- 13 Eylül 2018
- 1.742
- 2.728
- 133
- Konu Sahibi abiyekuzu26
Maalesef is yerleri haksızlıklarla dolu gibi geliyor ve is arkadaşından arkadas olmaz derler ya %100 olmasada doğru olarak geliyor mesela aynı kurumda seninle ayni isi yapanla sıkıntılar yaşayabiliyorsun ya bilerek yada bilmeyerek haksızlık görüp haksızlık yapmak bu gibi seyler insanlarin is arkadaşına olan saygısını tüketiyor diye dusunuyorum.Bir adım atarken bir söz söylerken “abiye dur kızım etme bulma dünyası bu yaptığın ileride sana döner mi”
diye düşünüyorum elimden geldiğince. İleride çocuğum olursa o da mesai arkadaşı tarafından kalbi kırılır mı, bi vatandaş mi geldi yanıma; annem yada sevdiğim biri bi kamu kurumuna gitmişte bi şeye ihtiyacı olmuş gibi yardımcı olmaya çalışıyorum.
Özellikle hak yeme ve kalp kırma konusunda çok hassasım. İnsanız istemeden yanlış yaptığımızda olmuştur bir daha Aynı hatayı tekrar etmemeye çalışırım.
Gel gelelim iş dünyasındaki dönen dolaplara alışamadım kaç yıl oldu.
Bugün minicik cidden saçma bir şey üstüme farklı aksettirildiği için gidip hesap verdim.
Üstüm aksettiren kişiye inanmış “neden böyle böyle dedin” dedi
“Demedim efendim doğrusu bu “ dediğim zaman “tamam zaten öyle de “ dedi
Ben olsam “böyle mi dedin abiye?” diye sorarım önce
Bu yanlış aksettiren kişi babam yasında velevki hata yapmış olsam hatamı kapat. İspiyonlama.
Bu babam yaşındaki adamın ince oyunlarından açık aramalarından hata yapınca keyif almasından midem bulanıyor artık laf vermemek için elli kez düşünüp hareket ediyorum bu da yoruyor.
Bunu neden yazdım konuşacak kimsem yok ya sadece benim başıma geliyormuş gibi hissediyorum.
Sanki herkes benim gibi düşünüp herkesin arkasını kolluyor ama bi benim başıma kötü şeyler geliyormuş gibi..
Bir de böyle zamanlarda suratımı düşürmeden o kişiye fırsat vermeden devam etmek istiyorum işime. Yapamıyorum :/
Umursamaz nasıl olunur :/
Ekleme: bu kişinin kötü kalpliliği için bi örnek vereyim. İşkurlu bir personel vardı çalıskanda bi kız bi isteğini yapmadığı için (mantıklı sebebi var) kıza kıl olup bir daha aldırtmadı. Çokk üzülmüştüm bu kötülüğe şok oldum.
Ama kız şu an uzman yardımcısı olarak başka yerde çalışıyor çok şükür :))
Bende kamuda çalışıyorum yapılan haksizliklardan dolayı is yerinden nefret etmeye başladım ilk zamanlar erkenden gittigim is yerinden en geç çıkan bendim çalışmaktan gocunmazdım ama şuan tam saatinde orda oluyorum is uzamazsa 1 ek bile fazladan kalıp o ınsanları görmeye tahammülüm yok