İş sıkıntısı...

Wurstria

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.556
598
hanımlar merhaba, işle ilgili bir durum için yine karşınızdayım :)
ilk iş yerimde 1 sene kadar çalıştıktan sonra ayrıldım ve 3 hafta sonra başka bir yerde başladım. yeni iş yerimde de 2 aydır falan çalışıyorum. burası ekonomik kriz nedeniyle bir karar aldı ve çalışma şeklini değiştirecek. çok yakında evden çalışma düzenine geçecek ve çalışmaya devam edenlerin sigortalarını ödemeyecek. maaşım da asgari ücretin bir tık üstü olabilir şeklinde bilgi verildi. en geç yaz sonu bu sisteme geçilecek. istersem sigortasız bir şekilde uzaktan çalışabilirim, ekibimle hiçbir sıkıntım yok. buranın çalıştığı markaların prestijli olması benim açımdan avantaj çünkü ben bir sonraki iş görüşmemde x y z markaları ile çalıştık dediğimde bana olan bakış açısını etkileyebilecek nitelikte bir durum. fakat şu anki iş yerimde hafta sonları da çalışmam gerekiyor, mayıs ayında ay boyunca sadece 1 gün tatil yapabildim mesela. iş olursa çalışıyorum, olmazsa çalışmıyorum. ve sahada bir çalışma oluyor bu yani hafta sonları ofis dışı çalışma yapmak sıkça söz konusu oluyor benim için. burayla ilgili tek şikayetim bu. uzaktan çalışma düzenine de geçilse hafta sonu saha çalışması devam edecek, kaçarı yok.

şimdiden ekipteki bazı arkadaşlar kendilerine iş bakmaya başladı, iş arayışına girdiler. sigortasız çalışmayı kabul etmek herkese göre bişey değil çünkü. ben de iş aramaya başlayacağım ama şu an hala ofis düzeninde çalışmaya devam ediyoruz. sigortam hala yatıyor yani :) öte yandan zaman zaman karşıma güzel iş ilanları denk geliyor, başvursam iş görüşmesine çağırma ihtimalleri yüksek olabilir. sizce ne yapayım? tamamen düzenin değişmesini bekleyip öyle mi başvurayım yoksa şimdiden başvurulara başlayayım mı? yeni bir düzen, düzene alışmak zor geliyor ama sigortasız ve hafta sonları da full şekilde ne kadar katlanabilir ki insan?

ne dersiniz?

Sigortasız çalışma emekliliğin uzak Gençken sigortalı olarak çalışırsan yaşlılıkta çalışman gerekmez yıllar kadınlar için önemli daha önünde annelik olayı var

Sigortasız asgari ücretin bir tık üstü 2500tl olsa bu ücrete çalışmak çok saçma olur. Sigortanızı kendini yatırabilceğiniz kadar yüksek, ya da çalışma saatleri eski çalışma saatlerinizden daha az olsa bir süre kabul edilebilir bir durum derdim.
Tabi ki iş arayın.

Yani ben şimdilik patronuma hayır ben bu şekilde çalışmam demedim. Başka yer bulmadan burayı bırakma gibi bir durum söz konusu değil zaten. Bir nevi çalışırken iş bakmış olacağım yani.

Sigortasız çalışma emekliliğin uzak Gençken sigortalı olarak çalışırsan yaşlılıkta çalışman gerekmez yıllar kadınlar için önemli daha önünde annelik olayı var
Mesele annelik ya da emeklilik değil. Emeklilikten ziyade o sigorta yatarken sağlık hakkı ve işsizlik sigortası primleri de ödenmiş oluyor. Teşekkürler.

senin yerinde olmayı çok isterdim, 41 yaşıma girmek üzeriyim 23-24 senelik sigortam var yaş bekliyorum tam 11 sene. Evde 2 çocuğum var keske bana biri dese evden çalışssam. Kusura bakma yazmak istedim seni ilgilendirmiyor tabiki.
ama bence iş bulana kadar kabul et

Yeni bir iş yeni bir düzen şu an gözümü korkutuyor. Yeni bir ortam. İlk iş yerimde aylarca mobbing gördüm, dişimi sıktım dayandım. Hala bir aylık maaşım kaldı orada, ödemediler. Evden çalışmak kulağa hoş gelse de sigorta konusunu çözmek zorundayım.

Sigortasız olmaz ,alacak verecek konusuna felindi mi açıkta bırakırlar ,nasıl güveneceksiniz ,ayrıca henüz gençsiniz bi rahatsızlığınız olsa vs olmaz yani

iyi firma ama sigortasız nasıl çalıştırabilir, yasak değil mi?

Sigortasız olmaz ,alacak verecek konusuna felindi mi açıkta bırakırlar ,nasıl güveneceksiniz ,ayrıca henüz gençsiniz bi rahatsızlığınız olsa vs olmaz yani
Bir önceki iş yerim bir sene sigortalı çalıştırdı ama ihbar tazminatımı hala alamadım. Alacak verecek olaylarının sigorta ile alakası yok bu ülkede. Ödemeyen bir şekilde ödemiyor yani. Nice sigortalı çalıştıran yerler maaş ödemesi yapmıyor ya da geciktiriyor. Sigortasız olmaz ben de katılıyorum ama bu sebepten değil.

iş yerinizi sgk ya şikayet edip çıkın oradan sigortasız işçi çalıştırmak yasal değil, sizde suça ortak olmayınız bu bir.
ikincisi x y z de işler yaptım diyecekmişsiniz ya hani sonraki görüşmelerde hizmet dökümünde çıkmayacak kanıtı yok yani nereden bilsinler sizi işe alacak olanlar doğruluğunu? hadi sordular vs diyelim bu seferde hakkınızda oo bu sigortasız bile çalışmış az paraya okey der diye düşünürler.
lütfen vergi kaçakcılığına ortak olmayın ve kendi değerinizi biliniz, emek bu kadar ucuz olmamalı

yaptığınız iş nedir telefondan ürün mü satıyorsunuz

Sigortasız çalıştığımı söylemeyeceğim elbette. Şirket iflas edeceğini açıkladığı için şu tarihte ayrıldım oradan diyeceğim. Söylediklerinizde haklısınız zaten benim de can sıkıntımın nedeni bu saçmalık yüzünden bu hale düşmek. Ama şu an iş bulmak öyle zor ki, insan işsiz kalınca anlıyor. Zaten şimdiden iş bakacak olma sebebim bu tarz bir sömürü düzeninden kurtulmak. Zaten fazla mesai şu bu o derken yeterince hakkımız yeniyor, bir de sigortasıza okey dersek iyice üstümüze çıkılmış olacak. En fazla yeni bir yerle anlaşana kadar devam edebilirim buna. Emek diye bişey kalmadı artık, geçen gün bir çocuk geldi ofise, yeter ki beni alın ben ilk üç ay maaş almadan staj gibi de çalışırım dedi. İnsanlar artık bunu teklif eder oldular ve çocuğun derdi para değil sadece sektöre girebilmiş olmaktı.
Temmuz sonu yeni düzene geçecekmiş. Belki o vakte kadar düzgün bir yerle anlaşırım.

bence hemen başvurun.
ufaktan ufaktan başlayın yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…