İş bulamıyorum

maalesef deneyimsiz olunca bu bölümde iş bulman çok zor. fatura kesen muhasebeci diye göründüğü için üniv. mezunu olmuşun dilin olmuş çok önemli. ben ilk kez başlarken çok aradım iş hatta bölümüm dışında işlere bile başvurdum. deneyimsiz diye kimse almadı. sonra babama dedim bana iş bul arkadaşların var küçükte olsa bir yerden başlayayım dedim ve başladım. çok şükür 10 yıla yakındır çalışıyorum kendimi geliştirdim bir çevre oluşturdum kendimce şu an işten ayrıldığımda iş bulmam çok kolaylaştı. maalesef biraz da şans işi. Allah kolaylık versin.

evet malesef artık ehliyet ve deneyime çok önem veriyorlar. kardeşim yeni mezun oldu çok düşük fiyata çalışıyor Allahtan ehliyeti var oda olmasa işe almıcaklar. ben lise mezunuyum ama 12 yıllık deneyimden dolayı yüksek maaş alıyorum onun deneyimi yok üniversite mezunu çok az alıyor malesef

bayramdan öncesinden beri iş aramama rağmen yok bulamıyorum. muhasebe mezunuyum her yer deneyim istiyor her yer ehliyet istiyor

bir mali müşavir adayı olarak şunları söyleyebilirim

1. sakın iş öğrenmek adınada yetiştirilmek adınada olsa parasız çalışma asla bu düşüncede olma
2.kariyer de büyük firmaların stajyer olarak ilanlarını görüyorum bunlara başvurmanı tavsiye ederim.
3.ilerde bu meslekte ilerlemek istiyorsan yolun mali müşavirlik ofisinden geçmeli mm ofislerine yeminli ofislerine yetiştirilmek üzere başvurabilirsiniz.
4.ve son olarak büyük denetim firmaları var kpmg, pwc, e&y gibi bunların dönem dönem yeni mezun ve yetiştirilmek üzere işe alım eğitim süreçleri oluyor bu gibi büyük firmalar mali müşavirlik staja başlama dosya ve dershane ücretlerinizi bile karşılıyor.

yolunuz açık olsun..

amin inşallah

evet birazda şans işi malesef

stajımı tamamladığım için tekrar stajyer olarak almıyorlar canım . sözleşme yapılıyor çnkü okul ile firma arasında. birde zaten stajyerlere iş öğretmek yerine ayak işine sürüyorlar ama ben stajımı yaparken bayağı şey öğrenmiştim yanında oldğum bayan izne çıktığında onun işlerini yapıyordum bir imza yetkim yoktu. o derecede bilgim vardı iş hakkında. ücretsiz olarak zaten çalışılmaz canım bu şekilde işe giren kişiyi iş öğretmek adına daha fazla sömürürler.
teşekkür ederim herkesin yolu açık olsun inşallah

stjyerden kastım büyük firmalar yetiştirmek üzere demiyorda stajyer diyor anlatabildmmi şu büyük denetim firmalarını da mutlaka araştır ordan birşeyler çıkar

bu başlıklara artık şaşırmıyorum.
(maalesef mi?) (ne güzel! mi?) herkes üniversite mezunu . bilemiyorum.
ama ne kadar donanım ve eğitim var ki?!.. bunu günlük hayatta bile görebilmek mümkün.

klavyeyi kullanmasını bilmeyenleri çok iyi yerlerde görüyorum.
şans işte!..
ama vazgeçmemeli.
sonuçta herkes aynı şartlar altında.
zorlamalı..
sakın pes etmeyin.
ben 10 yıldır özel sektörde çalışıyorum. birazcık sisteme uydum gidiyorum. Allah aratmasın
şu an 31 yaşındayım, ve iş hayatına erken atılmak ta çok önemli
başarılar

yazarhanim35 ,
çağrı merkezlerinde müşteri temsilciliği düşünür müsün?
ya da hastaneler de dr.asistanları yardımcılar veri girişi elemanları
zamanla çalıştığın yerde yükselir, bölüm değiştirirsin. daha kolay.
muhasebe ofisleri başta tatmin etmeyebilir, ama işi öğrenirsin.
bir noktaya takılma bence.
alternatifleri değerlendir benim fikrim bu yönde.

İŞKUR sitesinden de kayıt ol, cv bırak, iyi şeyler çıkıyor ordan.
tabi yaşınızı şehrinizi bilmiyorum genel olarak fikrimi yazdım

stjyerden kastım büyük firmalar yetiştirmek üzere demiyorda stajyer diyor anlatabildmmi şu büyük denetim firmalarını da mutlaka araştır ordan birşeyler çıkar
bakıyorum canım olmadı iş kur iş başı eğitim programına başvurucam

diksiyonum düzgün pc bilgim word vs. herşey tam ama pratik deneyim olmayınca malesef insan işsiz kalıyor

hayır düşünmüyorum canım onların bölümünü okuyup da iş arayanlar varken neden ben onların yerine geçeyim ki.

Hangi şehirdesiniz?

izmir

bayramdan öncesinden beri iş aramama rağmen yok bulamıyorum. muhasebe mezunuyum her yer deneyim istiyor her yer ehliyet istiyor
Muhasebe hem çok kolay iş bulabilen hem de çok zor bulan bir meslek. İhtiyaç var ama talep de çok olunca birz iş verenin ne aradığına bağlı.
İşi bilen? tecrübeli? yetişrilmek üzere?
Bir referansının olması çok işe yarar bu tür ara işlerde.

referansım yok işte olsa belki daha kolay olurdu

canım bende ilk mezun olduğumda hangi kapıya gitsem deneyim diyordu. 1 sene boyunca kapılar yüzüme kapanınca sıkıldım ilk işime başladım. İlk işim fabrikada işçi olarak çalışmaktı. Sonra sevdiler beni muhasebeye getir götür işlerine aldılar. Sonra baktılar pratiğim ön muhasebeye aldılar yaklaşık 2 yıl çalıştım firma taşındı başka bir firmaya girdim orda 2 yıl muhasebecilik yaptım dedim genel muhasebeye aldılar. 2 yılda orada çalıştım evlendim şehir değiştirdim şuan ki işimde muhasebe müdürüyüm. Demem o ki kimse emeklemeden yürüyemez. Kendine zaman tanı en ufaktan başlamaya bak. Bu işler öyle hemen kolay olmuyor. Dayın yoksa iş hayatında çabuk biryerlere gelemiyorsun benim gibi.

o zaman aramaya devam. Mutlaka bir yerde nasibin vardır.

inşallah

kısmet meselesi

İzmirdesin ve izmirde iş bulmak çok zor. İmkanın varsa istanbula kaç, kariyerin daha sağlam ilerler.

İlk mezun olduğumda ilk işime 3000'e yakın başvuru sonrası başladım. Her gün ilanları tarayıp yeni çıkanlara başvuracaksın. Günde en az 60-70 başvurun olacak. Arkas yeni mezun sözleşmeli arıyor, yabancı dilin iyiyse başvur. Lcw yetiştirilmek üzere yeni mezun yönetici arıyor. Aosb çok büyük iş sahası, gidip genel müdürlük müydü, yönetim binasımıydı neydi oraya cv bırak mutlaka bişey çıkar. İşkura başvur, çok güzel programları var. Bu arada cv çok önemli, tam teşekküllü net anlaşılır bir cv hazırlamalısın. Cvden kaybeden çok oluyor iş arama sürecinde. Turkcell herdai. Eleman arıyor oraya mutlaka başvur. Banka sınavlarına gir, onlar iş arama sitelerinde pek ilan vermez, takipte ol. Ziraat bankası yeni katılım bankası kuruyor bir sürü alım yapacak, sınavını kaçırma sakın.

Ve sakın olmayan bişeyi varmış gibi gösterme, söyleme. Ehliyetin yoksa yoktur, sen başvur ehliyetim yok de. Beğenirlerse alırlar zaten. Kaç tane mülakattan aslanlar gibi geçip ehliyetim olmasına rağmen sürüş mülakatında elendiğim oldu. İk çalışanları insan sarrafı, söylediğin her yalanı daha ağzından çıkmadan anlarlar. Bu da eksi puan olur. Dürüst ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…