Bence bu kadar üstlerine gitmeyin öğretmenlerin. Bana trilyon verseler öğretmenlik yapamam mesela. Yok yata yata maaş alıyormuş, yok 5 sene doğum izni varmış, yok 6 saat çalışıyormuş falan; isterse haftanın 2 günü işe gidiyor olsun yine de ben olsam hayatta yapamam mesela o işi. Bu kadar çok üstüne gitmeyin zaten atanamıyorlar. Benim annem de öğretmenler için "bunlar da hep ağlaşıyorlar" derdi hala daha der. Öğrencilik hayatımda son bir yılım kaldı, ölmez sağ kalırsam 2016'da bitecek. 1'den 5'e kadar harika bir sınıf öğretmeni tarafından yetiştirildim. Okumayı söken ilk çocuklardan biriydim, okula başladığım günden beri Türkçe'ye kendimden daha çok dikkat etmem gerektiğini biliyorum. Sonra biz taşındık, ortaokulu (o zamanlar 3 yıldı: 6-7 ve 8. sınıf) başka bir okulda okudum. Allah sizi inandırsın bir tane bile adam gibi öğretmenim yoktu o okulda. Gelirler, iki kelam ederler, biz ne dediklerini anlamaz vaziyette ağzımız açık suratlarına bakardık mesela. Bilemiyorum belki de biz salaktık. Sonra liseye başladım. Ortaokuldaki bütün öğretmenlerimizin "düz lise" olduğu için aşağılayıp durduğu bir lise... Dünyanın en iyi öğretmenleri girdi derslerimize, fizik, kimya, biyoloji, matematik, coğrafya... Sonra TM'yi seçtim, ben matematiği bana bu kadar sevdirecek öğretmenlerin bu dünyada var olduğunu bilmiyordum. Ama şu da bir gerçek ki her öğretmen aynı emeği vermiyor öğrencilerine. Bizim matematikçilerimizin ben o sınıftaki masaya oturduğunu bile hatırlamıyorum. İnsanlar sürekli tahta başında, karşımıza çıkabilecek bütün soru tiplerini bize göstermeye çalışırlardı, teneffüslerde de oturup bir çay içemezlerdi çünkü öğrenciler onları buldukları yerde kıstırıp soru çözdürürdü. Hiçbir zaman o yoğunluktan bıktıklarını düşünmüyorum, insandır elbet yoruluyordur ama bıktıklarını sanmıyorum. Bu sadece tek bir örnek, yazacak olsam daha fazla var ama gözlerinizi daha fazla yormamalıyım sanırım. :) Şimdi varsın bu 6 saat boyunca soluk alamayacak kadar yoğun çalışan öğretmen 2 ay tatil yapsın, bebeği doğduğunda 1 sene izin alsın. Ama emek harcamayan her kim varsa zaten kendisine tanınan hakları haketmiyordur bu da bir gerçek.
Evet öğretmen var öğretmen var.
Doktor var doktor var.
Polis var polis var.
Akademisyen var akademisyen var yani..
Bana desinler ki öğretmenlik keyfini bilen, rahatından ödün vermeyen öğretmen için çok rahat yeaaaa! diye
vallahi haklısın arkadaşım derim.
Ama bir genelleme yapıyorlar.
Sanki ne yapıyorsunuz?
Şu kadar çalışıyorsunuz?
Benden çok mu yoruluyorsunuz hıhhh!
3 ay tatil yapıp maaş alıyorsunuz bık bık bık diye sıralayınca sinir oluyorum. Gerçekten sinir oluyorum.
Evet iddia ediyorum ben çok yoruluyorum.
Saat olarak sizden az çalışıyor olabilirim bu daha az yorulduğum anlamına gelmez.
Çünkü ben devletin benden beklediğinden fazlasını yapıyorum.
Öğretmenliğin yanında anne, psikolog, hemşire falan oluyorum.
Hatta çocuğunu almaya gelmeyi unutmuş veliler için evlere servis işini görmüşlüğüm var.
Meb bana hazırlanan o yarım yamalak kitabı bitirmemi ve ek kaynak kesinlikle kullanmamamı söylüyor.
Yasak koyuyor hatta şikayet gelirse soruşturmayı yersin diyor.
Ben de salağım ya hani canım yorulmak istiyor, bir de başıma bela arıyorum
.
Çocuklara daha faydalı olabilmek adına kaynak kitap işine giriyorum.
Kırtasiyelerden hediye kırtasiye malzemesi almak için saatlerce dil döküyorum.
Alalım hocam deyip sonra yan çizen velilerin çocukları için de cebimden para ödüyorum.
Sonra bir de densizin teki 5 tl için şikayette bulunuyor, kitap aldırmışım okusun diye okusun
büyük suç işledim!
Onun için başım ağrıyor bir de.
Yaptıklarımı, yaşadıklarımı yazsam gözleriniz yorulur.
Çok uzatmayayım.
Bazı öğretmenler hiç girmiyor bu işlere valla. Bana ne anası unutmasın çocuğu.
Bana ne meb bana kitabı yaptır yeter diyor bitirdim, ister öğrensin ister öğrenmesin diye keyfine bakıyor.
Sonra da millet tüm öğretmenler diye genelleme yapınca çıldırıyorum kimse kusura bakmasın.
Evet ben de sorunlar yaşıyorum. Öğretmenim deyince sorununuza kulak tıkarlar maalesef ama yaşıyorum
keşke yaşamasaydım. Dertsiz bir iş hayatım olsun çok isterdim valla.
Genelleme içermeyen güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
Sizler gibi insanlar sayesinde mesleğimi fedakarlıklar içinde sürdürmeye devam edebiliyorum.