İş yerimden ayrılmalımıyım?

18 senedir ön muhasebe de çalışıyorum,en fazla öğreneceğiniz şeyler bellidir, ilerisini siz kendiniz geliştireceksiniz.
Peki ön muhasebeden genel muhasebeye nasıl geçebilirim. Diyelim ki 1,2 yıl ön muhasebe deneyimim oldu daha sonra genel muhasebe ye geçmek istediğimde nasıl bir yol çizebilirim bu arada okulum da bitmiş oluyor.

Kimse artık iş öğretmek istemiyor. (Sözüm meclisten dışarı.)
Çoğu işveren işi bileni bulup işini yaptırıp ücretini ödüyor. (Doğal kabul edilen.)
Az çok bilginiz olarak işinizi yürütüyorsunuz beklentiniz size en başta ''ben sana öğretirim'' sözü ile oluşmuş. Patronunuz satış kısmı ile sanırım kendisi ilgilendiği için sizde şuan 'onun için önemli olan' bir görev yok. Bu nedenle rahat.
Kendinizi geliştirmek isterseniz online eğitimler alın. Hem cv nize eklersiniz. Videolar izleyin. Tabi ki pratikte deneyimlemek çok farklı bir etki katıyor insana ama şuan pek mümkün görünmüyor sizin için. Online eğitim ve varsa sertifika alın biraz daha farklı bir işe o zaman bakarsınız.

Misal ben kimseye iş falan öğretmem :KK70: şimdi burada yalandan cefakar kadınlar yazacak. Yapması gerekeni söylerim ama fazlasını öğretemem. Kimse de yapmaz. Çünkü patronlar her zaman ucuz çalışanı ister. Bir sefer iyilik yapayım dedim bi yeni mezuna iş öğrettim :KK70: sonra bi baktım beni ekarte etti.
Zaten iyi bi insan değildim daha da kötü oldum :KK70:

Gerçek misin diye düşünüyorum bazen cidden

5 ay çok yeni ne yapıyorsun mesela şu an? cari hareket kasa girdi çıktı mı? ayrıca adam seni çok takmıyor çünkü ana gerçek muhasebecisi vardır büyük ihtimalle bu yaptığın kadarıda ona yetiyordur. ön muhasebe zaten yaşadıkça öğrenilen bi şeydir. çok yenisin daha.

Özel sektörde iş öğretmek istenmiyor, gelen kişi işini elinden alır diye, helede yeni gelenin egitim seviyesi daha yüksekse,
Kamu kurumunda da öyle olanlar olsa da genelde is tez elden öğretilir, maksat biz izinli veya raporluyken iş yürüsün, bu kişi niye yok demesinler, Bizim ofise yeni bir personel geldi, her türlü işi öğretiyoruz, zaten sayica azız, izin veya rapor aldığımızda göze batmasın, biz izinliyken işler birikmesin, kar yağdığı hafta izinliydim, diğer işi bilen arkadaşta izin almış, işi bilmeyenler kalmış, ptesi geldim işler birikmiş tüm is bana kaldı,

Ön muhasebede olacak işler bellidir.
Fatura işler, kesersin.
Banka ekstrelerini işlersin.
Çek senet takibi yaparsın, işlersin.
Kasa takibi
Cari takibi vs vs.
Yani belki de daha azını yaptırabilirler.
Daha ilerisi derken ben finans sorumlusuyum 10 yıldır bu işle ugraşıyorum hala birisine gel sana öğreteyim deyip işin gerçekten uzmanlık isteyen tarafını hemen yaptırmam. Ciddi sorumluluk ve hatayı ceza ile kapatıyorsunuz :)
Zamanla gelişeceksiniz.
İşinizden ayrılmayın.

bunu ön muhasebede çalışanlarmı yapıyor gerçekten , sanmıyorum

Emeğinizin karşılığını alıyorsanız her türlü kendinizi gelistirirsiniz. Bende on muhase olarak başladım eski işyerinde genel muhasebeye alacaklardı maaşımı düzenli ödeme dikleri için çıktım. Şimdide bir firmada çalışıyorum. İlk girdigimde sözleşme ayikliyordum referans için. Sonra 5 yılda genel muhasebeye geçtim tam öğrendin mi de hayır öğrenemedim ama emeğinin karşılığını alıyor musun de alamıyorum. İş disindada gelistirirsiniz kendinizi önemli olan emeğin karşılığını almak.

bunu ön muhasebede çalışanlarmı yapıyor gerçekten , sanmıyorum
Valla evet canım yapıyor hatta daha fazlasını da yaptırıp adına ön muhasebe diyorlar ankfjhakjfjfa
Ayrıyeten genel muhasebeci tutmaz çogu firma eger büyük ölçekli degilse.
Ben bu işleri yapıp üzerine bir ton daha iş yapıyorum finans tamamen bende.
Gelen çeklerin tedarikçi firmalara göre ödemesini kendim belirleyip gerçekleştiriyorum.
Vade takipleri vs vs vs.

Son düzenleme:
Evet olabilir. çok disiplinli biri kendisi ki başta belirtmişti bu söylediklerinizi 🤦‍♀️ sanırım ben kendimi çok birşey sanıyorum 🤣 hep bu hırsımdan ve sabırsızlığımdan var ya..🥴
Sabırsız asla olma.
5 ay dedigin muhasebede çerezdir.
Şuan işi sadece sana gösterilen kısmıyla yürütüyorsun.
Muhasebe genel kapsamlı bir iştir.
Mevzuat çalışabilirsin ille de öğrenmek istiyorum diyorsan.
Bak sana riskli bir işten bahsedeyim.
İşçi çıkışlarında ve girişlerinde gün bazlı ve ücretlendirme bazında manuel olarak sgk giriş sayfasından doldurup bildirge veriyorsan aynı gün içinde iptal etmediğinde bir hata yaptıysan eğer asgari ücretin iki katı ceza ödersin. Hem de brütten :)
Düşün yani adamın işten ayrılmış ve sen gün hesabını yanlış yapıp hakettigi kazancı eksik yazdıysan ödeyecegin tutar 10 bini geçiyor :)
Sgk sicil odu 2 ile başlayan işyerleri için işçi giriş tarihi bir gün sonradan olur pazartesiler hariç.
Taşeron dosyası açmışsan eger kod 4 ile başlar ve aynı gün giriş yapabilirsin gibi vs vs.
Kapsamlı yani.
Fatura keserken e fatura firması oldugun için de gibe gönderdikten sonra hele de temel fatura kesmişsen iptali ticari faturalardaki gibi olmuyor. Daha kapsamlı ve patronun ilk etapta bunu göze alamayabilir.

Sadece muşavir degilim ama işi versen beyanneme doldurur veririm yani o derece artık.
Girdim mi çıkamıyorsun :KK70:

Bende smm adayıyım :D
Aslında seviyorum muhasebeyi yani kendime de şaşıyorum neresini seviyorsam :D

Ama birisine anlatınca sev diyemiyorum şuursuz gibiyim :D

Bende smm adayıyım :KK70:
Aslında seviyorum muhasebeyi yani kendime de şaşıyorum neresini seviyorsam :KK70:

Ama birisine anlatınca sev diyemiyorum şuursuz gibiyim :KK70:
Valla riski bol meslek nesini sevelim diyecegim ama işimi seviyorum.
Bazen evrak görmekten kusasım geliyor.
Günde en az 50 fatura işliyorum.
Bir de eta'dan başka muhasebe programına geçtik ki kafayı yiyorum :D

Valla riski bol meslek nesini sevelim diyecegim ama işimi seviyorum.
Bazen evrak görmekten kusasım geliyor.
Günde en az 50 fatura işliyorum.
Bir de eta'dan başka muhasebe programına geçtik ki kafayı yiyorum :KK70:

Evet riskli, sürekli dikkat istiyor ve sürekli kendini yenilemen lazım.
Mevzuat okumak, gündem takip etmek işe yarıyor.
Şu pandemi de bile 50 tane şey değişti.

Stajın ne zaman bitiyor.
Ben de artık sınava girmek istiyorum ama totom yemiyor resmen ya

1 sene kaldı ama araya doğum izni girecek.
Ben zor kazanmıştım.
Yani muhasebeyle sınavın pek ilgisi yok, kafayı yiyecektim ben kazanırken.

Çokta geçe bırakma derim doktor çünkü giren sayısı çok sınavı her geçen gün zorlaştırıyorlar.

Kaç kaç kaç en güzelini yapmışsın :KK70:
Ben de öyle demiştim ama bataklık gibi şuan çıkamıyorum :KK70:
benim kendi meselğim değil zaten muhasebe ama kendimi geliştiririm diye mali müşavirin yanına girdim ileride bende müşavir falan olurum diye düşündüm sonradan vazgeçtim bana göre değil :KK70:

Back
X