Zor iştir sekreterlikte asistanlıkta...
Sinirlenmeden ve çıkışlar yapmadan davranış sergilemek gerekir.
Ortada büyütülecek bir olay yok...
Ben sana bir konu anlatayım da, tahmin et neleri var...
Yurtdışında bulunan bir çalışanımız için TC vizesi alınacak ancak davet mektubunun noter onaylı olması gerekli.
Şöför arkadaşı notere göndericem (zira noter tanıdık) imza yetkililerinin bizzat bu işlem için notere gitmeden de belgeyi noterleyecekler
Ancak belgenin aslından 2 adet ıslak imzalı olması gerek, imza yetkilileride 2 kişi
1 tanesi ofiste yok...
Tek imza ile belge noterlenemediğinden belge ertesi güne kalmak durumunda
IK müdürünün ilgilendiği bir iş için gerekli bu belge (TC vizesi gereken kişi ona geliyor)
konu kendisine iletiliyor, ancak kendisinin cevabı şu: notere gidin benim imzam ile noter tastiğini geçtirin! Benim noterde yetkilendirme yazım var, onların elinde olduğunu bilmiyor musunuz!
Bir evrağın nasıl noter tastiğinden geçeceğinden bi haber bu kişi bu konuda diretti, anlattık anlamadı
devamında da bol bol fırçaya maruz kaldık
"hala mı bunları konuşuyoruz ben size demedim mi!"ler havada uçuştu...
Sanki o kaşeleri ben atıp imzalıyorum...
Nitekim, sırf gönlü olsun diye şöför notere gönderildi, evrak zaten başlı başına hatalı hazırlanmış (ben hazırlamadım, bana sormadıkları için de müdahale etmedim, burunları sürtsün diye) ayrıca da 2 yetkili imza olmadan da kesinlikle noterletemiyoruz. IK müdürü imza yetkisine sahip değil bu arada (sirkülerde geçmiyor kendisi).
Konu ertesi gün tamamlandı ve bitti.
IK müdürü? Oralı bile olmadı, teşekkür etti çekildi kenara...
İş hayatı böyledir.
Şimdi ben sinirlenip ona "anlamıyorsunuz ama" diye kızsam nolacak.
Bırakacaksın kendi kendisine tecrübesini edinecek.
Bir kişinin üst veya alt pozisyonda olmasının hiç bir önemi yok, herşey tecrübe ile sabittir.
İnsanlar tecrübe eder, öğrenir, akıllıysa hatalarını tekrar etmez.
Sinirlenmek ve yükselmek hiç bir zaman durumu düzeltmez, daha beter hale getirir...