İş hayatındaki olumsuzluklar ile nasıl baş ediyorsunuz?

begonyabahcesi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2019
487
529
33
38
Merhaba herkese,

iş hayatındaki olumsuzluklarla nasıl baş ediyorsunuz? Bahsettiğim olumsuzluklar mobbing, kıskançlık, açık arama ve kuyu kazma gibi...

10 yıllık profesyonel kariyerimde şu an 5 aydır çalıştığım şirkette yaşadığım olumsuzlukların binde birini yaşamadım.

Önerilerinizi merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Ben ön muhasebeye bakıyorum. bir de genel muhasebeye bakan birisi var erkek. benim kuyumu çok kazdı, çok kötüledi. bir de müdürümüz var ve zamanla müdürle aram çok iyi oldu kendimi müdürüme de patronlara da çok sevdirdim.

bir gün bu arkadaşla çok büyük sorun yaşadım, arkadaş tatildeydi. işten çıkma kararı aldım müdürü aradım söyledim ben çıkıyorum diye, çok sinirlenip diğer arkadaşı aramış baya saydırmış, neyse çocuk bana mesajlar yazıyor ama görmeniz lazım artık hakaret ediyor şikayet ettim diye. neyse üstünden 10 ay falan geçti geçenler de aramız biraz düzeldi bana direkt diyor ki o gün müdür beni aradı gelinlerceden şikayetçiysen çıkaralım dedi :KK70::KK70::KK70: öyle bir fırsat verseler hemen çıkaralım der.
bunu müdüre söyledim abi bu böyle böyle diyor diye adam şok :)

şimdi bunu size neden anlattım :) bakın adam bana neler yaptı ki bunlar küçük bir kısmı ama şuan kimse onu sevmiyor, en kısa zamanda işten çıkaracaklar. iftara gidiyoruz bütün planlar yapıldıktan sonra ona yarım ağız teklif ediyorlar..
yani bu tür insanlar istediğini yapsın kendi ayağına dolanıyor bir yerde ama size tavsiyem işlerinizi garantiye alın. evraklarınızın kopyalarını alın program kullanıyorsanız şifrelerinizi değiştirin, önleminizi alın..

Arkama yaslanip olabildigince sakin gulerek sessizce.
Is hayatinda sessizlik kadar guzel bir silah yok ya bayiliyorum sessizce durumlarin tersine donmesini beklemeye
Karsidaki hem daha cok kiziyor hemde hic bsy anlamiyor :D

Ben ön muhasebeye bakıyorum. bir de genel muhasebeye bakan birisi var erkek. benim kuyumu çok kazdı, çok kötüledi. bir de müdürümüz var ve zamanla müdürle aram çok iyi oldu kendimi müdürüme de patronlara da çok sevdirdim.

bir gün bu arkadaşla çok büyük sorun yaşadım, arkadaş tatildeydi. işten çıkma kararı aldım müdürü aradım söyledim ben çıkıyorum diye, çok sinirlenip diğer arkadaşı aramış baya saydırmış, neyse çocuk bana mesajlar yazıyor ama görmeniz lazım artık hakaret ediyor şikayet ettim diye. neyse üstünden 10 ay falan geçti geçenler de aramız biraz düzeldi bana direkt diyor ki o gün müdür beni aradı gelinlerceden şikayetçiysen çıkaralım dedi :KK70::KK70::KK70: öyle bir fırsat verseler hemen çıkaralım der.
bunu müdüre söyledim abi bu böyle böyle diyor diye adam şok :)

şimdi bunu size neden anlattım :) bakın adam bana neler yaptı ki bunlar küçük bir kısmı ama şuan kimse onu sevmiyor, en kısa zamanda işten çıkaracaklar. iftara gidiyoruz bütün planlar yapıldıktan sonra ona yarım ağız teklif ediyorlar..
yani bu tür insanlar istediğini yapsın kendi ayağına dolanıyor bir yerde ama size tavsiyem işlerinizi garantiye alın. evraklarınızın kopyalarını alın program kullanıyorsanız şifrelerinizi değiştirin, önleminizi alın..
çok çok kolay gelsin size de. Gerçekten zor. Ben ilk kez bu kadar toksik lişilerle çalışıyorum. Mutsuz ve aciz insanlar etrafındaki kişilerin de mutsuz olmalarını istiyorlar. ondan dolayı uğraşıyorlar sanırım. Ben hiç o konumda olmadığım için empati kurmakta zorlanıyorum.

Arkama yaslanip olabildigince sakin gulerek sessizce.
Is hayatinda sessizlik kadar guzel bir silah yok ya bayiliyorum sessizce durumlarin tersine donmesini beklemeye
Karsidaki hem daha cok kiziyor hemde hic bsy anlamiyor :KK70:
Evet :D sanırım ben de aynı taktiği uygulayacağım :D :D

çok çok kolay gelsin size de. Gerçekten zor. Ben ilk kez bu kadar toksik lişilerle çalışıyorum. Mutsuz ve aciz insanlar etrafındaki kişilerin de mutsuz olmalarını istiyorlar. ondan dolayı uğraşıyorlar sanırım. Ben hiç o konumda olmadığım için empati kurmakta zorlanıyorum.

Kesinlikle.. daha önce ikimiz bir odadaydık şimdi toplu çalışıyoruz. yalnız olduğumuz zamanlarda bana insanlar hakkında kötü şeyler anlatıp onlara mesafeli olmamı sağlıyordu ve başardı da. sonralardan anladım ki kendi yanında birileri olsun istiyormuş..

işini iyi yaparsan hatasız ve eksiksiz kimse sana laf edemez.az birazda çirkef olacaksın ezdirmeyeceksin. kimsenin arkasıdan asla asla konusmayacaksın konuşanı sadece dinleyeceksin bu en büyük kozdur.dinleyip yorum yapmayan eleman. herhangi bir konuda haklıysan susma 15 yıllık meslek hayatı 6 şirket değiştirmiş biri olarak diyorum eksiksiz iş patrona ışıl ışıl ben bu işi yaparım bu iş benim işim bakan gözler enerji dolu kişi yere gelmez ,lakin patron uzak müdürlerle muhatapsan hatasız iş. yorulacaksın yerini yapana kadar ama yaptıkdan sonra kralllsın

işini iyi yaparsan hatasız ve eksiksiz kimse sana laf edemez.az birazda çirkef olacaksın ezdirmeyeceksin. kimsenin arkasıdan asla asla konusmayacaksın konuşanı sadece dinleyeceksin bu en büyük kozdur.dinleyip yorum yapmayan eleman. herhangi bir konuda haklıysan susma 15 yıllık meslek hayatı 6 şirket değiştirmiş biri olarak diyorum eksiksiz iş patrona ışıl ışıl ben bu işi yaparım bu iş benim işim bakan gözler enerji dolu kişi yere gelmez ,lakin patron uzak müdürlerle muhatapsan hatasız iş. yorulacaksın yerini yapana kadar ama yaptıkdan sonra kralllsın

çok çok doğru. aslında benim de stratejim bu yönde - sanırım benimle bu yüzden uğraşıyorlar. Takmıyorum gibi davranıyorum - ah bir de içimi görseler. Allahtan görmüyorlar ahahahaha

Merhaba herkese,

iş hayatındaki olumsuzluklarla nasıl baş ediyorsunuz? Bahsettiğim olumsuzluklar mobbing, kıskançlık, açık arama ve kuyu kazma gibi...

10 yıllık profesyonel kariyerimde şu an 5 aydır çalıştığım şirkette yaşadığım olumsuzlukların binde birini yaşamadım.

Kamuda, özelde her yerde olabiliyor bu söylediklerin. Öncelikle işini aksatmadan eksiksiz bir şekilde yapmalısın ki açık bulamasınlar. Sonrası üslup çok önemli, kendini asla ezdirmemeli doğru bildiğinden şaşmamalısın ama bu süreçte üslubun öyle olmalı ki haklıyken haksız konumuna düşmeyesin ki bu benim yapamadığım nokta maalesef:63: Bunlar hep zamanla oluyor. Mesleğe ilk başladığımda çok tartışırdım, sürekli anlatmaya ispatlamaya çalışırdım şimdi öyle yapmıyorum. Kim ne anladıysa anladı deyip kenara çekiliyorum. İşimi yapıp onları izliyorum zaten kötü niyetli insanlar illaki birilerine bulaşıyor. Sonra çarşı pazar karışıyor ben uzaktan izliyorum.

Önerileriniz çok güzel keyifle okuyorum lakin şu varki kısa ve öz kötüyle başa çıkılmıyor.

Çünkü bizim aklımızın midemizin almadığı adilikler yapıyolar.

Dün iftiraya uğrayıp koca kurumdaki bütün idari amirlere kötülenmiş biri olarak yazıyorum bunu.

Kadın manyak ben ilk kurbanı değilim ama bişekilde idareyi kullanmayı başarıyo.
Sadece allaha havale ettim midem almadı artık.

Önerileriniz çok güzel keyifle okuyorum lakin şu varki kısa ve öz kötüyle başa çıkılmıyor.

Çünkü bizim aklımızın midemizin almadığı adilikler yapıyolar.

Dün iftiraya uğrayıp koca kurumdaki bütün idari amirlere kötülenmiş biri olarak yazıyorum bunu.

Kadın manyak ben ilk kurbanı değilim ama bişekilde idareyi kullanmayı başarıyo.
Sadece allaha havale ettim midem almadı artık.
Kötüyle başa çıkabilmek için en az karşındaki kadar kötü olmalısın. Allah sabır versin size de

Merhaba herkese,

Ben şöyle yaptım. Baktım konuşurken küçümseyici, açık arama, sevmediklerimi bana karşı kayırma vb. durumlardan artık psikolojim kötüye gidiyor, böyle yapanlarla sadece iş için iletişim kuruyorum başka da görmemeye çalışıyorum, ama ipleride koparmıyorum ki lazım olur diye. sadece işimi yapıp sevdiğim insanlarla güzel zamanlar geçirip çıkıp gidiyorum. kafam çok rahat etti böyle yapınca, böylece ağlamadan zaman geçirebiliyorum. sen de mümkünse bi dene istersen. :)

Back
X