- 25 Mayıs 2015
- 1.417
- 1.237
- 133
- Konu Sahibi sKsEsLsEsBsEsK
-
Siz çocuğunuza aşırı bağlı ve -tabir caizse- takıntılısınız.Merhaba hanımlar ..
İyi akşamlar ..
Ben bugüne kadar hep çalışmış evde oturmayı pek sevmeyen bir insanım
Çok isteyerek tedavi sonucu bir bebeğim oldu bu süreçlerde hep evde yattım ..
Bebeğim şuanda 8 ayına giricek ..
Ve benim aklımda bir ton soru var ..
Çalışmak istiyorum .
Ama bebeğime ayıracağım zamandan çalarmıyım sizce ?
Yada sevgisiz kalırmı?
Dayanabilir miyim onuda bilmiyorum ..
Yada benim kadar iyi besleyebilirmi bir başkası ..
Diye aklımı kurcalıyor sorular ..
Sizce çokmu erken ..
Bu arada küçük bir laf geçti bugün ailecek oturuyorduk ..
Çalışırmısın diye sordular bende düşünmedim değil diyerek biraz içimdekileri söyledim ama çocuğumu bırakacağım kişi güvenilir olmalı dedim emin olup öyle bırakmalıyım dedim ..
Amcamın oğlu eski eşiyle boşandıktan sonra bir bayanla tanışıp evlendi bayanın 6 çocuğu olduğunu biliyoruz ama görüşmüyor çocuklarıyla.
Lafa dahil olup ..
Birden sigorta yaparmısın çocuğuna bakacak kişiye dedi bende tabiyki yaparım dedim sigorta parasını eşim öder bende aylık bakıcağı ücreti konuşup ona göre ben veririm dedim ..
Ama sigorta yaparsam uçuk ücret veremem dedim ..
Bayanda bana dönüp 700 lira ücret + sigorta çocuğu getirirsen hergün bakarım dedi ..
Birden sıraladı bir yere gidersem benimle kalır gittiğim yerde ..
Ben ne yedirirsem onu yemeli diye konuştu .
Ben hiç bu kadar ciddi düşünmemiştim ..
Babam ve annem bahara kadar ertele biliyoruz çalışmak istiyorsun ama zamana bırak biraz daha torun kendine gelsin dedi .
Ablamda ( saçmalama kadının 6 çocuğu var baksaydı onlara bakardı .. Daha nasıl çocuk baktığını bilmiyoruz belkide çocuğa tahamüllü yoktur vs dedi)
Kardeşim yazın ben okullar tatil olduğunda ben bakarım sen çalışırsın 3 ay eğer hala çalışmaya devam etmek istersen okullar başlayana kadar birini buluruz bende yiğenime bakarken sürekli yanlarında olurum vs dedi hanımlar sizce ??
Bunu da düşünüyorum ama evet bebeğim konusunda çok hasssasım bebeğim herşeyden önce geliyor ama çalışmayıda kendim için değil bebeğim için istiyorum .Siz çocuğunuza aşırı bağlı ve -tabir caizse- takıntılısınız.
2 yaşına kadar kimseye bırakmayın.
Hem bakıcıya hem kendinize sinir harbi olur.
Bende dedim ki bebeğime bakıcak olursan ben yiyeceğini mamasını ihtiyaçlarını sen karşılamazsın ben aylık alırım gerekirse koliyle alırım evde durur vs dedim ama herkes fazla olumlu bakmadı ..Kuzeninizin eşi bayağ bayağ şartları düşünüp gelmiş yahu :) 700 + sigorta ne yersem onu yer gittiğim yerde o da kalır filan. Çok sert geldi bana
Anne baba dışında akrabayla iş yapılmaz canım bence o kadar söylüyorum :)Bende dedim ki bebeğime bakıcak olursan ben yiyeceğini mamasını ihtiyaçlarını sen karşılamazsın ben aylık alırım gerekirse koliyle alırım evde durur vs dedim ama herkes fazla olumlu bakmadı ..
Bende bunu düşünüyorum herşeyi tartıp biçmek için sizlerle paylaştım bu durumu ..Ablaniz haklı ve kardeşinizin önerisi çok mantıklı.
Bir de bu dönemler ve ilk çocukluk zamanları karakterin oluştuğu zamanlar. Sorumluluğu başkasına vermeyin . Korkutmak istemem ama bebeğinizin yaşayacağı bir anlık travma bile daha sonra telafisiz olabilir psikolojik olarak.
Maddi mecburiyetim var diyemem ..Maddi mecburiyetiniz yoksa iki yaşına kadar siz bakın çocuğunuza,sekiz ay daha çok erken.
Bir de ayrıntıları konuştunuz yani?Bende dedim ki bebeğime bakıcak olursan ben yiyeceğini mamasını ihtiyaçlarını sen karşılamazsın ben aylık alırım gerekirse koliyle alırım evde durur vs dedim ama herkes fazla olumlu bakmadı ..
Sizin eşinizi sizin konularınızdan biliyorum bence o adamın çok elini rahatlatmayın. Ben ilk çocuğumda çalıştım ama zorlandım,ikincisinde kısmetse ücretsiz izin istiyorum.Maddi mecburiyetim var diyemem ..
Ama ay sonunu anca getiriyoruz ..
Eşimin maaşı ihtiyaçlara kira faturalara borçlara gidiyor ..
Ben kendim için değilde bebeğime birikim yapmak istiyorum açıkçası ..
Aldığım parayı direk bebeğimin adına hesaba yatırmak istiyorum ..
Pedagog adem güneşin yazdığı güvenli bağlanma kitabını okudum bebeğimle ilgili herşeyi araştırıp okuyorum ..Bir de ayrıntıları konuştunuz yani?
Kadına ciddi ciddi ümit vermişsiniz.
10 bin TL maaşla işe girecek olsam ve çocuğuma bakacak hiç kimse olmasa bile bahsi geçen kadına bebeğimi emanet etmem.
Erken çocukluk uzmanı olarak, maddi sıkıntılar veya özel bir mecburiyet yoksa bir bebeğe en az
2 yaşına kadar annesinin bakmasının ideal olduğunu düşünüyorum.
Güvenli bağlanma konusunu araştırmanızı tavsiye ederim.
Adem Güneş'i okumanız iyi, güzel de sanırım pek etkili olmamış ki 8 aylık bebeğinizi bırakıp işe dönmeyi düşünüyorsunuz.Pedagog adem güneşin yazdığı güvenli bağlanma kitabını okudum bebeğimle ilgili herşeyi araştırıp okuyorum ..
Ümit verme demiyelim anlık gelişti ..
Bana sorulunca öyle cevapladım ..
Bayan direk bakarım demedi ..
Önce sordu ..
Sigorta yaparmısın diye ..
Sonra yemesi içmesi diye bende alırım bebeğim ne yerse koyarım evine vs dedim oda sen düşün ben bakarım sigorta yaparsan dedi ..
O kadar haklıki ablanız. Kendi evladına merhameti olmayanın başkasının evladına olur mu sizce? O kadına baktırmayın işe girseniz bile.Ablamda ( saçmalama kadının 6 çocuğu var baksaydı onlara bakardı ..
Sizin bu net ve nokta atışı yorumlarınızı beğeniyorum ve gülümseyerek okuyorum.Niye bu acele? Tedaviyle gelen bebeği mi daha çok istediniz, işi mi? Elbette işe başlayınca çocuğu sokağa atmayacaksınız ama hiçbir mecburiyet yokken bakım sürenizi bu kadar mı belirlediniz? En az 2 yaşına kadar siz bakın bence. Sonrada ağzına ekmek tıkanı, altını değiştireni değil; gerçekten eğitimli ve kaliteli zaman geçirecek olan bakıcıyı alın işe.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?