• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş yerimden ayrılmalımıyım?

larinnia

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2022
176
469
23
Merhaba hanımlar. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Ben şuanda 5 aydır bir firmada ön muhasebe olarak çalışıyorum ayrıca açıktan önlisans muhasebe okuyorum. İşimi seviyorum evime çok yakın, sorunlu bir işim yok. İşe girmeden önce deneyimsizdim ve patronum bana sorun olmadığını beni bu konuda kendisi eğiteceğini söyledi ama 5 aydır ilk gün öğrettiği kadar biliyorum. Evet belki ne güzel işin çok rahat daha ne istiyorsunuz diyeceksiniz ama ben kendimi bu konuda çok geliştirmek istiyorum.

Bugün bu konu hakkında patronumla konuştum sana bağlı diyerek kestirip attı.
İnanın işimi çok iyi yapıyorum, neredeyse hata payımı sıfıra indirdim ama yine de ekstra bir şey öğretmiyor.
Acaba işine geldiği kadar mı öğretti beni bu amaçla mı işe aldı anlam veremiyorum. Sizce işyerimi değiştirmeli miyim?

Son düzenleme:
bende ön muhasebeciyim fakat şanslısınız ki iş bulmuşsunuz ve sanırım işinizde rahat herkes bu kadar şanslı olamıyor. ön muhasebe de pek öğrenilecek bişey yok ki bir muhasebe elemanı kadar yoğun olmaz.

Ön muhasebede olacak işler bellidir.
Fatura işler, kesersin.
Banka ekstrelerini işlersin.
Çek senet takibi yaparsın, işlersin.
Kasa takibi
Cari takibi vs vs.
Yani belki de daha azını yaptırabilirler.
Daha ilerisi derken ben finans sorumlusuyum 10 yıldır bu işle ugraşıyorum hala birisine gel sana öğreteyim deyip işin gerçekten uzmanlık isteyen tarafını hemen yaptırmam. Ciddi sorumluluk ve hatayı ceza ile kapatıyorsunuz :)
Zamanla gelişeceksiniz.
İşinizden ayrılmayın.

Merhaba hanımlar. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Ben şuanda 5 aydır bir firmada ön muhasebe olarak çalışıyorum ayrıca açıktan önlisans muhasebe okuyorum. İşimi seviyorum evime çok yakın, sorunlu bir işim yok. İşe girmeden önce deneyimsizdim ve patronum bana sorun olmadığını beni bu konuda kendisi eğiteceğini söyledi ama 5 aydır ilk gün öğrettiği kadar biliyorum. Evet belki ne güzel işin çok rahat daha ne istiyorsunuz diyeceksiniz ama ben kendimi bu konuda çok geliştirmek istiyorum.

Bugün bu konu hakkında patronumla konuştum sana bağlı diyerek kestirip attı.
İnanın işimi çok iyi yapıyorum, neredeyse hata payımı sıfıra indirdim ama yine de ekstra bir şey öğretmiyor.
Acaba işine geldiği kadar mı öğretti beni bu amaçla mı işe aldı anlam veremiyorum. Sizce işyerimi değiştirmeli miyim?
Bazen insanlar böyle şeyler yapar.
O işine geldiği gibi öğretmek istemiştir.
Bence ne güzel eğitim alıyırsun bekle derin
Bende senşn gibi muhasebeciyim. 8.senem doluyor.
Bana da ilk zamanlar pek birşey öğretmediler evet. Ama öğrenmek için her yolu denedim. Her zaman açık olmak istedim öğrenime..
Bu nedenle biraz da bizim çabalarımız lazım öğrenmek adına…

Sakın ayrılma. Deli misin sen ya, mis gibi iş. Evine yakın, rahat, karışan görüşen yok...
İlle kendini geliştirmek istiyorsan ne bileyim, udemy'den iienstitu'den ya da sizin alanda eğitim veren bir hocadan çeşitli konularda eğitimler al, YouTube videoları izle. Konular hakkında pratiğin olmasa bile teorik bilgin olsun. Güzelce not tuttuğun koca bir defterin olsun hatta. Yarın bir gün mezun olduğunda mülakatta bu bilgilerinden ve sertifikalarindan da bahsedersin.
İşte bu işte kalirsan bu kurslara gidebilirsin,çünkü işin rahat,evine yakın. Ama uzak ya da kafa olarak çok meşgul oldugun yerde olsan kurslar online bile olsa o yorgunlukla kafan almaz.

Sakın ayrılma. Deli misin sen ya, mis gibi iş. Evine yakın, rahat, karışan görüşen yok...
İlle kendini geliştirmek istiyorsan ne bileyim, udemy'den iienstitu'den ya da sizin alanda eğitim veren bir hocadan çeşitli konularda eğitimler al, YouTube videoları izle. Konular hakkında pratiğin olmasa bile teorik bilgin olsun. Güzelce not tuttuğun koca bir defterin olsun hatta. Yarın bir gün mezun olduğunda mülakatta bu bilgilerinden ve sertifikalarindan da bahsedersin.
İşte bu işte kalirsan bu kurslara gidebilirsin,çünkü işin rahat,evine yakın. Ama uzak ya da kafa olarak çok meşgul oldugun yerde olsan kurslar online bile olsa o yorgunlukla kafan almaz.
Misal ben kimseye iş falan öğretmem :KK70: şimdi burada yalandan cefakar kadınlar yazacak. Yapması gerekeni söylerim ama fazlasını öğretemem. Kimse de yapmaz. Çünkü patronlar her zaman ucuz çalışanı ister. Bir sefer iyilik yapayım dedim bi yeni mezuna iş öğrettim :KK70: sonra bi baktım beni ekarte etti.
Zaten iyi bi insan değildim daha da kötü oldum :D

Misal ben kimseye iş falan öğretmem :KK70: şimdi burada yalandan cefakar kadınlar yazacak. Yapması gerekeni söylerim ama fazlasını öğretemem. Kimse de yapmaz. Çünkü patronlar her zaman ucuz çalışanı ister. Bir sefer iyilik yapayım dedim bi yeni mezuna iş öğrettim :KK70: sonra bi baktım beni ekarte etti.
Zaten iyi bi insan değildim daha da kötü oldum :KK70:
Ben de tam tersi, o kadar öğretirim o kadar her şeyi gösterir hatta kendi notlarımı veririm ki,şaşırsin:)
Çünkü neden?
Rahat rahat tatile çıkayım, kimse bana teleofn açmasın, izin istediğimde 'zaten xy her şeye bakıyor' rahatlığıyla çat diye gideyim diye 😇😇
Senin işini kimse bilmeyince tatiller hep sorun oluyor

Ben de tam tersi, o kadar öğretirim o kadar her şeyi gösterir hatta kendi notlarımı veririm ki,şaşırsin:)
Çünkü neden?
Rahat rahat tatile çıkayım, kimse bana teleofn açmasın, izin istediğimde 'zaten xy her şeye bakıyor' rahatlığıyla çat diye gideyim diye 😇😇
Senin işini kimse bilmeyince tatiller hep sorun oluyor
Bak o doğru :D ama ben aranan kişi olmayı severim. Uzaktan bağlanıp filan iş yapardım, patronum çok sevinirdi :D en yüksek zammı bile ben almıştım. Bi çay alırdım yarısını içerdim , yarısı soğurdu. Hani yaladan çok işim var gibi yapardım :D neyse ki doğurdum da adam benden kurtuldu djjd

Bak o doğru :KK70: ama ben aranan kişi olmayı severim. Uzaktan bağlanıp filan iş yapardım, patronum çok sevinirdi :KK70: en yüksek zammı bile ben almıştım. Bi çay alırdım yarısını içerdim , yarısı soğurdu. Hani yaladan çok işim var gibi yapardım :KK70: neyse ki doğurdum da adam benden kurtuldu djjd
Ben tatildeyken iş arkadaşlarım beni aramaya korkuyorlar😅 Neffret ederim iş dışında aranmaktan. Sevgilimle hamak keyfi mi yapayım patronumun şirketini mi düşüneyim? Bir de arıyorsa sorun için arıyor. Ya ben ne güzel, dağ basinda huzurun içinde çadır kurmuşum, ya da bilmediğim bir kültürde neşe içinde geziyorum. Bana ne iş yerindeki sorundan. Batsin şirket, vallaha umrumda olmaz. Onu bile dönünce söylesinler,şirket kapandı işsiz kaldın diye. Yeter ki benim tatilimde bana şirketi hatirlatmasinlar🙈🙈🙈

Ön muhasebede olacak işler bellidir.
Fatura işler, kesersin.
Banka ekstrelerini işlersin.
Çek senet takibi yaparsın, işlersin.
Kasa takibi
Cari takibi vs vs.
Yani belki de daha azını yaptırabilirler.
Daha ilerisi derken ben finans sorumlusuyum 10 yıldır bu işle ugraşıyorum hala birisine gel sana öğreteyim deyip işin gerçekten uzmanlık isteyen tarafını hemen yaptırmam. Ciddi sorumluluk ve hatayı ceza ile kapatıyorsunuz :)
Zamanla gelişeceksiniz.
İşinizden ayrılmayın.
evet öyle ama sanırım benim beklentim çoktu işe başlamadan önce ve ben genel muhasebe öğrenirim diye başlamıştım açıkçası

evet ama muhasebe çok kapsamlı bir meslek, örneğin bana alış faturalarını girmemi öğretti, satış faturalanın sorumluluğunu henüz vermiyor öğretmiyor.
Yani bana fazla sorumluluk verilmiyor diye işten ayrılmak?
Fazla idealist geldi.
Finlandiya'da falan mı yaşıyorsunuz kuzum?

Back
X