İş yerimde gerginlik

Ilk mesajinizi duzenleseniz daha anlasilir olur. Hic noktalama isareti kullanmamissiniz cunku. Okuyunca biz de anlamadik.
Olabildigince duzeltmeye calistim cok noktalama isareti kullanmiyorum evet cumlelerim uzun biraz cok ayrintiya da girmek istemedim konu cok uzar diye o yuzden pek anlasilmamis olabilir kusura bakmayin. Biraz da o andaki sinirin etkisi.

Dogru soyluyorsun insan idare edebilme ozelligi herkeste olabilen bir ozellik degil ama bu zamana kadar iyi idare ettim bu sirkette cok ezilip her şeye evet dedigimde oldu ama bir noktada patliyor insan cunku bu idare etme insani cok yipratiyor inan zaten cok iyi de oldugumu iddia etmiyorum bu konuda.
sekreter konumundaki çalışan insanları idare edebilme özelliği gelişmiş acaip politik manevraları olması gerekir bin bir türlü insanla temasda bulunuyorsunuz olmasza olmazınız bunu geliştirmeye bakın sinirli bir cümle ,mimik
Sizi geriye götürür orası babanın yeri değil
Stressiz bir iş yaşantısı yok

sekreter konumundaki çalışan insanları idare edebilme özelliği gelişmiş acaip politik manevraları olması gerekir bin bir türlü insanla temasda bulunuyorsunuz olmasza olmazınız bunu geliştirmeye bakın sinirli bir cümle ,mimik
Sizi geriye götürür orası babanın yeri değil
Stressiz bir iş yaşantısı yok

Babamin yeri olmadığını biliyorum. Hatırlatmanıza gerek yok dediğim gibi bu zamana kadar çok iyi idare ettim arada patliyor insan ki bu yasadigim da cok buyuk bir patlama degil. Sekreter de insandır hanımefendi arada sinirlenir uzulur her zaman robot gibi ya da sevgi çiçeği olamaz. Onun haricinde tüm bunları biliyorum merak etmeyin teşekkür ederim yine de hatırlattığınız için.

Soyledigim sey uc kelimeydi size soylim cumleyi "aynı formu mu istiyorsunuz?" Bunda anlasilmicak bi durum yok bir de soylerkenki tavir bikkin ve kucumseyici tavirdi o an bir sey demedim zaten sonrasinda ayni tavirla devam ettigi icin ben iyice sinirlendim. Bir form var bulmaya calisiyoruz aynisini dun bulamadik bir firmadan istedik. Bambaska bir form gonderdi pcmdeki dosyalari karistirdim bu sabah tekrar ve buldum bana dedigi sey madem vardi elinizde niye ugrastirdiniz beni? 1 ben bu formu bugun buldum formu arayan benim o degil firmayla irtibata gecen benim tamamen o anki siniriyle cevap verdi ben de tabi daha cok sinirlendim ve terslemeye basladim hakli olarak.benim ondan sonraki butun konusmalarim ters ve yuksek volumlu gecti.

bence birşeyden dolayı kıl kaptınız kadından ve yanlış anlaşılmalar ve her hareketini o yöne çekip iyice sinrlendiniz o yüzden bu davranış ortada pek birşey yok aslında bakılırsa bence biraz daha sakin olup iyimser davranmayı deneyin kendini sıkmayın hıncınızı çıkarmaya çalışmayın

bence birşeyden dolayı kıl kaptınız kadından ve yanlış anlaşılmalar ve her hareketini o yöne çekip iyice sinrlendiniz o yüzden bu davranış ortada pek birşey yok aslında bakılırsa bence biraz daha sakin olup iyimser davranmayı deneyin kendini sıkmayın hıncınızı çıkarmaya çalışmayın

Kıl kapma gibi bir durum yok o anki tavırla alakalı gerçekten dedigim gibi normalde hic bir sorun yok aramizda gayette kibar bir kadindir o anki tavri cildirtti beni. buyutme gibi bir durum yok suan konu kapandi konusuyoruz da. Ama cok sinirlendim zaten anlatilmicak bir sey .tavirla alakali bir durum oldugu icin anlatinca bir sey yokmis gibi ama yasayinca bambaska bir durum ben de abartmisimdir ama haklilik payim da var durup dururken yapmadim. Devam ettirmem yanlis oldu.

Eee kadına da burada bize anlattığınız gibi anlattıysanız normal tabii anlamaması.

haklı ahksız bi durum yok zira ortada bi olay yok. olur böyle gerginlikler.

Zor iştir sekreterlikte asistanlıkta...
Sinirlenmeden ve çıkışlar yapmadan davranış sergilemek gerekir.
Ortada büyütülecek bir olay yok...

Ben sana bir konu anlatayım da, tahmin et neleri var...

Yurtdışında bulunan bir çalışanımız için TC vizesi alınacak ancak davet mektubunun noter onaylı olması gerekli.
Şöför arkadaşı notere göndericem (zira noter tanıdık) imza yetkililerinin bizzat bu işlem için notere gitmeden de belgeyi noterleyecekler
Ancak belgenin aslından 2 adet ıslak imzalı olması gerek, imza yetkilileride 2 kişi
1 tanesi ofiste yok...

Tek imza ile belge noterlenemediğinden belge ertesi güne kalmak durumunda

IK müdürünün ilgilendiği bir iş için gerekli bu belge (TC vizesi gereken kişi ona geliyor)
konu kendisine iletiliyor, ancak kendisinin cevabı şu: notere gidin benim imzam ile noter tastiğini geçtirin! Benim noterde yetkilendirme yazım var, onların elinde olduğunu bilmiyor musunuz!

Bir evrağın nasıl noter tastiğinden geçeceğinden bi haber bu kişi bu konuda diretti, anlattık anlamadı
devamında da bol bol fırçaya maruz kaldık
"hala mı bunları konuşuyoruz ben size demedim mi!"ler havada uçuştu...
Sanki o kaşeleri ben atıp imzalıyorum...

Nitekim, sırf gönlü olsun diye şöför notere gönderildi, evrak zaten başlı başına hatalı hazırlanmış (ben hazırlamadım, bana sormadıkları için de müdahale etmedim, burunları sürtsün diye) ayrıca da 2 yetkili imza olmadan da kesinlikle noterletemiyoruz. IK müdürü imza yetkisine sahip değil bu arada (sirkülerde geçmiyor kendisi).

Konu ertesi gün tamamlandı ve bitti.
IK müdürü? Oralı bile olmadı, teşekkür etti çekildi kenara...

İş hayatı böyledir.
Şimdi ben sinirlenip ona "anlamıyorsunuz ama" diye kızsam nolacak.
Bırakacaksın kendi kendisine tecrübesini edinecek.

Bir kişinin üst veya alt pozisyonda olmasının hiç bir önemi yok, herşey tecrübe ile sabittir.
İnsanlar tecrübe eder, öğrenir, akıllıysa hatalarını tekrar etmez.
Sinirlenmek ve yükselmek hiç bir zaman durumu düzeltmez, daha beter hale getirir...

Bizim bir tanıdık kadın var aşçı olarak bir şirkette çalışıyor işinden memnunmusun dedim herhalde kolaydır aşçılık dedim yok hiç kolay değil dedi hangi kısmı zor dedim oda patronun oğlu ayrı yemek pişirtiyormuş elemanlar salçasız yemek istiyormuş çalışan yemeği şikayet ediyormuş patronun gelen misafirler ayrı menü hazırlanıyormuş bunları duyanca
İçime sıkıntı bastı ki kadın yeni ev aldı mecbur olanları idare etmek zorundaymış
İnsanlar çok zor şartlarda çalışıyor kolay ekmek yok

Zor iştir sekreterlikte asistanlıkta...
Sinirlenmeden ve çıkışlar yapmadan davranış sergilemek gerekir.
Ortada büyütülecek bir olay yok...

Ben sana bir konu anlatayım da, tahmin et neleri var...

Yurtdışında bulunan bir çalışanımız için TC vizesi alınacak ancak davet mektubunun noter onaylı olması gerekli.
Şöför arkadaşı notere göndericem (zira noter tanıdık) imza yetkililerinin bizzat bu işlem için notere gitmeden de belgeyi noterleyecekler
Ancak belgenin aslından 2 adet ıslak imzalı olması gerek, imza yetkilileride 2 kişi
1 tanesi ofiste yok...

Tek imza ile belge noterlenemediğinden belge ertesi güne kalmak durumunda

IK müdürünün ilgilendiği bir iş için gerekli bu belge (TC vizesi gereken kişi ona geliyor)
konu kendisine iletiliyor, ancak kendisinin cevabı şu: notere gidin benim imzam ile noter tastiğini geçtirin! Benim noterde yetkilendirme yazım var, onların elinde olduğunu bilmiyor musunuz!

Bir evrağın nasıl noter tastiğinden geçeceğinden bi haber bu kişi bu konuda diretti, anlattık anlamadı
devamında da bol bol fırçaya maruz kaldık
"hala mı bunları konuşuyoruz ben size demedim mi!"ler havada uçuştu...
Sanki o kaşeleri ben atıp imzalıyorum...

Nitekim, sırf gönlü olsun diye şöför notere gönderildi, evrak zaten başlı başına hatalı hazırlanmış (ben hazırlamadım, bana sormadıkları için de müdahale etmedim, burunları sürtsün diye) ayrıca da 2 yetkili imza olmadan da kesinlikle noterletemiyoruz. IK müdürü imza yetkisine sahip değil bu arada (sirkülerde geçmiyor kendisi).

Konu ertesi gün tamamlandı ve bitti.
IK müdürü? Oralı bile olmadı, teşekkür etti çekildi kenara...

İş hayatı böyledir.
Şimdi ben sinirlenip ona "anlamıyorsunuz ama" diye kızsam nolacak.
Bırakacaksın kendi kendisine tecrübesini edinecek.

Bir kişinin üst veya alt pozisyonda olmasının hiç bir önemi yok, herşey tecrübe ile sabittir.
İnsanlar tecrübe eder, öğrenir, akıllıysa hatalarını tekrar etmez.
Sinirlenmek ve yükselmek hiç bir zaman durumu düzeltmez, daha beter hale getirir...

Bu dediğin olayın neredeyse aynılarını biz de yaşıyoruz. Bizdeki tuhaflik imza yetkisi olan kisinin de boyle beklentilere girmesi.noter olayi oyle basit degil adamlari ayak islerini yapan insanlar gibi goruyorlar. Noter o adam bi ara bizde de firma sahibimiz kendi kendine noteri ariyor islem icin adama buraya gel diyor.adam da anlamadı oraya yanina gelecekler saniyor.neyse patron sinirlendi gelsin buraya falan caktirmadan olayi ogrenip biz soforu yollayip yine noteri getirdik sirkete. Daha bunun gibi bir suru olay..kaybettigi nufus cuzdaninin hesabini bana sormalarimi kullandigi ilaclari benim takip edip doktora yazdirmam ben sadece sekreterlik yapmiyorum ayni zamanda pdks tutuyorum personel fazla mesailerini tutuyorum basimda bir suru is var. Benim isim de kolay degil.

Etkiye tepki olmuş sanırım. Bayan gergin olup kendıne hakım olamamış sizin yaptıgınız yanlıs değil.

Kıl kapma gibi bir durum yok o anki tavırla alakalı gerçekten dedigim gibi normalde hic bir sorun yok aramizda gayette kibar bir kadindir o anki tavri cildirtti beni. buyutme gibi bir durum yok suan konu kapandi konusuyoruz da. Ama cok sinirlendim zaten anlatilmicak bir sey .tavirla alakali bir durum oldugu icin anlatinca bir sey yokmis gibi ama yasayinca bambaska bir durum ben de abartmisimdir ama haklilik payim da var durup dururken yapmadim. Devam ettirmem yanlis oldu.

zaten bilincindesiniz durumun güzel birşey oluyor arada

Gayriihtiyari oldu bilerek degil zaten oyle azarlar gibi bi bagırma dediysem. Yanlış olduğunun farkındayım zaten o yüzden sordum.
Şahsi düşüncem ilk sorunda hemen azarlama moduna geçilmemeli iş yerinde. Önce sakince çözmeye çalışmalı.

Şahsi düşüncem ilk sorunda hemen azarlama moduna geçilmemeli iş yerinde. Önce sakince çözmeye çalışmalı.
Dogru soyluyorsunuz ama aslında azarlanan konumda benim yani dinlenmeden ön yargılı yaklaşıldı çok büyük bir şey değil Allahtan şuan bir problem yok.

Back
X