İş yerinde mobing

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.774
49.043
798
Edit: Müdürle konuştum, bana hak verdi bir daha gelirse "Müdürle konuştum sizinle ben ilgilenmiyorum artık" deyip yanıma yolla dedi. Rahatladım kızlar, herkese teşekkürler yardımları için

Arkadaşlar merhaba,

Ben 1.5 yıldır iş hayatındayım. 1.5 yıldır bir kez bile hava soğukta olsa, yorgun da olsam hasta da olsam keşke işe gitmesem demedim. İşime bayılıyorum, ta ki son 2 haftaya kadar.

Çalıştığım yerde 6 bölüm var. Benim bölümüm hariç her bölümde en az 3-4 kişi çalışıyor. Benim bölümümdeki insanlar ise tam zamanlı değil yani haftada 1-2 saat gelip gidiyorlar, o yüzden benim bölümümün tüm işini ben yapıyorum. yoğunum yani.

Diğer bölümden birisi var. Kafayı bana taktı. 2 hafta önce bütün bölümlerin aynı anda yapması gereken bir işlem vardı. Müdür o kişiye, senin işinde muhtelif evhamlı hatun yardım eder demiş. Tamam eyvallah ederim kendisi benden 30 yaş büyük çünkü. Ettim de. Ama o bunu anlamadı, beni kişisel sekreteri sandı. Kendisiyle ilgili tüm işleri bana getiriyor. Siz yapın dediğimde de "Ben bilmiyorum" diyor yalan. Ben de bilmiyorum dediğimde "Napıcaz bende bilmiyorum" diyip zorla yaptırtıyor.

Zaten bir bölümün işini ben yapıyorum. Geçen hafta yine geldi, 6 ay boyunca her hafta yapılması gereken bir iş var. Yap dedi yapmadım diye bir sürü laf etti. Strese soktu. Halbuki hakkım yapmamak. Artık gelmez diyordum ama dün yine geldi. Bu kez daha sert ses tonuyla emirler yağdırdı bana. "Aç şu dosyayı, Yap şunu, İki tane çıktı al" Bunları bağırarak ve bastırarak söyledi.

Kızlar ben bu adamdan nasıl kurtulabilirim. Yapmamak için bilmiyorum diyorum. Gidiyor öğreniyor nasıl yapılacağını, öğrense bile kendi yapmıyor, gelip bana öğretip bana yaptırıyor. Başkalrının sırtından geçinmeyi seven bir asalak yani.

Müdüre söylemek haricinde saygısızlık yapmadan ne diyebilirim. Öyle baskı yapıyor ki.

Kalpte strese bağlı ritim bozukluğu var bende. İlacı bırakmıştım 3 aydır, şimdi yine başladı düzensizlik stresten

Son düzenleme:
Neden müdürünle paylaşmak istemiyorsun.

O kişi benden üst makamda olduğu için onu savunur.
Daha önce benzerlerini yaşadık.
Benim üstüm ama bölümü benimle dehşet derecede alakasız.
İstesem de yapamam yani önce öğrenmem gerek.
Bu da çok vaktimi alır kendi işlerimi yapamam

Yani mesela bizim odanın kapısında küçük bir pencere var buzlu. Birinin geldiği belli ama kim olduğu anlaşılmıyor.
Orada her biri belirdiğinde karnıma ağrı giriyor, kalbim çarpıyor o mu geldi diye

Müdürünle şikayet eder gibi konuşmayacaksın.

Bana sürekli iş getiriyor ve bu işleri bilmediğim için
öğrenmeye çalışıyorum,
Öğrenmeye çalışırken de bu kez kendi işlerimi
ihmal etmeye başlıyorum gibi..
Hatta arada biraz şişireceksin de karşı tarafı
İyi niyetli görünmeye çalış.
Kendisi saygı duyduğum biri
Ama inanın zorlanmasam bu konuşmayı gelip sizinle
yapmak istemezdim.
De.

yanlış yap bir kaç işi kızarsa aaa bilemedim ki filan de sıkıntı yaşarsa yapamıyor bu diye vazgeçer

Bence biraz katı bi ses tonuyla bölümlerinizin farklı olduğunu herkesin kendi işini yapması gerektiğini söyle.
Böyle tipler kibarliktan anlamaz.
He seni şikayet ederse müdürüne benim bölümümum işi değil iki haftadır her işini bana getiriyor işler karışıyor falan dersin.

Bence once mudurle konus bekledigin gibi olursa doktorunla gorus farkli iki departmanin isini yapmaya kalbinin elverissiz olacagina dair rapor versin.

Onun işini yapma madem hep sana getiriyor ve bölümleriniz farklı işi teslim edeceği vakit geldiğinde müdür niye yapmadın diye sana değil ona kızacaktır. Uygun bir dille müdürüne bahset konuyu.

Evet haklısınız müdürden korkmanın bir anlamı yok :)

Bence once mudurle konus bekledigin gibi olursa doktorunla gorus farkli iki departmanin isini yapmaya kalbinin elverissiz olacagina dair rapor versin.

Ay cidden öyle. Şu an kalbim ağzımda. İnsan gibi rica etse yine yapardım ama böyle baskıyla...

Şu an cidden panik halinde oturuyorum her an gelecek diye

Benzer durumu yeni mezunken yasadim. Herkesin her istedigini yaptim. Sonra ne mi oldu? Patronun karsisina dikildim ve falanca falanca isleri ben yapiyorum,o halde su insanlara burada gerek yok artik dedim. Cikarin bunlari ve onlarin aldigi maasi bana verin ben de size onlarin yapmasi gereken ama halihazirda zaten benim yaptigim isleri yapmaya devam edeyim dedim. Sonuc ben kazandim

Çak raporu bir hafta. Hakkın vardır muhakkak sağlık bu.
Sensiz idare etmeyi öğrensinler.
Ben de senin gibiyim elim belimde çalışırım bayılacak gibi olsam da.
Ama yokluk yaşatmadan kıymeti anlaşılmıyor insanın maalesef.

Ay cidden öyle. Şu an kalbim ağzımda. İnsan gibi rica etse yine yapardım ama böyle baskıyla...

Şu an cidden panik halinde oturuyorum her an gelecek diye
Bu konu gercekten sagligini etkileyebilir bence saglik durumundan da soz ederek mudurle guzelce konus.Son care doktoruna gitmelisin.

Günaydın.
Müdüre şikayet eder gibi değil de konuyu anlatır gibi yaklaşsan.
Hani o üst kişiye yardım edersen kendi işlerini ihmal ettiğini,yardım etmek konusunda bir problem olmadığını ancak her iki işi yetiştiremediğini,bir seçim yapmak gerektiğini vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…