat diye ik falan olmadan işten kovulursun. Düzen yok, maaşı bile günü gününe alamayabilirsin. Kurumsal olmayan yerlerde bence çalışma. Ama tabii ise ihtiyacın varsa da gir basla

Bu şekilde görüşme yapan bir yer kurumsal değildir kusura bakmayın. Eski bir kuruluş olur, kalabalık olur ama bunlar kurumsal anlamına gelmez. Bence siz de bu konularda pek deneyimli değilsiniz.
Kalabalıklığı elbette kurumsallık için demedim.

Kurumsalmış ama

Kurumsalmış ama
Yooo sadece büyük şirkettir. Kurumsal ile büyük şirket arasında çok fark var. Benim bahsettiğim şirketin de Türkiye'nin kac yerinde ayrı ayrı ofisi, her şehrinde de minik şubeleri vardı. Cok büyük ve (alanında) bilindik firmaydi. Onlar da uzaktan 'kurumsaliz' derlerdi ama değildi. Kurumsal firma 'nerelisin' diye sorup 'kanim kaynadı seni alıyoruz' demez

Konunuzu okuyunca evet tuhaf geldi. Hanım hanımcıklığınızdan ona ne? Zıpır bir şey olursunuz da çok iyi iş çıkartırsınız bilinmez o. Neyse hazır işe alınmışsınız girin çalışısın derim. Bir çiğlik yaparlarsa ayrılırsınız. Hayırlı olsun şimdiden :)

Dış görünüş olarak güzelseniz eğer böyle şeyler oluyor ne yazık ki. Bi yere gitmiştim arkadaşım iş başvurusu için çağrılmıştı , ben başvurmamıştım bile . Patron geldi sen çalışmayı düşünmüyor musun senin gibi birini arıyorum dedi yok dedim almayayım kurumsal yerler böyle şeyleri pek yapmaz.

İş görüşmelerinde çok şey yaşanabiliyor. Adamın tavrı bana masum gelmedi beğenmiş olabilir sizi ama dengesizin teki de olabilir.

Bence temkinli olmanızda fayda var bu devirde kimseye güven olmaz uzak durmanızı tavsiye ederim.

Saf mi gördü acaba

Cvnize baktigi ve ise almaya karar verdigi halde artistlik olsun diye bakamadim demis olabilir. Bu tur adamlarla calismasi zordur. O adamla calisirken cok muattap olmayacaksaniz umarim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…