Anneme desem evet istiyorum der ve zaten veriyorum da. Orda yemesek daha karlıyız, bide sürekli beklenti içindeler.
Kesinlikle yabence evinizde yiyin. herkes annesinde mi yiyor.
sorun eşiniz bence.
(orada sadece 1 öğün yiyoruz, eşim yardım etmediği için ve yoğun çalıştığım için yemek yapmak ve yemeği yemek en az 9 olur akşam) artık imalı laflardan yoruldum ailemin bana söylediği, maddi olarak destek oluyorum zaten.
Alınırlar yemezsek, neden yemiyosunuz vs derler. Birde para kesilecek falan küsme ihtimalleri bile var. Temizlik için çağırıyorum ama ayda 1 yada 2 ayda 1. Bu dip köşe olmayan normal temizlik aslında. Sil süpür basit aslında ama o bile olsa yoruyor.
Hemen herkes çok yoğun çalışıyor,iyi kötü yemek yapıyor,yiyor.
Kimi haftasonu birkaç çeşit yapıp dolaba kaldırıyor,kimisi kolay yemeklerle besleniyor.
Aile evinde yemek bana göre hem çok yanlış hem çok büyük yorgunluk.
Çocugada mı annenız bakıyorMerhabalar herkese.
Belki milyon tane konu açılmıştır bu tarz ama ben de kendi tarafımdan değerlendirip anlatmaya çalışacağım.
2 yıldır kurumsal bir firmada çalışıyorum kimlik bilgilerimi kamufle etmek için mesleğimi yazmayacağım ama stresli ve yoğun bir işle uğraştığımı cumartesi çalıştığımı bazen pazarları bile, söyleyebilirim. Ego tatmini yapan müdürler, müdür yrd vs klasik ben de uğraşıyorum.
Bazen gelmek bile istemiyorum (pazartesi sendromu patlaması yaşıyor olabilirim)
Evimin işi çocuğum vs vs gibi yoğunluk da var tabi, mesela şuanda bacaklarım ağrıyor pazar temizliği vs den dolayı. Aslında belki eşim yardım etse bu kadar büyütmem (büyütüyorsun diyebilirsiniz).
Neyse, bunlar dışında bir sıkıntı yok.
Bu arada eşim de benzer işi yapıyor, kısıtlı zamanlar içinde yaşıyoruz hayatı herkes gibi.
Akşamları yemeği annem de yiyoruz. Aylık olarak belli miktar para veriyorum anneme de, ayrıca ufak tefek eksikleri alıyorum (çay, temizlik malzemesi, şeker, un vs). Ama memnun edemiyorum bunu hissediyorum. Maddi olarak sürekli ailem beklenti içinde babam da dahil.. Aldığım para aman aman çok değil ama yetiyor şükür. Ödemeler de şöyle, borç yok ama ödeme çok, çocuğun okul taksidi, fatura, kredi kartı vs, hemen hemen aylık 4 5 bin masrafımız var diyebiliriz. Ama zor kazandığımızdan mıdır nedir, tutumluyuz eşimle.
Ama.. bazen işi bırakayım hem saçma salak insanlarla uğraşmayayım hem de eşime ve çocuğuma daha çok vakit ayırabileyim daha mutlu olurum düşüncesi sarıyor içimibir de ailem sürekli maddi olarak beklentide, bastıra bastıra doğalgaz faturası şu kadar geldi, evde deterjan yok çok pahalı alamıyorum vs gibi beklentide olduklarını belli ediyorlar (orada sadece 1 öğün yiyoruz, eşim yardım etmediği için ve yoğun çalıştığım için yemek yapmak ve yemeği yemek en az 9 olur akşam) artık imalı laflardan yoruldum ailemin bana söylediği, maddi olarak destek oluyorum zaten. Onların beklentisi maaşın yarısı sanırım ama çok saçma değil mi, bu durumu yönetebilmem için sevgili KK üyeleri bana fikir verebilir misiniz ? Teşekkür ederim şimdiden..
Her akşam başka bir evde yemek yenir mi?
Eviniz yuva olmaz ki böyle.
Garip bir düzen kurmuşsunuz.
Haftada bir iki akşam olsa neyse.
Bence işe burdan başlayın.
Çoğu kadın çalışıyor,yemeği de bir şekilde hallediyor.
Dışardan söylenir,pratik yemekler yapılır,kahvaltı edilir,karın doyurmak değil mi?
Ben de aynen oyle yapiyorum.Konu sahibi isin kolayina kaciyorBen sadece bu kısmına takıldım yazınız. Bir Pazar akşamı yemek yapsanız pazartesiye yemeğiniz olur hatta Salı gününe bile. Sonra Salı akşamı yemek yaparsınız derken ertesi günlerin yemeklerini bir gün önce akşam yaparsanız sorununuz kalmaz diye düşünüyorum. Benim yengem(abimin eşi) her hafta sonu 1-2 günlük yemeğini yapar bittiğinde yine bir gün önceden yapar koyar dolaba. Ki bizde çok aşırı yakın otururuz ama ben nadir yemeğe geldiklerini bilirim bize mesela. Ki haftada 2-3 gün mutlaka mesaiye kalır 10'dan önce gelmez . O da kurumsal bir firmada insan kaynakları müdürü ve inanın o da çok yoruluyor ve iş yeri bizim yaşadığımız ilde değil bize 1 saat uzaklıkta başka bir ilde çalışıyor. Bence annenizde yemek sizin biraz kolayınıza geldiği için böyle yapıyorsunuz gibi geldi bana.
Oğlumun doğumundan sonra verdiğim 3 yıllık ara hariç hep çalıştım.Haftanin bir gunu borek aliyorum,
bir gunu doner aliyorum, yanina hizlica pilav yapiyorum.
bir gune daha boyle bir menu bulsa konu sahibi, ya da en guzeli esine biraksa o gunun menusunu (zorla da olsa),
en azindan haftada 3 gunu kendi evinde gecirir,
pahali da olmaz.
Kusura bakmayın anca oturabildim yazmaya, annem servise verip servisten alıyor sadece. Sabah 9 17 arası okulda. 18 de biz geliyoruz. Bakımı değil de anneme emanet ediyoruz gibi. Sağolsun allah razı olsun, hakkını yiyemem o konuda. Ama iğnelemeleri ve sorgulamaları fazla. Ben koskoca kadınım anlıyorum sorgulandığımı, mesela haftasonu pazara çıkıp çıkmadığımı sorguluyor (pazar masrafı market masrafı yok sizin der ara sıra çünkü ). Halbuki haftasonu için de olsa herşeyimi alıyorum.Herkes sormus ama cevabi goremdim, cocugunuza anneniz mi bakiyor? Okul saatleri nasil?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?