İş Hayatının Bitmeyen Krizleri

ladyamore

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2014
3.782
9.370
208
Merhabalar sevgili KK sakinleri,

Her zamanki gibi umarım keyfiniz yerindedir.
Benimki ne yazık ki değil. Ayağına taş bağlayıp denize atmak istediğim bi iş arkadaşıyla karşı karşıyayım.

Adamı nemrut nemrut baktığı o bilgisayar ekranına gömmek, hatta kafasını komple yerinden söküp yerine o monitörü monte etmek istiyorum. Masasındaki kalemleri birer birer burnuna, kulaklarına tepip kalemlik olarak kullanasım var, zira daha işlevsel olur.

İçimde ne kadar negatif duygu varsa uyandı resmen, durduramıyorum elimde degil.

Gerginliğin sebebine gelirsek kabuslarımın 20 yaşında gibi görünmeye çalışan antropozlu 60 yaşındaki prensi ile uyumlu çalışması gereken iki farklı departmandayız.

Gel gelelim yok adamla asla bi iletişim tutturamadık. Ne yaptımsa olmadı.

Zaten yapı olarak da kibirli ve nemrut bi tip, herkese tek kelimelik cevaplar, hepinizden nefret ediyorum sefiller bakışı. Buzdolabı resmen, ortama girdiginde hava sıcaklığı düsüyo.

Tabi yapı meselesi dedim, herkes neşeli güler yüzlü olmak zorunda değil dedim, kimse kimseye sempati beslemek zorunda degil işimizi yapsak yeter dedim.

Nezakette saygıda zaten kimseye kusur etmedim, ona da etmiyorum, o bi lüks değil gereklilik cünkü. Hatta ekstra nazik davrandım, iltifat ettim, hoş sohbet davranmaya çalıştım. Baktım bi işe yaramıyo mesafesine saygı duyayım bari dedim sadece iş moduna döndüm.

Ama yok yani. Olmuyor.

Kendisinden iş isteyebilmenin tek yolu üstlerimizi bol bol cc'lediğim mailler. O zaman her şey sorunsuz ilerliyor.

Ama yüz yüze bi şey konuşamıyoruz, telefonla anlaşamıyoruz. Resmen ciddiye almıyo, yaptığım işi asla önemsemiyo, istediğim her şeye önce olumsuz bi cevap alıyorum sonra bastırınca bi anda aa oluru varmış aslında oluyo, istediğim şeyler asla zamanında bana ulaşmıyo, karşımda sürekli küçümseyen ve her şeyi lütfedermiş gibi yapan bi insan var. Ama onun bana işi düştüğünde bi konuşkan bi meraklı bi bi kibar ki sormayın.

Geçen haftadan beri winter has come moduna geçti iyice, white walkerlara gelesice gıcık. Onun yüzünden birlikte çalıştığımız önemli bi gruba mahçup olmama 5 kalmıştı direkten döndüm. Başka bi sorumluya da açık açık söyledim, bakın durum bu yüzden böyle oldu zor toparladık diye. Çok uzatmadan o da benimle benzer düşünceleri paylaştığını söyledi bu insanla ilgili.

Ben tekrar böyle durumlara düşmek istemiyorum, işlerimiz sorunsuz ilerlesin istiyorum. Ne yapacağım ben bu adamla sonuç olarak, önerileriniz nelerdir? Sağlıklı bi iletişim kanalı nasıl kurayım, iş hayatında tecrübeli ya da ben insandan anlarım bu işin yolu budur diyen herkesin fikirlerine açığım.

yüzüne açık açık söyle adamın...

Allah Yardımcınız olsun. Ben olsam direk söylerdim, burası sizin işyeriniz değil, ikimizde çalışanız, ikimizde para kazanmak için burdayız. Herkes bir adım atıp ortada buluşmak zorunda, ben adım atıyorum ama sizden hiçbir adım göremiyorum. Böyle devam ederse her seferinde sizi bir üst makama şikayet etmekbdurumda kalacağım. Ama ne gerek var.. Hem emekliliğinizede az kaldı :)

Bakın xxx bey sizin bana karşı tutumunuzun ne size ne bana ne de iş yerine faydası var. Aksine işleri daha da zorlastiyorsunuz. Burdaki düzenin devam etmesi için hepimiz üstüne düşen sorumlulukları zamanında yerine getirmek zorundayız. Bize bunun için para ödüyorlar. Benimle kişisel bir probleminiz varsa lütfen bunu iş dışında tutun. Bu davranisiniz hiç profosyonelce değil. Deseniz.

çok zor böyle bir adamla çalışmak
ben de çalışmıştım ve şirkette çok önemli bir pozisyondaydı
en sonunda ayrıldım iş yerinden tabi başka bir iş yeri bularak
ama çok sevmiyordum da işimi.

Dişi versiyonu da bende vardı. Hırslı,ukala,nemrut,egoist vs vs...
Kendi fikri yeryüzünde keşfedilen ilk fikir bizimkiler sıradan modunda yaşardı.
Ayrıldım isten kurtuldum.
60 yaşındaysa değişmesi zor

Hakikaten emekli olsa da gitse ne güzel olur

Dediğiniz gibi benim durumu düzeltmek için adım attığımı, ondan da bi adım beklediğimi söyleyip ortada buluşup işimizi yapsak yeter'e baglamam lazım sanırım konuşmayı. Gerci şu ana kadar attığım adımları gormüyo olması mümkün değil bence, tamamen bilerek yapıyo. Yani konusup bi yere varır mıyız bilmiyorum ama denemek lazım haklısınız.

Bi de yaşça benden çok buyuk insanlarla da konuşmakta gercekten zorlanıyorum ya, iş hayatının bi o kısmına adapte olamadım bi türlü.

Kesinlikle mantıklı. Gel gelelim şu an bile suratındaki profesyonelligi senden mi ögrenicem bakışını görebiliyorum kafamda. Yaşımdan dolayı mı ciddiye almıyo bu adam beni diyorum bazen ama yok yani 35 yaşındaki insanlara da aynı tavır 40 yaşındakilere de.

Yine de geçen hafta olan olayı gerekçe gostererek bi konuşma yapıcam sanırım. Bi dr bunu deneyeyim ne kaybedeceksem. İşin sürdürülebilir olması için onun bu tavrını frenlemesi şart çünkü haklısınız. Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için.

İşte sorun şu ben çok seviyorum işimi ve işyerindekileri. Adamı sil tablodan gerçekten toz pembe, şöyle tahtaya vurayım tüm batıllığımla.

Ama adam da kendini sildirmiyo işte tablodan, göbekten bağlandık kurtulamıyorum.

Bi dönem arkasından dolaşıp aynı departmandan başka insanlarla işlerimi çözmeyi denedim ama o da olmadı. Cünkü sizinki gibi benimki de önemli bi konumda ve kendi kaydını, işini en saglam tutan da o gerçekten.

Ama yok yani birlikte çalışmaya uygun bi insan değil, tek kişilik bi iş lazım ona. Hicbi departmanla iyi hadi iyiyi de gectim uyumlu geçinmek için 1 gram çaba sarf etmez mi bi insan.

Dişi versiyonu da bende vardı. Hırslı,ukala,nemrut,egoist vs vs...
Kendi fikri yeryüzünde keşfedilen ilk fikir bizimkiler sıradan modunda yaşardı.
Ayrıldım isten kurtuldum.
60 yaşındaysa değişmesi zor
Sürekli rekabet halinde, insanları küçümseyerek kendini onemli hisseden hırs kumkuması dişi tazmanya canavarı diyosunuz; en sevmedigim

Geçmişler olsun size de, iyi kurtarmışsınız kendinizi. Ben işi de seviyorum hayatta bırakmam. O emekli olsa da Egeye domates yetistirmeye gitse keşke. Hos onun elinde yabani ot bile yetişmez sanmıyorum ama olsun. Benim içimi kurutacağına gitsin kendi bahçesini kurutsun.

Çalıştığım kurumda yoneticim yabancı ; Cakismadan dolayı aksayan durumlar için tepki aldım. Bende o dakikadan itibaren bütün bildirimleri mail ile yaptim.. okundu bildirimlerim özellikle bu yüzden acik.. İşle ilgili her detayı yazılı yapın.. Konuyla ilgili çözüm alamazsınız ustlerinize bildirin gerisini onlar cozsun..

xxx bey sizden telefonda istediğim belgeler-bilgiler henüz elime ulaşmadı. işim aksamakta, acilen beklemekteyim. yazıp cc ye bahsetmiş olduğunuz bir kaç amir müdür ekleyip gönderin maili.

Peki bu adam çok mu vazgeçilmez biri iş yeri için?
Yanı herkese bu tavirdaysa neden tüm iş yeri beya üstler çözüm bulmuyor bu adama ?
Nasıl bir iş yeri bilemiyorum ama insan kaynakları birimi varsa orası ile görüşebilirsiniz belki.
Muhakkaka bi çözüm üretmeleri lazım.
Bir de size nasıl davranırsa davransın sizde saygı falan göstermeyin gerek yok böylesine.
Size işi düştüğünde sizde ağırdan alın bekletin mesela tüm iş yeri böyle davransa belki vazgeçer bu tutumundan.
Ne bileyim üstlerle aranız iyiyse söyleyebilirsiniz belki.
Ya da bazı üyelerin dediği gibi yüzüne dan dan söylemek lazım.

tüm iletisim Mail üzerine olsun.
gerekirse yöneticileri CCye alirsiniz.
telefon görüsmesinden sonra- ayni sekilde kisa bir summary gecip Mail atin.
var böyle tipler. galiba bu tipleri esit olarak dagitiyorlar. her kurumda bir tane oluyor.

İş ortamınızı ve sözkonusu huysuz adamı gözlemlemediğim ve aranızdaki etkileşime tam olarak vakıf olamadığım için çok net tavsiyeler veremiyorum.
Ennegram kişilik modeline bir göz atın ve bu adamın kişilik özelliklerini ayrıntılı olarak tespit etmeye çalışın.
Bir de şu kitabı tavsiye ederim.
Geçmiş yıllarda çok zor bir genel müdür yardımcısına bağlı olarak toplam 4 yıl çalıştım.
Çok işime yaramıştı bu kitap.

Eklentiler

• IMG_2057.webp
    17,7 KB · Görüntüleme: 38
Çok iyi yapmışsınız. Maille iletişim ve okundu bildirimlerini açmanın bana da epey bi faydası oldu. En azından benim programıma bağlı kaldığım, tıkanan bi süreç varsa nerede tıkandığı belli oluyor. En son bol cc'li bi mail atmak durumunda kalırsam önceki yazışma sürecini ekliyorum mailin ekinde. Sonrasını bay Andropoz düşünsün diyorum.

Ama gecen hafta ani müdahale etmek gereken bi durum oldu mesela süreç ortasında. Masa başındayız yani insanlarla, bi değişiklik yaşandı ve benim o birimden bazı verilere ihtiyacım var o değişikliği yapabilmem için. Müsadenizle bi görüşme yapayım deyip izin istedim insanlardan, beyefendiyi aradım haliyle, aramaz olaydım.

Telefonlarda bi sıkıntı vardı kisisel telefonundan aradım açmadı. (Bakın açamadı duymadı demiyorum, açmadı.) Aynı bölümden başka birini arayıp onun aracılığıyla aradım öyle ulaştım.

Gerekenleri söyledim şu an mı lazım, meşgulüme getirdi konuyu. Durumu açıkladım masa başında imza sürecindeyiz diye, bu sefer ben onu nereden bileyim nasıl bulayım'a bağladı. İstihareye yat, vahiy bekle, gökyüzüne sor diyesi geliyo insanın. Bu bilgiye sahip olması gereken insan sensin diye seni arıyorum.

Yazarken yine sinirim bozuldu bak, araları uzatmayayım sonunda alakasız bi insanla çözdüm ben o işi mecburen. Çözdükten 5 dakika sonra bi mail Gıcıkların Efendisinden, göndermiş istediğim şeyi.

Yani ben pratik olsun zaten önemli ve gergin bi ortamdayız diye aradım, mail atmak daha uzun iş gibi geldi o an, sözlü anlatmak daha hızlı ve etkin olur dedim, demeseydim keske.

Böyle boyle delirtiyo insanı. Bi şey soyledikten sonraki yarım saati o seyin niye gerekli olduguna onu ikna etmekle geciriyosun. Halbuki diyalog şu konuda yardımlarınızı rica ederim - tamamdır seviyesinde olacak bi diyalog. Ama adam ancak kendisi o isi onemli ve kıymetli bulursa yapıyo.

Hiç sözlü iletişime girmeye gerek yok; Beyfendiyi ilgilendiren konular için hemen size süreçle iglili döneceğim deyip acil Bildirimi ile bol CC li mail atın beş dakikaya döner o konu.. Masadaki telefonu boşuna bozuk değildir düşünün yani.. Şikayet etmeniz fayda etmemiş neticede.. Kendinizi yormayin.. Niye hallolmadi dendiğinde bay X i gosterin.. O zaman sorun gözüyle bakarlar.. Zaten Parelel evrene gecseniz de adam tinlamiyor..

Pis adam benim bir tanecik kuzumu nasıl üzer, döverim onu ben

Soruna gelince, zaten rutin işleri bol ccli maillerle çözüyormuşsun. Ben olsam mesela bu son durumdan sonra yine ikinizin de amirlerinin ccde olduğu "X Bey, geçen günkü toplantıda şu şu durum yüzünden çok zor durumda kaldık. Bir şekilde çözebildik ama çözemesek bize şuna şuna mal olacaktı. İş yoğunluğunuzu anlıyorum ancak acil durumlarda gerekli desteği verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler" diye bir mail atardım.

Evet bazen bazı insanları çocuk gibi şikayet etmek gerekiyor.

Bu tip her durumu da kayıt altına geçir. Gerek adama, gerek kendi amirlerine yazdığın maillerle. Günün sonunda bir aksaklık olduğunda telefon konuşmasına bakmaz kimse, sen de laps diye çıkarırsın bak bu adam daha önce bunu bunu yaptı diye.

Aynı departmanda ondan başka görüşebileceğin kimse yok mu? Bilgileri başkasından alamıyor musun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…