- 8 Aralık 2019
- 2.685
- 3.023
- 133
- 33
- Konu Sahibi Gelinlerce
-
O kadarını bilmiyorum maalesef onun içinde ayrı konu açıp bilen arkadaşlara sorabilirsin sonra o şekilde hareket edebilirsin hakkında hayırlısı olsun. Ayrıca bebeğini sağlıkla kucağına al inşallahsadece işe iade davası açabiliyoruz değil mi? onda da ne oluyor iş yerine geri mi döndürüyorlar?
sanırım hem ıse gerı donus hemde tazmınat acabılıyorsun.. bı uye demıskı bosver gıttıgı yere kadar gıtsın o da mantıklı nasılsa ıs vermıyorlar bırden cıkmanda sorun olmaz
Aynen bende oyle olmustummEn son x hanim size verecek is bulamadik dediler.İyi bende oturmaktan sıkildim zaten dedim ciktim
evet mantıklı:) ama bir de seni bence bunca olaya ragmen cıkarmadılarsa hamılelıgını soylesen de cıkarmazlar benceya eğer bir sorumluluğum olsaydı zaten böyle bir soru sormazdım yerime biri gelecek ona iş öğreteceğim uzun mesele ama burada ben gitsem hiç bir fark olmaz :)))
Saklamanız etik değil. Ayrıca ne olursa olsun hamile çalışan hamilelikten dolayı işten çıkartılamaz. İşe iade davası açarsınız.
ay ne mutlu sizee sağlıkla alın kucağınıza. ben olsam karnım büyümeye başladığında söylerim. ayrıca bizim iş yerine yeni biri başlasa da işleri biraz ona atsam diye tam tamına 8 gözle bekliyorum. siz çok iyi bir konumdasınız. hatırlıyorum iş vermiyorlar diye üzülüyordunuz. şimdi bebiş büyüsün güzel güzel
kac zamandir calisiyorsun biraz gecsin istersen yoksa mobing uygularlar zaten karin 5 ayda cikiyorevet bir süredir kafam da dönüp duran bir sorun bu..
10+3 haftalık hamileyim, ben gelecek hafta da doktora gider Allah ın izniyle sıkıntı yoksa patrona söylerim diye düşünmüştüm fakat dün bir arkadaşımla görüştüm "söyleme ne kadar geciktirirsen o kadar iyi çıkartırlar " dedi ki çok haklı.
daha önce de iş yeri ile alakalı konu açmıştım, ön muhasebedeyim ve bütün gün oturuyorum diğer muhasebeci kadın hiç bir iş vermiyor defalarca patronlarla konuştum, kadınla kavga ettim ama değişen bir şey olmadı..
çıkarsan şikayet edersin derseniz, ne yüzle ederim? adamlar demez mi bütün gün oturuyorsun 4 aydır boş boş maaş veriyoruz zaten diye?
sizce gizleyebildiğim kadar gizleyeyim mi yoksa söyleyeyim mi?
kac zamandir calisiyorsun biraz gecsin istersen yoksa mobing uygularlar zaten karin 5 ayda cikiyor
4. Ayda öğrenmiş gibi mi söyleyeceksiniz? Kaç aylık diyeceksiniz? Etik değil. Benim personellerimden biri bu şekilde davransa güvenim sarsılırdı.o zaman 4. ay başı gibi söyleyeyim en azından. eğer bir iş yüküm olsa hiç beklemez tabi ki söylerdim ama şuan ha varlığım ha yokluğum :)
Merhaba,
İşverene bu durumu açıkça söylemeniz gerekir.
Çünkü belirli yasalar var, işveren ve işçi açısından o yüzden net olmanız gerekir.
Allah korusun çalışırken size veya bebeğinize bir şey olduğu takdir de işveren sizi savunamaz, zor durumda kalan siz olursunuz.
Söyleyin çıkarırlarsa da işsizlik alırsınız mis gibi :)
Yasal olarak 8 haftadan sonra bildirmek zorundasınız. Olumsuz sonuçları asıl o zaman yaşarsınız. Haklıylen haksız olmayın
Hamile calisani ha diyince cikartamiyoruz.
Cikartiyoruz da her türlü bedelini ödüyoruz. Tazminattir, ise iade acarsa onunla ugrasmasidir vesaire...
Tereddut etmeyin ve söyleyin.
Eğer boş oturdugunu düşünseydiler zaten çıkarırlardı seni.
Sen yanındaki kadınla kavga edip işi bırakak istedin patronun izin vermemişti o arkadaş değilmisin.
Gitmek istediğin halde yollamadılar şikayet edincede sana bişey demeye hakları yok. Belli oluncaya kadar sakla sonrada çıkarırlarsa şikayet edersin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?