iş yerimde ağlamamak için içimi dökmek için açıyorum konuyu

sonundaoldu

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
15.560
30.177
798
ben bir kamu kurumda sıradan memur olarak çalışıyordum. aslında işim amirim çok iyiydi. çok aşırı yoğunduk ama amir iyi olunca hiç önemli olmuyordu. ta ki o sınav açılana kadar işimi çok severdim.
ve sınav açıldı. herkes kendine uygun sınav türünü bulup girerken ben oralı değildim. odada ki arkadaşlarımın çevremin baskısıyla ben de maddi anlamda maaşımı iyileştirecek beni 3 kademe öne atacak bir kadro için girdim sınava. ama öylesine giriyordum. çünkü çıkan konuların belirsiz olduğu bir kadroydu. rastgele çalıştım.
sınava girdim ben şok. hepsi ilgi alanım olan sorular ve kazandım. maaşım 500 lira arttı dediğim gibi kademem de 3 öne gitti. üstelik eski kurumumda tek arkadaşım yokken bir sürü arkadaşa sahip oldum. bir kahve içip kafa dağıtacağım insanlara.
amaaaaaaa kurum oturmamış. ilk 4 ayda 5 yer değiştirim. artık hergün ayaklarım geri geri giderek işe gelmeye başladım. bundan önceki kurumda yazışmalara bakardım. yoğunda olduğu için kurumda hepimiz tüm yazışmalara hakimdik. nitekim geldiğim kurum teknik ve para ağırlıklı. kurumda ne yazışma olsa beni sürüyorlar ona. çok üst mevkilerden gelenler oluyor. onlar 1 dakika kişilerle konuşamıyor günlerce beni birlikte çalışmam için yolluyorlar. hadi onları aştım. ama bu yer değiştirme hergün hangi birime giderim diye işe gelmek çok yıprattı beni.

en son geldiğim yerde konuştum müdürümle sağolsun dinledi anladı. 1,5 yıldır yerimdeyim.(dim) o da müdürüm söz verdiği için yollamıyordu. yoksa ensemde nefesleri hep var. ha diyeceksiniz ki tek sen misin o kurumdaki?? elbette değilim ama iyice laçkalaşmış, hepsi tartışmış, iş yapmamış, ya da yanlış yapmış birbirlerini istemeyenler. kulaklığı takıp oturuyorlar akşama kadar. ama bugün yine birisi geldi ve beni alacağını söyledi. gerçekten çok mutsuzum. ev, çocuk, iş, hayatın sorumlukları derken tekrardan bir sürece girmek korkutuyor beni. kaldı ki bölümle zerre alakam yok. hukuk! ben programcıyım! ağlasam rahatlasam mı durumu kabullenip mutlu olmaya mı çalışsam çocuk yapıp uzaklaşsam mı (zaten istiyorum 2. çocuğu erkene almış olurum diyorum) diye kara kara düşünüyorum. keşke hiç girmeseydim sınava. hergün pişman olacak birşeyler çıkıyor.
belki de abartıyorum artık kafam karman çorman.

edit: çok şükür müdürüm işi halletti. yerimde devam ediyorum. saolun arkadaşlar mesajlarınızı okudum az da ağladım rahatladım.

Son düzenleme:
3 kademe atlamışsınız, maaşınız da artmış sadece bu kadarı aklımda kalmış

Hem yükselmişsiniz hem paranız artmışken bu kadar sızlanacak şeyi nerden buldunuz anlamadım

İnsanlar memur olmak için adam öldürcek kıvama geldi. İşiniz var terfibiz var biraz da sıkıntı çekin nolcak ölmezsiniz emeksiz yemek olmaz

3 kademe atlamışsınız, maaşınız da artmış sadece bu kadarı aklımda kalmış

Hem yükselmişsiniz hem paranız artmışken bu kadar sızlanacak şeyi nerden buldunuz anlamadım

İnsanlar memur olmak için adam öldürcek kıvama geldi. İşiniz var terfibiz var biraz da sıkıntı çekin nolcak ölmezsiniz emeksiz yemek olmaz

ama ben de emek verip geldim buraya . oturduğum yerden ayağıma gelmedi ki!
günlerce sınav çalıştım. doğunun en ücra köşelerinde görev yaptım. zaten benim derdim boş oturmak değil ki. sık sık yer değiştirmek. keşke gidince sabit olacağımı bilsem gene bir nebze rahatlardım

ama ben de emek verip geldim buraya . oturduğum yerden ayağıma gelmedi ki!
günlerce sınav çalıştım. doğunun en ücra köşelerinde görev yaptım. zaten benim derdim boş oturmak değil ki. sık sık yer değiştirmek. keşke gidince sabit olacağımı bilsem gene bir nebze rahatlardım

Eh ben de onu diyorum yani emek vermişsiniz bir sürü niye vazgeçeseniz?

Eski görevinize dönün en kötü, ama istifa etmeyin sakın

Eh ben de onu diyorum yani emek vermişsiniz bir sürü niye vazgeçeseniz?

Eski görevinize dönün en kötü, ama istifa etmeyin sakın

yok istifa eder miyim hiç. en son seçimim bile bile değil cherry. ama kadromdan ve kademelerden vazgeçmeye hazırım da olmuyor. geçti borun pazarı yani.

yok istifa eder miyim hiç. en son bile değil. cherry. ama kadromdan ve kademelerden vazgeçmeye hazırım da olmuyor. geçti borun pazarı yani.

Sen tatile bir çık panpa beaclere ak kafa dağıt derim :) olan olacağına varır, bazen kafa yormak insanı yıpratmaktan başka işe yaramıyor.

Ben de memurum, ben de çok daraldım. İzin alan aldı. Biri doğum iznine gitti. Ben yeni geldim doğum izninden diye izin tarihi ayarlayamadım, eşim de çok yoğun. Bir de kızım hastalandı kimse yok bugün diye ayrı dert oldu. Kızım hiç bir şey yemedi sabahtan beri. El ayak ağız hastalığından şüpheleniyorum. Deli çıkıcam yeminle...

Ben de memurum, ben de çok daraldım. İzin alan aldı. Biri doğum iznine gitti. Ben yeni geldim doğum izninden diye izin tarihi ayarlayamadım, eşim de çok yoğun. Bir de kızım hastalandı kimse yok bugün diye ayrı dert oldu. Kızım hiç bir şey yemedi sabahtan beri. El ayak ağız hastalığından şüpheleniyorum. Deli çıkıcam yeminle...

çalışan çocuklu anne olmak çok zor çok. Allah bol bol şifa versin kuzuya. inş hep birlikte feraha çıkarız.

geçici görevlendirme isteyin yerinizden memnun değilseniz

o da karışık. şöyle ki bulunduğum kurumun bütün personellerini ben de dahil başka kuruma verdiler. sonrada şimdi ki kurumumuza görevlendirme yaptılar. ve ulaşıp derdimi anlatmam gerekene, ulaşmam imkansız. yoksa onu da çok düşündüm. hatta asil kurumuma alsalar ona da razıyım. orası oturmuş olduğundan gittim mi sabitim

Back
X