• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş kadını mı ev hanımlığımı

İkisini yapan biri olarak iş kadinligi diyorum.Ev kadinligi cazip göründüğü kadar kolay degil ama bebegim oldugu icin bir sure devam edecek ve sahalara donecegim.657 bi de deli misin hic sorgulama otur isini yap,657 mi kaldi cok sanslisin

Ev hanimi ol bide çocuk yap saat 10 da kalkar canin istediginde tekrar yatar oyle kafana gore takilirsin ohh miss.
Tobe tobe
Polemik ciksin diyemi açtınız bu konuyu.
öle değil ya titiz hanımlar vardır sabahtan gece yarsına kadar iş yaparlar bilirim bnm demek istediğim farklı isterse koksun ev yemek pişmesin arada keyfime bakıym manasında diyorum ben çalışıyorum ama bütün arkadaşlarım ev hanımı ve bütün gün evde durmaktan sıkılıyoruz diyorlar bnde onlara özeniyorum arada sıkılıym iserse yeterki evde olayım diyorum

Çalışan kadınlar çok yoruluyor evet ama çalışmaya alışmış bir bünye evde uzun süre oturunca sıkılabiliyor. Ev hanımlığı gerçekten çok zor bana göre. İş yerinde dinleniyorum bazen iki dakika oturacak vaktim oluyor en azından. Evde yemek temizlik ortalığı topla ıvır zıvır işler çok yoruyor insanı. Her ne olursa olsun çalışmak derim ben

Ayrıca şunu da ekleyeyim. Çalışan bir insan olarak ev hanımı olmanın dünyanın en zor işlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Hiç bir maddi karşılık almadan, geri dönüşü olmayan bir iş için didinip duruyorsunuz. Emeğiniz çoğu zaman görünmüyor bile. Eğer çalışıyorsanız eviniz tozlu da olsa mutfak tezgahı dağınık da olsa bir şekilde tolere ediliyor.

buna karar verecek olan kişi sensin...

Gerçekten ne istiyorsun? sadece anne olmak mı sadece iş kadını mı?
Ayrıca her ikisini de yapan var ve neden sen de yapamayasın?

öle değil ya titiz hanımlar vardır sabahtan gece yarsına kadar iş yaparlar bilirim bnm demek istediğim farklı isterse koksun ev yemek pişmesin arada keyfime bakıym manasında diyorum ben çalışıyorum ama bütün arkadaşlarım ev hanımı ve bütün gün evde durmaktan sıkılıyoruz diyorlar bnde onlara özeniyorum arada sıkılıym iserse yeterki evde olayım diyorum
Ben ev hanimiyim ikide çocuğum var hic sıkılacak vaktim yok .
Evin isini colugu çocuğu saliverirsen anca oyle sık kılacak vakti olur insanin.
Evin günlük mecburi islerini bile yapsa tum gunu dolar insanin cocukta olunca.

Bırak abla sen bırak otur evinde.Bari hak eden biri gelsin yerinede

bu hayata bakış açınıza göre, hayat standartlarınıza göre değişir.
ben de 657 ye tabiyim. şu an istifa edip gitsem bu işi bir daha rüyam da görürüm belki. her gün sistem değişiyor, alım şekli değişiyor, bilgiler eskiyor. kpss imkansıza yakın oluyor yani.

sonra ben eşimden harçlık isteyemem. velev ki ben demeden parayı verdi eşim. markete gidip özgürce kullanamam ki. şimdi çocuk gibi abur cubur alıyorum mesela. ya da kıyafet mi alıcam karttan alayım da bir daha ki ay maaşımdan hallederim diyorum.

maaş düşecek ister istemez. araba kullanımıızı sınır getirmeliyiz. zira durdukça bile masrafken araba kullandıkça harcamalar artacak. çocuğumla dışarı çıktığımda anne bu dediği şey gerekliyse al oğlum diyorum onu diyemeyeceğim, cebime bakacağım mecbur. dışarda acıktık mı eve gidelim öyle diyeceğim.

ev almak mı o biraz zor olacak. ya da istediğim semtte oturmak o da zor.

evde olunca evet dinleniyorsun bol bol vakit kalıyor. hele evde çocuksuz hanımları bazen anlayamıyorum, sıkılmıyorlar mı diye. bazı zaman ben izin kullanıp işlerimi hallediyorum, oğlum kreşe devam ediyor. öğlene kadar yayıla yayıla tv izliyorum. 2 saate temizlik, yemek halloluyor. sonra dışarı işim bitiyor. bildiğin bomboş hayat yani.

oğlum oldu 5 ay evdeydim. işe gideceğim günleri saydım resmen. işe geldim ohh beee dedim. ben ev de yapamazmışım anladım. oğluma annem baktı 20 ay kafam iyiydi, rahattı. ne zaman ki bakıcı , kreş işine başladık, bas istifayı diyor bir yanım. diğer yanım yapamazsın diyor evde. kaldı ki çocuk beni de istemiyor. park istiyor, gezme istiyor, arkadaş istiyor. o yüzden şu an çalışmak daha mantıklı bence.

Bu düşünce yapısına sahip insanların memur olması beni hep üzmüştür niyeyse.Bi insan ev hanımlığını nasıl yan gelip yatmak olarak algılayabilir ve bunu çalışmaya tercih edebilir,ilginç kafalar
Bu düşünce yapılarındaki insanlar memur oluyor zaten. Çalışmayı sevmeyen insanın özel sektörde çalıştığını göremezsin genelde devlette memur olurlar işlerimizi 10 saatte halletmezler biz de söyleniriz bu ne ya ne biçim memur filan falan...

buna karar verecek olan kişi sensin...

Gerçekten ne istiyorsun? sadece anne olmak mı sadece iş kadını mı?
Ayrıca her ikisini de yapan var ve neden sen de yapamayasın?
çocuk istiyorum ama kim bakacak ben 4 aylıkken işe başlıcaksın baktıracak kimsem yok ayrı bir şehirdeyim annmde küs

arkadaşlar hep kafamı kurcalıyor şuan çalışıyorum 657 ye tabi olarak ama hep düşünüyorum ev hanımı olup çoluk cocuğa karışmak yan gelip yatmak mı iyi yoksa çalışıp geleceğe yatırım yapmak mı başka bir şehirde yaşıyoruz eşimle aileler uzakta yani çocuk yapamıorum o yüzden borçlarımız ev kredi vs. :KK33:

memur olduğunuz halde böyle düşünüyorsanız, özel sektörde çalışsanız 1 gün işe gitmezsiniz herhalde.

çalışmadığınız zaman yan gelip yatsanız ne olacak? kısıtlı para ile yat yat nereye kadar? kendinizi işe yaramaz hissedeceksiniz, eşten harçlık isteyeceksiniz, ne gerek var? üstelik ben memur olsam bir an bile geçirmem çalışmasam mı acaba diye.

Bu düşünce yapılarındaki insanlar memur oluyor zaten. Çalışmayı sevmeyen insanın özel sektörde çalıştığını göremezsin genelde devlette memur olurlar işlerimizi 10 saatte halletmezler biz de söyleniriz bu ne ya ne biçim memur filan falan...
çocuk yapmak ve bazı içimde kalanları yaşamak için yazdım bunu işimi kötü yapan memurlardan değilim aksine çok çalışkanım belkide işn stresinden böle oldum öle bir memur olsam işte yan gelip yatıyorum tabirini kullanrdım

Kesinlikle öyle.Bi devlet kurumunda staj yapmıştım ,memurluk benim için o gün bitti.Işleri güçleri kahve içmek ,fal bakmak, örgü örneği falan filan.Ama insan şaşırıyor devlet memuru olmak da kolay değil ,nasıl kendine bunu layık görebilir bu derece tembellestirir kendini bi insan doğrusu hayret ediyorum.

Evde kalmayı sırf kızım için istiyorum. Ama şöyle bir düşündüğümde de mantıksız geliyor.
kızım geçen yıl anaokuluna başladı, sabah evden birlikte çıkıyoruz akşam ben ondan 2 saat sonra geliyorum.
Yeni evde de olsam, kızım zaten okula gideceği için ayrı kalacağız.
Allah razı olsun eşim asla para mevzularında sorun çıkarmaz, ama ben kendim kazanıp harcamaya alışkın olduğum için benim zoruma gider.
Kızımın çeşitli merasimleri oluyor okulda, okumaya geçti v.s. oldukça masraflı bir prodüksiyon.
Tabi minimum yada maksimum masraf yapmak tercihe bağlı.
Eşime göre gereksiz, bana göre yapabildiğimin en iyisi olmalı.
Hal böyleyken ben çalışmıyor olsam asla eşimden böyle bir durum için bütçe ayırmasını isteyemezdim.
Bu, şu an içinde bulunduğum bir durum olduğu için buradan örnek verdim, bu örnekler çoğaltılabilir tabi.
Kaldı ki siz memursunuz, ve gayet çocuğunuzu yapıp tüm izin haklarınızı kullanarak çocuğunuz 2- 2,5 yaşına gelene kadar yanında olabilirsiniz.
Yanlış bilmiyorsam devlet kurumlarının bakım evleri de var, o yaştan sonrada oraya verebilirsiniz.
Zaten 4 yaşından sonra okul serüveni başlayacak ve günün büyük kısmını ayrı geçireceksiniz.

Son düzenleme:
Back
X