İş görüşmeleri... Hep olumsuz.

Başka seçeneğim yok.
iş görüşmeleri biraz ağır bi tabir ama kendini pazarlamaktır. 1 senedir başarısız olmuş ama bu olmayacak demek değil. sadece hukuk buroları olarak düşünme. hastanelere de başvur. ve sigorta iste maaşın en az asgari ücret olsun daha aşağısını düşünmen bunu cv ne yazman bile hata. üniversite mezunusun ve karşında yaptığın/ yapacağın işleri fiyat bazında ölçmeye çalışan insanlar var. sen 1500 tl yazarsan onlarda senin 1500tl lik çalışacağını düşünürler. kendine güven lütfen.

Ah şu iş konusu. Deu istatistik mezunuyum ama 4 yıldır işsizim kimi çağıran yerler ne iş yapar bu istatistik diye bile soruyorlar insanın siniri zıplıyor. Cv gönderin heryere

Kapı kapı dolaşıp cv bırakmayım mı yani? Mail gönderdiğim bir yer çağırdı tam da yeni bir eleman arıyorlarmış. Sonuç olumsuz (hiç şaşırmadım).

Düşük ücretle çalışmayı kabul edersem işe alabilirler. Başka türlü OLMUYOR.

Başka seçeneğim yok.

niye olmasın? 1000 liraya da çalışılmaz ki. emeğinizin minimum karşılığı asgari ücrettir. hukuk büroları şart değil. ben de inşaat firmasında asistanlıkla başladım. bi sürü özel firma var. hepsine başvurabilirsin.

iş görüşmeleri biraz ağır bi tabir ama kendini pazarlamaktır. 1 senedir başarısız olmuş ama bu olmayacak demek değil. sadece hukuk buroları olarak düşünme. hastanelere de başvur. ve sigorta iste maaşın en az asgari ücret olsun daha aşağısını düşünmen bunu cv ne yazman bile hata. üniversite mezunusun ve karşında yaptığın/ yapacağın işleri fiyat bazında ölçmeye çalışan insanlar var. sen 1500 tl yazarsan onlarda senin 1500tl lik çalışacağını düşünürler. kendine güven lütfen.

Hiç umudum kalmadı... Birçok yerde torpil dönüyor.

niye olmasın? 1000 liraya da çalışılmaz ki. emeğinizin minimum karşılığı asgari ücrettir. hukuk büroları şart değil. ben de inşaat firmasında asistanlıkla başladım. bi sürü özel firma var. hepsine başvurabilirsin.

Firmalara mail atsam yeterli olur mu?

Hiç umudum kalmadı... Birçok yerde torpil dönüyor.
canım bizde o dönemlerden geçtik. staj başvurusu için başvuru yapmıştım bize döneceklerini söylediler ama dönüş olmadı olumlu veya olumsuz. bende kızdım gittim dönüş yapıcaktınız hani başka yerlere başvuru yapamıyorum sizin yüzünüzden diye atarlandım. gençlik de olunca:) beni önce insan kaynaklarına oradan da genel müdüre çıkartılar sonrasında ben bütün okul arkadaşlarımdan erken staja başladım. işinin peşine düşmen çok güzel bir detay dedi bana genel müdür. diğer arkadaşlarım torpilliydi ama genel müdürün yanında çalışan bendim. sonraki işlerimde de aynı şekilde oldum. yaptığın/yapacağın işe güven karşındakilere de o iş ne ben daha neler yaparım imajini çizdiğin zaman zaten iş senindir.

vala canım hakkında hayırlısı ama bazı şeylerde senin elinde 12 yıldır özel sektörde 4 farklı firmada çalışan biri olarak diyorum. yanlış anlama hiçbişe yapamazsan git bir yerde sekreterlik yap. muhasebe eğitimide de al o sırada kafandaki işi de ararsın zaten bir yerde çalışmaya başlayınca diğer işlerde geliyor ne hikmetse .hangi şehirdesin .1 sene boyunca evdemi durdun bi mağazada tezgahtarlık kasiyerlik yapar yine çalışır insan kendini geliştirir bu süre zarfında para kazanıp eğitimine harcardın branşlınla ilgili. yanlış anlama benim tahsilim var 2 üni mezunuyum ben kendim adıma diyorum meslek stajyeriyken haftasonları gider arkadaşımın dükkanında makyaj malz satardım bildiğin hiçde gocunmadım . işsiz kaldım 1,50 ay bi dönem baktım iş yok dedim tezgâhtarlığa başvururum amaç para kazanıp hayatı idame ettirmek ve o sırada iş arayışımda devam ederdi eğer tezgahtarlık yapsaydım ,sonrasında iş buldum.sonuçta bunlarda meslek ve her zaman herkes istedği işi hemen bulmuyor hem çevrende değişir genişlerdi 1 yıl çok uzun süre.ama asgari ücret altına gitme

işkura başvurdun mu onlarda adına iş arıyorlar netten başvrularıda vardı sanki olmazsa bürolarına git

Firmalara mail atsam yeterli olur mu?

mail atın, kariyet.net vs oralardan bakın. işkur'a kayıt olabilirsiniz. tanıdık eş dosta da haber salın. illaki bi yerden bişey çıkar. ama dediğim gibi asgari ücret altına da razı olmayın.

Bazi isyerleri eleman alicagindan cagirmiyorlar baska isler donuyor ya da goruseceginiz kisi kendi tanidigini alicak ama ustlerine karsi su kadar kisiyle gorustum demek icin cagiriyorlar ondan da olabilir.

vala canım hakkında hayırlısı ama bazı şeylerde senin elinde 12 yıldır özel sektörde 4 farklı firmada çalışan biri olarak diyorum. yanlış anlama hiçbişe yapamazsan git bir yerde sekreterlik yap. muhasebe eğitimide de al o sırada kafandaki işi de ararsın zaten bir yerde çalışmaya başlayınca diğer işlerde geliyor ne hikmetse .hangi şehirdesin .1 sene boyunca evdemi durdun bi mağazada tezgahtarlık kasiyerlik yapar yine çalışır insan kendini geliştirir bu süre zarfında para kazanıp eğitimine harcardın branşlınla ilgili. yanlış anlama benim tahsilim var 2 üni mezunuyum ben kendim adıma diyorum meslek stajyeriyken haftasonları gider arkadaşımın dükkanında makyaj malz satardım bildiğin hiçde gocunmadım . işsiz kaldım 1,50 ay bi dönem baktım iş yok dedim tezgâhtarlığa başvururum amaç para kazanıp hayatı idame ettirmek ve o sırada iş arayışımda devam ederdi eğer tezgahtarlık yapsaydım ,sonrasında iş buldum.sonuçta bunlarda meslek ve her zaman herkes istedği işi hemen bulmuyor hem çevrende değişir genişlerdi 1 yıl çok uzun süre.ama asgari ücret altına gitme

Demek istediğinizi anladım. Marka ismi vermeyim bir giyim firmasına başvuru yapmıştım geçici olarak çağırdılar -satış destek elemanı- ben de istemedim. Marketlere de başvuru yapmıştım geçmişte, arayan soran olmadı.

Daha önce bir markette çalıştım zaten, oradaki eğitimsiz, ahlaksız (daha söyleyecek çok şey var ama yazamıyorum) insanlara bir daha tahammül edemem. Bu yüzden büro ortamı istiyorum.

• Beğen
Reactions: Cac
asıl düşük ücret talep edersen seni işe almazlar. çünkü sen beceriksiz olduğunu baştan kabul etmiş olursun. bir arkadaş o kadar güzel yazmış ki önemli olan kendini pazarlamaktadır diye. onun için kafanı yok torpilmiş , yok haketmeyen insanlar haketmediği yerdeymiş falan konularından boşalt. kimse seni ilgilendirmez senden başka. Okurken iş tecrüben yok mu? staj vs yapmadın mı? ayrıca maalesef ki ilk iş deneyimine biraz geç kalmışsın gibi gözüküyor. üni okusan ve 35 inde mezun olsan da kolay iş bulamayacaksın. iş verenler inan bu yaşa kadar neler yaptığın ile ilgileniyor.

rızkı veren Allah eminim bir yerlerde kısmetin vardır. Ama kendini bir sorgula nerede hata yapıyorum diye. hatta alınmadığın iş yerlerine neden alınmadığını sorarak başlayabilirsin mesela*

İşveren, benim yaşımda tecrübesi az olan birini neden işe alsın.
Okuyacağım bölümde işsiz kalmam ve okurken de çalışma şansım var.

Yani asgari ücretten az çalışma diyorsunuz? Benim amacım 1 yıl çalışıp biraz para biriktirmek.
İş görüşmelerim olumsuz sonuçlanıyor umudum kalmadı... Asgari ücretten az paraya çalışmamak konusunda herkes hemfikirse biraz daha mücadele edebilirim.

Kendini iyi pazarliycaksin, emin cevap vereceksin ,ortalama meslegine gore maas isteyeceksin..guzel giyinip bakimli olacaksin.. aslinda hepsi bu.. karsidaki belki sans verir..

Fazla detay vermek istemiyorum bir tanıdık vasıtasıyla bugün iş görüşmesi yapmıştım. Olumsuz geçtiğini düşündüm lakin başlasın demiş. Kurumsal bir yer. İş hakkında biraz bilgim var görüşme sırasında bilgi almadım hata ettim.

1 yıldır çalışmıyorum kurtlar sofrasından uzak kaldım umarım başarılı olurum. İş hayatıyla ilgili tavsiyeleriniz var mı? Mesafeli olmak, kendini kullandırmamak gibi...

Back
X