İş yerinde kadın çalışan terörü

BayanPekmez

İnce düşünen incinir
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2020
738
1.363
28
Kızlar selam ben yeni işe başladım sayılır Daha önce 1-2 is deneyimim oldu kısa süreli. Ben işini iyi yapmaya çalışan, insanlara yardımcı olmaya çalışan, işi öğrenene kadar çalıştığım partnerlerime yardımcı olmaya çalışan biriyim. Misal gider kendime kahve yaparım onada yaparım çaycı olsa bile, ayak işi varsa işi ogrenene kadar ben yapmaya çalışırım. Yanında izlerken dosyalari ben kaldırmaya, çöp atmayı üstlenirim.
Erkek çalışanlar ile bir sorunum yok onlar işi öğretmeye çalışır. Daha kibar davranır. Bazı kadın çalışanlar görüyorum erkeklerle aşırı laubali ve rahat takılan ben hic o tavirda olmadım. Çok uygunsuz konusmalara denk geldiğim oldu. Evli erkek çalışanlar ve kadın çalışanlar arasında tepkimi hiç belli etmeden ya ortamdan uzaklaştım ya tepkisiz kaldım.
Ama şu kadın teröründen kurtulamadim. Kibar ve naif biriyim katlanmaya çalışıyorum ama zorlaniyorum. Misal bir işi öğretecek öfleyip pöfleyerek, konuşmaları igneleyici, tavırları sinir bozucu. Ne olduğunu neden olduğunu anlamıyorum. Tüm çalışanlar böyle davransa onlarda sorun aramayacagim sorun bende diyeceğim ama genelde bu tarz kadınlar ya da işini sevmeyen kadınlar oluyor. Mobing gibi hissediyorum ve mutsuz oluyorum. Ne yapmalı, nasıl davranmalıyım bu durum neden kaynaklanir fikirlerinizi onerilerinizi bekliyorum.

Durumun sizden kaynaklanmadığı ortada , işiniz harici başka işlere elinizi sürmeyin ve dengesizce davranan kişileri görmezden gelin böyle kişiler hep var malesef de var olacaklar , çünkü size iş öğretirlerse kendi yerlerinden olacaklarını düşünüyorlar

işinizi hakkıyla öğrenin tavrıyla rahatsız eden kim varsa mesafe koyun. huyunu suyunu beğendiğiniz arkadaşlarınız hariç kimsenın getir götürünü yapmayın.

Malesef bu durum işini düzgün yapmaya çalışan kadınları işinden soğutuyor. Mobbing olayı her sektörde var inanır mısınız kasiyerlikte bile var o yüzden hiç şaşırmıyorum. İşi öğrenmenizi istemezler onlar hep rahat işleri yapmak isterler sizin de onların yerini almanızı istemezler. Zamanında yapılan mobbinglere karşı sustuğum için kızıyorum kendime ve bu yüzden hakkımı helal etmeyip işten çıkmışlığım var. ama işin içinde olunca iş başka. hem işi kaybetmek istemiyorsunuz hem de ilk başlarda kötü intiba olmasın istiyorsunuz. Ama bu insanı yıpratıyor ve malesef işten ayrılmak noktasına geliyorsunuz. Bence siz de yavaştan ipleri elinize alın özellikle karşınızdaki Patron veya müdür gibi biri değilse bişey yapamaz çekinmenize gerek yok. Zaten genelde bu tarz oflama puflamaları bir iş yerinde en alt grup yapar ben çalıştığım her yerlerde bunu gördüm. patronlar genelde bana çok iyi davranırdı saygılı ve güler yüzlüyüm ama bu alt kesime batıyor işte. Ve size gerçekten kötü davranıyorlar. Onlar saçma sapan gereksiz triplere giren boş insanlar. Yani siz onların üst seviyesine çakacak bir konumdaysanız çalışmaya deva edin gerekirse siz oflayın poflayın patronla aranız iyiydi işinizi iyi yapıyorsanız hiç sıkıntı olmaz.

Durumun sizden kaynaklanmadığı ortada , işiniz harici başka işlere elinizi sürmeyin ve dengesizce davranan kişileri görmezden gelin böyle kişiler hep var malesef de var olacaklar , çünkü size iş öğretirlerse kendi yerlerinden olacaklarını düşünüyorlar
Yardımcı olmasazsam kendimi mahçup hissediyorum. Şurada ince düşünen incinir kısmını kendime yazdım aslında. O kadar ince düşünüyorum ki sonra bir bakıyorum her sey benim üstüme kalmış Rica, teşekkür zor değil diye düşünüyorum. Ben bir is yaptiriyorsam ki hiç tarzım değil cok zorda kalmadikca olmaz teşekkür ederim diye söylerim. Ama yok sanki getir goturcusu fazlalık eleman muamelesi yapıyor böylesi. Sabretmeye çalışıyorum. Daha dikkatli olacağım bu konuyla ilgili( yardımcı olmak, fazla sorumluluk konusunda) bakışları bile sen ne arıyorsun burada bir çekip gitsen gibi. Her yerinden benim istenmedigim akıyor. İşin kötüsü diğer arkadaslara da kıskançlık yapıyor. Ve insan yanında daha çok ezmeye çalışıyor yalnizken zaten muhatap olmamaya çalışıyorum.

Evet kadin yoneticilerde bu durum var ama bu gene erkekler yüzunden oralara gelebilmek için ne erkek terörleri yaşadıklarindan sonrasinda böyle insanlar oluyorlar maalesef
Yönetici degil aynı işi yapıyoruz. Ben erkeklerle ilgili bir sorun yaşamadım. Yaşayan biri olsa bu kadar cinsellik iceren şakalar yapabileceğini sanmıyorum erkeklerle ya da laubali olacağını

Karakteriniz bu ve değistirmek çok zor ama hak etmeyen herkese böyle fedakar olursanız mutlaka siz üzüleceksiniz ve sizin iyiliğinizi de anlamayacaklar. Kendinizle ömür boyu yaşamak zorundasınız bu yüzden kendinizi kimseye karşı ezdirmeyin, gereksiz kibarlıkla yıpratmayın.

Benimde cok naif ve kibar oldugum söylenir. Bu iş hayatinda kadınlara kabalasma cureti erkeklere de farkli cesaret veriyor. Naiflige ciddiyet ve resmiyet eklerseniz dengeyi kurmuş olursunuz.

Yönetici degil aynı işi yapıyoruz. Ben erkeklerle ilgili bir sorun yaşamadım. Yaşayan biri olsa bu kadar cinsellik iceren şakalar yapabileceğini sanmıyorum erkeklerle ya da laubali olacağını
Ben genel bahsettim zaten ;) sizin muhattap olduğunuz kişi için değil ama genel durum bu

Kızlar selam ben yeni işe başladım sayılır Daha önce 1-2 is deneyimim oldu kısa süreli. Ben işini iyi yapmaya çalışan, insanlara yardımcı olmaya çalışan, işi öğrenene kadar çalıştığım partnerlerime yardımcı olmaya çalışan biriyim. Misal gider kendime kahve yaparım onada yaparım çaycı olsa bile, ayak işi varsa işi ogrenene kadar ben yapmaya çalışırım. Yanında izlerken dosyalari ben kaldırmaya, çöp atmayı üstlenirim.
Erkek çalışanlar ile bir sorunum yok onlar işi öğretmeye çalışır. Daha kibar davranır. Bazı kadın çalışanlar görüyorum erkeklerle aşırı laubali ve rahat takılan ben hic o tavirda olmadım. Çok uygunsuz konusmalara denk geldiğim oldu. Evli erkek çalışanlar ve kadın çalışanlar arasında tepkimi hiç belli etmeden ya ortamdan uzaklaştım ya tepkisiz kaldım.
Ama şu kadın teröründen kurtulamadim. Kibar ve naif biriyim katlanmaya çalışıyorum ama zorlaniyorum. Misal bir işi öğretecek öfleyip pöfleyerek, konuşmaları igneleyici, tavırları sinir bozucu. Ne olduğunu neden olduğunu anlamıyorum. Tüm çalışanlar böyle davransa onlarda sorun aramayacagim sorun bende diyeceğim ama genelde bu tarz kadınlar ya da işini sevmeyen kadınlar oluyor. Mobing gibi hissediyorum ve mutsuz oluyorum. Ne yapmalı, nasıl davranmalıyım bu durum neden kaynaklanir fikirlerinizi onerilerinizi bekliyorum.
maalesef işi öğrenene kadar bu şekilde tavırlarla karşılaşabiliyor insan. hepimizin başına geldi. ama son dönemde işi bilen ve öğreten biri olarak ben de mesela anlattığım birşeyi not almadan tekrar tekrar yanıma gelip sorulmasına sinir oluyorum. sonuçta ben birine bişey soruyorsam onu not alır bir daha sormamaya çalışırım. ama kişi sürekli zırt pırt defalarca anlatılan birşeye gelip soruyorsa ki, maalesef böyle insanlar mevcut şahit oldum çok yakın zamanda. ben de tepkimi gösteriyorum doğal olarak. ortada böyle defalarca sorma durumu yoksa sorun karşıdadır. iş öğrenene kadar sabretmen gerek başka çare yok.

İş hayatında herkes kendi hemcinsine bu şekilde zorbalık yapıyor. Ben de yaşadım. İşleyişi öğretmesi gereken kişi hiç birşey öğretmeden ihbar süresini doldurup işten ayrıldı. Müdür de ( erkek) bunu farkedince adam kendi öğretti herşeyi gayet nazik bir şekilde. Benden aylar sonra benimle benzer pozisyında işe başlayan bir beyefendiye ise diğer kadın çalışanlar son derece kibar ve anlayışlı davrandı iş öğretme konusunda. Bazı insanların kendi cinsine tahammülü yok, karşı cinsine de çekimi var. Başka şekilde açıklanmıyor bu durum.

İş hayatında nazik olmak size bir şey kazandırmaz. Önce bir etrafi gözlemleyin illa ki o kadınların bir alfası vardır onunla iyi anlaşırsanız gerisi gelir. Sakın diyim baskasinin işini yapmayın. Sürekli kendinizi övün. Erkek çalışanları da gözlemleyin işini en düzgün yapan kim varsa ona yanaşın işi ondan öğrenin.

Gözlerini yum vazifeni yap
Malesef Kadınlar nedense biraz saydığın gibi oluyor hep
Sen işini öğren kimseyle de samimi olma aşırı mesafeli de davranma.

Geri durma. Herşeyi de üstlenme sa sıralanacak çok şey varda önceliğin bunlar olsun lütfen

Konu sahibi sizi tenzih ederek yazıyorum.

Kadın çalışanlar bu kadar haksızlık yapıyor, eziyor, kıskanıyor, kötü davranıyor ise kadınlar çalışmasın diyenler haklı bu durumda.
Çevreme de bakıyorum kimse kadın yönetici, kadın öğretmen, kadın doktor, kadın çalışan, kadın iş arkadaşı istemiyor ama diğer yandan kadınlar ayakları üzerinde dursun, ezilmesin bla bla ...
Çelişkiye gel.
Kadın kadının düşmanı değil , herkes kadının düşmanı.

Konu sahibi sizi tenzih ederek yazıyorum.

Kadın çalışanlar bu kadar haksızlık yapıyor, eziyor, kıskanıyor, kötü davranıyor ise kadınlar çalışmasın diyenler haklı bu durumda.
Çevreme de bakıyorum kimse kadın yönetici, kadın öğretmen, kadın doktor, kadın çalışan, kadın iş arkadaşı istemiyor ama diğer yandan kadınlar ayakları üzerinde dursun, ezilmesin bla bla ...
Çelişkiye gel.
Kadın kadının düşmanı değil , herkes kadının düşmanı.
Keşke böyle durumlar yaşanmasa bu sebeple cevreme acmaktan cekindigim için derdimi buraya açtım. Cok komik gozukuyor çünkü ve çok ironik. Mobbing gördüğü erkekler yüzünden size mobbing uyguluyordur diyen var. Ne alakaya maydonoz diye düşünüyorum. İnsan yapılmasından hosnut olmadığını karşı tarafa ne akılla yapar. Evet kadın calisma hayatında olsun bende bu çalışma hayatindayim. Ama sanki benim o hayatta olmam onun hakkıni elinden alacak gibi bir baskı kurmaya çalışıyorsa bu insanin gerçekten is hayatında bulunmasinin insana yararı değil zarari var. Yoksa bende sizin gbi düşünüyorum

Back
X