İş ile ilgili çıkmaz

Neptunian

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2022
8
-32
36
Yaklaşık sekiz aydır bir işte çalışıyorum. İlk işim (stajları saymazsam). Şöyle söyleyeyim işim inanılmaz sıkıcı ve sorumlu olduğum çok az şey var. Çoğu zaman bunu önemsememeye çalışıyordum. Belki ilerde bu durum değişir vb. gibi. Ama aynı zamanda işyerinde çok az kişi var ve ben ilk geldiğimde bana değişik/soğuk tavırlar sergileyen birine zaten mesafe koymuş durumdayım. Onun dışında çoğu insanla çok samimi olmayı sevmeyen biriyim.(yapı olarak bunu pek değiştiremiyorum). Yemek işleriyle ilgilenen bir teyzemiz var onunla baya bi samimiydim, sevdiğim bir insan. Dün bu teyzenin benim özel ailevi bir durumumu işyerinden birine anlattığını öğrendim kendi ağzından(aramızda kalsın da demiştim). Ve o anlattığı kişi de beni işle alakalı ona eleştirmiş.(bana kendisi gelip bir eleştiride bulunmadı bu kişi.)
Kısacası işten daha da soğumuş durumdayım. Ama rahat bir iş olması, haftasonlarının boş olması gibi iyi özellikleri var, aşırı kararsız durumdayım.
Ofis ortamındaki insan ilişkileri de beni geriyormuş gibi geliyor o yüzden uzaktan çalışabileceğim işlere başvurmak da istiyorum. Tabi bulma olasılığım düşük çünkü bilgisayar mühendisi değilim( alanım başka bir mühendislik). Tavsiyelerinizi bekliyorum

İş yeri çalışmak içindir öncelikle arkadaş edinmek için değildir. Tabi gündelik sohbetler olur veya gerçekten kafa dengi birini bulursunuz ama bunlar şans işi tamamen. Kalkıp da özel hayatınızı iş yerinde birine anlatmanız zaten başlı başına bir hata.

Eğer iş konusunda tatmin olmuyorsanız üstünüzle konuşup daha fazla sorumluluk isteyebilirsiniz ayrıca çalışırken başka bir işe de bakabilirsiniz ama arkadaşlık ilişkiniz olur diye iş değiştirilmez. Uzaktan da çalışsanız insanlarla ilişkinizin iyi olması gerekir, mesafeli ama sıcakkanlı olmak, günlük konuşmalar yapmak ama özele girmemek bunlar başlangıç için en önemli adımlar bana göre. İş yeri çalışmak içindir, sosyalleşmek için farklı uğraşlar bulmanız gerek.

Ofis kuralları 1:
Yemek, temzilik işlerinden sorumlu ablalarla iyi geçin, güler yüzlü ol ama derdini tasanı özelini asla anlatma :)

Onun dışında, kendini geliştiremediğini düşünüyorsan kesinlikle iş arayışına başla. Mühendislik sorumluluk almadan geliştirilemiyor ne yazık ki.

Devam edin, sadece özel şeyleri kimseyle paylaşmayın. Sohpet ederken de havadan sudan konuşun geçin.

Yaklaşık sekiz aydır bir işte çalışıyorum. İlk işim (stajları saymazsam). Şöyle söyleyeyim işim inanılmaz sıkıcı ve sorumlu olduğum çok az şey var. Çoğu zaman bunu önemsememeye çalışıyordum. Belki ilerde bu durum değişir vb. gibi. Ama aynı zamanda işyerinde çok az kişi var ve ben ilk geldiğimde bana değişik/soğuk tavırlar sergileyen birine zaten mesafe koymuş durumdayım. Onun dışında çoğu insanla çok samimi olmayı sevmeyen biriyim.(yapı olarak bunu pek değiştiremiyorum). Yemek işleriyle ilgilenen bir teyzemiz var onunla baya bi samimiydim, sevdiğim bir insan. Dün bu teyzenin benim özel ailevi bir durumumu işyerinden birine anlattığını öğrendim kendi ağzından(aramızda kalsın da demiştim). Ve o anlattığı kişi de beni işle alakalı ona eleştirmiş.(bana kendisi gelip bir eleştiride bulunmadı bu kişi.)
Kısacası işten daha da soğumuş durumdayım. Ama rahat bir iş olması, haftasonlarının boş olması gibi iyi özellikleri var, aşırı kararsız durumdayım.
Ofis ortamındaki insan ilişkileri de beni geriyormuş gibi geliyor o yüzden uzaktan çalışabileceğim işlere başvurmak da istiyorum. Tabi bulma olasılığım düşük çünkü bilgisayar mühendisi değilim( alanım başka bir mühendislik). Tavsiyelerinizi bekliyorum

İlerleme ve kendini geliştirme şansın yoksa başka iş bak çünkü yolun başındasın. Orada kalmak seni köreltir

Canım işte çalışma hayatına hosgeldin.birincisi özelini kimseye anlatma,dedikodu yapma kimse ile çok samimi olma.rahat bir işse devam et ayrilma

canım benim nereye gidersen git heryerde dedikodu var başka iş yerinde de -olacak bence düzenini. bozma

Her yerde sevmeyeceğin, anlaşamayacağın insanlar olacaktır. Mobbing vs yokmuş anladığım kadarıyla çalışmaya devam ederken başka fırsatları da inceleyebilirsin. Gelirin de kesilmemis olur.

İs yerinde cayciyla temizlikciyle ahbap olunmaz .iyiyim nasilsin dersin arada muhabbet eder gecersin .
niye ailevi durumlarini paylasiyorsun.ben is yerinde bikac mesafeli oldugum kisi haric selam naber hava sicak ekomi kotu bitti gitti.is yerinde aile ozel hayat anlatilmaz .
O kadina anlattigini duydugunu soyle ve bir daha sekam verme .kinusurkende x hanım de gec.

Back
X