- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.607
- 598
Bende düşünüyorum ara sıraama maalesef gerçeğim , ama iyi haber senin etrafında değilim
![]()
Ne diyeyim

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende düşünüyorum ara sıraama maalesef gerçeğim , ama iyi haber senin etrafında değilim
![]()
aynı durumdayız ben olmayınca herşey kilit oluyor
iibf iktisat okudum, son yılımda smmm bürosunda işe başladım (yol-yemek) 1 yıl çalıştım, okul bitince staj başlatma sınavına girdim kazandım, başka bir smmm bürosunda staja başladım. 1 yıl da orada çalıştım. Daha sonra şu an halen çalıştığım kurumun bağlı şirketlerinden birinde stajıma devam ettim. Staj bittikten sonra (benim dönemimde staj 2 yıldı) SMMM Yeterlilik sınavlarına girdim 2 dönemde tüm dersleri verdim (1 yılda 3 dönem oluyordu). Daha sonra da kurumun genel merkezine geçiş yaptım halen de burda devam ediyorum. Ama çok çalışmak ve emek gerekiyor, herkesin yapabileceği bişey gerçekten değil. Hele okurken çalışmak, çalışırken tekrar okumak falan cidden tüm enerjinizi buraya vermek gerekiyor. Tüm bu süreçlerim sadece iş-ders olarak geçti diyebilirim, sosyal hayatım son derece kısıtlıydı mecburen.bu arada 2 satır da olsa sizde tecrübelerinizde buraya gelene kadar hangi yoları izlediğinizden bahseder misiniz belki fikir olur.
Bir arkadaşımda genel muhasebede .. Sizin yaşadıklarınızın benzerlerini yaşadı.. Kadın öğretiyorum diyordu ama diğer elemanları arasındaki rekabeti arttırmak için öğretiyormuş.. Orda da herşeyi öğretmedi. 2 yıl sonra başka yere gitti. Biraz daha öğrendi.. Sonra başka bi yere daha gitti.. Meslek içi eğitimlere katıldı.. Şimdi mali müşavirler yanında çalışmak istemiyor çünkü ezik hissediyorlar… Size tavsiyem seneniz dolana kadar bekleyip sonrasında ayrılmanız.. Mıhasebciler her zaman iş bulurlar..Merhaba hanımlar. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Ben şuanda 5 aydır bir firmada ön muhasebe olarak çalışıyorum ayrıca açıktan önlisans muhasebe okuyorum. İşimi seviyorum evime çok yakın, sorunlu bir işim yok. İşe girmeden önce deneyimsizdim ve patronum bana sorun olmadığını beni bu konuda kendisi eğiteceğini söyledi ama 5 aydır ilk gün öğrettiği kadar biliyorum. Evet belki ne güzel işin çok rahat daha ne istiyorsunuz diyeceksiniz ama ben kendimi bu konuda çok geliştirmek istiyorum.
Bugün bu konu hakkında patronumla konuştum sana bağlı diyerek kestirip attı.
İnanın işimi çok iyi yapıyorum, neredeyse hata payımı sıfıra indirdim ama yine de ekstra bir şey öğretmiyor.
Acaba işine geldiği kadar mı öğretti beni bu amaçla mı işe aldı anlam veremiyorum. Sizce işyerimi değiştirmeli miyim?
Bende ilaveten sevkiyat organizasyonu, indirilecek kdv ler, 3065 ler falan da var ama ön muhasebeyizValla evet canım yapıyor hatta daha fazlasını da yaptırıp adına ön muhasebe diyorlar ankfjhakjfjfa
Ayrıyeten genel muhasebeci tutmaz çogu firma eger büyük ölçekli degilse.
Ben bu işleri yapıp üzerine bir ton daha iş yapıyorum finans tamamen bende.
Gelen çeklerin tedarikçi firmalara göre ödemesini kendim belirleyip gerçekleştiriyorum.
Vade takipleri vs vs vs.
Tebrik ederim umarım başarılarınızın devamı gelir.iibf iktisat okudum, son yılımda smmm bürosunda işe başladım (yol-yemek) 1 yıl çalıştım, okul bitince staj başlatma sınavına girdim kazandım, başka bir smmm bürosunda staja başladım. 1 yıl da orada çalıştım. Daha sonra şu an halen çalıştığım kurumun bağlı şirketlerinden birinde stajıma devam ettim. Staj bittikten sonra (benim dönemimde staj 2 yıldı) SMMM Yeterlilik sınavlarına girdim 2 dönemde tüm dersleri verdim (1 yılda 3 dönem oluyordu). Daha sonra da kurumun genel merkezine geçiş yaptım halen de burda devam ediyorum. Ama çok çalışmak ve emek gerekiyor, herkesin yapabileceği bişey gerçekten değil. Hele okurken çalışmak, çalışırken tekrar okumak falan cidden tüm enerjinizi buraya vermek gerekiyor. Tüm bu süreçlerim sadece iş-ders olarak geçti diyebilirim, sosyal hayatım son derece kısıtlıydı mecburen.
Aynen katılıyorum bi çok eğitim varBu konuda kendinizi geliştirebilirsiniz başkalarından beklemek yerine. Online eğitimler, youtube videoları. Tonlarca içerik var artık
İlk iş bu şekildeydi hiç bir iş öğretmezler ama her şeyi yapmanı isterler ardından yanlış olunca da gırla kıyamet kopardı düşün e fatura e arşivdi 2-3 tane fatura anca kesmişimdir ama bakıyordum ne nasıl oluyor falan diye o zaman ardından 2. İş yerimde şimdi her şey benim sorumluluğumda. Pes etmedim kendim öğrenmeye baktımMerhaba hanımlar. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Ben şuanda 5 aydır bir firmada ön muhasebe olarak çalışıyorum ayrıca açıktan önlisans muhasebe okuyorum. İşimi seviyorum evime çok yakın, sorunlu bir işim yok. İşe girmeden önce deneyimsizdim ve patronum bana sorun olmadığını beni bu konuda kendisi eğiteceğini söyledi ama 5 aydır ilk gün öğrettiği kadar biliyorum. Evet belki ne güzel işin çok rahat daha ne istiyorsunuz diyeceksiniz ama ben kendimi bu konuda çok geliştirmek istiyorum.
İnanın işimi çok iyi yapıyorum, neredeyse hata payımı sıfıra indirdim ama yine de ekstra bir şey öğretmiyor.
Acaba işine geldiği kadar mı öğretti beni bu amaçla mı işe aldı anlam veremiyorum. Sizce işyerimi değiştirmeli miyim?
Bravo..Bir arkadaşımda genel muhasebede .. Sizin yaşadıklarınızın benzerlerini yaşadı.. Kadın öğretiyorum diyordu ama diğer elemanları arasındaki rekabeti arttırmak için öğretiyormuş.. Orda da herşeyi öğretmedi. 2 yıl sonra başka yere gitti. Biraz daha öğrendi.. Sonra başka bi yere daha gitti.. Meslek içi eğitimlere katıldı.. Şimdi mali müşavirler yanında çalışmak istemiyor çünkü ezik hissediyorlar… Size tavsiyem seneniz dolana kadar bekleyip sonrasında ayrılmanız.. Mıhasebciler her zaman iş bulurlar..
Evet haklısınız. Yapmaya çalışıyorum hatta udemy den set almıştım işe başlarken ama pratiğe dökemediğim için bir yerden sonra bıraktım.Bu konuda kendinizi geliştirebilirsiniz başkalarından beklemek yerine. Online eğitimler, youtube videoları. Tonlarca içerik var artık
Bence rahatsan hiiç ayrılma.. elbet öğrenirsinMerhaba hanımlar. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Bencede .. Çünkü öbür türlü işveren sizi iş beğenmeyen olarak görür. Hem güvensizlik oluşturur hem de tecrübeden ziyade uyumsuz mu? İşten anlamıyot mu olur?Bravo..
Demek ki vazgeçmemek gerekiyormuş.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Niyetim çıkmak değil aslında rahat bir işim var ama bir yerden sonra kitlenmeye başladığını hissettim acaba başka bir yerde mi şansımı denesem diye düşündüm, evet 7 ay daha dişimi sıkabilirim rahatlıkla.
Isyerinde kac kisi calisiyorsunuz mesela bi odada.bu muhasebe islerinde ofiste ya da isyerinde tek basina mi calisiliyor.hep merak etmisimdirpatronum hem çalışan hem işyeri sahibi gelen tekliflerle ilgileniyor kendisi, çalıştığım yer mercedes in araç parçalarının satışını yapıyor ve evet muhasebecimiz dışardan tutuluyor. ama ikileme düştüğüm kısım zaten patronumun sana muhasebeyi öğreteceğim demesiydi önceki çalışanı çıkıp müşavir olmuş falan.. kandırıldığımı şimdi idrak ediyorum![]()
Firmadan firmaya çok değişiyor. Bizde aynı ortamda çalışıyor herkes, satın almasından, patronuna kadar, gerçi patronlarda çalışan toplam 9 kişi çalışıyoruz öyle çok büyük bir firma değiliz 2 şubemiz var sadece. mesela eşimin çalıştığı yerde kendine ait odası var diğer odalar da aynı şekilde 2 3 kişilik olarak değişiyor. tamamen firmanın çalışma tarzıyla alakalı diye düşünüyorum.Isyerinde kac kisi calisiyorsunuz mesela bi odada.bu muhasebe islerinde ofiste ya da isyerinde tek basina mi calisiliyor.hep merak etmisimdir