Büyük ihtimalle maaş konusunda size sormazlar..en azından benim görüşmelerim öyle geçti. Haftalık şu kadar saat derse gireceksiniz ders ücretide xx dir der.Ya kendin o an hesaplarsın yada aylık maaşı net bir şekilde söyler..
Form doldururken bile istenilen maaş kısmı boş bırakılır. Bu da mulakat şansını artırır. Siz sadece çalışma koşulları eğitmenlik olduğu için haftalık kaç saat derse girilcek, ders ücreti nedir.Sgk var mı yol yemek veya servis gibi sorular sorun.
ve son olarak bu sizin hayatınız aileniz sırf uni mezunu oldugunuz için size yakıstıramıyor az maası, ama bu devirde ekmek aslanın ağzında.heleki deneyimsizseniz bu işe girmeniz sizin için lutuf.bende eğitmenim. ve şuan çok büyük bir kurumda usta öğreticilik yapıyorum.işe alınmadan öncede 6 aylık asgari ücretin altında bir deneyimim vardı.bana girerken deneyiminiz olması çok iyi dediler ve güvendiler. öğretmenlik herkesin yapacağı birşey değil.o yüzden maaşa bakmadan mesleğe atılın.
inanın ilerde ne kadar doğru karar verdiğinizi anlayacaksınız.
bol şanlar
--------------
-MAAŞ KONUSUNDA BEKLENTİLERİNİZ NEDİR?
YANLIŞ CEVAP:
''Bundan önceki işimde 35 bin dolar civarında kazanıyordum, yani artık 40 dolar civarı bir beklentim var.''
Kesin rakamlar vermekten kaçınmalısınız. Maaş konusunda pazarlık etmeye çalışırsanız işi kaybedersiniz. Beklentinizin para değil iş olduğunu defalarca tekrarlayın. Eğer bir miktar belirtmek zorundaysanız çalıştığınız konum ve yaşadığınız şehre bağlı geniş tabanlı bir miktar belirtin.
DOĞRU CEVAP:
''Kazanacağım paradan çok çalışacağım konumla ilgileniyorum. Beş yıllık tecrübelerim dahilinde çalışacağım konuma uygun bir maaş beklentisi içerisindeyim. Ayrıca bu şehirde yaşamanın yüksek maliyeti göz önünde bulundurularak belirlenen adil bir maaş benim için uygun olacaktır.''
Alıntıdır.