Sevgili arkadaşlarım canlarım, ciğerlerim,ablalarım ve kardeşlerim ! Siz sevmediğiniz işte çalışacak enerjiyi nereden buluyorsunuz ? nasıl yetip nasıl biriktiriyorsunuz , nasıl dayanıyorsunuz sevmediğiniz işe ? Nasıl nasıl nasıl ? Anlatın ne olur kafayı yememe az kaldı ! hayatımın en verimli zamanını burada geçiriyorum gibi geliyor..
İstanbul'da oturuyorum. Örgün 2 üniversite bitirdim şuan açıktan 3. yü okuyorum. Okudum okudum ama yok bir işe yaramadı. 2. yi zaten iş bulamıyorum diye girmiştim yine okulla alakasız bir sektördeyim. Daha önce okuldayken çalıştım hatta bir dönem ara verdim okula devam ettim ama yine aynı durum. Deneyimsiz gibi komik maaşlar ve işler. 6 ay ücretsiz çalış sonra gel bakarız, 1 ay deneme süresi yol yemek maaş yok gibi... Bu arada gazetecilik mezunuyum, şuansa grafikerim. Grafikerliği seviyorum ama işyeri....
1 seneyi geçti burada. 1500 maaşla çalışıyorum ama artık dayanacak gücüm kalmadı. Nedenlerine gelince;
-İşyerim İstanbul'un pis yerlerinden birinde, sanayi bölgesinde bir fabrika. 250 kişi çalışıyor; pis işte, minibüs yürürken üstüne sürer, insanlar laf atar, çalışanlar kabadır vs vs.
- Fabrika olduğu için yemek veriyorlar. Ama fabrika çok pis fareler falan var dolayısıyla yemek yemek iğrenmeden zor. Yemek şirketi de temiz değil, sağolsunlar saç, kıl, küçük sinekler gırla... Evden getiriyrum.
-Tuvaletler çok kötü. En büyük fobimde tuvaletlerle ilgili şeylerdir.
-Zam yapmadılar bu sene olmayabilirmiş,
-Ofis kısmında çalışıyorum, işçilerle direk bağlantım olmuyor. Patronlarla bağlantım. Bazen üstümden ego tatmini yapılabiliyor. Mesela 12 senelik printer bozuluyor ve çalışmıyor, teknik servis gibi yapmam bekleniyor olmuyorsa patron yada herhangi biri çalışmasına katkısı olsun olmasın çalıştırırsa booom sen nasıl beceremedin vs vs ufak dokundurmalar ... Okuyan bizim altımızda çalışıyor zaten demeler...
-Alakanın olmadığı bütün ofis işlerini yapmanı beklemeler.( Fotokopi çekmek vs vs). Bazen sekreteri çağırmam için telefonla patronun odasına çağrılıyorum. Sekreter de koridorda kızcağız.
- Servis yok sabah 8 aksam 6 bucuk gitmem gelmem 3 vasait üstelik trafik ve kalabalık olmasa yakın yer ...
Dayanamıyorum kızlar.. Çok uzun oldu biliyorum ama artık herşey batmaya başladı. Yıllık iznim var daha kullanmadım yurtdışı için para biriktiriyorum ama yok yettiremiyorum. Borcum harcım yok ama çıksam yarın işsiz kalmaktan korkuyorum. Her yere başvuruyorum, bir görüşmeye bile çağrılmadım. Ne yapmalıyım kızlar akıl verin ?