• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Is yerinde mobbing

10 yılllık tarih öğretmeniyim, her türden lisede çalıştım neredeyse ,hepsinde farklı idari yapı ve öğretmen ortamı vardı.Hic bir zamanda zorlanmadim çok şükür.Size tavsiyem yönetmelikleri iyi bilin ve her durumda sakin bir şekilde haklarınizi savunun.Sizin 30 saatimiz dolmadan sizin branşınızdan ek ders alamazlar mesela.Diyelim ki aldılar siz fazla derse girmek istemediniz o durumda da soru vermek zorunda falan değilsiniz.Yapamayacakları işi üstlenmesinler ..

Ben de inşallah Aralikra anne olacagim. Mart gibi iznim bitecek. Devlete zararim olmasin diye rapor almak yerine ise baslayacagim. Yeter ki bebegim ve ben saglikli olalim.
Seninkine benzer sorunlarim var okulda. Bransini bilmiyorum ama ben meslekciyim. Ilcede gidecek baska okul da yok bolum olmadigi icin :KK43: Meslekciler benden büyük, cok bilmis, hepsinin derdi para. Kurslari bize birakmayan, herkesin arkasindan yorum yapan, gruplasmalar yaratan ve c8karci insanlar. Arkadan gizli hesaplar yapilmis, yorumlar yapilmis...
...cok canim sıkkın. Bir omur bu insanlarla gecer mi???
Saygidan Sussan korkak sanarlar, konussan tavir koyup dislarlar...

Ayni bizim okul, ayni sorunlar. Farklı bir aktivite yapsam hemen ne laflar isitiyorum. Çocuklarla bir program çalışması yaptık sunumuna izin vermediler. Boyle köhn zihinli bir okul. Çalışmak istiyorum ama bunlarla nasıl olacak bilemiyorum. Ne yapabilirim onu da bilmiyorum...

Ayni donem doğum yaptığım başka okulda çalışan arkadaşlarım raporla yaz tatiline girdiler ben öyle birseyi doğru bulmadığım için yapmadım yapana da güzel bir dille söyledim. Niyetlenen bi arkadaşım vaz geçti hatta. Buna rağmen bu lafları duymak sinirimi bozuyor. :KK43:
Bence hic takma. Ben durumumuz uygun olsa ucrersiz alirdim. Maalesef maaştan vazgececek lüksümüz olmadigi için dogum izninden sonra ise baslamam gerek...

Aynen öyle arkadaşım ne yazıkki genç öğretmenlerin öğrencilerle olan iletişimini çekemiyorlar onlara gore herşey eski tas eski hamam devam etsin okulda en yasli kimse onun borusu otsun istiyorlar. Bu ne yazıkki kemikleşmiş kadrosu olan her okulda yaşanan sorun sen işini yap ve gerisine takılma emin ol birgün senin kıymetini bilen kişilerle de calisacaksin. Ben bir ay önce başka bir okula atandı ve buradaki mudur yardımcısı eski okulunu aramış bilgi almak için ve su anda en iyi sınıfı bana vermeyi teklif ettiler oradaki hocanin öğrencilere yetmediğini
düşünüyorlarmış ve benim eski idarem beni
çok ovmus biz o hhocamızı kaybetmek
istemezdik demisler bunu övünmek için
söylemiyorum llütfen yanlış anlamayin
moralinizi bozmayin ve sadece
öğretmenliğinizin tadını çıkarmaya bakın.
Ilk atandığım yerde boyle sorunlar yaşamadım bende. Çünkü iki hoca atanmıştık. Okul küçüktü ve eğitimcilerin yaşları yakindi. Bu okulda kemikleşmiş öğretmen kitlesi var. Rotasyon çıkarsa düzelir okul diyordum oda olmadi. Ya inanın adaylığının kalktığı okulda emeklisi gelmiş kadın hala orada. Öğrencilerde hic memnun değil. Ben öğrencilerle yaşım yakin olduğu için daha rahat iletişim kurabiliyorum bundan da o öğretmenler rahatsız.

Şu bir gerçek, öğretmenin aldığı maaş çok büyük bir kısma batar. Lisede eğitim fakültesi seçecek olanları küçümserler, sonra eğitim fakültesinden mezun olup öğretmenlik yapanın maaşına göz dikerler.
Yok yazın yata yata maaş alıyorsunuz, yok kışın tatiliniz var vs. İnsanla uğraşıldığını düşünmezler. İnsan eğitmenin ne kadar zor olduğunu, hele ki yeni nesil veliler yüzünden nasıl bir işkence olduğunu anlamazlar.
Sonuçta bu ücretsiz izin hakkınız mı? Hakkınız. Ücretli de hakkınız mı? Hakkınız.
Gerekirse haklarında şikayette bulunacağınızı belirtin. Yaşınız küçük olabilir ama siz onların öğrencilerinden biri değil, meslektaşısınız.

Millet ise gidiyorum diye gidip masasında çayını yudumlayıp internetten haberlere bakıyor, ben başka blokta nöbetçi olduğum için geç kaldigimda hocanın biri defteri kapatıyor.

Öğrencinin birini kopya çekerken yakaladığımda hamile halimle üstüme yürüyor, idare hocam gençtir vermeyin disipline diyor.

Minimum 15 sınıfa giriyorum her sinav dönemi cocuklar ezber eğitime alışmasın yorum yapabilsin diye uzun cevaplı yoruma dayalı sorular sorup gecelerce evde sınav kağıdı okuyorum, ama yata yata öğretmenlik yapıyorum.

Koca karnimla okuldaki hocalar yasli diye nöbet tuttum ben.

Düşündükçe cildiriyorum :(

alin ucretsiz izin biraz daha vakit gecirin yavrunuzla..benim yasadigim yerde annelik izni 3 sene,ben 2. yilimdayim,seneye ayrilma vakti diyince kalbim sizliyor..bugunleri geri gelmiyor,devlet size boyle bi hak taniyorsa neden kullanmayasaniz ki..

Mesela en başta bunun için dilekçe verebilirdiniz onlar yasli ama siz hamilesiniz hamile halinizle nöbet tutamayacağınız da yönetmelikte vardır ve kimse sizi buna zorlayamaz ama diğerlerini zorlamaları lazım. Sakin ise başlayınca nöbet tutmayin bbebeğiniz 1 yaşına girene kadar nnöbet tutturamazlar.
Millet ise gidiyorum diye gidip masasında çayını yudumlayıp internetten haberlere bakıyor, ben başka blokta nöbetçi olduğum için geç kaldigimda hocanın biri defteri kapatıyor.

Öğrencinin birini kopya çekerken yakaladığımda hamile halimle üstüme yürüyor, idare hocam gençtir vermeyin disipline diyor.

Minimum 15 sınıfa giriyorum her sinav dönemi cocuklar ezber eğitime alışmasın yorum yapabilsin diye uzun cevaplı yoruma dayalı sorular sorup gecelerce evde sınav kağıdı okuyorum, ama yata yata öğretmenlik yapıyorum.

Koca karnimla okuldaki hocalar yasli diye nöbet tuttum ben.

Düşündükçe cildiriyorum :KK43:

3 sene mi orası neresi çok merak ettim. :eek:
alin ucretsiz izin biraz daha vakit gecirin yavrunuzla..benim yasadigim yerde annelik izni 3 sene,ben 2. yilimdayim,seneye ayrilma vakti diyince kalbim sizliyor..bugunleri geri gelmiyor,devlet size boyle bi hak taniyorsa neden kullanmayasaniz ki..

Mesela en başta bunun için dilekçe verebilirdiniz onlar yasli ama siz hamilesiniz hamile halinizle nöbet tutamayacağınız da yönetmelikte vardır ve kimse sizi buna zorlayamaz ama diğerlerini zorlamaları lazım. Sakin ise başlayınca nöbet tutmayin bbebeğiniz 1 yaşına girene kadar nnöbet tutturamazlar.
Geçen yıl çok safmışım simdi simdi farkediyorum. Yönetmelik okumaya çalışıyorum. Asla eski hataları yapmam artik. Ama yine de ses çıkartamıyorum bir laf ettiklerinde. Kitlenip kalıyorum çünkü şok yaşıyorum.

Ücretli 3 yıl mi?

3 sene mi orası neresi çok merak ettim. :eek:

cek cumhuriyeti :KK46:
o 3 sene boyunca isyeri calisani icin yer tutmak zorunda,eger bayan calisan ise hamile olarak geri donerse bi 3 sene daha izin alabiliyor,eger cocugunda hastalik ya da evde problemli bi durum varsa bu sure 4 seneye kadar cikabiliyor isverenle calisan arasindaki mutabakattan sonra.:KK45:
oyuzden burdaki insanlarin 3er 5er bebekleri var:anneadayı:

Psikolojik Şiddetle Bireysel Başa Çıkma Yolları

İşyerinde psikolojik şiddetle başa çıkmak için seçilecek üç yol vardır. Öncelikle işyerinde psikolojik şiddetin yönetilebilir bir sorun olduğunu kabul etmekle işe başlanmalıdır. Her tür baskı ve yıldırma eylemleri karşısında insanlar genellikle üç tür tavır sergilerler. Psikolojik şiddet karşısında gösterilecek üç tür tutum ve davranış şunlardır:

a.Psikolojik şiddete anlayış gösterme,

b.Karşı savaş verme,

c.Geri çekilme.

Psikolojik şiddete anlayış gösterme onun tekrarlanma sıklığı veya şiddetine göre değişir. Psikolojik şiddet sistematik olarak ediyor ve şiddetinde artma eğilimi gözleniyorsa, şiddete anlayış gösterme doğru bir yaklaşım değildir. Eğer psikolojik şiddet periyodik bir tarzda geliyor ve stres katsayısı düşük ve tolere edilmesi mümkün ise, zayıflık işareti vermeden anlayış gösterilebilir.

Psikolojik şiddetle mücadele etmenin diğer bir yolu, karşı savaş vermektir. Karşı savaş verme durumunda asla mobbingcinin yöntemi seçilmemelidir. Daha önce de belirtildiği gibi, mobbingci her tür etik dışı yolla saldırabilir. Kurban ise dürüst, onurlu, erdemli, ilkeli ve güvenilir olduğu için kurban seçilmiştir. Bu nedenle mobbingcinin yöntemine başvurmak mağduru haklı iken haksız, güçlü iken zayıf bırakır.

Kurban, mobbingcinin yöntemiyle, onunla başa çıkamayacağını bilmelidir.· Burada ortaya konacak temel strateji, kendini psikolojik şiddetin kurbanı yapan değerlerini sorgulamadan, onlara daha fazla sarılmak ve istikrarlı bir kişilik ortaya koymaktır. Onurlu, erdemli ve sağduyulu tepkiler göstermelidir. Kurban, ahlak ilkeleri ve yasaya uygun davranışlarla mobbingciyi sıkıştırmalıdır. Mağdur köşesine çekilerek, yalnızlığı seçme yoluna gitmemeli, sosyal destek bulma çabası içinde olmalıdır.

Diğer bir mücadele yöntemi olan geri çekilme taktiği, mobbingciyle kendi gücü arasında farkın fazla olması durumunda istenmeden seçilen bir yol olmalıdır. Zafer her zaman savaşılarak elde edilmez; savaşmadan kazanılan büyük zaferler de vardır. Eğer savaşmadan kazanılan bir zaferle sonuçlanacak ise, geri çekilme en etkili strateji olur.

İşyerinde psikolojik şiddetle bireysel başa çıkmada mağdur “kendi içine kaçma” şeklinde bir yaklaşımı asla göstermemesi gerekir.

alıntı

Ücretli 3 yıl mi?

dogumdan sonra ilk 6 ay normal maas aliniyor,sonraki donemde devlet yardimi basliyor.her cocuk icin devletin odedigi mutfak ve bakim masrafi var,anne ve cocugun giderlerini gani gani 1 ay boyunca karsilayabiliyor insan..

Bu uç yıl ücretli mi ucretsiz mie
ariyana .!.:
cek cumhuriyeti :KK46:
o 3 sene boyunca isyeri calisani icin yer tutmak zorunda,eger bayan calisan ise hamile olarak geri donerse bi 3 sene daha izin alabiliyor,eger cocugunda hastalik ya da evde problemli bi durum varsa bu sure 4 seneye kadar cikabiliyor isverenle calisan arasindaki mutabakattan sonra.:KK45:
oyuzden burdaki insanlarin 3er 5er bebekleri var:anneadayı:

dogumdan sonra ilk 6 ay normal maas aliniyor,sonraki donemde devlet yardimi basliyor.her cocuk icin devletin odedigi mutfak ve bakim masrafi var,anne ve cocugun giderlerini gani gani aylik karsilayabiliyor insan..

yaşlı öğretmenler bunları hep yapıyo maalesef. bende yeni atandığımda bütün işi bana yğklemeye çalışıyolardı. bi fikir ortaya atsam alay ediyolardı. bikaç kere tersleyin bidaha yapmazlar

Back
X