- 14 Kasım 2016
- 710
- 382
- 103
- Konu Sahibi muzdaripgelin
-
senın dıyecegın suydu ben çay kahve ıslerınden hıc anlamam beceremem.o zaman mecbur kalacak o hanıma pek ızın vermeyecektıben bi firmada muhasebeye bakıyorum çay temizlik yemeğe bakan da bi ablamız var. maaşlarımız arasında sadece 100 tl var. yani ben anlamıyorum bu kadını, patron kapıdan çıkıyo şu saatte oda çıkıp gidiyo. ki hanımefendi yarın ankaraya gidecekmiş gelmeyecekmiş çayı ben yapayımmış. ben işe girerken patron söyledi abla yokken yaparmısın diye benimde o zamanlar işe ihtiyacım vardı çok izin almıyosa arada bi yaparım dedim. ama ben işe gireli 2 ay oldu bu abla 10 defa izin aldı. öğlen yemek yapmaz kimse yok diye. ama ben izin alayım desem patronun suratı düşüyo bu işleri kim yapacak diyo. ya ben hiç mi hastalanmayacam hiç mi bankada devlet dairesinde işim olmayacak. nerde adalet?? valla hep deriz arkadaşlarla en iyi iş bu ablaların bi kere kadınlarda patron edası var. tüm dertlerim bitti bide bu işyerindekiler var işte
O ablalara çözüm yok ya
İnan ki yok.
Patrona falan da öyle bi lafı geçiyor onların inanamazsın yani.
Her yerde öyleler.
Bir iş yaptıkları da yok aslında ama en çok ortada onlar görünür.
Hiç boşuna savaşma adalet de bekleme.
Örgüt bence onlar.
Ay ben neler çektim o abladan iş yerinde sinir krizimi geçirmedim kavga mı etmedim. Yok kadın kendini patron yarısı olarak görüyor.
Bende nalet olsun dedim kendi çayımı çorbamı kendim yapıyorum
Ben asistanlık yapıyorum aynı zaman da çaycı abla bardağı ısıtmadan geliyomuş bana ne dese beğenirsin bundan sonra çaylarımı sen getirallahtan ne istesem yapıyo nazım geçiyo ama sürekli izin almasına dayanamıyorum. bide patron dalga geçer gibi çayın güzel oluyo diyo bana
Korkunç bi çay yapın
Allahaskina sen çay yapma yorulma desinler:) şaka bi yana
Baştan yaparım dediginiz icin beklenti normal.. abla da sizi yedeklemis rahat etmiş.. izin konusunda ihtiyacıniz olunca tabiki alacaksınız olur mu öyle şey.. hakkınız.. çay yapmayı bilen bi siz değilsiniz ya..
Ben asistanlık yapıyorum aynı zaman da çaycı abla bardağı ısıtmadan geliyomuş bana ne dese beğenirsin bundan sonra çaylarımı sen getir
Uygun bi dille konuş bence.Ben iyi niyetle elimden geldiğince zorunlu bir durumda yaparım dedim de.Aramızda 100 lira fark var de.Ben olmasam benim işimi o yapmadığına göre de..yani konuşsam mı acabaa tamam ben bakarım dedim ama hanımefendi keyfi izin alıp duruyo.
ben bu durum engellensin bu kadar rahat izin alamasın diye izin alındığında maaştan kesilsin diye bi teklif sundum. ama kabul edilmedi.
Uygun bi dille konuş bence.Ben iyi niyetle elimden geldiğince zorunlu bir durumda yaparım dedim de.Aramızda 100 lira fark var de.Ben olmasam benim işimi o yapmadığına göre de..
Bizde onlardan birisi 20 senelik muhasebe müdürünü gönderdi.Şapka çıkardım kendisine azimli kadınmış
Sen biraz gözlemle.İlk tepkini belli etmişsin zaten.O arada yine gözün kulağın başka işte olsun.Baktın aynı.Başka işe kayarsın.Baştan da konuş şartları.şimdi patronlardan birine söyledim çok keyfi izin alıyo geriliyorum ben bu konuda kafasına göre çıkıyo dedim. konuşacam dedi ama bişey değişeceğini sanmıyorum
Sen biraz gözlemle.İlk tepkini belli etmişsin zaten.O arada yine gözün kulağın başka işte olsun.Baktın aynı.Başka işe kayarsın.Baştan da konuş şartları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?