İş hayatı, zorluklar ve yorgunluk

Çok şanslısınız eşinizin kıymetini bilin..
Ben söylemekten yoruldum, ailesi öğretmemiş, bi keresinde bana çaya yardım etti diye görümcem eşime mesaj atmış deeprise sana nasıl iş yaptırır diye. Sanki bana şartlı çay hizmeti..

Yemegi evinizde yiyin bence ben aksamlari bir sonraki gunun yemeğini yapiyordum buzluga pratik bisiler atin hafta sonlari isten gelincede yemegin yanina pilav salata vs.halledersiniz zor gercekten ama insan alisiyor
Ya yaparım aslında zaten kızım okulda yiyor, o akşamları pek bişey yemez mesela ama ailem laf sokar durur sırf para vermemek için evinde yiyor derler benim için.

Yemeğini önceden yaparsan sadece ısıtırsın ve daha erken yiyebilirsin bence. Eşimle ben öğlen eve geliyoruz hem yemek yiyoruz hem de ben oğlumuzu uyutuyorum. Eğer yemekleri öğlen yaparsak harala gürele oluyor, hızlıca yemek zorunda kalıyoruz. Ama akşamdan yapmışsak oh mis, ısıt ye. Daha ne olsun?

Ayrıca aileniz neden beklenti de onu anlayamadım yani. Sonuçta sizin de ayrı bir aileniz var, bunun farkına varmaları lazım artık.

Not: ailem para vermek istemediği için yemiyor der vs demişsiniz de bırakın desinler. Ne yaparsanız yapın memnun edemeyeceksiniz zaten.

İleride cocuğuna ben baktım noktasına gelememek ve her akßam yemeklerini bizde ydiler lafını işitmrmek için bence başka bir çöüm yolu bulun derim. Zira ileride kazandığınız hiç bir para söylenen sözlerin kırgınlığını gideremeyecektir.

Ya yaparım aslında zaten kızım okulda yiyor, o akşamları pek bişey yemez mesela ama ailem laf sokar durur sırf para vermemek için evinde yiyor derler benim için.
Evli, barklı, çocuklu kadınsınız niye bu kadar çekiniyorsunuz ailenizden?
Desinler üç gün konuşup susarlar.
Hayatınızı onlara göre mi dizayn edeceksiniz?
Anne-baba hatrı da bir yere kadar.

Ailenizin ne düşündüğünü bu kadar önemsemeyin, kendi aile düzeninizi düşünün ilk önce

Ee desinler, 1 der 2 der sonra bırakırlar. Bırakın başkalarını kendinize ailenize odaklanın. Çok güzel fikirler sunulmuş size.

Akşam 6 da geliyorsanız en geç 19.30 da 3 çeşit yemek sofrada olur neden akşam 9 u bulsun ki

Annem küser denir mi bunun için

Sonuçta çocuk da Full okulda olduğuna göre en az ilkokulda

Konu para vs değil sizin aile olamamanız

Kendi ailenizi bir an önce kurun

Son düzenleme:
D Deeprise seni çok iyi anlıyorum. Bende aynı yolun içindeydim.
Ama çalışıyoruz diye sürekli aileden beklemek olmuyor, ne kadar yapsan da yerini tutmuyor, hesabın şaşıyor.
Herzaman onlar olmayacak, başının çaresine bakmaya alışmalısın.. diyorum.

Ailene vereceğin miktarla bir yardımcı alsan, evini derleyip toparlar.
Sende haftasonundan 2 tencere yemek kaynatsan, pazartesi-salı yetiyor.
Çarşamba kahvaltı yapsanız.
Perşembe dışardan söylersin, değişiklik olur. Cuma günü de ailende yersiniz.
Herkesi böyle alıştırmaya çalış, başta herkes yadırgayacak ama alışacaklardır.
Sen de düzenini bilirsin, ailen rahat eder.

bende aynı düşüncedeydımım işi bırak mutlu ol ama, düşmez kalkmaz bır Allah gelecekte ne olur bılemeyız.iş garantımız bızım..kızıma annem bakıyor bazen kv.ama artık yalnız yaşamak evımde mutfağa kendım gırmek ıstıyorum.ama geç ama erken yerız..herkez oyle zaten.evınde ye yemeğini.kafanda ayarla yemeği ve gıder gtmez koyul işe.yapcak birşey yok.bizdede babam tam tersı hiç yok demez..annemde var demez.

tekrar okudum

ailenizin geliri nasıl yani emekli maaşı vs mi

evleri kira mı

deterjan denilen şeyin 1,5 kg ı 10-15 TL arası

en son Eylülde aldım daha da bitecek gibi değil

bir evde ne kadar deterjan harcanır ki alacak paramız yok denilsin

bir karı koca ne kadar çamaşır yıkar bir haftada

doğalgaz çok pahalı ona denilecek bir şey yok fakat size özel açıyor mu çocuk var diye yakıyor mu mesela

bir de annem serişe bindiriyor ve akşam alıyor demişsiniz ama belki dikkat etmedim evler yakın mı

yani sabah kızınızı annenize bırakıyor musunuz

akşam yemeği menüsü nasıl bir menü

bunu şunun için sordum arkadaşım hamile idi anneannesinin yardımcısı vardı evler de yakın idi burada yiyin diyorlardı

ama anneanne sebze yiyormuş hep arkadaş ve eşi de et istiyormuş vs

hatta eşi arkadaşıma bu akşam anneanneye gidelim ara da bize göre yemek yapsınlar demişti yanımda

sizin de öyle bir tercihiniz var mı yani 5 kişilik etli bir sofra her gün cidden maliyetli olur

ya da anneniz şöyle düşünüyor mu akşam bir tencere yemek yaparım ertesi öğlen de yeriz oldu bitti

ama şimdi 5 kişi olduğunda yarım kilodan kurufasülye ve pilav yapmak gerekiyor gibi

annenize yavaşça yorulduğunu söyleyin gitmeyi azaltın

çocuğun dersi var deyin ödevi var deyin

eşimin işi geç bitecek deyin

eşimin evde işi var deyin

alın bir paket mantı atın suya o esnada da havuçları rendeleyin

kızınız da yoğurdu çıkarıp tuzla çırpsın eşiniz de sofrayı kursun

yarım saati almaz bunlar

yiyin bulaşıkları bırakın

dinlenin çay için meyve yiyin çocukla oynayın vs

bir ara kalkıp 10 dakikada bulaşıkları toplarısınız

haftada yarım gün de bir yardımcı alsanız hayatınız daha huzurlu olur

Konu sahibi annem para vermekten kaçtığımı düşünüp söylenir demişsin fakat anlamadığım bırak söylensin. Zaten ihtiyacı varsa hani sizde evlatsınız yine birkaç eksiğini alıverirsiniz diye düşünüyorum yemeği orada yemeseniz de ve ayrıca ben hala sizin evinizde yemek yapıp yemeniz taraftarıyım

Ailem benim düşünmeme fırsat vermiyor, komşunun kızıyla damadı şunu yapmış bunu yapmış sürekli böyleler zaten ki ben de eşşek değilim alırım ve alıyorum da.
Az önceki olayı aynen anlatıyorum mesela, kızım koltuklarda zıpladı ailemin evinde, tık diye hafif bir ses geldi. Babam döndü kızıma dediki, kızım zıplayıp durma koltuklarda zaten bunları da annenin kazandığı parayla (benden bahsediyor) almıştım valla bi koltuk takımı daha aldırırım annene dedi(bu lafı söylediği kızım 4 yaşında). Ama öyle bi ciddi söylüyorki sanki koltuklar kırılmış, parçalanmış yani. Annem de ordan gülerek diyoki deeprise koltukları değil halıları aldı dedi, ben şaşkınlık içinde konuşmaları dinledim. Yoo ben almıştım koltukları anne dedim. Aradan 5 dk geçti babam hâlâ kızıma bağırıyor, zıplama diye. Ben de sinirlendim kızım gel yere otur dedim, yavrum kıyamam o da yorgunum anne falan dedi.

Ailemin durumu iyi aslında ama onlara göre kötü. 2 maaş giriyor, 1 kira ve bir de benden alıyorlar. Ama yeni bi yatırım daha yapacaklarmış para lazımmış

Yok yok, asla. Eşim de ben de yemek seçmeyiz. Kuru pilav makarna sebze köfte klasik yemekler. Bugün yemek yok desin, zeytin peynir yeriz. Her yola geliriz.
Evler yakın. Her seferinde yağın bitişinden bile şikayet oluyor. Yada zeytin bittiden. Halbuki hiç birimiz orda kahvaltı yapmıyoruz. Kızım yemek yemiyor orda, çünkü 3 öğün okulda yiyor. Tamam ben zeytin getireyim anne fazla vardı dedim, getirsen iyi olur dedi. Evde ne varsa mercimek, bulgur, pirinç oraya götürüyorum. Başka da napabilirim hiç bilmiyorum.

Evet zaten iyi de yapsam kötü de yapsam yaranamıyorum.
Kendinden başka kimseye güvenmeyeceksin. Kayınvalidem asla böyle yapmaz eminim.

Kazandığımıza kadar hesaplıyolar desem.. aynen onu anladım iyi de yapsam kötü de yapsam yaranamıyorum anlaşıldı bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…