iş yerinde ki abla sorunsalı

iş teklif ederken sana çay yapar mısın diye sormuşlar ve kabul etmişsin, şimdi gidip patrona yapamam dersen sıkıntı olur, sen haksız duruma düşersin. Aynı durum bizim iş yerinde de oldu, ve kız başta bu tarz işleri kabul edip daha sonra yapmam diyince işinden oldu. İkincisi kadının izin durumu patronu ilgilendirir, izin verip vermemesi patrona kalmıştır, patrona gidipte bu kadın niye bu kadar çok izin alıyor demek olmaz, patron bu durumdan rahatsız olsa kadını işten çıkarır zaten demek ki rahatsız değil. Üçüncüsü de iki aydır çalışıyormussun zaten, başlarda çalışan kişi kendini ispatlaması lazım, ikinci aydan izin almaya başlarsan patronun yüzü değişebilir normal, çünkü seni iyi tanımadığı için gelecekte de sürekli izin almak isteyeceğini düşünebilir, işten kaytarmak istediğini düşünebilir vs. Son olarak da bu duruma katlanamayacağını düşündüğün noktaya geldiğinde ya da işten çıkarılmaya hazır olduğunda (maddi ve manevi) patronla konuş derim. Bıçak kemiğe dayandığında yani. Yoksa bildiğimiz patron yani aferin, ne iyi düşünmüşsün demez.

yalnız sorun şu ki gerçekten bi rahatsızlığı olsa da izin alsa bende sorun etmem anlayışsız biri değilim ki zaten işe girerken de çok sık izin almıyorsa bakarım dedim. kadın geliyo böbreğimde taş varmış böbreğim ağrıyor diyo. şimdi ben kendi ablamla abimden biliyorum kıvranıyorlardı taş varken bu kadın gayette ayakta. birinde geldi taş çok büyükmüş dedi birinde de taş küçükmüş dedi.
yarın ankaraya eşinden parça aldırmaya gideceklermiş cumartesi günü hangi hastane parça alır?
kendisi için izin aldığında randevu alır hastaneye gider öğlen kalkıp gelir ama tüm gün gelmiyor. benim sinirimi bozan noktalar yalanlar

ioooooo çaycı dedim mi duracaksın onların
hep bir ayrıcıliğı olur birde gençse yandın
ben pek iyi izlenimler yapmadım ýaşlisida beter gencide işten çok güzel kaytařıyorlar

sen onun kadar işten kaytarmassın
şeytanı pabuca
ters giydirirler ama evlendiklerini adamdan çekerler
v

yaparlar valla inanırım. çok fenalar çok tehlikeliler nasıl başarıyolar anlamıyorum
Valla biz de anlayamadık..Başlarda herkesin masasını siliyordu benimkini bırakıyordu,yerleri de aynı şekilde.Ya abla neden yapmıyorsun diyordum sildim diyorduİdareye söyledim yoğun dediler1 sene kendi masamı kendim sildim.
Sonra normale döndü.Biz onunla baş edemeyeceğimize karar verince pes ettik

eşimin işyerinde bir abla var, bazen yemeği yapıp çayı koyup gidiyormuş, yemekten sonra kimse bulaşığa yanaşmadığı için patron bulaşık yıkıyormuş yine de gık demiyormuş ablaya.
yakında şirketi üstüne yapsa şaşırmam abla lobisiyle uğraşılmaz, ablalara bulaşılmaz, bazı şirketlerde patrondan önce abla gelir, ben bunu bilir bunu söylerim

Bütün ablalar aynı... Bu işin okulu varda bizim mi haberimiz yok... Çok kritik bir departman olup, patronla ilgili de pek çok sırra vakıftırlar... Bu sebeple patronu parmaklarında oynatırlar... patronların eşleri ile de arayı iyi tutarlar... Abla kalır sen gidersin... İhtiyacın var madem dayanabildiğin yere kadar çalış... Ya da başka bir iş bulana kadar....

Valla o ablalar var ya herkesi parmağında oynatıyorlar .hepsi bulunmayan hint kumaşları .ben de çok sinir oluyorum ama elden de bişey gelmiyor

iğrenç ötesi bir çay yap bak bakalm patron bir dha çay isteyecek mi senden . o zaman o kadına da izin veremez

Ay resmen kendimi gördüm bundan 6 yıl önce bende bazı şartalara e tamam arada bilmem ne diye kabul ettim sonra baktım bulaşık yıkar duruma geldim. Tabi ki gocunacak falan bir iş değil yaşımda küçüktü e sonra bir baktım her işte biri eksik olunca ben çağırılıyorum. E birde üstüne üstüne o abla dediğimiz şahsiyet aman sanki siz ne yapıyorsunuz bütün gün oturuyorsunuz muhabbeti de yapınca dedim öylemi peki o zaman. Benim kendi işim dışında bişey istenilince ya yalan yanlış yaptım yada aa işe daldım unuttum dedim. Sonuçta ben izin aldığımda kimse benim yerime bakmıyor. Benden sana tavsiye ya saçma sapan bak o ablanın işine ya kendi işini aksat bir süre sonra ha bu kız yetişemiyor oluyor. Umursamaz davran asıl işine odaklan o ablalar en çok kendilerinin iş yaptıklarını şirketin bel kemiği olduklarını sanarlar hep halt ederler tabi aramızda bir firmanın mutfağında falan çalışan arkadaşlar ablalar var ise onlara da sesleniyorum siz çok yoruluyorsunuz tamam kabul ediyoruz. Ama inanın bizde yoruluyoruz. Ay ne kadar dertliymişim ben bu konuda

her gittiğinde çıktığında yanlışında patrona ispiyonla. bir daha ki gelen ablaya aynı toleransı gösterme.

ciddi ciddi adamdan zamanında baya çekmiş bu ablamız. bu fenalıkla nasıl kocalardan çekiyorlar anlam veremiyorum :)

eski iş yerimde bi abla vardı kadın ilk gün geldi aman allahım nasıl temizlik yapıyo bi göreceksiniz. daha sonra bi bıraktı kadın aşağıya inip masa silmez oldu. yerleri falan silmesini hak getire. sabah çay getirirken su bardağı isterdik bak su değil sadece bardak :) ben size su getirmek için çalışmıyorum derdi. en son patrona söyledim bu ne ya dedim sizde suyunuzu kendiniz alın arkadaşlar dedi :))))

vallaha geçenlerde abla her zaman olduğu gibi yine firar, çay bardakları mutfağa yığılmış ki ben yıkamam bardak falan. bi ara mutfağa bi girdim bardakların hepsi yıkanmıştı. kim yıkadı hiç bilmiyorum :)

Muhasebeyi birakip cayci ol bence. 100tl eksik alirsin ama keyfine diyecek yok.

düşünmüyo değilim aslında. nasıl olsa gelecek muhasebeci ben olmadığımda yerime bakacak istediğim gibi izin alabilecem. geçen gün elektrikler yok diye kadın gelmedi düşünebiliyomusunuz. ben titreye titreye burda durdum hanımefendi elektrik gelince geldi

gerçekten ne kadar yerde çalıştıysam ablalar hep aynı. patronların gücü bi bize yetiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…