- 12 Ağustos 2016
- 36
- 20
- 88
Merhaba hanımlar sizin fikirlerinizi almak istiyorum. Ben bu sene üniversiteden mezun oldum ve ailemin yanına döndüm. Tabi her yeni mezun gibi iş başvuruları, mülakatlar. Neyse salı günü bi yerle görüştüm hemen o gün ikinci görüşmeyi yapmak istiyoruz deyip beni genel müdürlükten çalışmaya başlayacağım yere yönlendirdiler. Oraya gittiğimde mülakat olmadı beni hemen işe aldılar ve tabi ben şaşkınlıktan hiçbir şey soramadım. İşe başladıktan sonra öğrendim çoğu şeyi meğerse iki kişi işten çıkıyormuş bu aceleleri ondanmış. Sabah 1 saat akşam 1 saat yol gidiyorum, evet bu İstanbul şartlarında gayet normal ama iki vesaitle gidiyorum. Öğle arası yok beni en çok şaşırtan bu oldu, iki kişi çalışıcaz ve yemeğe çıkarken birbirimizi idare edip hemen yiyip dönücez işimizin başına, hafta içi 09.00-19.30 cumarteside 09.00-17.30 çalışma saatleri yani sadece pazar günü tatil ve asgari ücret. Bu benim içime hiç sinmedi şu an 4.günüm bitti ama resmen zorla gidiyorum. Bırakmak istiyorum ama bi yandanda şımarıklık mı ediyorum, tüm arkadaşlarım iş arıyorlar diye düşünüyorum. Bana biraz fikir verin lütfen.