İş yapmak istemeyen personel

Yanlış anlaşılmak istemem ama sizi biraz sabırsız gördüm, sorduğu soruyu yerinizde olsam cevaplar, anlayacağı şekilde anlatırdım, tekrar mı soruyor yine anlatırdım, ha diyebilirsiniz böyle konuşmak size kolay, ama iş yerimde yeni atanan ve aylardır bizim birimde olan bir personelimiz var herşeyi sorar bana, yeri gelir aynı soruyu farklı zamanda yine sorar, şuana kadar gık demedim ve demem de, ne müdürüme durumu ilettim ne başka birine, her insanın öğrenme şekli ve hızı, stresle mücadele etme şekli aynı değildir, bu sizi önemsememesi ile alakalı bir durum değil, şu an kısıtlı zaman işe gidiyoruz, yeri gelir onun işin içinden çıkamayacağı evraklar bana sorulup bana atılır, hiç öfff demedim demem de, ben bu dünyada iyiliğin kazandığına inananlardanım, yüz kere sorsun yüz kere anlatırım, he karşımda anlatırken beni takmayan, kafa bir milyon bir şekilde beni dinlediğini sezdiğim bir insanla karşılaşırsam, ozaman da kibar bir dille bu şekilde işleri öğrenemeyeceğini belirtirim...

+artı düne kadar ben de öff demedim ama ben artık kendi işlerimi yapamaz yanlış yapar yetiştiremez oldum

2 ay uzun bir süre, kendinimi vermiyor yoksa meslegimi sevmiyor ama alıp karşınıza konuşmanız lazım. Siz anlatırken ses kaydı fln yapsin madem aklinda tutamiyorsa. Lisans mezunu birisi nasil dilekce yazmayı bilmez

2 ay uzun bir süre, kendinimi vermiyor yoksa meslegimi sevmiyor ama alıp karşınıza konuşmanız lazım. Siz anlatırken ses kaydı fln yapsin madem aklinda tutamiyorsa. Lisans mezunu birisi nasil dilekce yazmayı bilmez

:/ ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Amirime filan hiç yansıtmadım. Ama ne oldu ben azar işittim ben azarlandım iş yetişmeyince

Eski dilekçe örneklerini giden evrakta inceleyebilir. Öğreneceği şeylere yönlendirebilirsiniz. Balığı eline vermeyin.

Zaman kusurlu olduğu için balığı vermek zorunda kalıyorum ama tutmayı da öğrettim zamanında :( haksızlık mi yapıyorum diyorum ama bu böyle giderse 4 ay daha böyle gider

Daha bugün işi öğrenememekten şikayetçi olan arkadaşa da yazdım. Ben işi öğrenene kadar kalemdeki herkesin işini yaptım, tekrar olsun öğreneyim diye. Bana işi göstersinler diye onların da işini yaptım yahu :)

Ama insanda biraz heves olacak, istek olacak. Yoksa siz kendinizi de parçalasanız çok zor. Gün geldi daha hiçbir şey bilmezken tek kaldım, koşa koşa yan kalemlerde birilerini aradım soru sormak için. Utanıp sıkıldığım da oldu ama bir şekilde öğrendik yani.

Özellikle dikkat ettim aynı soruları sormamaya, örnekler tuttum her zaman yanımda, notlar aldım. Bence açık açık söyleyin eğer not tutup örnek almayacaksa daha fazla göstererek zaman kaybetmeyeceğinizi. Sizin her seferinde aynı işi 1000 kere gösterme lüksünüz öyle bir zamanınız yok.

Daha bugün işi öğrenememekten şikayetçi olan arkadaşa da yazdım. Ben işi öğrenene kadar kalemdeki herkesin işini yaptım, tekrar olsun öğreneyim diye. Bana işi göstersinler diye onların da işini yaptım yahu :)

Ama insanda biraz heves olacak, istek olacak. Yoksa siz kendinizi de parçalasanız çok zor. Gün geldi daha hiçbir şey bilmezken tek kaldım, koşa koşa yan kalemlerde birilerini aradım soru sormak için. Utanıp sıkıldığım da oldu ama bir şekilde öğrendik yani.

Özellikle dikkat ettim aynı soruları sormamaya, örnekler tuttum her zaman yanımda, notlar aldım. Bence açık açık söyleyin eğer not tutup örnek almayacaksa daha fazla göstererek zaman kaybetmeyeceğinizi. Sizin her seferinde aynı işi 1000 kere gösterme lüksünüz öyle bir zamanınız yok.

Şuan size sarılmak istedim duygularıma tercüman olduğunuz için. Birimi hadi üç defa söylediğimde not alsa zaten gerek kalmaz d mi. Yüz yüze konuşmakla kendime güvenmediğim tartışma boyutuna gitmesini engellemek için.

Şuan size sarılmak istedim duygularıma tercüman olduğunuz için. Birimi hadi üç defa söylediğimde not alsa zaten gerek kalmaz d mi. Yüz yüze konuşmakla kendime güvenmediğim tartışma boyutuna gitmesini engellemek için.

Anladığım kadarıyla biraz rahat bir arkadaş. Bence müdürle konuşun o uyarsın, not alması ve aynı şeyleri defalarca sormaması için. Benim ilk atandığımda aldığım notlar bile duruyor, tek tek yazmışım şuraya tıkla, bunu yaz, şunu seç, bunu işaretle. 😂

Ama belkide o yüzden bütün çalışma arkadaşlarım sen çok kolay öğrendin derler, aslında zorluk çektim ama onlara yansıtmadım sonuçta herkesin işi var.

Bazıları bilerek salağa yatıyor, kendinizi de fazla kullandırmamaya çalışın o yüzden. Aslında bu tip durumlarda en güzeli iş bölümü, iş bölümü olduğunda kendi işini yaparken mecburen öğrenecek.

Zaman kusurlu olduğu için balığı vermek zorunda kalıyorum ama tutmayı da öğrettim zamanında :KK43: haksızlık mi yapıyorum diyorum ama bu böyle giderse 4 ay daha böyle gider

Bir yerde kesmek durumundasınız.
İşten çıktığımda benim yerime giren kız işi bilmiyordu. Ben öğretebileceğimi ayak üstü öğrettim, sonrasında yine defalarca aradı defalarca...
İlk başlarda hemen cevap veriyordum eşim dedi ki sürekli cevaplarsan asla aramayı kesmeyecek, meşgulüm internette var eski evrakları incele diye diye ancak aramasını kestim. Bir işe başlandığı ilk zaman oda düzenlenir o sırada dosyalar da incelenir yöntemler görülür ve iş yapılır çok takıldıysan not alınır ve müsait zaman sorulur biter. yanlış mı düşünüyorum. İnsanlar bir işe başladıysa sorumluluk almalı.
Birisi yol gösterecek ama temel öğretilerden sonrası elbette boş zamanlarda araştırma ile ilgili.

İşi bulmuşsun. Bi bahaneyle başka daireye yollayamaz mısın? Bir de çok gayretli gibi akşama kadar insanın dibinde durur bu tipler. "Aslında gösterilse yaparım, kimse iş öğretmek istemiyor" yakında duyarsın bunları. 2 gün kafa dinle bari. Bütün dilekçelerin copylerini alsın okusun hafta sonları. Karantina zamanları.

İşi bulmuşsun. Bi bahaneyle başka daireye yollayamaz mısın? Bir de çok gayretli gibi akşama kadar insanın dibinde durur bu tipler. "Aslında gösterilse yaparım, kimse iş öğretmek istemiyor" yakında duyarsın bunları. 2 gün kafa dinle bari. Bütün dilekçelerin copylerini alsın okusun hafta sonları. Karantina zamanları.
😂😂😂 sinirlerim bozuldu sanırım artık onu da der. Gönderemem çünkü çok personel eksikliği var.

world excell de yazı yazmayı da bilmiyor.
formül filan değil yanlış anlaşılmasın 123456 diye alt alta veri girmek

Konuyu okurken anlamıştım.Özel sektör olsa zaten 2. Aya başlayamazdı, 15 gün deneme süresi dolunca tekme.Amirimisiniz? Bence üstünüz varsa durumu anlatıp uyarmasını isteyebilirsiniz.Yazışma kurallarını vs. kendisine verip iyice öğrenmesini söyleyin, önce google a sor cevap alamazsan bana sor diyebilirsiniz 😂 ya ne bilim insan 2 ayda sadece izleyerek çözer çoğu şeyi.Çok özel bir proğram kullanılmıyorsa ki onu bile araştıra araştıra ilerletir

Sınıf arkadaşım urfalı bir aşiretin kızıydı. Toprak zenginleri 3 sene kıbrıs da özel üniversite okuduktan sonra bizim okula geldi. Son model iphoneu ve macbooku vardı. Aşırı pahalı ve aşırı rüküş giyinirdi. Kafanızda bir imaj oluşmuştur. Telefin elinden düşmeyen fotoğraf ve selfie manyagı. Ama kız ne microsoft word kullanmayı,ne powerpoint yapmayı ne de MAİL atmayı biliyordu. Var böyle tipler. Kafayı yersin. Bu tiplerle bas etmenin tek yolu rest cekmek bu dosyayı yetiştiremezsen ekstra mesaiye kalacaksın diyeceksin bak nasıl yapıyor
Sizin okuldan mezun olabildimi peki 😊

Konuyu okurken anlamıştım.Özel sektör olsa zaten 2. Aya başlayamazdı, 15 gün deneme süresi dolunca tekme.Amirimisiniz? Bence üstünüz varsa durumu anlatıp uyarmasını isteyebilirsiniz.Yazışma kurallarını vs. kendisine verip iyice öğrenmesini söyleyin, önce google a sor cevap alamazsan bana sor diyebilirsiniz 😂 ya ne bilim insan 2 ayda sadece izleyerek çözer çoğu şeyi.Çok özel bir proğram kullanılmıyorsa ki onu bile araştıra araştıra ilerletir

2 ayda formülleriyle excell öğrenilir amirime anlatmak istemedim onun yöntemi daha kırıcı olabilir ben biraz sert bir sekilde Konuşmayı düşünüyorum.

Bir kere konusmayo denediğim de world de excell de zorlandığını söyledi ama yaptığı şey alt alta yazı yazmak 1234567 diye o yüzden kendimi saşak gibi hissediyorum.

2 ayda formülleriyle excell öğrenilir amirime anlatmak istemedim onun yöntemi daha kırıcı olabilir ben biraz sert bir sekilde Konuşmayı düşünüyorum.

Bir kere konusmayo denediğim de world de excell de zorlandığını söyledi ama yaptığı şey alt alta yazı yazmak 1234567 diye o yüzden kendimi saşak gibi hissediyorum.
Ooo word-excell bilmeyenmi var ya? Siz ona proğram öğretemezsinizki, eğer sorun oysa oturup online ders filan alsın.Hayır kurslar açık olsa kursa yönlendirin derdim ama.Açıkca söyleyin kendisine.Lisans mezunu bir insan nasıl bilmez, en kötü birkaç ödev hazırlar öyle öğrenir.Açıköğretim mezunu mu?Yada yurtdışından sadece birkaç kez gidince diploma alınan üniversitelerden birinden?Yani genç birinin bilmemesi baya enteresan

Tam bu konuyu açacaktım ki katip olan ve iş yerinde sıkıntı yasayan işi öğrenecek kimsesi olmayan arkadasın konusunu okudum.

Benim son üç haftadır sıkıntım tam tersi. Bir personel var yanımda iki ayı geçti. Tane tane saatlerce iş gösterdim hala daha saçma sapan şeyler soruyor.

Mesela müdürlüğü mü müdürlüğüne mi yazayım gibi.
Pandemi nedeniyle o kadar o kadar yogunum ki tuvalete mesai bitimine yakın gidiyorum ancak. Bi akıl sağlığı yada eksikliği yok. Karakteri düzgün bi kız. Diğer arkadaşla konuştum uyar diye. Yogunuz ondan öğrenemiyorum vs diyormuş. Diğer arkadasta sıkıntı yasıyor. O işi öğrense cok hafifleyeceğiz.

Dilekçe yazmasını istedim lisans mezunu kpss yi kazanmıs kız bana dilekçe ile ilgili soru soruyor çığlık atmamak için inanın zor durdum. Elim boş olsa her sorusuna cevap vereyim. Kalp kırmak istemiyorum ben de o yollardan geçtim ama ben ikinci haftada o işlerin hepsini yapıyor yapamadığım yerde araştırıyordum.

Hala sinirimi atamadım üzerimden çünkü onunla ilgilenmekten yanlış yaptıgı şeyleri düzeltmekten kendi işlerim o kadar birikti ki. Ve sorumluluğumda gerçekten sıkıntılı işler var.

Bu işi kırmadan dökmeden nasıl halledebilirim :KK43: Gerçekten kırıcı olmak istemiyorum ama iki ayda cok yoruldum hergün ufak bebeklerin sordugu sorular gibi onlarca saçma soru cevaplamaktan.Artık bütün gün yüzüm düşüyor.
,
Ajanda verin eline her sordugu sorunun cevabini yazsin
Takildigi yerde baksin

Ya saçımı başımı yoldum cevapları okurken. Lisans mezunu, kpss kazanmış bir insan nasıl dilekçe yazacağım diye soruyor demiş başlık sahibi, iki ay çok erken diye cevap verilmiş. Okuma yazmayı da iş yerinde öğrensin hatta ne dersiniz, maksat hanım kızımız işten soğumasın.:işsiz: Üç ay işi gücü bırakıp insanların onu eğitmesini mi bekliyor acaba? Etraf zehir gibi zeki ama işsiz gençlerle dolu, biz de resmi kurumlarda saç baş yoluyoruz böyle aptallara denk gelince. Özelde olsa deneme süresi bitmiş çoktan kapının önüne konmuştu. Hakettiği dilden konuşurum ben olsam. Dilekçe yazabilmek için normalde lise diploması yeterli ana sen bizden işi gücü bırakıp aylarca sana öğretmemizi bekliyorsun derim. Şu arkadaşa maaş ödensin diye vergi veriyoruz bir de.

Back
X