İş görüşmesi ACİLL tavsiye

Nevisahsinamunhasirr

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2022
693
874
23
Arkadaşlar merhaba 27 yaşındayım, evliyim, çocuğum yok, üniversite mezunuyum fakat bir süredir işsizim.

Bugüne kadar gittiğim iş görüşmelerinde sen yakında doğurursun işimize yaramazsın diyorlar (kabaca söylüyorum işverenler kibarca ima ediyor) ve görüşmelerim hiç olumlu olmuyor ve iş bulamıyorum. Ancak çocuğumuz da olmuyor aşılama vs denedik son çare tüp bebek ona da para yok. Ve bir süre erteledik bebek işini.

Az önce bir yerden aradılar iyi istediğim bir iş ve 2 saat sonra görüşmem var sizce işe alınmak için napmam gerek bana bi yol gösterin rica ediyorum. Daha önce açık açık çocuğum olmuyor dediğimde de olumsuz oldu inanmıyorlar herhalde. He çalışmasam da olur sıkıntımız yok ama ben çalışmak istiyorum

Bana bi akıl fikir verin

Yani çocuğum olmuyor diyen birini ik gözüyle bakarsam sık sık tedavi için izin alır düşüncesi ile elerdim.Bunu pas geçin bir kere.Üstün kötü ekonomik kriz geçene kadar çocuk düşünmediğimiz söyleyin zaten ekonominin düzeleceği yok diyip olumlu bakarlar belki aklıma bu geldi

Ya nedir bu kadınların çilesi bitmek bilmiyor

Bunu zaten söylüyorum da maalesef..

Ya nedir bu kadınların çilesi bitmek bilmiyor

Hatta katıldığım bir memurluk mülakatında her şey güzel giderken en son “ee senin eşinin tayini var, gideceksin” dediler. Tayinimiz iptal oldu. Boşu boşuna kalakaldım, iki çocukla tekrar kpss çalışmak zorundayım

Düşünmüyoruz diyorum ama illa düşünürsün diyorlar
Niye çocuk yapmayani dövüyorlarmiymis. Gittiğiniz yerler çok kurumsal firmalar olmayabilir diye düşünüyorum. Yoksa genç bekar yada yeni evlilerden ekip hiçbir firmanın kurmamasi lazım.
Yani firma o zihniyetteyse siz ne deseniz de onlari ikna edemezsiniz zaten. Onun dışında kendinize güvenen ve ise hevesli durun. Tek söyleyebileceğim o olur size.

Çocuk fikrine uzak olduğunuzu şartlar böyle olduğu sürece de düşünmediğinizi söyleyin ülke durumu savaşlar vs. Diye bahane edebilirsiniz.

Herhalde dövüyorlar bilemiyorum küçük bir şehirde yaşıyorum ve evet kurumsal yerler değil. Ama işin kötüsü fazla iş imkanı da yok bu yüzden tavsiye istedim. Öneriniz için teşekkür

tüp bebek yapacak paraniz yok ama sıkıntıniz yok çalışmasaniz olur öyle mi ?
Tüp bebek yapacak paramız var elbet ama tüm herşeyimizi bebek yapmak için harcayıp bebeği donsuz büyütmek istemiyoruz diyelim tüp bebek de ilk seferde kesin olacak bir şey değil. Eşim çalışıyor küçük bir şehirde yaşadığımız için de para bize yetiyor yani çalışmasam da gayet iyi yaşıyoruz diyebilirim. Üç beş de birikimimiz var. Borcumuz yok şükür

iyi çok şükür ama bebek istiyorsanız tüp bebek vs ekstra birikim lazim onun için dedim
is görüsmeniz iyi geçer umarım burayı da güncelleyin

iyi çok şükür ama bebek istiyorsanız tüp bebek vs ekstra birikim lazim onun için dedim
is görüsmeniz iyi geçer umarım burayı da güncelleyin
Biliyorum birikimimiz var ama dediğim gibi her şeyi ona harcayıp bebeği nasıl büyüteceğiz bu yüzden bir süre çalışmak istiyorum biraz daha birikim yapmak için. Ya da tüp bebekte maddi manevi kendimizi yormaktansa evlat edineceğiz ama biraz süre tanıdık eşimle birbirimize..

Umarım, teşekkürler

Böyle zihniyetli yerlerle görüşmeye gittim zamanında iş ararken. Yok bekarsın evlilik sorarlar yok evlisin çocuk sorarlar. Erkeklere sorsunlar yiyosa. Cevaplarını verip kalkıp gittim. Sözde kurumsal büyük kurumlar. Böyle zihniyetli yerler benim kariyerime bir çöp katamazlar. Kurumsal global bir firmaya girdim önce, böyle saçma sorular gelmedi hiç önüme.

Cevabını vermek mesele değil verince işsiz kalıyorum yaşadığım yerde de çok iş imkanı yok maalesef

Buu yapılan ayrımcılıktır ve yasal olarak suçtur. Ama tabii ki bunu iş görüşmesinde söyleyemezsiniz.
Analık izni öyle sanıldığı kadar uzun değil. Topu topu 16 haftalık bir izinden bahsediyoruz. Hangi sektördesiniz bilmiyorum ama oldu ki (umarım) hamile kaldınız ve doğurdunuz, 16 haftalık izninizin çalıştığınız kurumu çok büyük seviyede olumsuz etkileme olasılığı çok düşük. Gitmeden önce işlerinizi doğru kişilere aktarırsınız, hazırlığınızı yaparsınız ve izne öyle çıkarsınız. Hatta uzaktan destek vermeye de devam edebilirsiniz.
Bence yakın gelecekte gebelik düşünmediğinizi fakat ileride böyle bir durum söz konusu olursa izne çıkmadan doğru planlama, görev aktarımları ve dışarıdan desteğiniz ile, izin süresinceki iş kayıpların en düşük seviyede olmasına özen göstereceğinizi vurgulayabilirsiniz. Ayrıca, bu işi uzun vadeli düşündüğünüzü, sizin yetenekleriniz ve eğitiminizle kuruma katacağınız kazancın, gebelik durumunda oluşabilecek bir işgücü kaybından çok daha yüksek olacağına inancınızın tam olduğunu da ekleyebilirsiniz.
Başarılar dilerim. Umarım güzel haberler verirsiniz.

Yakında doğurursun ne demek ya o... çocukları
Bu zihniyette insanlarsa zaten mırın kırın ederler, madem işi alamıyorum ağızlarının payını verir öyle çıkar giderdim en azından şanım yürür. Kadın olduğum belli CVmden, madem kadın işe almıyorsunuz niye çağırıp uğraştırıyorsunuz sizi o....u çocukları derdim.

Bu şekilde ayrımcı mülakat yapmak başlı başına suç zaten bu şerefsizleri durmayın hemmen CİMERe yazın şikayet edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…