İş için bebeğinizi bırakır mısınız

hegshsdh

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2025
15
6
1
23
Merhaba dostlar :)
Ben uzun bi süredir çalışıyorum doğum yaptım bebeğim 3.5 aylık şu an evden çalışıyorum 6 aylık olana kadar izindeyim. Ama sonrasında ne yapacağımı bilmiyorum başta bebeğimi kaynanama bırakırım diyordum fakat şimdi anne olup o duyguyu tadınca bırakmak istemiyorum. Annemin evi çok uzak her gün götürüp getiremem. Kaynanam da iyi güzel bakar ama 7 görümcesi 8 kardeşi var her birinin 3-4 çocuğu kaynanama giren çıkan belli değil kendisi de çıkar gider misafirliklere sürekli. E bu durumda kızım ellerinde harap olsun istemiyorum kaynanam misafiri gelse yemeğe işe dalacak kızım ortalıkta gidip gelecek E birde onun yetiştirmesiyle alışacak kaynanam nasıl gösterirse öyle öğrenecek ve bende bunu istemiyorum kızımı kendi eğitimimle büyütmek istiyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız çalışmadan da duramıyorum çok seviyorum :(

Işiniz ara vermeye uygun mu? Yani uugun degilse bakici tutun sonra krese gonderin bence kaynanaya birakmayin ilgilenilmeyecek kalabalik bir ortam belli ki.
Benim annem de kendimi bildim bileli çalisti calisti calisti bana babannem bakmisti oyle cokta dogru surust ilgilenen bi kadin degildi dogal olarak.
Ben buyudukten sonra annem çok pişman oldu keşke belli bi yaşa kadar basinda durup kendim yetistirseydim diye. Tavsiyesini sorana da hep öyle der herkes cocugunun başinda dursun.

Ben uzun bi süredir çalışıyorum doğum yaptım bebeğim 3.5 aylık şu an evden çalışıyorum 6 aylık olana kadar izindeyim. Ama sonrasında ne yapacağımı bilmiyorum başta bebeğimi kaynanama bırakırım diyordum fakat şimdi anne olup o duyguyu tadınca bırakmak istemiyorum. Annemin evi çok uzak her gün götürüp getiremem. Kaynanam da iyi güzel bakar ama 7 görümcesi 8 kardeşi var her birinin 3-4 çocuğu kaynanama giren çıkan belli değil kendisi de çıkar gider misafirliklere sürekli. E bu durumda kızım ellerinde harap olsun istemiyorum kaynanam misafiri gelse yemeğe işe dalacak kızım ortalıkta gidip gelecek E birde onun yetiştirmesiyle alışacak kaynanam nasıl gösterirse öyle öğrenecek ve bende bunu istemiyorum kızımı kendi eğitimimle büyütmek istiyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız çalışmadan da duramıyorum çok seviyorum :(
İş için bebeği bırakmak olarak görmüyorum bu durumu ben bebeği bıraktığı yok çalışan annelerin. Sonuçta yine bebeğin geleceği için çalışıyor anneler keyfi için değil
Sizin durumunuza gelince normalde anne işte iken bakıcı bakacağına babaanne baksın derim canı kanı ne de olsa.. ama sizin durum farklı babaannenin evine giren çıkan eksik olmuyormuş. Ben biraz pimpirikli bir anneyim neler duyuyor işitiyoruz. 2 yıl kadar ara veremeyeceğiniz bir mesleğiniz varsa kamera düzeneği kurduğunuz evinizde bakıcı baksın derim.

Ben olsam benim evimde bakilsin isterdim. Zaten anneden ayri olacak bir de ortam degisikligi fazla gelir gibi. Bir de endiselerinizi cok iyi anliyorum, ayni endiseler bende de vardi, krese gidiyor benimkiler. Asla kaynanamin, bebegimi yetistirmesini istemezdim asla

Ben bırakmak zorunda kaldım 7 aylıkken, annem bakıyor. Sağolsun benden iyi bakıyor, telefon tv yok asla. Yediğine içtiğine benden çok dikkat eder. Ama kayınvalidenizinki gibi bşr ortam olsa bırakmazdım. Hatta çalışmam gerekmese hiç bırkmazdım, en azından 3 yaşına kadar. İmkanınız varsa bırakmayın. Ben ne bakıcıya ne kreşe güvenebilirdim.

Maddi kaygım yok, o yüzden 2 yaşına kadar çocuğuma kendim bakacağım. Maddi kaygım olsaydı ne karar verirdim bilmiyorum. İstemeyerek de olsa kayınvalideme bırakmak zorunda kalırdım, kendi ailem bakabilecek durumda değil. Sizin gibi bir kayınvalidem olsaydı kesinlikle bırakmazdım ama ondan eminim. Çalışmayı ben de seviyorum, iznim bir noktada bitecek ve çalışmaya döneceğim. Fakat o gün geldiğinde duygularım değişebilir. Hatta şimdiden değişeceğini hissediyorum.

Sizin yerinizde olsam 1,5-2 yaşına kadar çocuğuma bakarım. Bu zamanlar bir daha geri gelmeyecek ve bir annenin çocuğuna verebileceğini başka kimse veremez. Çalışmaya bir noktada yine dönersiniz.

Çok ihtiyacıniz yoksa 2 yaşına kadar kendiniz bakin.Ben öyle yaptım.iyi ki de yapmışım.Cocugunuzun yanında olmak , onun her anına şahit olmak ve güvenli bağlandığını bilmek kadar güzel birşey yok

1 yaşa kadar anneanne babaanne, sonra 3 yada kadar bakıcı, 3 yaş sonrası kreş diyorum.

Back
X