Çok şanslısınız eşinizin kıymetini bilin..Oğlumun doğumundan sonra verdiğim 3 yıllık ara hariç hep çalıştım.
Ne yemeksiz kaldık ne pis evde oturduk.
İnsan planlı olursa eşi de benim eşim gibi hayat müşterek diyorsa düzen kurmak çok zor değil.
Parama kıyıp temizlik için yardımcı alıyorum.
Her Pazar ikindiden sonra hafta içine yemek pişirir,biraz da ön hazırlık yaparım.
Yeşillikleri yıka-kurut,kıyma kavur vb.
Her gün üç çeşit yemiyoruz elbette ama tencere hep kaynar mutfağımızda.
Ya yaparım aslında zaten kızım okulda yiyor, o akşamları pek bişey yemez mesela ama ailem laf sokar durur sırf para vermemek için evinde yiyor derler benim için.Yemegi evinizde yiyin bence ben aksamlari bir sonraki gunun yemeğini yapiyordum buzluga pratik bisiler atin hafta sonlari isten gelincede yemegin yanina pilav salata vs.halledersiniz zor gercekten ama insan alisiyor
Evli, barklı, çocuklu kadınsınız niye bu kadar çekiniyorsunuz ailenizden?Ya yaparım aslında zaten kızım okulda yiyor, o akşamları pek bişey yemez mesela ama ailem laf sokar durur sırf para vermemek için evinde yiyor derler benim için.
Ailenizin ne düşündüğünü bu kadar önemsemeyin, kendi aile düzeninizi düşünün ilk önceYa yaparım aslında zaten kızım okulda yiyor, o akşamları pek bişey yemez mesela ama ailem laf sokar durur sırf para vermemek için evinde yiyor derler benim için.
Ya yaparım aslında zaten kızım okulda yiyor, o akşamları pek bişey yemez mesela ama ailem laf sokar durur sırf para vermemek için evinde yiyor derler benim için.
Desinler sizin sizde duymamazliktan gelin ufak tefek arada edersiniz yardim önemli olan sizin huzurunuz...Ya yaparım aslında zaten kızım okulda yiyor, o akşamları pek bişey yemez mesela ama ailem laf sokar durur sırf para vermemek için evinde yiyor derler benim için.
Kusura bakmayın anca oturabildim yazmaya, annem servise verip servisten alıyor sadece. Sabah 9 17 arası okulda. 18 de biz geliyoruz. Bakımı değil de anneme emanet ediyoruz gibi. Sağolsun allah razı olsun, hakkını yiyemem o konuda. Ama iğnelemeleri ve sorgulamaları fazla. Ben koskoca kadınım anlıyorum sorgulandığımı, mesela haftasonu pazara çıkıp çıkmadığımı sorguluyor (pazar masrafı market masrafı yok sizin der ara sıra çünkü ). Halbuki haftasonu için de olsa herşeyimi alıyorum.
Ve eşim.. evet eşim yardımcı olmuyor olsa da hep en basit en kolay şeyleri zorlaya zorlaya yapıyor, ben baskı kurmaktan yoruldum, bide sinirleniyor baskı yaptığım için. Şu hayatta herşeyi çözerim ama ona nasıl iş yaptırtacağımı çözemedim..
Bu arada, ailemde yemek yemeği kestiğimizde şey derler eminim, deeprise sırf para vermemek için yemiyor vs derler, yemek yapmak basit tabiki 6 senelik evliyim biliyorum ben de bişeyler. Offff hep başkaları ne dicek diye diye düşünmekle geçiyor
Peki eşiniz her akşm kayınvalidesinde yemek yemekten şikayetçi değil mi?
Bir de sonsuza kadar böyle mi yaşamayı düşünüyorsunuz?
Beklenti hiç bitmeyecek sonuçta, siz bu yüzden hiç evinizde yemek pişirmeyecek misiniz?
Yok yok, asla. Eşim de ben de yemek seçmeyiz. Kuru pilav makarna sebze köfte klasik yemekler. Bugün yemek yok desin, zeytin peynir yeriz. Her yola geliriz.tekrar okudum
ailenizin geliri nasıl yani emekli maaşı vs mi
evleri kira mı
deterjan denilen şeyin 1,5 kg ı 10-15 TL arası
en son Eylülde aldım daha da bitecek gibi değil
bir evde ne kadar deterjan harcanır ki alacak paramız yok denilsin
bir karı koca ne kadar çamaşır yıkar bir haftada
doğalgaz çok pahalı ona denilecek bir şey yok fakat size özel açıyor mu çocuk var diye yakıyor mu mesela
bir de annem serişe bindiriyor ve akşam alıyor demişsiniz ama belki dikkat etmedim evler yakın mı
yani sabah kızınızı annenize bırakıyor musunuz
akşam yemeği menüsü nasıl bir menü
bunu şunun için sordum arkadaşım hamile idi anneannesinin yardımcısı vardı evler de yakın idi burada yiyin diyorlardı
ama anneanne sebze yiyormuş hep arkadaş ve eşi de et istiyormuş vs
hatta eşi arkadaşıma bu akşam anneanneye gidelim ara da bize göre yemek yapsınlar demişti yanımda
sizin de öyle bir tercihiniz var mı yani 5 kişilik etli bir sofra her gün cidden maliyetli olur
ya da anneniz şöyle düşünüyor mu akşam bir tencere yemek yaparım ertesi öğlen de yeriz oldu bitti
ama şimdi 5 kişi olduğunda yarım kilodan kurufasülye ve pilav yapmak gerekiyor gibi
annenize yavaşça yorulduğunu söyleyin gitmeyi azaltın
çocuğun dersi var deyin ödevi var deyin
eşimin işi geç bitecek deyin
eşimin evde işi var deyin
alın bir paket mantı atın suya o esnada da havuçları rendeleyin
kızınız da yoğurdu çıkarıp tuzla çırpsın eşiniz de sofrayı kursun
yarım saati almaz bunlar
yiyin bulaşıkları bırakın
dinlenin çay için meyve yiyin çocukla oynayın vs
bir ara kalkıp 10 dakikada bulaşıkları toplarısınız
haftada yarım gün de bir yardımcı alsanız hayatınız daha huzurlu olur
Evet zaten iyi de yapsam kötü de yapsam yaranamıyorum.D Deeprise seni çok iyi anlıyorum. Bende aynı yolun içindeydim.
Ama çalışıyoruz diye sürekli aileden beklemek olmuyor, ne kadar yapsan da yerini tutmuyor, hesabın şaşıyor.
Herzaman onlar olmayacak, başının çaresine bakmaya alışmalısın.. diyorum.
Ailene vereceğin miktarla bir yardımcı alsan, evini derleyip toparlar.
Sende haftasonundan 2 tencere yemek kaynatsan, pazartesi-salı yetiyor.
Çarşamba kahvaltı yapsanız.
Perşembe dışardan söylersin, değişiklik olur. Cuma günü de ailende yersiniz.
Herkesi böyle alıştırmaya çalış, başta herkes yadırgayacak ama alışacaklardır.
Sen de düzenini bilirsin, ailen rahat eder.
Kazandığımıza kadar hesaplıyolar desem.. aynen onu anladım iyi de yapsam kötü de yapsam yaranamıyorum anlaşıldı bu.Yemeğini önceden yaparsan sadece ısıtırsın ve daha erken yiyebilirsin bence. Eşimle ben öğlen eve geliyoruz hem yemek yiyoruz hem de ben oğlumuzu uyutuyorum. Eğer yemekleri öğlen yaparsak harala gürele oluyor, hızlıca yemek zorunda kalıyoruz. Ama akşamdan yapmışsak oh mis, ısıt ye. Daha ne olsun?
Ayrıca aileniz neden beklenti de onu anlayamadım yani. Sonuçta sizin de ayrı bir aileniz var, bunun farkına varmaları lazım artık.
Not: ailem para vermek istemediği için yemiyor der vs demişsiniz de bırakın desinler. Ne yaparsanız yapın memnun edemeyeceksiniz zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?