İş bulamıyorum

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.425
43.922
798
bayramdan öncesinden beri iş aramama rağmen yok bulamıyorum. muhasebe mezunuyum her yer deneyim istiyor her yer ehliyet istiyor

Ne yazıkki artık kimse mezuniyetten hemen sonra iş sahibi olamıyor. Siz de istenilen şeylere dikkat edi. Ornegin ehliyetinizi alın küçük firmalarda çalışarak ise başlayın. Ya da bir tanıdığınız varsa yanında ücret almadan bir sure işi öğrenmeyi teklif edin esim devlet hastanesinde 2 yıl ücret almadan çalışmış sadece işi öğrenebilmek adına sonrasında birçok hastaneden kendisi başvurmadan iş teklifi geldi. Bu devirde böyle ne yazıkki devletmmemurluğu dışında iş bulmak tecrübeye bakıyor.

maddi olarak işe girince ancak ehliyetimi alabilirm . öyle lüks yerlere de başvuruda bulunmuyorum ama dönüş yapan ne yazık ki yok. 2 sene olrk ailemden destek görsem neyse ücretsiz çalışırım da işe ihtiyacım var ücret almadan çalışamam. iş bulayım çalışayım da rahatlayalım diye bakıyoruz ailecek.

Eee ehliyet var yaz, emin ol kimse sormayacak. Araba kullanma zorunluğu olan yerler bile sormuyor. Ayda yılda bir arabayı vercekler vermeyecekler ehliyet soruyorlar. Saçma sapan iş yani.

Var de kurtul.

Umarım tez vakit is konusunda sans yüzünüze güler. Kuzenimde Üniversiteyi bitirdikten sonra uzun süre issizlik döneminden gecmek zorunda kaldi, ve nihayetiyle de sonunda girdi.

Benimde gözüm korkuyor bu sene mezun olacağım ama hakkınızda hayırlısı olsun.

Anladım. Peki devlet memurluğunu denediniz mi kpssye girdiniz mi mesela.

Eee ehliyet var yaz, emin ol kimse sormayacak. Araba kullanma zorunluğu olan yerler bile sormuyor. Ayda yılda bir arabayı vercekler vermeyecekler ehliyet soruyorlar. Saçma sapan iş yani.

Var de kurtul.
cnm ben yalan söyleyemem asla :) iş mülakatında ble siz neyelmli brni arıyorsunuz ben deneymsizim diyecek kadr açık sözlüym sanırım :))

Daha çok olmamış iş arayalı, en az 6 ay zaman tanıyın kendinize. Muhasebe çok aranan bir pozisyon bulursunuz mutlaka.
6ayda ben evde kafayı yerim

Umarım tez vakit is konusunda sans yüzünüze güler. Kuzenimde Üniversiteyi bitirdikten sonra uzun süre issizlik döneminden gecmek zorunda kaldi, ve nihayetiyle de sonunda girdi.

amin cnm

Canım Allahü Teala hakkinizda en hayırlı işi sana nasip etsin inşallah amin
amin inşallah

Benimde gözüm korkuyor bu sene mezun olacağım ama hakkınızda hayırlısı olsun.

amin cümlemizin canm

Anladım. Peki devlet memurluğunu denediniz mi kpssye girdiniz mi mesela.

girmedim çnkü atamalar ble durdu bir sonraki emre kadar girsem de şansım yok

bayramdan öncesinden beri iş aramama rağmen yok bulamıyorum. muhasebe mezunuyum her yer deneyim istiyor her yer ehliyet istiyor
bolumunun mezunu cok ne yazikki.. bu nedenle biraz zorlanabilirsin.. yokmu tanidiklar filan, referans olacak birileri? deneyim icin de illaki bi yerlerden baslanacak; o da yeni mezunken biraz kucuk pozisyonlarla olur.. Allah hayirli bir kapi acsin inşaAllah..

amin cnm malesef yok tanıdık biri. bakıyorum en alt yerlerden ama işte en dandik kapısından geçmem diyebileceğin yer en az 2 sene deneym istiyor

cnm ben yalan söyleyemem asla :) iş mülakatında ble siz neyelmli brni arıyorsunuz ben deneymsizim diyecek kadr açık sözlüym sanırım :))

Mezun olduğun tarih belli, senden deneyim beklemezler. Bu şekilde deneyimim yok vs dersen kendine güvensiz imajı çizersin. Ayrıca ehliyeti her yer sorar ki ama sana araba bile vermezler, ehliyetin olup olmaması formalite soru, hee de geç. Yalan mı bu şimdi?

İnsanlar mühendis olmayıp mühendisim diyor, asıl yalan bu.

Bence sen mülakatlarda da karşı tarafa işi koparacak imajı çizmiyorsun. İşe alanlar ehliyet diplomadan daha çok karşı taraftan aldığı enerji ve isteğe bakar. Önce kendine güven derim...

kitapla ne alakası var. 2. kitap için anlaşma yapmak üzereym ble ama kendi mesleğimi de yapmak istiyorum sonuçta.

ama şimdi bu cevabı mülakatta versen nasıl bir imaj olur sence

param yok çok ihtiyacım var deneyim olsun diye çalışamama deyince kitaptan para gelmiyor mu diye sormuş

ben de yorumları okumayı bitirince soracaktım

konun kendi mesleğimi yapayım deneyim kazanayım minvalinde değil ki

gayetde kendime güvenli bir şekilde sesim dahi titremeden cevapladım karşı tarafın sorusunu.

canım açık sözlü olabilirsin bu kötü birşey değil fakat eksik yanlarını adamın gözüne sokmaya gerek varmı. şirin görünmeye çalış işini yapabileceğin imajını çiz kendine güven inşallah gerisi gelir. tüm bunlardan önemlisi Allah a dua et ben iş görüşmesine giderkende iş ararkende hep dua ettim. gelen işler alt seviye beenilmeyen işlerde olsa paraya ihtiyacım var diyerek girdim çalıştım. sana tavsiyem elinden geldiğince hergün Fetih suresini okumaya çalış yani haftada 7 gün okuyamasanda ne kadar okuyabilirsen .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…