- Konu Sahibi alwaysnforever
-
Merhaba
Ben oldukça sessiz bir insanım. Herkesle hemen iletisim kuramiyorum soğuk duruyorum ama elimde değil yapım böyle. Şimdi çalıştığım yer küçük bir yer herkes birbiryle kaynaşmış durumda. Benimde zaten iletisim problemim oldugu icin dislanmaktan korkuyorum. Henüz yeni başladım ama insanlarla iletisim kurmak uzak durmamak istiyorum. Ama ağzımı açıp konuşacak bir sey gelmiyo aklıma birisi bana bişey sormazsa butun gun konusamadan durabilirim. Ne yapmam lazım lutfen bana bir fikir verin
15 kisilik bir yer. Çaycı abla bile yok ki herkes kendi çayını kendisi alıyor. Büyükçe tek bir odada herkes birlikte. Bi muhendislik ofisindeyimKüçük yer kaç kişi
Bu herkes aynı kategoride insanlar mı
Atıyorum mimarlık ofisinde mimar sekreter muhasebe elemanı temizlik elemanı günü farklı alanlar vardır
Sizinki Nasıl bir yer
İnsanlarla çok ilişki kurmaya çalışmayın evet ilk başlarda yalnız günü olsanız da işinizi düzgün yapıp biraz da konu Hakkı'nda konuşulunca aynı konumdaki kişilerle ilişki kurulur
Yalnız konuşmak için konuşmayın özellikle yenisin diye yanına çekmeye çalışan dedikodu yapanı duymamaya çalış
Çaycı ablaya asla özel bir şey anlatma
Aralarına gireyim diye iş tanımında olmayan şeyleri yapacağım yardım edeceğim vs diye girişme
Arada da iş ile ilgili işyeri uygulaması ile ilgili bir şeyler sor
Örneğin sabah otobüs bozuldu geç kalınca kime bildiriyoruz o yoksa kime böyle durumlarda acil işimiz varsa biz mi bir arkadaşa paslıyoruz yoksa amir mi gibi sorular olabilir
Siz sormayınca karşı taraf da çok burnunu solmamak için sormuyor olabilir
Bir de ofis ortamınızı bilmiyoruz mesela çay saati varsa ve oda arkadaşı varsa ben çay alacağım size de getireyim mü gibi konuşma da olabilir
Sektörü yazarsanız o alandaki arkadaşlar da daha ayrıntılı tüyo verebilir
15 kisilik bir yer. Çaycı abla bile yok ki herkes kendi çayını kendisi alıyor. Büyükçe tek bir odada herkes birlikte. Bi muhendislik ofisindeyim
Biraz kaynaştıktan sonra bende de sorun olmuyor. Mesela okulda da öyleydi liseye de üniversiteye de başladığımda bi kaç ay yalnız takıldım. Simdi buraya da yeni başladığım için bu süreç beni cok geriyor kendimi yalnız hissediyorumBütün gün konuşmadan gün geçirsem çatlarım. Is yeri aynı zamanda sosyalleşmek iletişim halinde olmaktır. Arkadaşlarla sohbet edebilmek için 10 dk bile olsa mola yaratırız. Öğle araları muhabbetin dibine vururuz. Bir nevi terapi. Ama her insanın yapısı farklidir. Önemli olan olup olmadık yerde boş konuşmamak.
Yok öyle değil daha cok ben kendimi dıslıyorum gibi oluyor konusup iletisim kuramadığım için. Teşekkür ederim öneriniz içinBaşlığı görünce iş yerinde dışlıyorlar seni sandım :)
Güler yüzlü olup günaydın diyerek işe başlayabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?