İş hayatımda çok yalnızım

Kelebek19961

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2019
16
4
36
29
Arkadaşlar merhaba, iş yerinde çok yalnızım, hiçbir arkadaşım yok, çalıştığım insanların en genci benden 21 yaş büyük. Onlar birbirini tanıdığından ne sohbetleri katılabiliyorum ne de muhabbetimiz uyuyor. Nasıl bir çözüm bulucam bilmiyorum. Okul hayatında çok canlı bir çevrem vardı bir anda iş hayatında bu kadar yalnız kalınca aşırı boşluğa düştüm.

Evet biraz can sıkıcı olabilir bu durum ama üzülecek bir şey yok bence, işinizi yapar dönersiniz. Boş vaktiniz oluyorsa iş yerinde açın güzel bir kitap okuyun. Bir de eğer daha yeni iseniz iş yerinde belki zamanla kaynaşırsınız. Ama illa da aralarına girmeye uğraşmanıza gerek yok.

İş arkadaşlığından fazla beklentiniz olmasın oraya sadece iş yeri gözüyle bakıp beklentiye girmezseniz daha mutlu olursunuz. Bir sürü iş arkadaşım oldu ölçüyü kaçırdıklarım da oldu. Mesafe korunmazsa yarın bir gün o iş yerine gidecek motivasyonun kalmıyor gruplaşmalar oluyor çocuk gibi. Bir iş yerimden bu yuzden tayin istemiştim. Şimdi herkesle merhaba meraba en güzeli

İş arkadaşları hiç umrumda değil desem. İşimi yaparım gerisi beni ilgilendirmez. Sohbet muhabbet etmek, sevmek, kaynaşmak mecburiyetinde olduğumu düşünmüyorum. İşinizi yapın yeterli kimseyle arkadaş olmak zorunda değilsiniz. Bence iş arkadaşı işte kalmalı

Benim iş ortamımda öyle
Arkadaş olabileceğim kimse yok
En genci benden 25 yas büyük
Ama takmıyorum.
Ben oraya çalışmaya gidiyorum.
İşimi yapıp geçiyorum.

İş arkadaşları hiç umrumda değil desem. İşimi yaparım gerisi beni ilgilendirmez. Sohbet muhabbet etmek, sevmek, kaynaşmak mecburiyetinde olduğumu düşünmüyorum. İşinizi yapın yeterli kimseyle arkadaş olmak zorunda değilsiniz. Bence iş arkadaşı işte kalmalı

şu yazıyı her sabah işe giderken okumam lazım

Arkadaşlar merhaba, iş yerinde çok yalnızım, hiçbir arkadaşım yok, çalıştığım insanların en genci benden 21 yaş büyük. Onlar birbirini tanıdığından ne sohbetleri katılabiliyorum ne de muhabbetimiz uyuyor. Nasıl bir çözüm bulucam bilmiyorum. Okul hayatında çok canlı bir çevrem vardı bir anda iş hayatında bu kadar yalnız kalınca aşırı boşluğa düştüm.
Benim iş ortamımda öyle
Arkadaş olabileceğim kimse yok
En genci benden 25 yas büyük
Ama takmıyorum.
Ben oraya çalışmaya gidiyorum.
İşimi yapıp geçiyorum.

Ne iş yaptığınızı daha doğrusu nerede/hangi sektörde çalıştığınızı çok merak ettim. Yaş ortalamasının bu kadar yüksek olduğu işler mi var aklıma örnek gelmedi. Biraz kişisel merak oldu ama yanıtlayabilirseniz çok sevinirim :KK68:

Konu sahibi için de diyebileceğim bence de fazla samimiyete gerek yok işyerinde ama günlük kısa diyaloglar kurmaya çalışın yine de. Muhtemelen günün büyük bir bölümü iş yerinde geçiyor çünkü biraz sosyallik de lazım ama yakın arkadaş olmanıza gerek yok tabi. Nelerden bahsediyorlar bilmiyorum ama çok çekici olmasa da biraz muhabbetlerine katılmaya çalışın. Bazen tarzınız olmayan muhabbetlere katılmak da farklı ufuklar açabiliyor :)

Ne iş yaptığınızı daha doğrusu nerede/hangi sektörde çalıştığınızı çok merak ettim. Yaş ortalamasının bu kadar yüksek olduğu işler mi var aklıma örnek gelmedi. Biraz kişisel merak oldu ama yanıtlayabilirseniz çok sevinirim :KK68:

Konu sahibi için de diyebileceğim bence de fazla samimiyete gerek yok işyerinde ama günlük kısa diyaloglar kurmaya çalışın yine de. Muhtemelen günün büyük bir bölümü iş yerinde geçiyor çünkü biraz sosyallik de lazım ama yakın arkadaş olmanıza gerek yok tabi. Nelerden bahsediyorlar bilmiyorum ama çok çekici olmasa da biraz muhabbetlerine katılmaya çalışın. Bazen tarzınız olmayan muhabbetlere katılmak da farklı ufuklar açabiliyor :)
Benimki ithalat ihracat yapıyor.
Genç personeller genelde yurtdışı ofiste çalışıyor. Ben yaşlarında bir personel vardı evlenince ayrıldı.
Diğer iki kişi de biri kar ortağı 30 senelik iş tecrübesi var , diğeri de dışarı işlerini yapıyor genelde 55 yaşlarında emekli bir amca

Benimki ithalat ihracat yapıyor.
Genç personeller genelde yurtdışı ofiste çalışıyor. Ben yaşlarında bir personel vardı evlenince ayrıldı.
Diğer iki kişi de biri kar ortağı 30 senelik iş tecrübesi var , diğeri de dışarı işlerini yapıyor genelde 55 yaşlarında emekli bir amca

Çok teşekkürler detaylı yanıtınız için :)

Cok sasirdim,
Ben asil benden yasca buyuklerin sohbetinden keyif alirim, ne hikayeler cikiyor onlardan tey tey.
Daha yeni iseniz onyargili olmadan zaman verin kendinize bence. Is yerinde kaliteli sosyal vakit gecirmek istemeniz de cok normal, ama cok da beklentiye girmeyin.

Benimkiler yasitim ama enerji emici, tek hayat amacı giyinmek ve evlenmek olan kizlar. Ben de onlardan hiç memnun değilim (şükür virüs nedeniyle uzağız)
Ben onları değiştirmeyecegim için çareyi başka arkadaşlarıma zaman ayırmakta buldum. Kendi arkasaslarim da çok ufuk açıcı olmadığı için turist gezdiriyorum gönüllü olarak
Genelde -virussuz zamanlarda oyle sosyallesiyordum. Sana da tavsiye ederim. Düşünürsen, turistik bir şehirde yasiyorsan yazayım kullandığım sitenin adini

Ayy bende yalnizim zerre umrumda mi sor :confused:
Hepsi yuzune gulen arkadan demedikleri kalmayan tipler herkesle merhaba merhabayim sadece. Bu kadar caninizi sıkmayin bu konu icin, benim icin onlar sadece calisma saatlerinde ortak alani paylastigim insanlar sizde oyle dusunun:21:

Yok
Benimkiler yasitim ama enerji emici, tek hayat amacı giyinmek ve evlenmek olan kizlar. Ben de onlardan hiç memnun değilim (şükür virüs nedeniyle uzağız)
Ben onları değiştirmeyecegim için çareyi başka arkadaşlarıma zaman ayırmakta buldum. Kendi arkasaslarim da çok ufuk açıcı olmadığı için turist gezdiriyorum gönüllü olarak
Genelde -virussuz zamanlarda oyle sosyallesiyordum. Sana da tavsiye ederim. Düşünürsen, turistik bir şehirde yasiyorsan yazayım kullandığım sitenin adini
Evet izmir deyim

Şu anki aklım olsa ben de iş hayatında yalnız olmayı seçerdim.Sizinki mecburiyet değilmiş ama ben bunu tercih ederdim.

İş ortamında aynı odayı paylaşınca bir süre sonra ailenizle aynı evi paylaşmak gibi bir durum oluyor.Eğer çok yüz göz olursanız bu durum sorunları da beraberinde getiriyor ve aynı ortamda çalıştığınızdan kaçmak isteseniz de kaçamıyorsunuz.

Üniden snra ortada arkadaş falan kalmıyor zaten.Bence ilgi alanlarınıza yönelik kurslara gidin.Hatta turlara katılın.Buralardan arkadaş edinirsiniz.İş arkadaşlarınızla da her zaman mesafeli ve saygılı bir ilişkiniz olsun .İşinizi yapıp paranızı kazanın ve çıkın. Orası arkadaş edinme yeri değil.

Back
X