- 12 Aralık 2017
- 3.065
- 3.397
- 63
- Konu Sahibi Gelinlerce
-
Ozaman gizle canım karnın belli olmaya basladıgında söylersinevet bir süredir kafam da dönüp duran bir sorun bu..
10+3 haftalık hamileyim, ben gelecek hafta da doktora gider Allah ın izniyle sıkıntı yoksa patrona söylerim diye düşünmüştüm fakat dün bir arkadaşımla görüştüm "söyleme ne kadar geciktirirsen o kadar iyi çıkartırlar " dedi ki çok haklı.
daha önce de iş yeri ile alakalı konu açmıştım, ön muhasebedeyim ve bütün gün oturuyorum diğer muhasebeci kadın hiç bir iş vermiyor defalarca patronlarla konuştum, kadınla kavga ettim ama değişen bir şey olmadı..
çıkarsan şikayet edersin derseniz, ne yüzle ederim? adamlar demez mi bütün gün oturuyorsun 4 aydır boş boş maaş veriyoruz zaten diye?
sizce gizleyebildiğim kadar gizleyeyim mi yoksa söyleyeyim mi?
Ne demek ne yüzle? Sen iş istediğin halde onlar sana iş vermemişti ben öyle hatırlıyorum. Hatta işten çıkıcaktın patron döndürmemiş miydi seni yanlış kişiyi mi hatırlıyorum?evet bir süredir kafam da dönüp duran bir sorun bu..
10+3 haftalık hamileyim, ben gelecek hafta da doktora gider Allah ın izniyle sıkıntı yoksa patrona söylerim diye düşünmüştüm fakat dün bir arkadaşımla görüştüm "söyleme ne kadar geciktirirsen o kadar iyi çıkartırlar " dedi ki çok haklı.
daha önce de iş yeri ile alakalı konu açmıştım, ön muhasebedeyim ve bütün gün oturuyorum diğer muhasebeci kadın hiç bir iş vermiyor defalarca patronlarla konuştum, kadınla kavga ettim ama değişen bir şey olmadı..
çıkarsan şikayet edersin derseniz, ne yüzle ederim? adamlar demez mi bütün gün oturuyorsun 4 aydır boş boş maaş veriyoruz zaten diye?
Bence gizleme soyle.Neden simdi haber veriyorsun gizledin demek gibi bir algi olusturursun.Ayrica muhasebe isi ne yazik ki oyle.Diger calisanlar surekli ohhh mis isin oturup oturup gidion derdi sinir olurdumm.Sanki is var ben calismiom fatura kes yollaa ee baska bisey mi var ki.Imalata iner yardim ederdim göze batmayayim die artikevet bir süredir kafam da dönüp duran bir sorun bu..
Oncelikle saglikla kucaginiza almanizi dilerim.
Is yerinizdeki konumun ne kadar stratejik olduguna gore degisir sanirim. Ben su an bir projeyi tek basima yonetiyorum, yardimci olacak bir stajyer bir de teknisyen var ama isin beyin kismi benim. O sebeple hamilelik iznine cikacak olsam projeyi birine devretmem gerekiyor ve bu da bir surec gerektirecegi icin ben en kisa surede soylemek zorunda kalirim.
Eger cok stratejik bir konumda degilseniz, belki bir sure daha beklenebilir 4.ay gibi. Zaten karniniz cikmaya basladiginda insanlar anlamaya baslar.
Ne demek ne yüzle? Sen iş istediğin halde onlar sana iş vermemişti ben öyle hatırlıyorum. Hatta işten çıkıcaktın patron döndürmemiş miydi seni yanlış kişiyi mi hatırlıyorum?
Her neyse hakkını çatır çatır iste sakın çekinme.
Bence gizleme soyle.Neden simdi haber veriyorsun gizledin demek gibi bir algi olusturursun.Ayrica muhasebe isi ne yazik ki oyle.Diger calisanlar surekli ohhh mis isin oturup oturup gidion derdi sinir olurdumm.Sanki is var ben calismiom fatura kes yollaa ee baska bisey mi var ki.Imalata iner yardim ederdim göze batmayayim die artik
Zaten 4 ay boş oturtup size maaş veriyorlarsa doğuma kadar da verebilirler.
Bana hamileliği söylememek üstü kapalı dolandırıcılık gibi geliyor. Karnınız büyüyünce size neden önceden söylemediğinizi soracaklardır.
Riskli dönem geçince söyleyin derim.
kuzumsu bence söylemelisin, senin orda boş oturman senin suçun değil ki tamamen patronlarınla alakalı, onlar dengeyi kuramadılar. çıkarırlarsa da tabıkı sıkayet edeceksın
Ben sanmıyorum yani seni kapıdan döndüren patronundu eğer çıkaracak olsa o zaman gitmene izin verirdi hem tazminat derdi falan olmazdı kendin istifa etmiştin. Bence saklama söyle eğer ki işten çıkarırlarsa da sakın hangi yüzle yaparım diye düşünme hakkını ara lütfen.yok tam olarak doğru kişiyi hatırlıyorsunuz :)
ben normal de çok şükür iyi bir çalışanım ama burada bir türlü işi elime alamadım ve dediğim gibi muhtemelen öğrendikleri zaman zaten boş boş oturuyorsun biz seni çıkartalım diyeceklerdir.
Ben sanmıyorum yani seni kapıdan döndüren patronundu eğer çıkaracak olsa o zaman gitmene izin verirdi hem tazminat derdi falan olmazdı kendin istifa etmiştin. Bence saklama söyle eğer ki işten çıkarırlarsa da sakın hangi yüzle yaparım diye düşünme hakkını ara lütfen.
O zaman gerekli yere durumunu izah et.Ya da hic takma hamilesin zaten cikacaksin gittigi yere kadar gitsin.Dogumdan sonra tek muhasebe olan baska yere girmeye calisben nakliye sektöründeyim ve norma şartlar da çok yoğun çalışıyordum fakat burada yerinden olacağını düşünen diğer bayan iş vermemeyi tercih ediyor..
O zaman gerekli yere durumunu izah et.Ya da hic takma hamilesin zaten cikacaksin gittigi yere kadar gitsin.Dogumdan sonra tek muhasebe olan baska yere girmeye calis
iyide işveren zaten boş boş oturuyosun diyip nnormal zamandada çıkarabilirdi seni. boyle düşünme bence. iyok tam olarak doğru kişiyi hatırlıyorsunuz :)
ben normal de çok şükür yi bir çalışanım ama burada bir türlü işi elime alamadım ve dediğim gibi muhtemelen öğrendikleri zaman zaten boş boş oturuyorsun biz seni çıkartalım diyeceklerdir.
sanırım hem ıse gerı donus hemde tazmınat acabılıyorsun.. bı uye demıskı bosver gıttıgı yere kadar gıtsın o da mantıklı nasılsa ıs vermıyorlar bırden cıkmanda sorun olmazbebeğim bildiğim kadarıyla çıkarırlarsa işe iade davası açabiliyorum. bu durumda ben iş yerine geri mi döneceğim? dönersem zaten huzur yok daha kötü olmaz mı? yoksa ben tamamen yanlış mı biliyorum?
Aynen bende oyle olmustummzaten Allah izin verirse doğumdan sonra bunlara dikkat edeceğim. buraya da ben başvuru yapmadım kendileri çağırdı ama oturtmaya çağırmışlar :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?