- 25 Mayıs 2015
- 1.417
- 1.237
- 133
- Konu Sahibi sKsEsLsEsBsEsK
-
Bebeğim konusunda gerçekten çok hassasım ..Adem Güneş'i okumanız iyi, güzel de sanırım pek etkili olmamış ki 8 aylık bebeğinizi bırakıp işe dönmeyi düşünüyorsunuz.
Hoş ben kendisini okuyup, takip etmiyorum tamamen onun görüşlerine göre çocuk yetiştirmeyi de doğru bulmuyorum.
Çocuk yetiştirmek tek bir kişinin kitaplarına ve fikirlerine bırakılmayacak kadar ciddi bir iş bana göre.
Madem okumayı seviyorsunuz biraz da
Aletba Solter,Leyla Navarro,Doğan Cüceloğlu,
John Bobwly, Santrock gibi yazarların kitaplarına göz atabilirsiniz.
8 ay henüz erken değil mi :/ bence biraz daha bekleyebilirsin 2 yaşına kadar gibiMerhaba hanımlar ..
İyi akşamlar ..
Ben bugüne kadar hep çalışmış evde oturmayı pek sevmeyen bir insanım
Çok isteyerek tedavi sonucu bir bebeğim oldu bu süreçlerde hep evde yattım ..
Bebeğim şuanda 8 ayına giricek ..
Ve benim aklımda bir ton soru var ..
Çalışmak istiyorum .
Ama bebeğime ayıracağım zamandan çalarmıyım sizce ?
Yada sevgisiz kalırmı?
Dayanabilir miyim onuda bilmiyorum ..
Yada benim kadar iyi besleyebilirmi bir başkası ..
Diye aklımı kurcalıyor sorular ..
Sizce çokmu erken ..
Bu arada küçük bir laf geçti bugün ailecek oturuyorduk ..
Çalışırmısın diye sordular bende düşünmedim değil diyerek biraz içimdekileri söyledim ama çocuğumu bırakacağım kişi güvenilir olmalı dedim emin olup öyle bırakmalıyım dedim ..
Amcamın oğlu eski eşiyle boşandıktan sonra bir bayanla tanışıp evlendi bayanın 6 çocuğu olduğunu biliyoruz ama görüşmüyor çocuklarıyla.
Lafa dahil olup ..
Birden sigorta yaparmısın çocuğuna bakacak kişiye dedi bende tabiyki yaparım dedim sigorta parasını eşim öder bende aylık bakıcağı ücreti konuşup ona göre ben veririm dedim ..
Ama sigorta yaparsam uçuk ücret veremem dedim ..
Bayanda bana dönüp 700 lira ücret + sigorta çocuğu getirirsen hergün bakarım dedi ..
Birden sıraladı bir yere gidersem benimle kalır gittiğim yerde ..
Ben ne yedirirsem onu yemeli diye konuştu .
Ben hiç bu kadar ciddi düşünmemiştim ..
Babam ve annem bahara kadar ertele biliyoruz çalışmak istiyorsun ama zamana bırak biraz daha torun kendine gelsin dedi .
Ablamda ( saçmalama kadının 6 çocuğu var baksaydı onlara bakardı .. Daha nasıl çocuk baktığını bilmiyoruz belkide çocuğa tahamüllü yoktur vs dedi)
Kardeşim yazın ben okullar tatil olduğunda ben bakarım sen çalışırsın 3 ay eğer hala çalışmaya devam etmek istersen okullar başlayana kadar birini buluruz bende yiğenime bakarken sürekli yanlarında olurum vs dedi hanımlar sizce ??
Aa teşekkür ediyorum. Benimde gözlerim sizi arıyor yorumlarda. Genelde hep aynı tonda gidiyoruz sizinle :)Sizin bu net ve nokta atışı yorumlarınızı beğeniyorum ve gülümseyerek okuyorum.
Eğmeden, bükmeden ne söylemek istiyorsanız onu yazıyorsunuz.
Sizi suçladığımı düşünmüyorum.Bebeğim konusunda gerçekten çok hassasım ..
Şuanda siz böyle yazınca terk ediyormuşumda beni suçluyormuşsunuz gibi içime bir sızı geldi ama ..
Sabah 8 akşam 5 bir çalışmadan bassettiğimin farkındasınız dimi ..
Süt iznim olucak bir gün haftanın 4 günü çalışıcam fikir paylaşmak için geldim ben şuanda kesin bırakıcam demedim ama çalışmayı seven bir insanım olumsuz bakmadım hemen ..
Şimdi olmassada yazın kardeşime bırakıp 3 ay bir işe geri dönmeyi düşünüyorum ..
Bebeğim tabiyki herşeyin üstünde çalışmamında dahil ..
Teşekürler önerileriniz için araştırıcağım ..
Ailemde fazla olumlu bakmadı ..Niye bu acele? Tedaviyle gelen bebeği mi daha çok istediniz, işi mi? Elbette işe başlayınca çocuğu sokağa atmayacaksınız ama hiçbir mecburiyet yokken bakım sürenizi bu kadar mı belirlediniz? En az 2 yaşına kadar siz bakın bence. Sonrada ağzına ekmek tıkanı, altını değiştireni değil; gerçekten eğitimli ve kaliteli zaman geçirecek olan bakıcıyı alın işe.
Olur tabi çok güzel olur. Ama bebek daha 8 aylık. Hep geleceği tüketiyoruz. Daha bebeğe hamilelikte kolej parası için çalışan anne babalar var. Hayat bu, her şey olur tamamda önce bi ruhsal doyum, önce bi kişilik gelişimi, önce bi sağlam karakter lazım çocuklara. Evde 1 dilim ekmekle yaşayan çocuklarda büyüyor, 5 yaşında tableti olanlarda.Ailemde fazla olumlu bakmadı ..
Ama ben bu bayanın dediklerini de düşüncelerimide yazmak istedim .
Evet çalışmak şuanda mecburi değil ama bebeğim için hiç bir yatırımım yok tedavi sürecinde harcandı olan yatırımımda ..
Allah göstermesinde kötü herşeyi düşünerek bu karara vardım ..
Bişey olsa Allah göstermesinde bebeğimle ilgili ..
Birikimi olması çok iyi olmazmı ..
Gerçi onun psikolojiside bir okadar önemli .
Kesin bu bayana baktırmak değil amacım .Sizi suçladığımı düşünmüyorum.
Belki kendimi doğru ifade edememiş olabilirim,niyetim sizi üzmek değil biraz sarsmaktı.
Sadece 'bebeğim konusunda çok hassasım ve güvenli bağlanma konusu dahil bebeğimle ilgili çok okuyup araştırırım' diyen bir annenin, henüz 8 aylık bebeğini, üstelik doğru dürüst tanımadığı ve kendi çocuklarıyla bile görüşmeyen bir kadına bırakıp işe dönmeyi düşünebilmesini yadırgadım.
Ayrıca çok uzun yıllardır çalışan bir kadın olarak, mesai saatleri ve süt izni konusunda bilgim var.
Bebeginin şu yaşlarında yanında olman,ona birikim yapmandan kat kat daha önemli.Maddi mecburiyetim var diyemem ..
Ama ay sonunu anca getiriyoruz ..
Eşimin maaşı ihtiyaçlara kira faturalara borçlara gidiyor ..
Ben kendim için değilde bebeğime birikim yapmak istiyorum açıkçası ..
Aldığım parayı direk bebeğimin adına hesaba yatırmak istiyorum ..
Bu kadına baktırmayın bence. Nereye gidersem götürürüm pazarlığı falan çok çirkin.
İşiniz ne bilmiyorum ama ha deyince iş bulabilecek misiniz? 2 yaşına kadar evde kalsanız piyasadan iyice uzaklaşmış olursunuz. İşveren hoş bakmaz. Ama devlet memuruysanız da ücretsiz izin kullanıyorsanız 2.5 yaşına kadar sürer sonra da bakıcı ile uğraşmayıp kreşe verirsiniz.
Edit: bir de böyle konularda eğilim hep bebeğinin yanında ol para olmayıversin yönünde oluyor ama çocuğumla boşandım/aldatıldım vs. konularında da hemen işe gir, niye kariyerini bırakıp koca eline baktın eleştirileri
Maddi imkanınız varsa calısmayın. Calısacaksanız da bu kadına cocugunuzu emanet etmeyin bedava baksa bile..Merhaba hanımlar ..
İyi akşamlar ..
Ben bugüne kadar hep çalışmış evde oturmayı pek sevmeyen bir insanım
Çok isteyerek tedavi sonucu bir bebeğim oldu bu süreçlerde hep evde yattım ..
Bebeğim şuanda 8 ayına giricek ..
Ve benim aklımda bir ton soru var ..
Çalışmak istiyorum .
Ama bebeğime ayıracağım zamandan çalarmıyım sizce ?
Yada sevgisiz kalırmı?
Dayanabilir miyim onuda bilmiyorum ..
Yada benim kadar iyi besleyebilirmi bir başkası ..
Diye aklımı kurcalıyor sorular ..
Sizce çokmu erken ..
Bu arada küçük bir laf geçti bugün ailecek oturuyorduk ..
Çalışırmısın diye sordular bende düşünmedim değil diyerek biraz içimdekileri söyledim ama çocuğumu bırakacağım kişi güvenilir olmalı dedim emin olup öyle bırakmalıyım dedim ..
Amcamın oğlu eski eşiyle boşandıktan sonra bir bayanla tanışıp evlendi bayanın 6 çocuğu olduğunu biliyoruz ama görüşmüyor çocuklarıyla.
Lafa dahil olup ..
Birden sigorta yaparmısın çocuğuna bakacak kişiye dedi bende tabiyki yaparım dedim sigorta parasını eşim öder bende aylık bakıcağı ücreti konuşup ona göre ben veririm dedim ..
Ama sigorta yaparsam uçuk ücret veremem dedim ..
Bayanda bana dönüp 700 lira ücret + sigorta çocuğu getirirsen hergün bakarım dedi ..
Birden sıraladı bir yere gidersem benimle kalır gittiğim yerde ..
Ben ne yedirirsem onu yemeli diye konuştu .
Ben hiç bu kadar ciddi düşünmemiştim ..
Babam ve annem bahara kadar ertele biliyoruz çalışmak istiyorsun ama zamana bırak biraz daha torun kendine gelsin dedi .
Ablamda ( saçmalama kadının 6 çocuğu var baksaydı onlara bakardı .. Daha nasıl çocuk baktığını bilmiyoruz belkide çocuğa tahamüllü yoktur vs dedi)
Kardeşim yazın ben okullar tatil olduğunda ben bakarım sen çalışırsın 3 ay eğer hala çalışmaya devam etmek istersen okullar başlayana kadar birini buluruz bende yiğenime bakarken sürekli yanlarında olurum vs dedi hanımlar sizce ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?