- 30 Ocak 2013
- 29.425
- 43.922
- 798
- Konu Sahibi yazarhanim35
-
ama şimdi bu cevabı mülakatta versen nasıl bir imaj olur sence
param yok çok ihtiyacım var deneyim olsun diye çalışamama deyince kitaptan para gelmiyor mu diye sormuş
ben de yorumları okumayı bitirince soracaktım
konun kendi mesleğimi yapayım deneyim kazanayım minvalinde değil ki
ama şimdi bu cevabı mülakatta versen nasıl bir imaj olur sence
param yok çok ihtiyacım var deneyim olsun diye çalışamama deyince kitaptan para gelmiyor mu diye sormuş
ben de yorumları okumayı bitirince soracaktım
konun kendi mesleğimi yapayım deneyim kazanayım minvalinde değil ki
ilanlar öyleMuhasebe işiyle ehliyetin ne alakası var onu anlayaamadim :)
canım açık sözlü olabilirsin bu kötü birşey değil fakat eksik yanlarını adamın gözüne sokmaya gerek varmı. şirin görünmeye çalış işini yapabileceğin imajını çiz kendine güven inşallah gerisi gelir. tüm bunlardan önemlisi Allah a dua et ben iş görüşmesine giderkende iş ararkende hep dua ettim. gelen işler alt seviye beenilmeyen işlerde olsa paraya ihtiyacım var diyerek girdim çalıştım. sana tavsiyem elinden geldiğince hergün Fetih suresini okumaya çalış yani haftada 7 gün okuyamasanda ne kadar okuyabilirsen .
amininşallah gönlüne göre bir yer çıkar canım umudunu kaybetme aramaya devam et :)
Üniversite mezunuyum, 4 dil biliyorum, Avrupa'da stajım ve 6 yıl iş deneyimim var ama ben de bulamıyorum. Canını sıkmamaya çalış, şu an işin kendini geliştirmek ve umudunu kesmemek. Her gün sitelere bak, iş ilanı olmayan yerlere bile sitelerinden genel başvuruda bulun. Böyle bir havuz gibi düşün bu başvuruları. Birikir birikir arka arkaya dönüş alırsın. Moralini yüksek tut, benim gibi sıkıntıdan yiyip yiyip kilo alma :) hayırlısı olsun en yakın zamanda arayan herkes bulur umarım.
"Siz deneyim istemişsiniz AMA ben deneyimsizim" denmez.
"Ben deneyimsizim AMA bu işi öğrenip yapmayı çok istiyorum, kısa zamanda beklediğiniz düzeye gelmek için elimden geleni yapacağım" denir. Ya da buna benzer başka bir şey.
Dürüst olmakla saflığı birbirine karıştırmamak lazım. Onlar bilmiyor mu senin deneyimsiz olduğunu iş başvurundan? Seni buna rağmen çağırıyorlarsa sende tecrübesiz de olsan iş var mı, umut vadeder misin diye bakmak için çağırıyorlar. Sen kendine güvensiz konuşmanla, "ama ben yapamam, tecrübesizim işte" mesajı veriyorsun ve bir daha aranmamak üzere gönderiliyorsun. Yeni mezun iş bulmak zor bir şey. Gerçekten kabiliyet, biraz daha zeka isteyen bir şey. Kendini profesyonel olarak satmayı bileceksin, ağzın laf yapacak. Sen bunlara yoğunlaş. Kendine güvenmek sesinin nasıl çıktığına bakmaz, ağzından çıkan lafa bakar. İnternetten taktik öğren.
Hepimiz bu dönemlerden geçtik.Bütün iş alternatiflerini değerlendir.Daha iyisini bulana kadar farklı bir alanda da çalışabilirsin.Bazen insan gözünün önündeki seçenekleri göremeyebiliyor.Panik yaratıcılığın anasıdır derler.İyice düşünüce başka seçenekler de çıkacaktır karşına.bayramdan öncesinden beri iş aramama rağmen yok bulamıyorum. muhasebe mezunuyum her yer deneyim istiyor her yer ehliyet istiyor
Ben bir senedir arıyorum bulamadım. Üstelik doğuya geldim şimdi çalışmam imkansız. Umudunu yitirme, part time işlere falan bak ehliyet al
Geçenlerde y..ii kargo şubesine gitmiştim. Orada bir bayan gördüm geldi elinde dosyalar, cv sini getirmiş iş arıyorum cv bırakacağım ben diye. Oranın sorumlusu geldi oranın işletmecisiymiş sanırım kız anlattı akdeniz ünv. maliye yeni mezun oldum dedi. adam şaşırdı neden bu iş için geldiniz ünv. mezunusunuz biraz sert geldi falan dedi. Eleman falan da aramıyorlardı ama ilgilendiler. Sonra baktım işe başlamış. İnsanlar iş bulabilmek için neler yapıyor işte maksat tecrübe olsun diye.
Hepimiz bu dönemlerden geçtik.Bütün iş alternatiflerini değerlendir.Daha iyisini bulana kadar farklı bir alanda da çalışabilirsin.Bazen insan gözünün önündeki seçenekleri göremeyebiliyor.Panik yaratıcılığın anasıdır derler.İyice düşünüce başka seçenekler de çıkacaktır karşına.
İnsallahİlk fırsatta bulursunuz inşallah. .
Ehliyet de alın ilk fırsatta. .
kpss atamaları durmadı. haberi tam okumamışsınız. ayrıca niye şansınız yok muhasebe bölümünden gayet iyi alım oluyor. siz daha şimdiden böyle umutsuz olursanız biraz zor işe girersiniz.cnm ben yalan söyleyemem asla :) iş mülakatında ble siz neyelmli brni arıyorsunuz ben deneymsizim diyecek kadr açık sözlüym sanırım :))
6ayda ben evde kafayı yerim
amin cnm
amin inşallah
amin cümlemizin canm
girmedim çnkü atamalar ble durdu bir sonraki emre kadar girsem de şansım yok
Başka bir bölüm okusan ne bilim :-(( muhasebe de zor ya bnm bolumumdu gitmedim
Benim size önerim;
-Alanınız dışındaki işlere de başvurmaya çalışmanız.
-Bir de iş arama sitelerine üye olup cv bırakabilirsiniz.
-Ben usanmadan hemen her hafta kendime uygun olan işlere başvururdum. Sonra bir kaçı mülakata çağırdı.
-Bir de bu iş arama süresi kısa da uzun da olabiliyor o yüzden boşlukta kalmamaya dikkat edin.
-Kurs ya da part time işlerle kendinizi meşgul edin yoksa daha zor geçiyor.
Bol şans
kpssye bir sene var belki şansımı denerimkpss atamaları durmadı. haberi tam okumamışsınız. ayrıca niye şansınız yok muhasebe bölümünden gayet iyi alım oluyor. siz daha şimdiden böyle umutsuz olursanız biraz zor işe girersiniz.
Hayirli isler buluruz insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?