İş bulamıyorum

konunun kitapla alakası yok karıştırmayın onu. hanımefendi alakası olmyn konuları araya sıkıştırmayı çok sevyr belli

sağol cnm

Üniversite mezunuyum, 4 dil biliyorum, Avrupa'da stajım ve 6 yıl iş deneyimim var ama ben de bulamıyorum. Canını sıkmamaya çalış, şu an işin kendini geliştirmek ve umudunu kesmemek. Her gün sitelere bak, iş ilanı olmayan yerlere bile sitelerinden genel başvuruda bulun. Böyle bir havuz gibi düşün bu başvuruları. Birikir birikir arka arkaya dönüş alırsın. Moralini yüksek tut, benim gibi sıkıntıdan yiyip yiyip kilo alma :) hayırlısı olsun en yakın zamanda arayan herkes bulur umarım.

"Siz deneyim istemişsiniz AMA ben deneyimsizim" denmez.
"Ben deneyimsizim AMA bu işi öğrenip yapmayı çok istiyorum, kısa zamanda beklediğiniz düzeye gelmek için elimden geleni yapacağım" denir. Ya da buna benzer başka bir şey.
Dürüst olmakla saflığı birbirine karıştırmamak lazım. Onlar bilmiyor mu senin deneyimsiz olduğunu iş başvurundan? Seni buna rağmen çağırıyorlarsa sende tecrübesiz de olsan iş var mı, umut vadeder misin diye bakmak için çağırıyorlar. Sen kendine güvensiz konuşmanla, "ama ben yapamam, tecrübesizim işte" mesajı veriyorsun ve bir daha aranmamak üzere gönderiliyorsun. Yeni mezun iş bulmak zor bir şey. Gerçekten kabiliyet, biraz daha zeka isteyen bir şey. Kendini profesyonel olarak satmayı bileceksin, ağzın laf yapacak. Sen bunlara yoğunlaş. Kendine güvenmek sesinin nasıl çıktığına bakmaz, ağzından çıkan lafa bakar. İnternetten taktik öğren.

tam da o durumdayım buzdolabı ikizim oldu resmen

ben deneyimsizim dedim evet ama stajda da yanında oldğm bayan izne çıktğnda btün işlerni ben yapıyordum kısa br sürede öğretti dedim

Öğrenci iken ücret almadan çalışıp deneyim toplamak lazım. Ehliyet sertifika yabancı dil öğrencilik bitince zor oluyor. İş telaşı vakitsizlik başlıyor. Eşim de ehliyeti varken araba suremeyenlerdendi. O yüzden ehliyeti olsa da ehliyet isteyen yerlere basvuramiyordu. Çok sıkıntılı dönemdi. Bunun özellikle sebep olduğunu düşünüyorsanız bi yol bulup halletmelisiniz. Ama kısmet işi bunlar. Türkiyede doğru düzgün insan kaynakları az ise alan kişiler cv değerlendirenler vasat oluyor genelde. Şansa kalıyor işiniz. Kendinizi uzmeyin hayırlı bir iş olsun da geç olsun diyin.

Geçenlerde y..ii kargo şubesine gitmiştim. Orada bir bayan gördüm geldi elinde dosyalar, cv sini getirmiş iş arıyorum cv bırakacağım ben diye. Oranın sorumlusu geldi oranın işletmecisiymiş sanırım kız anlattı akdeniz ünv. maliye yeni mezun oldum dedi. adam şaşırdı neden bu iş için geldiniz ünv. mezunusunuz biraz sert geldi falan dedi. Eleman falan da aramıyorlardı ama ilgilendiler. Sonra baktım işe başlamış. İnsanlar iş bulabilmek için neler yapıyor işte maksat tecrübe olsun diye.

bayramdan öncesinden beri iş aramama rağmen yok bulamıyorum. muhasebe mezunuyum her yer deneyim istiyor her yer ehliyet istiyor
Hepimiz bu dönemlerden geçtik.Bütün iş alternatiflerini değerlendir.Daha iyisini bulana kadar farklı bir alanda da çalışabilirsin.Bazen insan gözünün önündeki seçenekleri göremeyebiliyor.Panik yaratıcılığın anasıdır derler.İyice düşünüce başka seçenekler de çıkacaktır karşına.

İlk fırsatta bulursunuz inşallah. .
Ehliyet de alın ilk fırsatta. .

Ben bir senedir arıyorum bulamadım. Üstelik doğuya geldim şimdi çalışmam imkansız. Umudunu yitirme, part time işlere falan bak ehliyet al

Bakiyorum bakalm inş çıkar karşıma

Bnde bakiyorum ama işte şans meselesi biraz da

Tekrar tekrar gözden geçiriyorum gözümden kaçan ilan var mıdır falan dye

İlk fırsatta bulursunuz inşallah. .
Ehliyet de alın ilk fırsatta. .
İnsallah

Başka bir bölüm okusan ne bilim :-(( muhasebe de zor ya bnm bolumumdu gitmedim

Benim size önerim;
-Alanınız dışındaki işlere de başvurmaya çalışmanız.
-Bir de iş arama sitelerine üye olup cv bırakabilirsiniz.
-Ben usanmadan hemen her hafta kendime uygun olan işlere başvururdum. Sonra bir kaçı mülakata çağırdı.
-Bir de bu iş arama süresi kısa da uzun da olabiliyor o yüzden boşlukta kalmamaya dikkat edin.
-Kurs ya da part time işlerle kendinizi meşgul edin yoksa daha zor geçiyor.

Bol şans

kpss atamaları durmadı. haberi tam okumamışsınız. ayrıca niye şansınız yok muhasebe bölümünden gayet iyi alım oluyor. siz daha şimdiden böyle umutsuz olursanız biraz zor işe girersiniz.

Başka bir bölüm okusan ne bilim :-(( muhasebe de zor ya bnm bolumumdu gitmedim

ben severek okudum zordan çok keyif aldım

bol bol kitap okuyorum falan öyle geçiriyorum zamanı. hemen hemen her siteye üyeyim

kpss atamaları durmadı. haberi tam okumamışsınız. ayrıca niye şansınız yok muhasebe bölümünden gayet iyi alım oluyor. siz daha şimdiden böyle umutsuz olursanız biraz zor işe girersiniz.
kpssye bir sene var belki şansımı denerim

Hayirli isler buluruz insallah.

insallah amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…