İş meselesi

Alisinv

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2016
36
20
88
Merhaba hanımlar sizin fikirlerinizi almak istiyorum. Ben bu sene üniversiteden mezun oldum ve ailemin yanına döndüm. Tabi her yeni mezun gibi iş başvuruları, mülakatlar. Neyse salı günü bi yerle görüştüm hemen o gün ikinci görüşmeyi yapmak istiyoruz deyip beni genel müdürlükten çalışmaya başlayacağım yere yönlendirdiler. Oraya gittiğimde mülakat olmadı beni hemen işe aldılar ve tabi ben şaşkınlıktan hiçbir şey soramadım. İşe başladıktan sonra öğrendim çoğu şeyi meğerse iki kişi işten çıkıyormuş bu aceleleri ondanmış. Sabah 1 saat akşam 1 saat yol gidiyorum, evet bu İstanbul şartlarında gayet normal ama iki vesaitle gidiyorum. Öğle arası yok beni en çok şaşırtan bu oldu, iki kişi çalışıcaz ve yemeğe çıkarken birbirimizi idare edip hemen yiyip dönücez işimizin başına, hafta içi 09.00-19.30 cumarteside 09.00-17.30 çalışma saatleri yani sadece pazar günü tatil ve asgari ücret. Bu benim içime hiç sinmedi şu an 4.günüm bitti ama resmen zorla gidiyorum. Bırakmak istiyorum ama bi yandanda şımarıklık mı ediyorum, tüm arkadaşlarım iş arıyorlar diye düşünüyorum. Bana biraz fikir verin lütfen.

Şartların hiç iyi değilmiş lakin ülkenin durumunu göz önünde bulundurursak
Kralsın be abi:KK53:

Çalışın gitsin,daha iyisini bulunca birakirsiniz. Konunuzu okuyunca sizi kapıda karsiladilar,oo hoşgeldiniz x hanım ne içersiniz diye alavare yapıp ise aldılar gibi canlandi gözümde ne güldüm

Çalışın gitsin,daha iyisini bulunca birakirsiniz. Konunuzu okuyunca sizi kapıda karsiladilar,oo hoşgeldiniz x hanım ne içersiniz diye alavare yapıp ise aldılar gibi canlandi gözümde ne güldüm
Ay inanın işe alındığıma inanamadım bir süre ve o şaşkınlıkla hiçbir şartı konuşamadım pazartesiyi bile bekletmediler başlamam için 🤦🏻‍♀️

Daha yeni mezunsunuz tecrübesiz olarak daha iyi şartta hemen iş bulmanız ya çok şanslıysanız bir de dayınız varsa olur..
Deneyim kazanın nereden başladığınızın önemi yok size artı katacaksa..

Ben sizin yerinizde olsam daha iyisini buluncaya kadar çalışırım birde iş piyasasında en önemli şey tecrübedir.

Daha yeni mezunsunuz tecrübesiz olarak daha iyi şartta hemen iş bulmanız çok şanslısınız bir de dayınız varsa olur..
Deneyim kazanın nereden başladığınızın önemi yok size artı katacaksa..
Ben de öyle düşünüyorum ama hiçte mutlu değilim burda zorla gidiyorum, benim mutlu olmam da önemli değil mi diye düşünüyorum

Ben sizin yerinizde olsam daha iyisini buluncaya kadar çalışırım birde iş piyasasında en önemli şey tecrübedir.
Burda çalışırken bakmam imkansız gibi, bir çalışanları iki gün üst üste izin istedi diye çıkışını vermişler, tabi ne için istedi bilemiyorum da. Eğer izin vermezlerse başka iş bakamam, görüşme yapamam

Ben de öyle düşünüyorum ama hiçte mutlu değilim burda zorla gidiyorum, benim mutlu olmam da önemli değil mi diye düşünüyorum
Şartlara odaklandığınız için olabilir mi? Çalışma arkadaşınızla uyumluysanız niye olmasın!

Yeni mezunsun maalesef başka bir yerde iş bulsanda arada çok fark olacağını sanmıyorum herkes buralardan başlıyor iş hayatına, biraz dayan, kendini zora sok ondan sonra tecrübe kazanınca başka bir iş bulur çıkarsın.

Ne mezunusun, hangi üni mezunusun ? bu şartlar hiç de insancıl değil, bu işe çok mu ihtiyacınız var ?

Ne mezunusun, hangi üni mezunusun ? bu şartlar hiç de insancıl değil, bu işe çok mu ihtiyacınız var ?
Trakya üniversitesi sağlık yönetimi mezunuyum ve hayır bu işe çokta ihtiyacım yok, yani ihtiyacım yok derken hemen bi işe girip çalışmam gereken gibi bi durumum yok, ailemle yaşıyorum durumumuz mükemmel değil ama iyi. Ve zaten çalıştığım yerde benim mezun olduğum bölüm değil lise mezunlarını da alıyolar aynı pozisyona.

Yeni mezunsun maalesef başka bir yerde iş bulsanda arada çok fark olacağını sanmıyorum herkes buralardan başlıyor iş hayatına, biraz dayan, kendini zora sok ondan sonra tecrübe kazanınca başka bir iş bulur çıkarsın.
Başka yerlerde işe giren arkadaşlarımın şartları çok çok iyi zaten onları da gördükçe burada hiç çalışmak istemiyorum.

Trakya üniversitesi sağlık yönetimi mezunuyum ve hayır bu işe çokta ihtiyacım yok, yani ihtiyacım yok derken hemen bi işe girip çalışmam gereken gibi bi durumum yok, ailemle yaşıyorum durumumuz mükemmel değil ama iyi. Ve zaten çalıştığım yerde benim mezun olduğum bölüm değil lise mezunlarını da alıyolar aynı pozisyona.
o zaman çok zaman kaybetme canım, kendini extra geliştirebileceğin başka bir şeyler bul. madem lise mezunları da aynı işi yapıyor.

Back
X