• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş yerimden ayrılmalımıyım?

evet ama muhasebe çok kapsamlı bir meslek, örneğin bana alış faturalarını girmemi öğretti, satış faturalanın sorumluluğunu henüz vermiyor öğretmiyor.
Vermez çünkü yeni girdin hata payı olmasını istemiyordur. Mis gibi iş şaşırma otur çalış işte kurcalama 😃 zamanla güvenip öğretecektir. Muhasebe çok kapsamlı bir meslek hepsini bir anda öğrenemezsin zamanla olur

bende ön muhasebeciyim fakat şanslısınız ki iş bulmuşsunuz ve sanırım işinizde rahat herkes bu kadar şanslı olamıyor. ön muhasebe de pek öğrenilecek bişey yok ki bir muhasebe elemanı kadar yoğun olmaz.
Evet o konuda şanslıyım ama bilemiyorum hedeflerim yüksek sanırım o yüzden beni mutsuz ediyor olabilir bu durum. Ön muhasebede çalışıp ne hedefi derseniz ben bunu bir basamak olarak görüyorum sadece yaşımda gençken hızlıca olsun istiyorum 😬 umarım sizde bir an önce iş bulursunuz🙏

Vermez çünkü yeni girdin hata payı olmasını istemiyordur. Mis gibi iş şaşırma otur çalış işte kurcalama 😃 zamanla güvenip öğretecektir. Muhasebe çok kapsamlı bir meslek hepsini bir anda öğrenemezsin zamanla olur
Doğru ama 5 ay oldu bana mı bu kadar uzun geliyor anlamadım. Patronumun anlattığı doğruysa eğer benden önceki kız işten çıkıp müşavir olmak için okuyormuş ve olmuş da ve 3 sene çalışmış burda, sanırım ben bu hikayesine kandım 😆

Doğru ama 5 ay oldu bana mı bu kadar uzun geliyor anlamadım. Patronumun anlattığı doğruysa eğer benden önceki kız işten çıkıp müşavir olmak için okuyormuş ve olmuş da ve 3 sene çalışmış burda, sanırım ben bu hikayesine kandım 😆
Zaten muhasebe de çalışıp işi öğrenip daha iyi bir yere cv göndermeyenini görmedim henüz. :D bir de bazı muhasebe müdürleri pimpirik olur satış faturasında bir yanlış rakam herşeyi değiştirebilir o yüzden kendi yapmak istiyordur. 🙂

Bazen insanlar böyle şeyler yapar.
O işine geldiği gibi öğretmek istemiştir.
Bence ne güzel eğitim alıyırsun bekle derin
Bende senşn gibi muhasebeciyim. 8.senem doluyor.
Bana da ilk zamanlar pek birşey öğretmediler evet. Ama öğrenmek için her yolu denedim. Her zaman açık olmak istedim öğrenime..
Bu nedenle biraz da bizim çabalarımız lazım öğrenmek adına…
Aslında çabalıyorum ama sanırım çok erken henüz beklentimi biraz düşürmem gerekiyor sanırım, siz nasıl yollar izlediniz bu güne kadar lütfen kısacık olsa tecrübelerinizden bahsedermisiniz.

Bir yıl olmadan yeni olman bitmez. Küçük bir yerde akış pek bozulsun istenmez.
Size ek iş öğretilmemesi ya da vermemesi kötü iş yaptığınız için değildir her zaman.
Alan razı veren razı ise bu zamanı iyi değerlendirip ek eğitm alın, öğrendiklerinize şirket içinde göz atın ve devam edin. Bu dönemi mumla ararsınız sonra. Sonuçta siz üstünüze düşeni yapıp bana ek iş verin de demişsiniz. Yeterli.
1 yıl dolunca bakarsınız ufak ufak.

bence işten çıkmayın hiç gerek yok. Kendinizi geliştirmek isterseniz bilgisayarlı muhasebe kursları var, onlara gidebilirsiniz.

Aslında çabalıyorum ama sanırım çok erken henüz beklentimi biraz düşürmem gerekiyor sanırım, siz nasıl yollar izlediniz bu güne kadar lütfen kısacık olsa tecrübelerinizden bahsedermisiniz.
Öncelikle şunu belirtmek isterim.
Malesef yeni mezun arkadaşlar kısa sürede çok şey bilip, çok şey öğrenip çok daha yüksek maaşlar almak istiyorlar.
Ne yazık ki bu hayatta mümkün olmuyor :)
Ben ilk girdiğimde 1 senelik tebrübem vardı tabikide.
Daha sonra bu işi yapıcaksın dediler. Peki dedim çalıştım.
Aradan 1-2 yıl geçti. Ve çok az maaş ile çalıştım. Asgari ücret 100 tl üzeri gibi…
Bende üniversite mezunuydum.
Kendimi öğrenmek daha çok şey öğrenmek istiyordum.
2.üniteversiye yzıldım. İkinci öğretim ile akşamları gittim. Aynı anda burada yine çalıştım.
İktisat mezunu olsam da uluslararası tic okudum Marmara da. İstanbul… 3 yılda bitti çoğu derstten muaftım.
O bitti.
Yüksek lisans yapmak istedim. Bu sürede evliliğim oldu evlendim.
İstanbul üniversitesi ekonomi bölümü tezli yüksek lisans kazandım
Şuan ikinci sınıfım ve tez yazıyorum :)
Eğer bu biterse hedefim mali müşavirlik belgemi almak.
Çok şükür 30 nisan tezimi teslim ediyorum. Ve mali müşavirlik sınavlarına hazırlanıyorum.
Yani demek istediğim kısacası ben 30 yaşındayım. Ve az maaş ile girdiğim bu yolda. Bugün yüksek maaş alabiliyorsam kendim sayesinde. Sabredip öğrenmelerim sayesinde.
Herşeyi araştırmam sayesinde.
Haftasonları kurslara gitmem sayesinde.
Bazı şeyler zaman alıyor. Ama inan ki zaman herşeyi çözüyor. Yeterki geçen zamanı iyi değerlendir.
Bütün başarılar seninle olsun dilerim 🙏🏼

Zaten muhasebe de çalışıp işi öğrenip daha iyi bir yere cv göndermeyenini görmedim henüz. :KK70: bir de bazı muhasebe müdürleri pimpirik olur satış faturasında bir yanlış rakam herşeyi değiştirebilir o yüzden kendi yapmak istiyordur. 🙂
Evet olabilir. çok disiplinli biri kendisi ki başta belirtmişti bu söylediklerinizi 🤦‍♀️ sanırım ben kendimi çok birşey sanıyorum 🤣 hep bu hırsımdan ve sabırsızlığımdan var ya..🥴

Öncelikle şunu belirtmek isterim.
Malesef yeni mezun arkadaşlar kısa sürede çok şey bilip, çok şey öğrenip çok daha yüksek maaşlar almak istiyorlar.
Ne yazık ki bu hayatta mümkün olmuyor :)
Ben ilk girdiğimde 1 senelik tebrübem vardı tabikide.
Daha sonra bu işi yapıcaksın dediler. Peki dedim çalıştım.
Aradan 1-2 yıl geçti. Ve çok az maaş ile çalıştım. Asgari ücret 100 tl üzeri gibi…
Bende üniversite mezunuydum.
Kendimi öğrenmek daha çok şey öğrenmek istiyordum.
2.üniteversiye yzıldım. İkinci öğretim ile akşamları gittim. Aynı anda burada yine çalıştım.
İktisat mezunu olsam da uluslararası tic okudum Marmara da. İstanbul… 3 yılda bitti çoğu derstten muaftım.
O bitti.
Yüksek lisans yapmak istedim. Bu sürede evliliğim oldu evlendim.
İstanbul üniversitesi ekonomi bölümü tezli yüksek lisans kazandım
Şuan ikinci sınıfım ve tez yazıyorum :)
Eğer bu biterse hedefim mali müşavirlik belgemi almak.
Çok şükür 30 nisan tezimi teslim ediyorum. Ve mali müşavirlik sınavlarına hazırlanıyorum.
Yani demek istediğim kısacası ben 30 yaşındayım. Ve az maaş ile girdiğim bu yolda. Bugün yüksek maaş alabiliyorsam kendim sayesinde. Sabredip öğrenmelerim sayesinde.
Herşeyi araştırmam sayesinde.
Haftasonları kurslara gitmem sayesinde.
Bazı şeyler zaman alıyor. Ama inan ki zaman herşeyi çözüyor. Yeterki geçen zamanı iyi değerlendir.
Bütün başarılar seninle olsun dilerim 🙏🏼
Harika.. tebrik ediyorum sizi, okurken kendimi hayal edip heyecanlandım resmen 🤭 bir yandan da ezilip büzüldüm 5 ay ne kadar kısa bir süre olduğunu fark ettirdiniz bana ve dediğiniz doğru bende o genç tayfadanım ama işte hayat şartları maalesef.

Dilekleriniz için çok çok teşekkür ediyorum.sizlere de başarılarınızın devamını diliyorum.. 💫

Eğer sizin içinde sorun olmazsa kafama takılan sorular için özelden size danışma fırsatım var mı?

Harika.. tebrik ediyorum sizi, okurken kendimi hayal edip heyecanlandım resmen 🤭 bir yandan da ezilip büzüldüm 5 ay ne kadar kısa bir süre olduğunu fark ettirdiniz bana ve dediğiniz doğru bende o genç tayfadanım ama işte hayat şartları maalesef.

Dilekleriniz için çok çok teşekkür ediyorum.sizlere de başarılarınızın devamını diliyorum.. 💫

Eğer sizin içinde sorun olmazsa kafama takılan sorular için özelden size danışma fırsatım var mı?
Ne demek ben teşekkür ederim
Tabikide istediğin zaman sorabilirsin 🙏🏼❤️

Ben de tam tersi, o kadar öğretirim o kadar her şeyi gösterir hatta kendi notlarımı veririm ki,şaşırsin:)
Çünkü neden?
Rahat rahat tatile çıkayım, kimse bana teleofn açmasın, izin istediğimde 'zaten xy her şeye bakıyor' rahatlığıyla çat diye gideyim diye 😇😇
Senin işini kimse bilmeyince tatiller hep sorun oluyor
Ahahahahahahaah kız bu ben
4 senedir izine gidemiyorum.
Evim tadilat oldu 1 hafta izin aldım
Usta dedi mi abla sen işe git bence biz hallediyorux ahahahahahaahahah
Çok zorrr çoklk
Ben finansal taraftayım ama

18 senedir ön muhasebe de çalışıyorum,en fazla öğreneceğiniz şeyler bellidir, ilerisini siz kendiniz geliştireceksiniz.

Ahahahahahahaah kız bu ben
4 senedir izine gidemiyorum.
Evim tadilat oldu 1 hafta izin aldım
Usta dedi mi abla sen işe git bence biz hallediyorux ahahahahahaahahah
Çok zorrr çoklk
Ben finansal taraftayım ama
Benim tek motivasyonum tatile gitmek. Gerekirse organizasyon günü gece 3e kadar kaldığım da oldu , ofiste saat 12ye gelirken tek kalmayayim diye annemin yardıma geldiği de oldu. Çalışmaktan kaçmam ama tatilimden ölsem taviz vermem
(İlk istifamı Avrupa turuna gideceğim diye vermiştim😇)
Parası batsın, insan 4 sene izne çıkmadan nasıl çalışır? Umarım birine ogretirsin de bu sene acısını çıkartırsin

Sakın ayrılma. Deli misin sen ya, mis gibi iş. Evine yakın, rahat, karışan görüşen yok...
İlle kendini geliştirmek istiyorsan ne bileyim, udemy'den iienstitu'den ya da sizin alanda eğitim veren bir hocadan çeşitli konularda eğitimler al, YouTube videoları izle. Konular hakkında pratiğin olmasa bile teorik bilgin olsun. Güzelce not tuttuğun koca bir defterin olsun hatta. Yarın bir gün mezun olduğunda mülakatta bu bilgilerinden ve sertifikalarindan da bahsedersin.
İşte bu işte kalirsan bu kurslara gidebilirsin,çünkü işin rahat,evine yakın. Ama uzak ya da kafa olarak çok meşgul oldugun yerde olsan kurslar online bile olsa o yorgunlukla kafan almaz.
Düzenli tuttuğum bir ajandam var komik bilgileri bile açıp hemen yazıyorum lise yıllarında bile bu kadar özenli bir defterim olmamıştı 😁 hatta bazen o kadar çok soru soruyorum ki patronuma adam sıkılıp bazen cevap vermiyor kendimi sapık gibi hissediyorum jajahsh sanırım benim sıkıntım sabırsızlık ve nalet olsun ki çok hırslıyım. Yine de Teşekkür ederim fikirleriniz için değerlendireceğim mutlaka.

Benim tek motivasyonum tatile gitmek. Gerekirse organizasyon günü gece 3e kadar kaldığım da oldu , ofiste saat 12ye gelirken tek kalmayayim diye annemin yardıma geldiği de oldu. Çalışmaktan kaçmam ama tatilimden ölsem taviz vermem
(İlk istifamı Avrupa turuna gideceğim diye vermiştim😇)
Parası batsın, insan 4 sene izne çıkmadan nasıl çalışır? Umarım birine ogretirsin de bu sene acısını çıkartırsin
Kız sorma
Geçen ikaya sordum 60 güne yakın iznim varmış
Allahım yaaa
Bayramlar hep 9 günlere denk geldi ya o yüzden o zamanlar gitmiştim.
Yabi gitmek sorun değil
Gitse daha çok azap oluyor ahahahahaah

Back
X