- 30 Ocak 2013
- 29.425
- 43.922
- 798
- Konu Sahibi yazarhanim35
-
maddi olarak işe girince ancak ehliyetimi alabilirm . öyle lüks yerlere de başvuruda bulunmuyorum ama dönüş yapan ne yazık ki yok. 2 sene olrk ailemden destek görsem neyse ücretsiz çalışırım da işe ihtiyacım var ücret almadan çalışamam. iş bulayım çalışayım da rahatlayalım diye bakıyoruz ailecek.Ne yazıkki artık kimse mezuniyetten hemen sonra iş sahibi olamıyor. Siz de istenilen şeylere dikkat edi. Ornegin ehliyetinizi alın küçük firmalarda çalışarak ise başlayın. Ya da bir tanıdığınız varsa yanında ücret almadan bir sure işi öğrenmeyi teklif edin esim devlet hastanesinde 2 yıl ücret almadan çalışmış sadece işi öğrenebilmek adına sonrasında birçok hastaneden kendisi başvurmadan iş teklifi geldi. Bu devirde böyle ne yazıkki devletmmemurluğu dışında iş bulmak tecrübeye bakıyor.
maddi olarak işe girince ancak ehliyetimi alabilirm . öyle lüks yerlere de başvuruda bulunmuyorum ama dönüş yapan ne yazık ki yok. 2 sene olrk ailemden destek görsem neyse ücretsiz çalışırım da işe ihtiyacım var ücret almadan çalışamam. iş bulayım çalışayım da rahatlayalım diye bakıyoruz ailecek.
maddi olarak işe girince ancak ehliyetimi alabilirm . öyle lüks yerlere de başvuruda bulunmuyorum ama dönüş yapan ne yazık ki yok. 2 sene olrk ailemden destek görsem neyse ücretsiz çalışırım da işe ihtiyacım var ücret almadan çalışamam. iş bulayım çalışayım da rahatlayalım diye bakıyoruz ailecek.
cnm ben yalan söyleyemem asla :) iş mülakatında ble siz neyelmli brni arıyorsunuz ben deneymsizim diyecek kadr açık sözlüym sanırım :))Eee ehliyet var yaz, emin ol kimse sormayacak. Araba kullanma zorunluğu olan yerler bile sormuyor. Ayda yılda bir arabayı vercekler vermeyecekler ehliyet soruyorlar. Saçma sapan iş yani.
Var de kurtul.
6ayda ben evde kafayı yerimDaha çok olmamış iş arayalı, en az 6 ay zaman tanıyın kendinize. Muhasebe çok aranan bir pozisyon bulursunuz mutlaka.
Umarım tez vakit is konusunda sans yüzünüze güler. Kuzenimde Üniversiteyi bitirdikten sonra uzun süre issizlik döneminden gecmek zorunda kaldi, ve nihayetiyle de sonunda girdi.
amin inşallahCanım Allahü Teala hakkinizda en hayırlı işi sana nasip etsin inşallah amin
Benimde gözüm korkuyor bu sene mezun olacağım ama hakkınızda hayırlısı olsun.
Anladım. Peki devlet memurluğunu denediniz mi kpssye girdiniz mi mesela.
kitapla ne alakası var. 2. kitap için anlaşma yapmak üzereym ble ama kendi mesleğimi de yapmak istiyorum sonuçta.Kitaptan gelen giden bişey yok mu?
bolumunun mezunu cok ne yazikki.. bu nedenle biraz zorlanabilirsin.. yokmu tanidiklar filan, referans olacak birileri? deneyim icin de illaki bi yerlerden baslanacak; o da yeni mezunken biraz kucuk pozisyonlarla olur.. Allah hayirli bir kapi acsin inşaAllah..bayramdan öncesinden beri iş aramama rağmen yok bulamıyorum. muhasebe mezunuyum her yer deneyim istiyor her yer ehliyet istiyor
amin cnm malesef yok tanıdık biri. bakıyorum en alt yerlerden ama işte en dandik kapısından geçmem diyebileceğin yer en az 2 sene deneym istiyorbolumunun mezunu cok ne yazikki.. bu nedenle biraz zorlanabilirsin.. yokmu tanidiklar filan, referans olacak birileri? deneyim icin de illaki bi yerlerden baslanacak; o da yeni mezunken biraz kucuk pozisyonlarla olur.. Allah hayirli bir kapi acsin inşaAllah..
cnm ben yalan söyleyemem asla :) iş mülakatında ble siz neyelmli brni arıyorsunuz ben deneymsizim diyecek kadr açık sözlüym sanırım :))
kitapla ne alakası var. 2. kitap için anlaşma yapmak üzereym ble ama kendi mesleğimi de yapmak istiyorum sonuçta.
gayetde kendime güvenli bir şekilde sesim dahi titremeden cevapladım karşı tarafın sorusunu.Mezun olduğun tarih belli, senden deneyim beklemezler. Bu şekilde deneyimim yok vs dersen kendine güvensiz imajı çizersin. Ayrıca ehliyeti her yer sorar ki ama sana araba bile vermezler, ehliyetin olup olmaması formalite soru, hee de geç. Yalan mı bu şimdi?
İnsanlar mühendis olmayıp mühendisim diyor, asıl yalan bu.
Bence sen mülakatlarda da karşı tarafa işi koparacak imajı çizmiyorsun. İşe alanlar ehliyet diplomadan daha çok karşı taraftan aldığı enerji ve isteğe bakar. Önce kendine güven derim...
ehliyet ne içinbayramdan öncesinden beri iş aramama rağmen yok bulamıyorum. muhasebe mezunuyum her yer deneyim istiyor her yer ehliyet istiyor
cnm ben yalan söyleyemem asla :) iş mülakatında ble siz neyelmli brni arıyorsunuz ben deneymsizim diyecek kadr açık sözlüym sanırım :))
6ayda ben evde kafayı yerim
amin cnm
amin inşallah
amin cümlemizin canm
girmedim çnkü atamalar ble durdu bir sonraki emre kadar girsem de şansım yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?