is yerinde dışlanmak

alwaysnforever

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
948
1.555
313
Ankara
Merhaba
Ben oldukça sessiz bir insanım. Herkesle hemen iletisim kuramiyorum soğuk duruyorum ama elimde değil yapım böyle. Şimdi çalıştığım yer küçük bir yer herkes birbiryle kaynaşmış durumda. Benimde zaten iletisim problemim oldugu icin dislanmaktan korkuyorum. Henüz yeni başladım ama insanlarla iletisim kurmak uzak durmamak istiyorum. Ama ağzımı açıp konuşacak bir sey gelmiyo aklıma birisi bana bişey sormazsa butun gun konusamadan durabilirim. Ne yapmam lazım lutfen bana bir fikir verin

aslı küçük yer olması iyi daha iyi kaynaşırsınız. işyeri olduğu için illa işle ilgili bir soru, bilgi alışverişi olur.öğle arası yemeğe dışarı çıkıyorsanız onlara katılmak istediğinizi söyleyin mesela. anlaşma potansiyeli gördüğünüz birine gidip işle ilgili bir soru sorun sonrası gelir zaten bende yeni başladım adım şu diye kendinizi tanıtırsınız. zamanla herkes biribirini tanır zaten. kasmayın kendinizi güler yüzlü olun. pozitif olun yeter. :)

direk dal sohpete.fikrin yoksa konu hakkında zikrinde olmasın daha iyi.ama havadan sudan bahsedilince de kendince gir konuya.bol bol kitap oku.gündemi takip et.gazete oku.olmadı netten takip et.zaten iş yerinde genelde gündem konuları konuşulur.biraz daha samimiyet artınca zaten çorap söküğü gibi akar gider.dert etme kendine

kendinize zaman verin, zamanla iliskiler oturur.
ama cok cekinikseniz biraz daha kendinizi acmaya calisabilirsiniz tabi ki.

ancak dislanmak diye de dusunmemek lazim.
ciddi bu konuda mobing yapan kisiler sorunludurlar, digerleri icin belki onlar da cekingen olabilir sizin gibi diye dusunmek lazim

Küçük yer olması daha iyi.
Daha çabuk kaynaşırsınız.
Zamanla insanlara alıştıkça daha kolay iletişim kurarsınız bence.

bende aynı sorunu yaşadım... İlk günden arkamdan konuşmaya başlamışlardı, tam yanlarına gidecekken söylediklerini duydum. Kıskannçlıktan ölen insanlar, herkesi, herşeyini eleştiren yapıda çirkin zihniyetliler... 2 sene çalıştım, 2 sene boyunca salağa yattım resmen. Çünkü umurumda bile değillerdi ağzımı açıp bişey söylemedim . Öneri veremeyeceğim ama gelen önerileride takip edeceğim.

Keşke ben de biraz susabilsem. Ben de maalesef çok konuşuyorum böylesi de iyi değil.
Öğle yemeklerinde falan yalnız kalmayın, davet edeceklerdir zaten mutlaka.
Çay-kahve molalarında da onlarla birlikte çıkın.
Molalarda kaynaşabilirsiniz.
Konuşmam gerek diye kasmayın kendinizi. Zamanla konuşacak ortak konularınız zaten artacaktır.

Küçük yer kaç kişi

Bu herkes aynı kategoride insanlar mı

Atıyorum mimarlık ofisinde mimar sekreter muhasebe elemanı temizlik elemanı günü farklı alanlar vardır

Sizinki Nasıl bir yer

İnsanlarla çok ilişki kurmaya çalışmayın evet ilk başlarda yalnız günü olsanız da işinizi düzgün yapıp biraz da konu Hakkı'nda konuşulunca aynı konumdaki kişilerle ilişki kurulur

Yalnız konuşmak için konuşmayın özellikle yenisin diye yanına çekmeye çalışan dedikodu yapanı duymamaya çalış

Çaycı ablaya asla özel bir şey anlatma

Aralarına gireyim diye iş tanımında olmayan şeyleri yapacağım yardım edeceğim vs diye girişme

Arada da iş ile ilgili işyeri uygulaması ile ilgili bir şeyler sor

Örneğin sabah otobüs bozuldu geç kalınca kime bildiriyoruz o yoksa kime böyle durumlarda acil işimiz varsa biz mi bir arkadaşa paslıyoruz yoksa amir mi gibi sorular olabilir

Siz sormayınca karşı taraf da çok burnunu solmamak için sormuyor olabilir

Bir de ofis ortamınızı bilmiyoruz mesela çay saati varsa ve oda arkadaşı varsa ben çay alacağım size de getireyim mü gibi konuşma da olabilir

Sektörü yazarsanız o alandaki arkadaşlar da daha ayrıntılı tüyo verebilir

çok konuşmana gerek yok gerektiğinde konuş soru sor az da olsa ama surat asma suratını asmadığın sürece sıkıntı olmaz dışlamazlar öyle kabullenirler konuştuğunda sessiz bir yapın olduğunu falan söyle çekinme

Ağzınızı açıp günaydın diyin. Nasılsınız diyin. Hadi gel çay içelim diyin. O kadar çok yöntem varkiı:)))) ama ben sıcak kanlıyım, soru sormaktan kaçınmam. Sen de sor ama laf olsun diye sorma ciddi ilgilen de sor. Bak insanlar nasıl sevecek seni.

Insanların özeline girmeden genel sohbet havası yaratın,filmler,müzik,bir önceki iş yeriniz ya da memleket hikayeleri gibi

15 kisilik bir yer. Çaycı abla bile yok ki herkes kendi çayını kendisi alıyor. Büyükçe tek bir odada herkes birlikte. Bi muhendislik ofisindeyim

Bütün gün konuşmadan gün geçirsem çatlarım. Is yeri aynı zamanda sosyalleşmek iletişim halinde olmaktır. Arkadaşlarla sohbet edebilmek için 10 dk bile olsa mola yaratırız. Öğle araları muhabbetin dibine vururuz. Bir nevi terapi. Ama her insanın yapısı farklidir. Önemli olan olup olmadık yerde boş konuşmamak.

Başlığı görünce iş yerinde dışlıyorlar seni sandım :)
Güler yüzlü olup günaydın diyerek işe başlayabilirsin

Biraz kaynaştıktan sonra bende de sorun olmuyor. Mesela okulda da öyleydi liseye de üniversiteye de başladığımda bi kaç ay yalnız takıldım. Simdi buraya da yeni başladığım için bu süreç beni cok geriyor kendimi yalnız hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…