15 yıldan fazladır grafikerim, daha boş kaldığımı bilmiyorum. Bir kızgınlık anımda mesleği bırakıp evimin hanımı olacağım dediğimde bile bırakmadılar geri döndüm

Şuan bir matbaanın tasarımlarını, bir ajansın site ve sosyal medyasını yönetiyorum. Arada talep olursa kurs açıyorum, bildiklerimi paylaşıyorum.
Peki bunlar kolay mı oldu, değil. İnsanlar okul eşittir meslek diye bakıyor ama inanın okulda öğrendikleriniz gerçek hayatta hiçbir şey. Çok zor zamanlarım oldu, çok yoruldum ama bu yorgunluk bana deneyim beraberinde ekmek parası verdi.
Tavsiyem şu, boş duracağınıza gidin bir matbaaya, biraz oralarda takılmak istediğinizi söyleyin. Ne iş verirlerse yapın, sürekli birşeyler sorun, öğrenin. İddia ediyorum üç beş aya kalmaz iş bulursun. Ama sadece tasarım değil teknik de öğrenmelisin. Tasarımın son müşterinin eline geçmesine kadar tüm aşamaları bilmelisin. Al eline bi çay, ustaya götür, makineyi sor, üretime gir, ne, nasıl yapılıyor bıktınana kadar sor öğren. Ne kadar bilirsen o kadar tutulursun bu meslekte.
Grafikerlik rahat iştir, evden de çalışırsınız, ek iş alırsınız, çalışma saatleriniz size bağlıdır. Ama öğrenme süreci baya bir çetrefilli. Onu aşamayanlar eleniyor. Aşanlar rahat ediyor.
Umarım isteyen herkes iş bulur. Çünkü hayat çok zor ve gittikçe de zorlaşıyor. Allah herkesin yardımcısı olsun.