İş hayatına dönmelimiyim ?

Bebeğim konusunda gerçekten çok hassasım ..
Şuanda siz böyle yazınca terk ediyormuşumda beni suçluyormuşsunuz gibi içime bir sızı geldi ama ..
Sabah 8 akşam 5 bir çalışmadan bassettiğimin farkındasınız dimi ..
Süt iznim olucak bir gün haftanın 4 günü çalışıcam fikir paylaşmak için geldim ben şuanda kesin bırakıcam demedim ama çalışmayı seven bir insanım olumsuz bakmadım hemen ..
Şimdi olmassada yazın kardeşime bırakıp 3 ay bir işe geri dönmeyi düşünüyorum ..
Bebeğim tabiyki herşeyin üstünde çalışmamında dahil ..
Teşekürler önerileriniz için araştırıcağım ..

8 ay henüz erken değil mi :/ bence biraz daha bekleyebilirsin 2 yaşına kadar gibi

Akrabayla ye, iç alışveriş etme demişler. Bebek çok küçük kreş yaşı gelene kadar bekleyin eğer maddi gücünüz varsa. Zaten 2 yaştan sonra bebeğe yetemiyorsunuz kreş iyi geliyor. Ben öyle yaptım 1 yaşına gelince babaannesi bakmıştı bir dönem (4 ay) diğer yıl yok ben yapamam dedi geri ücretsiz izin aldım 2.5 yaşında kreşe verdim. Bakıcı hiç düşünmedim.

Sizin bu net ve nokta atışı yorumlarınızı beğeniyorum ve gülümseyerek okuyorum.
Eğmeden, bükmeden ne söylemek istiyorsanız onu yazıyorsunuz.
Aa teşekkür ediyorum. Benimde gözlerim sizi arıyor yorumlarda. Genelde hep aynı tonda gidiyoruz sizinle :)

Sizi suçladığımı düşünmüyorum.
Belki kendimi doğru ifade edememiş olabilirim,niyetim sizi üzmek değil biraz sarsmaktı.

Sadece 'bebeğim konusunda çok hassasım ve güvenli bağlanma konusu dahil bebeğimle ilgili çok okuyup araştırırım' diyen bir annenin, henüz 8 aylık bebeğini, üstelik doğru dürüst tanımadığı ve kendi çocuklarıyla bile görüşmeyen bir kadına bırakıp işe dönmeyi düşünebilmesini yadırgadım.
Ayrıca çok uzun yıllardır çalışan bir kadın olarak, mesai saatleri ve süt izni konusunda bilgim var.

Ailemde fazla olumlu bakmadı ..
Ama ben bu bayanın dediklerini de düşüncelerimide yazmak istedim .
Evet çalışmak şuanda mecburi değil ama bebeğim için hiç bir yatırımım yok tedavi sürecinde harcandı olan yatırımımda ..
Allah göstermesinde kötü herşeyi düşünerek bu karara vardım ..
Bişey olsa Allah göstermesinde bebeğimle ilgili ..
Birikimi olması çok iyi olmazmı ..
Gerçi onun psikolojiside bir okadar önemli .

Olur tabi çok güzel olur. Ama bebek daha 8 aylık. Hep geleceği tüketiyoruz. Daha bebeğe hamilelikte kolej parası için çalışan anne babalar var. Hayat bu, her şey olur tamamda önce bi ruhsal doyum, önce bi kişilik gelişimi, önce bi sağlam karakter lazım çocuklara. Evde 1 dilim ekmekle yaşayan çocuklarda büyüyor, 5 yaşında tableti olanlarda.

İlk 3 yıllık süreçte size çok ihtiyacı var. Sonra zaten sosyalleşmek, bağımsızlaşmak isteyecek. Ben hep bu süre zarfında açıktan ekstra bir okul okumayı tavsiye ediyorum annelere. Çocuk büyütürken bi meslek daha edinirsiniz.

Kesin bu bayana baktırmak değil amacım .
Bu bayanı düşünme nedenimde ..
Tamam daha iyi bir bayanda bulabilirim ..
Eğitimli hassas benim düşüncemde bana anlattığı kadar tanıyabilirim bir yabancıyıda ..
Bu en azından ailemin içinden diye düşündüm .
Aileme çok yakın evleri ..
Sanırım biraz daha ertelemeliyim ..
Haklısınız ..

Bence olmaz bu iş. Akrabayla iş yapılmaz. Millet annesiyle babasıyla sorun yaşıyor, sen bu akrabayla kim bilir ne yaşarsın? Kaldı ki pek baskın, şöyle olurlar böyle olurlar. Çocuğun annesi değil, o zaman çocuğun ne yiyeceğine ya da nerede kalacağına karar vermek ona düşmez.

Çalışacak olursanız da başka birisini bulun lütfen. Mümkünse daha önce çocuk bakmış, referanslı ve varsa eğitimli biri olsun...

Ben oğlum 17 aylıkken işe döndüm, 1 ay oldu yani, maddi açıdan çok sıkışıktık, mecburdum. Ama elimde olsaydı ücretsiz iznimi sonuna kadar kullanırdım. Bebeğin anne ile büyümesi hem karakter hem bağlanma ve hayat kalitesi açısından çok önemli. Unutmayın bebekler neyi görürse onu yapar, kimi görürse de ona benzer. (Karakter huy vb) Size benzemesini mi istersiniz yoksa pek tanımadığınız bir insana mı?

sakin sakin, o kadin hic guvenilir gelmedi. kardesinizin fikri daha uygun, imkaaniniz varsa 1 yasini doldurana kadar sizinle olsun bebeginiz. sonrasi icin baska bir bakici bulun derim.

Maddi sıkıntınız yoksa çalışma fikrini biraz daha erteleyin.Hem sigorta hem 700 lira ücret isteyip birde kendi evinde bakmayı,ne yerse onu yedirmeyi,nereye giderse oraya götürmeyi taklif eden,kendi çocuklarına bile bakmamış bir bakıcı adayı.Ben şahsen güvenemezdim.Aileniz haklı bana göre.

Bebeginin şu yaşlarında yanında olman,ona birikim yapmandan kat kat daha önemli.

Bu kadına baktırmayın bence. Nereye gidersem götürürüm pazarlığı falan çok çirkin.

İşiniz ne bilmiyorum ama ha deyince iş bulabilecek misiniz? 2 yaşına kadar evde kalsanız piyasadan iyice uzaklaşmış olursunuz. İşveren hoş bakmaz. Ama devlet memuruysanız da ücretsiz izin kullanıyorsanız 2.5 yaşına kadar sürer sonra da bakıcı ile uğraşmayıp kreşe verirsiniz.

Edit: bir de böyle konularda eğilim hep bebeğinin yanında ol para olmayıversin yönünde oluyor ama çocuğumla boşandım/aldatıldım vs. konularında da hemen işe gir, niye kariyerini bırakıp koca eline baktın eleştirileri

Ben kizim 8 aylikken iş aramaya başladım. Evimi annem ve kayinvalidemin bulundugu yere taşıdım. O zamanlar fazla ek gida yemiyordu, asiri hareketli degildi. Beni o kadar aramazdi. Onlarda da uyur, oynar, dururdu. İlk iş gorusmemde patron direkt baslatti. 4 saat durdum ciktim hem işi begenemedim hem kizimin rresmine baktim durdum telefondan. Sonra epey is ggorusmelerine gittim. Ama hep kararsizdim. Belki bu kararsizlik yuzunden hic olumlu sonuç alamadim. 1 yasinda kizim yurumeye basladi ve asiri hareketli. Annem yetisemiyor. Kaynanam desen kafasina gore herseyi yyedirmeye ugrasiyor ama paketli gida yasak cunku allerji ssuphesi var ve surekli kabizlik gaz problemimiz var. En son kayinvalidem gozumun onunde bebegime (suan 17 aylik) SAKIZ vermeye kalkisti. Ve artik sakizsakiz cign ogrensin dedi. Simdi ben bu insana bu bebegi emanet edip nasil işe baslayayim?

Birikim yapmak herkes ister. Ama en onemli birikim o bebegin en guzel anlarini birlikte paylasmak bence. Bende maddi sikintidayim. Bak şuan ay sonu cebimizde 80 tl var. Ne olacagi belli degil, haftaya hastanelere gidecegim. Ama calismama karari aldim.

Birde uc gun ust uste gunluk işe gittim. Sonraki bir hafta kabustu. Kizim beni ısırdı, agresiflesti, durmadan aglayan bi cocuk oldu.

Yani demem o ki iyice emin ol. Ama o birikim elbet bir gun yapilabilir Allah saglik verdikçe. Sen bebegini 2 yasa kadar en azindan buyut. Sonrada bakici yada kres bulursun. Ama o 6 cocuguna bakmayan kadina guvenme derim.

Kadinlar calissin, elbette calissin. Ama bebis daha cok kucuk en azindan 2 yasa kadar imkani varsa kendisi bakabilir anneler

Maddi imkanınız varsa calısmayın. Calısacaksanız da bu kadına cocugunuzu emanet etmeyin bedava baksa bile..

Ben bu kadına değil çocuğumu kedimi emanet etmem ..
Bir kere kimsenin evine göndermem.
Ikincisi ne demek ne verirsem onu yer yavaşssss derdim öyle biri bir şey dese...
Bi yere gidersem benle kalır mı dedi ben mi yanlış okudum..
Çalışılması taraftariyim ama böyle bir kişilikle değil...

Kesinlikle o kadına bırakmayın, hiç iyi elektirk almadım. Sırf para için bir çocuğa bakılmaz.
Kardeşinizin teklifi mantıklı
Ama maddi sıkıntınız yoksa 2 yaşına kadar siz bakın bence

Lütfen o kadına çocuğunuza bakma konusunu dahi açtırmayın, çok itici buldum tavrını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…