iş sektörü ile ilgili kafa karışıklığı

meryemmeryem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
3.981
66
118
Adana
kızlar dert değil aslında ama paylaşmak istiyorum ben
ben turizm dalında eğitimler aldım ve okulum bittikten sonra bir turizm şirketinde işe başladım
işa başladıktan 4 yıl sonra şirket sahibinin oğluyla evlendim,ve şuan işyerinde nerdeyse 10 yıldır çalışıyorum
işimde iyi planlı programlı düzenli çalışan biriyim asla eşimden dolayı esneklik yaşamadım
hani eşim patron deyipte asla kaytarmadım hiçbir işten

ama şu sorun var ;
şimdi insanlar bazen sırf eşimden dolayı burda çalışıyorum diye görüyorlar,oysaki ben bu işin eğitimini aldım tecrübem var çalışıyorum
ee şimdi başka bir işyerinde çalışmamda doğru olmaz aynı şektörde eşimin rakipleriyle çalışmak olmaz mecburum bu şirkette çalışmaya
işyerinde ailecek çalışıyoruz bir sıkıntım yok ama dediğim gibi bazen dışardan hep kocam dolayısıyla sanki buraya oturtulmuş gibi görünüyorum hissediyorum bakışlardan
bu beni rahatsız ediyor çoğu kez görmezden geliyorum ama bazende çok kırılıyorum üzülüyorum
bir sürü emek harcayarak geldim ben buraya yazık ama bana :(

tekrardan başka bir dalda eğitim almayı vs denedim ama olmuyor bu yaştan sonra 3 çocuklu ve çalışan bir anneyim ders felan çalışamam sanırım
çalışmayı aktif olmayı herşeyden önemlisi işimi çok seviyorum ben

sizce beni rahatsız eden bu konuda ne yapılabilinir ki

Son düzenleme:
kafayı takmayarak işe başlayabilirsin mesela...

bende inşaat üzerine kurumsal bi aile firmasından çalışıyorum.burda patronun 2 oğlu,bir gelini,bir yiğeni ve diğer patronun kızı çalışıyor.ben hiç bir zaman onları babasının yerine gelip hopp konmuşlar diye düşünmedim.neticede hepsi mimar,mühendis olmuş adamlar niye başka firmaya gitsinlerki,bildiklerini bizim firmamızda kullanırlar.onların birikimleriyle hem firma kazanır hemde biz..:34:

hiç umursamayabilirsin canım. çok güzel bişey bence insanın eşiyle çalışıyo olması sen bunun güzelliğini yaşamaya bak ve o bakışlara ezici tavrınla karşılık ver. herkes senden çekinsin sonuçta sen patronun eşisin ağırlığını koy. bilgini göster. tamam bu önerdiğim etik değil ama bazı insanlar hakediyo:41:

kafayı takmayarak işe başlayabilirsin mesela...

bende inşaat üzerine kurumsal bi aile firmasından çalışıyorum.burda patronun 2 oğlu,bir gelini,bir yiğeni ve diğer patronun kızı çalışıyor.ben hiç bir zaman onları babasının yerine gelip hopp konmuşlar diye düşünmedim.neticede hepsi mimar,mühendis olmuş adamlar niye başka firmaya gitsinlerki,bildiklerini bizim firmamızda kullanırlar.onların birikimleriyle hem firma kazanır hemde biz..:34:

yaa öyle aslında tabiki ;
ama bazen biri geliyor çok affedersiniz aptal aptal konuşunca
canım sıkılıyor bunca emeğim gözümün önüne geliyor

hiç umursamayabilirsin canım. çok güzel bişey bence insanın eşiyle çalışıyo olması sen bunun güzelliğini yaşamaya bak ve o bakışlara ezici tavrınla karşılık ver. herkes senden çekinsin sonuçta sen patronun eşisin ağırlığını koy. bilgini göster. tamam bu önerdiğim etik değil ama bazı insanlar hakediyo:41:

bazen çok sinirlendiğimde söylüyorum tabiki
ama herkesede laf anlatılmıyor işte
aklımda başka bir iş bile geçti çoğu zaman ama seviyorum işimi işyerimi

yaa öyle aslında tabiki ;
ama bazen biri geliyor çok affedersiniz aptal aptal konuşunca
canım sıkılıyor bunca emeğim gözümün önüne geliyor

böyle aptal,saptal insanlar her yerde çıkıyor karşımıza..
sen patronun karısı olarak deilde,bilginle,iş tecrübenle döv onları..:40:

insanlar kendi beceriksizliklerini kapatmak için karşıya çamur atmayı severler...

misal sen hata yapan bi elemanı ikaz edersin.o senin arkandan sanki işi çok biliyor,patron karısıya gelmiş cak cak ötüyor derler.yada arkandan dedikodu yaparlar.bu hep böyle devam eder ama en iyisi,üç maymunu oynuycan,dengesiz insanlar için neden sevdiğin işinden olasın ki.

Back
X