• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş yerimden ayrılmalımıyım?

benim kendi meselğim değil zaten muhasebe ama kendimi geliştiririm diye mali müşavirin yanına girdim ileride bende müşavir falan olurum diye düşündüm sonradan vazgeçtim bana göre değil :KK70:

Çok mantıklı karar :D
Geçen bir konferansta adam 10 sene smm lik yapmış, sonra bana göre değil diye müteahhitlik yapmaya başlamış.
O daha da mantıklı :D

Az iş çok para :D

Patron biraz haklı
Yani kimse kimseye özel ders verir gibi iş öğretmiyor
Öğrenmek istiyorsanız kendiniz gayret edeceksiniz , dosyaları karıştırın , önceki programlardan daha önce ne tür işlemler yapılmış onları kurcalayın, muhasebede kariyer yapmak istiyorsanız boş zamanlarda mevzuat okuyun.
“ ben sana iş öğretirim “ diye bir şey yok maalesef
Kimse kimseye öğretmenle uğraşmaz öyle bir beklentiniz olmasın hiç bir iş yerinde

Merhaba hanımlar. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Ben şuanda 5 aydır bir firmada ön muhasebe olarak çalışıyorum ayrıca açıktan önlisans muhasebe okuyorum. İşimi seviyorum evime çok yakın, sorunlu bir işim yok. İşe girmeden önce deneyimsizdim ve patronum bana sorun olmadığını beni bu konuda kendisi eğiteceğini söyledi ama 5 aydır ilk gün öğrettiği kadar biliyorum. Evet belki ne güzel işin çok rahat daha ne istiyorsunuz diyeceksiniz ama ben kendimi bu konuda çok geliştirmek istiyorum.

Bugün bu konu hakkında patronumla konuştum sana bağlı diyerek kestirip attı.
İnanın işimi çok iyi yapıyorum, neredeyse hata payımı sıfıra indirdim ama yine de ekstra bir şey öğretmiyor.
Acaba işine geldiği kadar mı öğretti beni bu amaçla mı işe aldı anlam veremiyorum. Sizce işyerimi değiştirmeli miyim?
Ön muhasebede öğrenilecek zaten çok fazla şey yoktur. 5 aydır işi yürütebiliyorsanız zaten yapmanız gerekenleri biliyorsunuz demektir. Ayrıca patron dediğiniz kişi kim, yani mesleği ne, firma demişsiniz ama büroda mısınız orayı tam anlamadım? Normal bir şirketse zaten işyeri sahibi muhasebe bilmiyordur ki size öğretsin? Resmi muhasebeniz dışardan mı tutuluyor? Eğer öyleyse size bişeyler öğretecek olan kişi patron değil dışardan bakan muhasebecidir bilmediğiniz şeyleri ona sorabilirsiniz, çünkü onun da işine gelecektir.
Not : Mali Müşavirim

Ön muhasebe işi yapıyorum 10 yıldır aynı yerdeyim ilk geldiğimde programı az buçuk biliyordum ama yıllar içinde devamlı değişime uğradı yeni şeyler uygulamaya aktarıldı vs hepsini kendim öğrendim şu an patronum değil herşeyi ben biliyorum haliyle siz kendiniz araştırıp bulun emin olun daha istekli daha heyecanlı olursunuz

Geçen sene ön muhasebeye eleman alalım dedik kızın birisi geldi biliyorum diyerek.
Bana Kasa Hesabına para girince neden borçlu deyince dumura ugramıştım :KK70: muhasebe tecrübem var yalanını yemeyen bir meslek grubu aklıma geldi ehehehe

Son düzenleme:
Kaç kaç kaç en güzelini yapmışsın :KK70:
Ben de öyle demiştim ama bataklık gibi şuan çıkamıyorum :KK70:
benim kendi meselğim değil zaten muhasebe ama kendimi geliştiririm diye mali müşavirin yanına girdim ileride bende müşavir falan olurum diye düşündüm sonradan vazgeçtim bana göre değil :KK70:
Valla riski bol meslek nesini sevelim diyecegim ama işimi seviyorum.
Bazen evrak görmekten kusasım geliyor.
Günde en az 50 fatura işliyorum.
Bir de eta'dan başka muhasebe programına geçtik ki kafayı yiyorum :KK70:

arkadaşlar çok teşekkür ederim, fena gaza geldim şimdi gidip istifa mektubumu veriyorum :sampiyon:

arkadaşlar çok teşekkür ederim, fena gaza geldim şimdi gidip istifa mektubumu veriyorum :sampiyon:
Hayır işten ayrılma larinna.
Devam et, öğrenmeye odaklan.
İşim rahat diyorsun bu açıdan da degerlendir.
Önce işi kap.
Araştır.
Eski dosyalardan aç muhasebe fişlerine girerek işleniş şekline mantıgına odaklan.
Nayyyn Davut ! Biz sana işten çık demedik dur ula :D

Hayır işten ayrılma larinna.
Devam et, öğrenmeye odaklan.
İşim rahat diyorsun bu açıdan da degerlendir.
Önce işi kap.
Araştır.
Eski dosyalardan aç muhasebe fişlerine girerek işleniş şekline mantıgına odaklan.
Nayyyn Davut ! Biz sana işten çık demedik dur ula :KK70:
hayır ya ironi yapıyorum sadece :KK48:

Ön muhasebe işi yapıyorum 10 yıldır aynı yerdeyim ilk geldiğimde programı az buçuk biliyordum ama yıllar içinde devamlı değişime uğradı yeni şeyler uygulamaya aktarıldı vs hepsini kendim öğrendim şu an patronum değil herşeyi ben biliyorum haliyle siz kendiniz araştırıp bulun emin olun daha istekli daha heyecanlı olursunuz
aynı durumdayız ben olmayınca herşey kilit oluyor

Ön muhasebede öğrenilecek zaten çok fazla şey yoktur. 5 aydır işi yürütebiliyorsanız zaten yapmanız gerekenleri biliyorsunuz demektir. Ayrıca patron dediğiniz kişi kim, yani mesleği ne, firma demişsiniz ama büroda mısınız orayı tam anlamadım? Normal bir şirketse zaten işyeri sahibi muhasebe bilmiyordur ki size öğretsin? Resmi muhasebeniz dışardan mı tutuluyor? Eğer öyleyse size bişeyler öğretecek olan kişi patron değil dışardan bakan muhasebecidir bilmediğiniz şeyleri ona sorabilirsiniz, çünkü onun da işine gelecektir.
Not : Mali Müşavirim
patronum hem çalışan hem işyeri sahibi gelen tekliflerle ilgileniyor kendisi, çalıştığım yer mercedes in araç parçalarının satışını yapıyor ve evet muhasebecimiz dışardan tutuluyor. ama ikileme düştüğüm kısım zaten patronumun sana muhasebeyi öğreteceğim demesiydi önceki çalışanı çıkıp müşavir olmuş falan.. kandırıldığımı şimdi idrak ediyorum :KK14:

patronum hem çalışan hem işyeri sahibi gelen tekliflerle ilgileniyor kendisi, çalıştığım yer mercedes in araç parçalarının satışını yapıyor ve evet muhasebecimiz dışardan tutuluyor. ama ikileme düştüğüm kısım zaten patronumun sana muhasebeyi öğreteceğim demesiydi önceki çalışanı çıkıp müşavir olmuş falan.. kandırıldığımı şimdi idrak ediyorum :KK14:
Kandırılmak değil de bildiklerimi öğretirim demek istemiştir -ki zaten öğretmiş-, muhasebeniz dışardan tutuluyorsa sizin yapıcağınız şeyler standarttır daha fazlasını yapamazsınız, zaten sisteminiz de müsade etmez muhtemelen, eğer genel muhasebeye hakim olmak istiyorsanız bir muhasebe bürosunda veya muhasebesi içerden tutulan bir firmada çalışmanız lazım. Ön muhasebenin sınırları zaten bellidir.

Kandırılmak değil de bildiklerimi öğretirim demek istemiştir -ki zaten öğretmiş-, muhasebeniz dışardan tutuluyorsa sizin yapıcağınız şeyler standarttır daha fazlasını yapamazsınız, zaten sisteminiz de müsade etmez muhtemelen, eğer genel muhasebeye hakim olmak istiyorsanız bir muhasebe bürosunda veya muhasebesi içerden tutulan bir firmada çalışmanız lazım. Ön muhasebenin sınırları zaten bellidir.
evet doğru söylüyorsunuz ancak patronum kendi iş yerinden önce muhasebeciymiş, kendi iş yerini kurunca iş yükünü hafifletmek için dışardan tutmaya başlamış şuan işin gidişatıyla ilgileniyor birde yaş alınca biraz daha salmış durumda, sanırım beni de kendi yaptığı ön muhasebe işlerini yapmam için aldı bende muhasebe öğreneceğimi duyduğum anda balık gibi atladım ohh ne güzel hem okuyorum hem çalışıyorum diye düşündüm ve komik gelecek belki ama bir kaç haftaya kadar genel muhasebe yaptığımı sanıyordum :KK59::KK48:

bu arada 2 satır da olsa sizde tecrübelerinizde buraya gelene kadar hangi yoları izlediğinizden bahseder misiniz belki fikir olur.

evet doğru söylüyorsunuz ancak patronum kendi iş yerinden önce muhasebeciymiş, kendi iş yerini kurunca iş yükünü hafifletmek için dışardan tutmaya başlamış şuan işin gidişatıyla ilgileniyor birde yaş alınca biraz daha salmış durumda, sanırım beni de kendi yaptığı ön muhasebe işlerini yapmam için aldı bende muhasebe öğreneceğimi duyduğum anda balık gibi atladım ohh ne güzel hem okuyorum hem çalışıyorum diye düşündüm ve komik gelecek belki ama bir kaç haftaya kadar genel muhasebe yaptığımı sanıyordum :KK59::KK48:
Olsun nerden bileceksiniz öyle sanmanız normal :) Daha önceden muhasebeciyse çoğu şeyi biliyordur o zaman, ama dediğim gibi muhasebe dışarıda tutuluyorsa, muhasebe yazılımı da dışardadır firma içinde değildir. Sizin kullandığınız arayüz muhtemelen sadece ön muhasebe içindir. Onda da öğreneceğiniz şeyler dediğim gibi sınırlıdır. Zaten genel muhasebeyi siz yapacak olduktan sonra dışarıdaki muhasebeciye ne gerek var di mi? Sizin yaptığınız işlemler de muhasebecinin sorumluluğunda olduğu için çok yetki vermiyorlardır. Bence olayı onunla çözseniz daha iyi olur.

Back
X